Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak #3

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4668 hozzászólás a témában

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Tyito!
Ahogy néztem a képeidet, ezek sk készültek. Gratula! Én fontolgatom, hogy túrázni megpróbálnék egyet, talán. / Remélem a két méteres magasságom nem kizáró ok, egy ilyen járgány beszerzésében. /

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Zed: nem akarsz nekem egy CF kártyát adni?:D

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
A recumbentes topikba is feltettem... újra beindult... akit érdekel, nézzen bele.
http://forum.bikemag...p?t=1124&page=8

Feltöltött kép

DicseXek... asszem!

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Köszi!:)

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás

Tyito! Ez nagyon vagány! A kis gézengúz, mint góré ül a pulpituson!
ps.: a gépet sk építetted, vagy van beszerzési forrásod?

Szia! Nézz utána... http://pix.bikemag.h...ery.php?cat=954

Pénteken délután leszek!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Tyito! Ez nagyon vagány! A kis gézengúz, mint góré ül a pulpituson!
ps.: a gépet sk építetted, vagy van beszerzési forrásod?

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Feltöltött kép

Ha esetleg érdekel valakit:

Szeretnék elkalandoztatni a szomorú valóságtól...

A jóidõben, recumbenteltünk egyet a kisBabáccsal. Élvezte!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

A képek is mintha tükröznék a sötét hangulatot.
Annyira sajnálom ezt az egészet. Valamiért az általunk látogatott hegységek közül éppen a Mátrát pusztítják a legádázabbul, legarcátlanabbul. Talán mert ezt védi a legkevésbé törvény?

!

mert közelebb van a biomasszára állított erõmûhöz mint a pilis, vagy a bakony...

Nati, az erdõgazdálkodás egy meglehetõsen hosszú ciklusidejû dolog. A bükkösöket pl 80-100 éves korban vágják, mert addigra nõnek meg. És hát ebben az idõtávlatban - lássuk be - nem nagyon van esélyünk átlátni, hogy mit miért csinálnak. Akkor se, ha szakmailag amúgy teljesen rendben van a dolog. Csak azt látjuk, hogy egy darab erdõt egyszer csak levágnak, azt már nem, hogy több évtize várják már, hogy az adott helyen megnõjenek azok a fák eléggé.

Csak arra akarok rávilágítani, hogy ami intézkedéseket értelmetlennek gondolunk, annak a nagy részére igenis van jó ok, és ha értenénk hozzá, akkor ezt mi magubk is belátnánk.

Persze nem minden eset ilyen, de azért annyira nem rossz a helyzet, mint amilyennek sokszor látszik.

--Trifo

1,igen de ezt lehetne sokkal kultúrálltabban és kisebb kártevéssel végezni...../szálazó gazdálkodás pl/

2,mellesleg, igazából nem lenne annak az erdõnek semmi baja ha nem vágnák le....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Az engem sajnos nem vígasztal, hogy majd az unokám látni fogja!

Meg a másik: bármit is állítanak a szervek, a földön akkor is egyre kevesebb az erdõ. És csak akkor fogjuk ennek a jelentõségét felfogni, amikor végképp nem marad semmi, vagy csak mutatóba. Én a saját szememnek hiszek és nem valami fejtegetésnek, amit még csak bizonyítani se tudnak nekem! :(
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Biztos igazad vagyon, csak tudod azt látni, ,és megérteni nagyon nehéz, hogy ha kivágnak egy erdõrészt, akkor miért hevernek ott már egy éve a tuskók a földben, miért nem szedik ki azokat, és így tovább.
Mert hogy ezek a mátrai "rémképek" elõttem is élnek a közelmúltból.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Nati, az erdõgazdálkodás egy meglehetõsen hosszú ciklusidejû dolog. A bükkösöket pl 80-100 éves korban vágják, mert addigra nõnek meg. És hát ebben az idõtávlatban - lássuk be - nem nagyon van esélyünk átlátni, hogy mit miért csinálnak. Akkor se, ha szakmailag amúgy teljesen rendben van a dolog. Csak azt látjuk, hogy egy darab erdõt egyszer csak levágnak, azt már nem, hogy több évtize várják már, hogy az adott helyen megnõjenek azok a fák eléggé.

Csak arra akarok rávilágítani, hogy ami intézkedéseket értelmetlennek gondolunk, annak a nagy részére igenis van jó ok, és ha értenénk hozzá, akkor ezt mi magubk is belátnánk.

Persze nem minden eset ilyen, de azért annyira nem rossz a helyzet, mint amilyennek sokszor látszik.

--Trifo

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
A képek is mintha tükröznék a sötét hangulatot.
Annyira sajnálom ezt az egészet. Valamiért az általunk látogatott hegységek közül éppen a Mátrát pusztítják a legádázabbul, legarcátlanabbul. Talán mert ezt védi a legkevésbé törvény?

