Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás lányok márpedig vannak #3
Írta 2006. március 17. - 13:44

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2006. március 17. - 12:39

Én úgy vettem észre, a kutyák kimondottan utálják a bicajosokat, lehet hogy a pörgõ lábak, pedálok vagy a kerekek gerjesztik be õket, fene tudja. Mifelénk az erdõ mellett elhaladó úton van néhány hétvégi ház, az egyikbõl ki tud jönni a termetes fekete kutya a kerítés alatt. Ha bicajjal járok arra mindig sprintelni kell, mert habzó szájjal rohan utánam, de úgy 50m után megáll és visszafordul. Ha viszont autóval vagyok, megállok a ház elõtt(ott van egy jó parkolóhely közvetlen az erdei bekötõút mellett), és kiszállok a kocsiból csak ugat rám messzirõl pár percig, utána rám se hederít. Nyugaodtan meg is lehet símogatni.
Csak azt akarom ebbõl kihozni, hogy ha úgy néz ki nem tudod lerázni a kutyát, lehet hogy érdemes megállni, leszállni a keróról és tolni egy ideig. Ettõl álltalában lenyugszanak és békénhagynak(már persze ha nem veszett).
Mégsem járhat az ember veszettség elleni oltóanyaggal....

Írta 2006. március 16. - 19:43

Csak azt akarom ebbõl kihozni, hogy ha úgy néz ki nem tudod lerázni a kutyát, lehet hogy érdemes megállni, leszállni a keróról és tolni egy ideig. Ettõl álltalában lenyugszanak és békénhagynak(már persze ha nem veszett).
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2006. március 16. - 19:02

Írta 2006. március 16. - 18:33

Haláli tanácsaidat megfogadom és jól az eszembe vésem...errõl könyvet is ki lehetne adni!

Sajnos egyre több a kidobott, direkt otthagyott kutyi, s így a potenciális bozótos területõrzõ, dühös eb is....ahol tekerni szeretnénk.
Írta 2006. március 16. - 17:50

Ha, 1-2 kutyáról van szó...
Elõszöris tilos félelmet tanusítani, sõt az ijedségedet sem szabad hagynod kifejlõdni magadban, mert azt is megérzik rajtad. Ilyenkor gondolj arra, hogy te vagy egy nagy ember, õ meg csak egy kutya. Másra ne gondolj.
Ha megszállna a félelem, próbáld haragot faragni belõle. Ha haragszol, akkor tudsz cselekedni, a félelem megbénit.
Második: olyan magatartást kell produkálnod, amitõl a kutya megijed. Itt is több dolog van.
A.) a kutya nem támad, csak fenyegetõen ugat, követ téged.
Ekkor még nem muszáj leugrani a bringáról, lehet, hogy a kutya hagyni fog téged elgurulni maga mellett. Ha ilyenkor tiszta erõdbõl ráüvöltesz és/vagy feléje húzod a bringádat, sok kutyának inába száll a bátorsága és elfut, vagy eliramlik, megáll és ismét ugat. Persze figyeld, hogy nem-e fut utánad. A vizet is ráöntheted a kulacsodból.
B.) ha a kutya támad: ugyanúgy mûködik az üvöltés. És ilyenkor már érdemes leszállni is. Amint megállsz a kutyának fenyegetõbb vagy. Ilyenkor már az is nagyon félelmetes lehet a számára, ha lehajolsz és felveszel valamit a földrõl, majd felé hajítod. Ezeket a dolgokat annyiszor ismételed meg egymás után, amennyiszer csak szükség van rá. De már érdemes elindulni gyalogosan, miközben a bringádat tolod egyre távolodva a kutyától. Ha körülötted köves a talaj, szerencséd van, mert akkor tudsz dobálni folyamatosan.
Ha több kutya támad meg téged.
Ez azért is veszélyesebb, mert itt ha egy bátor vezérkutya van, az lelket tud önteni a többibe. Jó ötlet, ha sikerül beazonosítanod egybõl õt, és õt támadni. Ha a többiek látják, hogy õ megijedt, õk is meg fognak futamodni.
Itt is lehet váltogatni az üvöltözést, a hajigálást és a bringánkat is jól be lehet vetni.
Elõszöris magad elé tarthatod, másodszor pedig a magasba emelheted és üvöltve a kutyák felé rohanhatsz. Akár feléjük is dobhatod. Biztos hogy ettõl megijednek. A másik, amit én alkalmaztam és bevált az a következõ volt:
3 nagytestû kutya rohant felénk, de még elég messze voltak ahhoz, hogy megállitsam a bringát, leszálljak és letegyem a fûbe. Ezután minden hangomat kiadva üvöltve feléjük kezdtem el rohanni teljes erõmbõl. Ettõl a kutyák úgy beszartak, hogy a másik irányba menekültek és csak nagyon távolról ugattak tovább. Ezután minden baj nélkül tovább kerekezhettünk.
Nagyon fontos pár dolog. Ezek rajtunk múlnak és balesetveszélyesek.
1. ha egy kutya ránk tör, semmi esetre se nyomjunk elõl satuféket, mert bazinagyot zúghatunk. Fékezzünk komótosan, a legtöbb kutyatámadás nem villámgyors, hiszen õk is félnek tõlünk. Általában egy ilyen fékezés jóval nagyobb sérülést tud okozni, mint egy kutya!
2. ilyenkor ne a humánus megoldásokon töprengj, mert jobb egy fájó kutyafej, mint egy megharapott láb. Fõleg, hogy ha a saját lábadról van szó. Úgy küzdj a kutyával, mintha az életedrõl lenne szó. A cselekvésedbe tömörítsd bele minden agressziódat és dühödet és ez szóljon a kutyának. Õ ezt érezni fogja.
Próbáltam már egyébként ultrahangos kutyariasztót, de az csak a palotapincsikre hatott. A gázspré se biztos, hogy jó megoldás. Pl. - elõ kell venni, vagy erõs szél fúj.
Hát én ilyeneket szoktam. Egyébként ha tudsz kezelni karikásostort, az nagyon félelmetes lehet egy kutyának. De csak akkor, ha jól tudod használni.
Írta 2006. március 16. - 17:30

