Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

János hegyi pályák #2

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4052 hozzászólás a témában

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
thez: egyelõre nem gátol meg senki, csak azt nem értem, hogy miért kell ennyire ezt hangúlyozni, hogy az nem a mi helyünk (is)...
de mind1, nem akarok vitát, hiszen nagyjából egyet értünk, csak talán más a megközelítés ;)

holnapra elvileg kész a bicóm, szóval kéne menni bizony... csatalakoznék én is, de inkáb csak dél körül, nem akarok kialvatlanul biciklizni..

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
KG: Cser üzeni jó a népliget

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
á, abból már kinõttem:D (meg a pizzéria sincs nyitva 10kor :Grr:)inkább Hárs.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
felmenetel, sprint le (én leszek aleggyorsabb)
oszt egybõl fel a köv menetre
:D

fuck me, i'm famous!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

hmm, igaz, a bunkóságba nem gondoltam bele...
rég fogasoztam már :D

DE
szerintem az ember, ha dhzni akar, ne kelljen már ausztriába mennie, ha csak van kedvem menni 2 kört, megenni egy pizzát (lehet, hogy nem biciklizés, de SZÓRAKOZÁS) akkor hadd menjek már ki a hegyre... jobb, mint ha tvt néznék, még ha nem is sokkal... vagy bejárom egy nap alatt a legjobb pályákat és kellemesen, fáradtan érek haza, az is nagyon jó, bár minek is magyarázom itt ezt.. de az alapvetõ, hogy ha túrista jön, akkor vagy óvatosan kikerülöm, vagy félreállok, de semmiképpen nem iylesztgetem, maximum magamban anyázok, hogy megszívtam... a 200mes páláyn megint meg kell hogy álljak
de ennek nem adok hangot, nem szólok be, mert nem az én helyem, ezzel tisztában vagyok

mindent lehet kultúráltan csinálni, úgylátszik tényleg trurájder tetkó kéne..

ebben ki gátol meg?:)

ezzel nincs is baj:) de nincs alapunk morogni az ugratók legyilkolása után. vagyis alapja van, hisz meló volt vele(a többségnek pont nem) de annak nem kéne amúgy ottlennie... szóval nem kéne ennyire lélekre venni.

ja holnapra megpróbálom énis odatolni a pofázmányom.

rendes bringázás vagy csak olyan örömködés?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Szigoruan speed csapatás?

az mi? fotózás nem lesz, ha arra gondolsz :cool2:

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
jah, elvileg menünk. még nem tudjuk mikor :-/. de jó lenne még dél elõtt.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Málna: holnap te csatlakozol?
Tams?
Lcs.: megpróbálok 10re ottlenni max megvárlak a fogasnál titeket.
Szigoruan speed csapatás?
Konci: tosszá bele uj vellát oszt csatlakozz

fuck me, i'm famous!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
holnaptól nincs bicóm ejj, viszik a boxxert

de hamarosan jön a nagy fekete dákó a biciklibe:-)

ma viszont olyan szél volt fent hogy gyíí
majdnem fellökött párszor, bringástul:D
Autist Team:)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

holnap ki mikor hogyan?
autistek?

bár még nem vettek be autistnek, 10 fogas :) ádám és én eddig

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Hát az én tapasztalatom szerint az elmúlt 13 év közel 100ezer kilométere alatt 2x volt olyan, hogy beszóltak volna cc/túra közben. 1x egy erdész (jogosan), egyszer egy csapat turista (jogosan). Ezen kívül inkább biztatást kap az ember kint a hegyen akár föl, akár le megy. Csak ésszel, és ezen van a lényeg....

én a hivatalos hozzáállásra gondoltam......turistákkal sose volt gondom sõõt...teljesen jó viszony, nem egyszer igazítottam el én is túrázókat, stb....erdész is csak egyszer szólított meg .../és nem volt igaza/ azzal is cska beszélgettünk egyébként...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
hmm, igaz, a bunkóságba nem gondoltam bele...
rég fogasoztam már :D

DE
szerintem az ember, ha dhzni akar, ne kelljen már ausztriába mennie, ha csak van kedvem menni 2 kört, megenni egy pizzát (lehet, hogy nem biciklizés, de SZÓRAKOZÁS) akkor hadd menjek már ki a hegyre... jobb, mint ha tvt néznék, még ha nem is sokkal... vagy bejárom egy nap alatt a legjobb pályákat és kellemesen, fáradtan érek haza, az is nagyon jó, bár minek is magyarázom itt ezt.. de az alapvetõ, hogy ha túrista jön, akkor vagy óvatosan kikerülöm, vagy félreállok, de semmiképpen nem iylesztgetem, maximum magamban anyázok, hogy megszívtam... a 200mes páláyn megint meg kell hogy álljak
de ennek nem adok hangot, nem szólok be, mert nem az én helyem, ezzel tisztában vagyok

mindent lehet kultúráltan csinálni, úgylátszik tényleg trurájder tetkó kéne..