Nekem jöhet bárki olyannal, hogy ez jót tesz az erdõnek, meg hasonlók. Egyáltalán nem tesz jót. És nincs visszatelepítve se semmi. Erre tökéletes és kétségbeejtõ példa a Mátra csupasz hegyoldalai!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Sziasztok!

No, hétvégi mátra-túrha:
nagyon ritka alkalmak egyike volt, hogy Tyitonéval, Tyitoval, és Csubeeval tekerhettünk egyet. Mátrafüredrõl indítottunk egy aszfaltos laza mászással a Görgõbükki-útig, majd azon a szokásos útvonalon, a szénégetõk mellett fel Galyára. Már a Nagybükki-forrásnál pillantást nyerhettünk Kékes északi oldalára, és annak deres mivoltjában fehérségére. A napsütötte fekete-sötét kék felhõzet elõtt igencsak impozánsan mutatott, és már kimondatlanul is reméltük,Galyán is talán lesz vmi fehér áldás... A hõmérséklet valós értékeirõl a forrás körül jegesen meredezõ jégcsapok árulkodtak, annak ellenére, hogy biza vetkõztünk rendesen a mászás közben.
Galyatetõ alatt kb 100méterrel aztán beértünk a deres erdõrészbe, majd a tetõn havat is taposhattunk az idei szezonban elõször, és azt hiszem utoljára is. Az enyhe telet mi sem mutatja jobban, mint a vendéglátó egységek mögötti fások több mint félig telítettsége. Egy kellemesen meleg bablére és teára betértünk, majd amikor már kellõen ellazultunk a melegben, újra útnak indultunk.
A Szén-patak vgyében kezdtünk lefele zuhanni, ahol szinte sározás nélkül is le lehetett volna jönni, ha az egy-egy vízátfolyást átugorjuk (de miért tettük voléna ezt? :) ). Eddig még úgy gondoltam, hogy ezzel (http://img2.tar.hu/p.../28456237.jpg#3) a képpel fogom avatarozni a túrát, de elértünk az utolsó patak átkeléshez a vgyben, úgy 1,5 km-re a volt lajosházi kisvasút megállótól, ahol óriási sártengerré változtatott útmaradvány, 40-50centi mély keréknyomok, és tarra pusztított hegy fogadott minket... ott, ahol még pár hónapja sûrû erdõ volt, most a nagy pusztítás, a nagy üzletszerû erdõ gazdálkodás arcpirító nyomai láthatóak. A csupasz oldal közepén 5 muflon nézett számonkérõen minket, majd eloldalogtak. (http://img2.tar.hu/p.../28456267.jpg#3)
Minezt, hogy tuti jó hangulatunk legyen, tetézte, hogy a lajosházi kisvasút nyomvonalát Gyöngyössolymos határában totál megszüntették: felszedték a sineket, eldúrták a töltést... szomorú...
Összeségében azért jót tekertünk, de nagyon rossz érzés, hogy egy szép helyet ennyire tönkre tudnak tenni...

Legközelebb déli oldal...

a túrán készült képek, mind a 12db:
http://kep.tar.hu/pa.../50434406?o=0#2

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Amúgy meg add el az egyik bicajod és vegyél egy bobcat-et belõle.

Ez kegyetlen jó! :D

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
valami hasonlót legalábbis :
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
thommey, egy pumptrack-et azért minimum!! szép zöld gyeppel körbefuttatva. Ors csak nem ilyen kõszívû... :) Amúgy meg add el az egyik bicajod és vegyél egy bobcat-et belõle.
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nem rizst, csak szebben néz ki így:) De nem vagyok képzett paraszt így mindkét kezemet feltörte a szerszám:D
Bezzeg dirt-öt nem áshatok a kertbe csak teraszt:(

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Teraszokat? Rizst akartok termeszteni?? :D
Ausztria, Kenguruk földje!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Én a vasárnapot a kertben töltöttem, és teraszokat ástam a lejtõbe:D
Most úgfy érzem magamat, mintha tekertem volna 100km-t és közben rengeteg letörést, és step-up-ot ugrottam volna...minden tagomban izomláz van...:)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Kex, drága fiam, nemmegmontam, ne csúszkájj a havon, pláne neugrájjrajta? Veszéjjes! Maraggy otthon, nézzé tévét! :D
De egyébiránt jobbulást mihamarabb!
Ahogy Era mondta, jó, hogy nem az elsõ napon. Lcs + Atom ment tavaly Kona média talira, utánna Bike'n Soulra (több, mint egy hét). Lcs elsõ nap bevállalt egy letörést, anélkül, hogy megnézte volna. Utánna egy héten át gyalogosan lábadozott Európa legjobb FR terepein... :(
Ausztria, Kenguruk földje!