Lensver!
Mostmár túltettem magam a dolgon és nemsoká kész az új kerék, aztán birtokba vehetem az utakat!

Egyedül csak a kóbor kutyáktól tartok...tavaly egy túránkon megtámadott egy eb...habzott a szája meg minden...van ötlet mit lehet ellenük tenni?...valami humánus megoldás nincs?
Írta 2006. március 16. - 13:30

És milyen volt az új bringa?
Van már kép róla?
Tényleg havas úton mentél vele? Hogy sikerült? BÕVEBBEN!
Írta 2006. március 16. - 12:31

Írta 2006. március 16. - 12:02

Hûûû, ez nagyon kemény lehet. Eeez 136 km-en át!
Montis cipõben hóban bringát cipelni! - Kóstolónak jó móka lehet, de 136 km!
Ja és 4500 szint! Itthon mennyi szokott lenni egy maraton? Abba is kinyúlok.

Thy: Most komolyan végig versenyezni indulsz, vagy segítõnek Gáborhoz?
Biztos nagy élmény lesz, mert gyönyörû lehet arra a táj... Jó lenne, ha tudnátok fotózni.
Írta 2006. március 16. - 09:58

én nem félek tõle hogy januárban nem kezdtem el a bringázást, hiszen ismerek olyat aki hiába megy éjjel nappal mégsem tudja felülmúlni önmagát, augusztusra amúgy is felszívjuk magunkat és menni fog
Ors, csak nem te is indulsz a 130-on? Merész döntés, reméljük sikerülni fog.

Aki éjjel-nappal megy, azon nem is csodálkozom, hogy nem tud fejlõdni, mert õ inkább visszafejlõdik a sok edzéstõl. A másik pedig az, hogy minden embernek van egy olyan fizikai határa, amit ha elér, azon túllépni már nem tud.
Kahlesz, jó volt reggelinek, köszi!

Montini: én is hasonló dolgok miatt nem szeretek használtat venni. Mondjuk az e-bay sokkal jobb ilyen szempontból, mint ha idehaza veszek valamit egy fórumon vagy máshol ahol használtat árulnak, de még ott is elõfordulnak dolgok.
Trifó: én benne vagyok a hétvégi mókában!
Írta 2006. március 16. - 09:49

Csak a pontosság kedvéért: a kismarosi nagy étterembeHazafelé szokásos látogatásunkat tettük nagymarosi kis étterembe...

Írta 2006. március 16. - 09:15

Nati: Elemózsiám nálad maradt, ne vesszen kárba, jó étvágyat hozzá.

Írta 2006. március 16. - 08:48

Vicces volt, és csúszós:)))
Írta 2006. március 15. - 22:59

A nap végét fényezte, hogy utolsó körünknél bexart a felvonó, így gyalog kellett felmennünk a tetõre. Na ez kicsinált rendesen. Hazafelé szokásos látogatásunkat tettük nagymarosi kis étterembe, ahol majdnem incógyen ettem, csak szemfülességemnek köszönhetõen vettem észre, hogy a fõételemet nem számolták el. És hát a becsület...

Köszönöm nektek, hogy velem tartottatok ma, nagyon sirály volt.

Írta 2006. március 15. - 15:09

montini, szét kell kapni a racsnit, valszeg kiugrott a reteszelõket tartó kis rugó.
Szétszedtük...valami ledarálódott benne, egy srác írta, hogy valami pálca, de a rugók sem stimmeltek...halottnak tûnik. Én csak: :cry:
Használtan nem veszek többet semmit...

Írta 2006. március 15. - 15:01

Írta 2006. március 15. - 14:44

Segítsetek!
Minap tekerni indultam és hármat reccsent a hátsó agyam, név szerint :
Zoggie FH737 220g ipari hátsó agy....aztán nem ment tovább, pörög a fogaskoszorú, nincs reteszelés....nincs valami ötletetek mi lehet? Addig is :cry: :cry: :cry:
Valószínû átvert, akitõl vettük......5km-t sem mentem vele......legszívesebben kitiltanám az ilyeneket a bringás társadalomból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kívánom minden csaló lakoljon meg!!!!!
Én továbbra is csalódott vagyok és letört, hogy vannak ilyen biciklisek.....
Írta 2006. március 15. - 13:26

Ha van kedvetek szombaton tekerni egyet a Mátrában, várunk mindenkit!
Bõvebben itt:
http://forum.bikemag...4741#post414741
Írta 2006. március 15. - 13:07

Minap tekerni indultam és hármat reccsent a hátsó agyam, név szerint :
Zoggie FH737 220g ipari hátsó agy....aztán nem ment tovább, pörög a fogaskoszorú, nincs reteszelés....nincs valami ötletetek mi lehet? Addig is :cry: :cry: :cry: