Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

János hegyi pályák #2

- - - - -

• Please log in to reply
4052 replies to this topic

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
neem..
nagyjából végig tudtam menni:D
csak egy helyen nem mertem elsõre, de legközelebb azt is bevállalom majd..
csak így hogy nem ismertem..

a végén mondjuk nem azon mentem ami az újságban volt leírva... az volt a baj h utána egyenesen mentem ott vmerre el kellett volna kanyarodni de az is jó volt, egyébként ott is voltak keréknyomok

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Akkor most végülis könnyû volt, csak leszálltál gombát szedni?:chin:

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
na mentem ma sziklakertet
nem is olyan vészes mint ahogy KgÁdám írta a bikemagban..
1 helyen kellett csak leszállnom tolni ami elsõre nem rossz

viszont a végén sztem eltévedtem egy kicsit, így lehet a nehéz részrõl lemaradtam.
egyébként meg már kezdek jobban ráérezni erre a porban fékezésre... de még mindig van mit javítanom
a fogas délután meg iszonyat zsúfolt volt, ilyenkor teljesen értelmetlen sajnos menni a fogashoz, vagy olyan köröket kell menni amelyek hosszúak, pl kilátó sziklakert stb

kamikazoli27

kamikazoli27

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

Ha jól belegondolsz,bizony számít a súlyod! Persze nyílván az nem sokat számít,hogy valaki 70 míg a másik 75 kg de ha a 100 kilót nézed...
Sokkal nagyobb tömeget kell megállítania a bicódnak. Próbáld ki,hogy a hegyrõl nekiindulsz egy 70 kilós talicskával és egy lejtõs részen 30-40 nél próbálsz megállni' Utána pakold meg száz kilóval és úgy próbáld,garantáltan érezni fogod a különbséget :) :) :)
Ettõl kezdve minnnél szélesebb,bütykösebb a gumi,annál nagyobb felületen tapad,és a surlódás,bla bla....
Na de viszont kitaláltam egy új extrémsportot:Talicskatologatás a Jánoshegyen a la downhill :) Lehet kezdeni bevezetésnek egy kápolnást! :D
Egyébként tegnap meló elött mentünk hármat,tök király volt szinte üres volt a fogas! du 2-re viszont mehettem melóba :(

Te hozod a 100 kg követ ,én a talicskát.(KEDD)

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

hát esni én nem szeretek:) már alig várom h mehessek de még kb 20 órát ki kell bírnom

súly mit számít a guminál? most nem mindegy itt hány kiló vagy?

Ha jól belegondolsz,bizony számít a súlyod! Persze nyílván az nem sokat számít,hogy valaki 70 míg a másik 75 kg de ha a 100 kilót nézed...
Sokkal nagyobb tömeget kell megállítania a bicódnak. Próbáld ki,hogy a hegyrõl nekiindulsz egy 70 kilós talicskával és egy lejtõs részen 30-40 nél próbálsz megállni' Utána pakold meg száz kilóval és úgy próbáld,garantáltan érezni fogod a különbséget :) :) :)
Ettõl kezdve minnnél szélesebb,bütykösebb a gumi,annál nagyobb felületen tapad,és a surlódás,bla bla....
Na de viszont kitaláltam egy új extrémsportot:Talicskatologatás a Jánoshegyen a la downhill :) Lehet kezdeni bevezetésnek egy kápolnást! :D
Egyébként tegnap meló elött mentünk hármat,tök király volt szinte üres volt a fogas! du 2-re viszont mehettem melóba :(
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
A súly a gyorsításnál számít, mert nem mindegy, hogy a kerék külsõ felületén mekkora tömeget kell mozgásba hoznod, illetve lassítanod, ezért, ha teheted mindig a külsõn, meg a felnin próbálj súlyt csökkenteni.
Persze az ésszerûség (erõsség) határain belül.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
hát esni én nem szeretek:) már alig várom h mehessek de még kb 20 órát ki kell bírnom

súly mit számít a guminál? most nem mindegy itt hány kiló vagy?

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

akkor megpróbálkozom ezzel
amúgy a gumi elöl conti vertical 2.3 hátul wtb motoraptor 2.24 (szal alap olcsó kategória)
de sztem a mérettel nincs gond..
még próbálkozom, ha tudom fogni a bicót ezzel gyakorlás után akkor marad ez, ha nagyon nem megy akkor veszek iylen idõre majd egy nagyobb kb 2.5ös lágyabb gumit ilyen idõre, az tuti bírni fogja

Nekem elõl 2.5 maxxis,hátul 2.4-es motoraptor.De hozzá kell tennem,hogy a majdnem 100 kilómhoz kell is,mert hát ugye ezt a tömeget kicsit nehezebb megállítani! :)
Egyébként meg sztem is mindegy,hogy milyen a pálya,tény,hogy jobb esõ után 1-2 nappal mert jobban tapad,viszont ha száraz jobb csúsztatni.
Mindegyikben van valami jó! Nem baj ha parázol hiszen ebben ez a király!!!!!!!!!
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
de mire vársz? hogy még a kanyart is bevegye helyetted? csúsztatod, csúszik mint a fene.
megszokod, hozzászoksz, megtanulod átlépni az ilyen apróságokat

hisz ideális nyomokon, döngölt földön mindenki tud menni :-)

nem kell vele foglalkozni, milyen a talaj :)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
desszert, mikor a meredek kanyargós részen mész a libegõ felé
meg a libegõ végén levõ kavicsos poros meredek, mikor jobbra kanyarodva csatlakozik a denevér végével.
meg régebben a tündéren a murvás merdek rész, de az annyira talán nem vészes, ha van egy kis sebességed, és lendülettel átmész a csúszós részen.. idáig ott még simán lementem idén.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
melyik pályára gondolsz?

amúgy csodát ne várj. egy kicsit tapad, a többit tudással fogod meg, látod hol fog csúszni, mit tégy ellene, illetve hol az a pont ahol még van egy kis tartása a keréknek...

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
akkor megpróbálkozom ezzel
amúgy a gumi elöl conti vertical 2.3 hátul wtb motoraptor 2.24 (szal alap olcsó kategória)
de sztem a mérettel nincs gond..
még próbálkozom, ha tudom fogni a bicót ezzel gyakorlás után akkor marad ez, ha nagyon nem megy akkor veszek iylen idõre majd egy nagyobb kb 2.5ös lágyabb gumit ilyen idõre, az tuti bírni fogja

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
köze nincs a gumi méretének hozzá :-)

1.9 is jó, a 2.1 meg tökéletes.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Sehova nem kell, akkora gumi. Eressz kicsit a nyomásból, meg gyakorlás.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
lehet akkor megkéne tanulnom bringázni.. de nekem a poros csúszós meredek részek parásak
lehet 3.0 gumik kellenének csak akkor meg tekerni nemlehet
bár sebességgel és kockázattal talán megoldható.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
nem szeretés kérdése, hanem hogy hirtelen nincs más hegy a környéken ;)
teljesen jól alkalmazható amúgy az összes, ez a kis por nem egy nagy zavaró tényezõ.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
mit szerettek abban ha ilyne poros a pálya? hogy lehetetlen tartani a bicót vagy csak nekem nem megy?
esõ után sokkal patentabb, akkor lehet leginkább 200zal lejönni..
meg akkor kevesebben vannak, ilyenkor sashegyet nyomok..

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
mert?
simán jó az
a baj az hogy 6kor kell indulnom...
menjünk autóval az ugyis gizdább

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
megyünk nyálat csorgatni? de 7kor már nem oly jó.... :) mármint a nyálcsorgatás az jó, de a kerékpárolás már karcos....

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
jaja
holnap? :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/