Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

János hegyi pályák #2

- - - - -

• Please log in to reply
4052 replies to this topic

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

tudom, hogy tilos, ezért írtam, hogy nem értem mér nem csinálnak parkot, ahol - és csakis ott - lehetne.
áááá tudom! azért nem, mert az mindenkinek jó lenne

nem is tudtam,hogy tilos...nekem még senki sem szólt!!!:)

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
Sala ur....megy holnap reggel maga hegyre? Ha en fel 9korul ernek ki bicajoznank egyet?
I wish that I could fly, why do I even try when everything I’ve ever known is kissing me goodbye.
I wish that I could fly, I’d take you there with me across the sky, beneath the veil, we all want to be free!
wannabe...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

a vidék meg szünjön meg, legyen egy london méretû budapest és sehol semmi más :D

sztem ez a cél :D

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
annak is ismerjük

nem akarok nagyon belemenni a politikába, de a a mostani és a jobbos kormány között volt egy hasonlóság és volt egy különbség:

+ mind a két kormánynál a pénzek ~70-30ban vannak(voltak) elosztva
30ot szépen megtartanak õk, a többi marad az országé

- csak az nem mindegy, hogy az a 70% hogy van szétosztva, logikusan, értelmesen, oda ahova kell, felépített stratégia alapján, vagy össze vissza, ígérgetve fûnek fának, nyugdíjasoknak, közalkalmazottaknak. azt hogy melyik véglet melyik oldal, mindenki döntse el maga

a vidék meg szünjön meg, legyen egy london méretû budapest és sehol semmi más :D
ez csak persze vicc, mielõtt valaki magára venné ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

ezert megy az adonkbol 40-50 milliard a BKVnak evente....ez nagyon roviden a monopolium elmelete...

ebben a mondatban van a lényeg, és egy apró ellentét..
hisz erre szól be minden vidéki, hogy ÕK minek fizetnek a pestiek közlekedéséért:):)
(erre meg lehetne az a válasz hogy így legalább annak a kis pénznek ismerjük a helyét, ha már a maradék ennek nemtudoménhányszázszoros összegének nem)

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
nem akarok veszekedni de a BKV alapjaratban nem nyereseges....de ennek az elmeletet mar kifejtettem, ez tiszta kozgaz...Es mivel a politikanak mindenbe beleszolasa van, nem tudna csak ugy bezarni a fogast vagy beszuntetni a bicajszallitast, mert ami novelheti a bevetelt azt az onkormanyzat nem fogja megengedni hogy a BKV bezarja. Az hogy a BKv reszvenytarsasag vagy nem az nem szamit mert monopolium....es elvileg ha nincs verseny akkor ok szabhatnanak arakat pont ugy hogy nekik iszonyatos nyereseguk legyen...de ezt nem engedi az onkormanyzat es emiatt ugy kell arakat szabniuk hogy a koznep is meg tudja fizetni...ezert megy az adonkbol 40-50 milliard a BKVnak evente....ez nagyon roviden a monopolium elmelete...

egyebkent meg teljesen egyetertek thez...a magyarok nem igazan tudnak vigyazni semmire...nekem pl nagyon szemetszurt amikor a kozgaznal a 2-es villamos aluljarojat lefestettek feherre es nem volt 1 nap mire megvolt az elso graffiti a falon....pedig tok szep volt es kivetelesen igenyes. Es ugyanez parkokkal egy csomo helyen...
nah mindegy. Ennyi. majd talan 10-15 ev mire megvaltozik a felfogas egy kicsit es majd 30 ev plusz mire behozzuk a lemaradasunkat a tobbi orszaghoz kepest :( de a remeny hal meg utoljara.
I wish that I could fly, why do I even try when everything I’ve ever known is kissing me goodbye.
I wish that I could fly, I’d take you there with me across the sky, beneath the veil, we all want to be free!
wannabe...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
hmm, hát ez is egy érdekes téma lehetne ;)

hegy?
hhhn lehetne valamit összedobni... nem kéne egy snidling, de azért pár magyarosan jó pálya, meg valami ns park, dirt sor nem lehetetlen elképzelés ;)

és ha még valami eus támogatást is lehetne szerválni rá...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
nem amiatt! nem is ezért írtam. ez a velejárója annak a természetes, születésbõl eredendõ lazaságnak, ahogy viselkednek.

Málna: ha szerzel nekem egy hegyet ide valahova a környékre, igérem csinálok rá egy bringásparkot!!!!