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
holnap ki mikor hogyan?
autistek?

fuck me, i'm famous!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Hát az én tapasztalatom szerint az elmúlt 13 év közel 100ezer kilométere alatt 2x volt olyan, hogy beszóltak volna cc/túra közben. 1x egy erdész (jogosan), egyszer egy csapat turista (jogosan). Ezen kívül inkább biztatást kap az ember kint a hegyen akár föl, akár le megy. Csak ésszel, és ezen van a lényeg....

Akkor szerencsés vagy!
Ha olyan erdésszel futunk össze, akkor ésszel viselkedve el tudjuk érni azt, hogy mégsem dob ki minket, hanem az úticélt elárulva útbaigazít minket a nyílegyenes, legrövidebb útra, amivel adott irányba kijutunk :)

Balesz

Balesz

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

az elkülönítés. ezt itthon mééér nem? nem értem.... de értem: tiltani a legegyszerûbb

Abszolút egyetértek veled, nem hiszem, hogy ne lehetne olyan megkötéseket kitalálni, amivel környezetkímélõ módon lehetne pályákat csinálni. Pl megkötik, h rendszeresen tartsuk karban a pályát, tilos a szemetelés meg ilyesmik. Természetesen ez egy csomó további problémát is felvet, h pl kin kérjék számon meg mi garantálja, h a sok kis pöcs 12 éves is betartja és hasonlók. A legvégén mindig oda lyukadunk ki, hogy a hozzáállással és a kultúrával van a baj, mert pl egy osztráknak eszébe sem jut eldoni a szemetet, de nem lehet e mögé takarózni folyton. Hátha sikerül egymást megnevelni, leszúrni a szabályszegõket, összefogni ellenük, nem engedjük a fogasba beszállni õket vagy tudomisén. Persze, az állam részérõl sokkal egyszerûbb betiltani valamit, mint foglalkozni vele, kitalálni a megoldást, egyezkedni és véghezvinni. De ugye így nem érik el a céljukat, mert nem tudnak 150 erdészt és 20 rendõrt járõröztetni hétvégénként, akik beviszik a bicósokat. Úgy tudom, h azért fizetjük az adót, hogy az emberek az önkormányzatnál meg az erdészetnél végezzék a munkájukat, foglalkozzanak a lakossági kérésekkel és javaslatokkal és találjanak megoldást rájuk. És amúgy meg honnan tudjuk, hogy tényleg elküldenének anyánkba, próbálta már valaki valaha is?
Szerintem is az idõjárás okozta károk messzemenõen nagyobbak, mint amit mi csinálunk. A földet akkor mossa le az esõ, ha a fákat kivágják és nincs ami megkösse a talajt. Ahhoz képest, h szigorúan védett terület a János-hegy, elég rendes méretû helyeken vágták ki a fákat(pl Denevér alsó szakaszánnak elejétõl balra), nem kell sok idõ hozzá, hogy elkezdje lemosni a hegyoldalt az esõvíz.
Látom elég sokan reagáltak a témára ezért bátorkodtam hosszabban kifejteni a véleményem:)

Willmaker

Willmaker

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Thez!!! Hiddel vannnak rendes DH-sok is! ;) Mint Pl:... ööööö ,.. izé,... Én! :D
JAaja,.. amúgy tényleg általában a cc-sekkel van a legkeveseb gond. Lehet én is cc-s nek fogom magam álcázni,amikor megyek bicózni. :P

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

nem akarok Veled vitatkozni Thez mert 1ébként igazad van, de én ilyet még nem nagyon tapasztaltam.....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

melyiket?:)

hát hogy pl erdészeti dolgózók annyira kitörõ lelkesedéssel fogadnának az erdõben.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
melyiket?:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

(és itt szinte csak a lefelé menõ szakosztályról van szó, a többieknek még örülnek is)

nem akarok Veled vitatkozni Thez mert 1ébként igazad van, de én ilyet még nem nagyon tapasztaltam.....