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
és gondolod, hogy a fû meg az alkohol miatt ilyenek? :)

erõsen kétlem... nem kell szentnek lenni, csak egy bizonyos fokú öntudat kéne elinduljon az emberekben, hogy mit miért nem kéne...

nem akar egy bringás jól meggazdagodni és építeni egy parkot valahová? :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
jajaja:) csak nemhiszem hogy mikor kint voltál osztrákiában meg bárhol máshol sok sörözõ füvescigit sodró, üveget törõ hülyegyereket láttál volna.. aki nem képes egyetlen nyomorult szabályt sem betartani...
az se menne itthon

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
galuska: engem is ;) sztem tudnánk eszmét cserélni :)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

LCS: azt leszámítva hogy szinte az egész hegyen tilos a birngázás, minden stimmel:)

tudom, hogy tilos, ezért írtam, hogy nem értem mér nem csinálnak parkot, ahol - és csakis ott - lehetne.
áááá tudom! azért nem, mert az mindenkinek jó lenne

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
galuska: érdekelne az elõadásod ;)

lcs: egy szezonra sztem lennénk páran, akik kifizetnék a 84 ojrót simán.. és akkor meg is lenne szûrve a hely rendesen, mert aki csak frí és gurul, zúz, cigi, bánni, gurul, nem fog passzióbol ennyit fizetni

de ahhoz már annyi összeszedettségre lenne szükség, ami nálunk soha nem lesz... :P

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

Tévedsz.
A magyar ember mindennél többre becsüli és tartja saját kicsinyes, önzõ, közösséggel akár szembeforduló tyúkszaros, vélt vagy valós érdekét.

asszem ugyanarról beszélünk:)
saját kicsinyes önzõ hülyeségeit.
ami miatt morog, ha elveszik.
asszem leírtad a lényeget:rotfl:

LCS: azt leszámítva hogy szinte az egész hegyen tilos a birngázás, minden stimmel:)

(legalábbis a pilisi parkerdõ területén nem igazán közkedvelt sport ez sem)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
innen indulunk:

Planai:
Tageskarte € 21,00
Vormittags -oder Nachtmittagskarte € 15,50
6-Tageskarte € 51,50
10-Tageskarte € 61,50
12-Tageskarte € 68,50
Saisonkarte € 84

A Planai szezonbérletet alapul véve, napi 4 körrel számolva, Pesten, körönként 2 jeggyel, 16 nap alatt kimerítenénk a Planai szezonbérlet keretét.

Ennyiért itthon is üzemeltethetnének Bike parkot, jobban megérné, mint ahogy most van, ha fizetnénk érte.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
[quote name='thez']nem politika, egyszerü emberi butaság
semmit sem képes a magyar ember megbecsülni.
de pont ezért nem is érdemel semmit.
csak utána meg morog mind:(

Tévedsz.
A magyar ember mindennél többre becsüli és tartja saját kicsinyes, önzõ, közösséggel akár szembeforduló tyúkszaros, vélt vagy valós érdekét.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

nah egen, itt jön be a magyar vs. kicsit nyitottab mentalitás

nyugat európában miért mûködnek az ilyen dolgok? mert ott drágább a jegy?
prágában olcsóbb a jegy, jobbak, szebbek a buszok, a világ végén is negyedóránként járnak a rendezett buszok...

nem london, de még csak nem is bécs, hanem PRÁGA! persze lehet, hogy ott nincs fogas és ezért mûködik ilyen jól... :P

ez az ország úgy van elbaszva ahogy kell
persze ez már politika, amibe ne menjünk bele

a világon nincs olyan nagyváros, ahol nyereséges lenne a helyi bkv.

Természetesen sehol nem a nyereség miatt üzemel a tömegközlekedés...
A magyar mentalitásról, annak okairól, kialakulásáról pedig elõadást tudnék tartani, ami túlmutat e fórum keretein...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
nem politika, egyszerü emberi butaság
semmit sem képes a magyar ember megbecsülni.
de pont ezért nem is érdemel semmit.
csak utána meg morog mind:(

nyereség.
az mind zsebbe megy. és belõlem ne gazdagodjon senki. legyen nullszaldós. akkor is mindenki boldog kivéve a tulajdonost, aki így nem tud még pár audit venni +ba, csak az alap fizuját kapja.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
nah egen, itt jön be a magyar vs. kicsit nyitottab mentalitás

nyugat európában miért mûködnek az ilyen dolgok? mert ott drágább a jegy?
prágában olcsóbb a jegy, jobbak, szebbek a buszok, a világ végén is negyedóránként járnak a rendezett buszok...

nem london, de még csak nem is bécs, hanem PRÁGA! persze lehet, hogy ott nincs fogas és ezért mûködik ilyen jól... :P

ez az ország úgy van elbaszva ahogy kell
persze ez már politika, amibe ne menjünk bele

a világon nincs olyan nagyváros, ahol nyereséges lenne a helyi bkv.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

jajam... a bmx-esek zöme is ide tartozik, akikrõl már próbáltam prédikálni... :)

Õket még azzal tudom mentgetni, hogy nagyon fiatalok többségében.

Juventus-ventus.

Elvileg felnõtt emberek esetében már elkeserítõ a thez által leírt jelenség...