Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak #3

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4668 hozzászólás a témában

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Igy biztos sorban fognak állni a lányok! Úgy látom bölcs még most sem vagy.:D

hah... az kéne még hogy sorba álljanak és akor bringázni mikor fogok :D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

De nekem se nõ se bölcsesség és ha úgy summa nézem a dolgokat még szerencsém sincs :D

VERJED csak VERJED! Igy biztos sorban fognak állni a lányok! Úgy látom bölcs még most sem vagy.:D
Egyébként a túrádhoz gratulálok, szép teljesítmény.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Mindenki ide veri a mellét a lányoknak most én is ide verem :)

TripAhead:
Bp(népliget)-Fót-Veresegyháza-Aszód-Gyöngyöspata-Gyöngyös-Kékestetõ
TripBack:
Kékestetõ-Gyöngyös-Hatvan-Aszód-Gödöllõ-Bp(Népliget)

dst: 221.01 Km
avg: 22.1km/h (hegyekkel városokkal mindennel együtt)
max: 76km/h
tim: 9:58:03

Szép idõ kékesen 9°C átlag 17°C szélcsend forgalom alig ... csak pest közelébe volt

Na lehet próbálkozni :D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
A feketetói vásár, avagy egy röpke idõutazás története…

Écs’anyámék hívták fel a figyelmünket egy vásárra, amit 1815tõl évek óta hivatalosan is vásárként rendeznek meg, minden október második hétvégéjén. A helyszín nincs is nagyon messze, Nagyváradtól 70km-re, Erdély nyugati részén, Kalotaszegen Csucsa mellett, Feketetón (Negreni). Ráadásul megközelíthetõsége is egyszerû, mivel az ártándi határ átkelõtõl csak az 1-es (E60) fõúton kell haladni, át a Király-hágón. Az út minõségével egyáltalán nincs gond, csak egy úthasználati matricát kell vásárolni a határon (vagy a legközelebbi benzinkúton) kb. 500,- Ftért (egy hetes jegy ára, mivel napos jegy épp nem volt. Écs’apámék nyáron is jártak romániában, akkor csak havi volt… ügyes).
Már a határátlépéssel megkezdtük idõutazásunk: a falvakban szinte kirívó, ha egy asszony nem tiri-tarka kendõvel a fején van az utcán, rengeteg a fa kordély – szamárral vagy kisebb lóval, rengeteg apró-hosszúkás legalább 70-80éves házikók, roskadozó kerítésekkel. A 70km gyorsan fogy el alattunk, így a korai indulásnak is köszönhetõen 10órakkor érünk be Negrenibe. A vásár, igaz sokkal beljebb van, mint a mûút, eltéveszthetetlen. Sok száznyi parkoló autó, az erre az idõre ideiglenes, de fizetõs parkolóvá nyilvánított magán parcellákon. Kifizetjük, az amúgy magyarul szépen beszélõ Néninek a kb 300,- Ftnyi napi jegyet. A legelõ végén keresztbe futó vasúti töltés mögött már látszanak a sátor-város csúcsai, a magasba szálló füstoszlopok, és pár dallam ideszûrõdik. Egyre jobban kíváncsi vagyok. A töltés túloldalán gyönyörû zöld mezõ fogad minket, pár méterre egy majd 50-60méter széles patakkal, a Sebes-Körössel. Balra már látni a vásár szélét. Mindenhol sátrak, plédekre-fólia darabokra kiterített portékákat kínáló emberek. Tényleg mindenhol, mert a patak innensõ és a túl oldalán is szinte végeláthatatlan területen. A fûben többen is napfényfürdõznek, orrunkat elõször csiklandozza meg a faszén füstjébe keveredett sült hús illata. Valamilyen népi zene szól egy közeli sátor elõl. Az elsõ pár, sorok közti lépésünk egybõl lelassul, fejünk kapkodjuk jobbról-balra, majd vissza, miközben egyre nagyobb a mosolyunk. Van itt minden, de tényleg: csapágyak több tíz kilója, CD-k és videó kazetták tok nélkül szerte-szana, népi hímzésû ruhák, kézi szövésû még végben árult szövetek, szeszfõzõ üstök, cserépedények, kések, bõr kabátok-mellények-csizmák, subák, ásványok, szent szobrok, még keresztelõ üst is!!!
Cipõkbõl, csizmákból, kabátokból dunát lehetett volna rekeszteni, a régiségek (üvegek, érmék, sisakok, kardok, használati tárgyak, bútorok, könyvek…) hasonló mennyiségben.
A tömeg egybe függõ masszaként áramlik szépen lassan a sorok közt. Orrunkban a taposott legelõ, sült bárányhús, faszén füst, molyirtó és a Körös illata keveredik, lépésenként egyik-másik összetevõje dominálódik. Nem tudunk úgy elõre haladni 10métert sem, hogy valamelyik árus ne szólítana le, és próbálná eladni a „kitûnõ minõségû” portékáját. Szinte csak pár olyan árussal találkozunk, aki nem tud magyarul, de ott a számológép beszéli a közös nyelvet. A távolból vonat kürt folyamatos hangja kezd egyre erõsödve elnyomni minden mást. Érdeklõdve figyelem az eseményeket, mivel a töltés jelenleg is, lehet, hogy több száz embertõl zsong. A kürt hangja erõsödik és közeledik, vele feltûnik egy kék dízel mozdony is. Az emberek még mindig a töltésen, mintha a legtermészetesebb dolog az lenne, hogy egy ekkora böhöm jármû megáll majd itt. A vonat kb 70km/h sebességgel érkezett meg a vásár mellé, a kürtje szinte nem pihenve szólt, és az útjában álló emberek szinte az utolsó pillanatig folytatták tevékenységüket, majd arrébb álltak. Hihetetlen élmény volt, ahogy bedübörgött a szerelvény, majd pillanatokkal késõbb már ismét a zene, a füst és az alkudozásé volt a szerep. Már majd 2 óra magasságában jár az idõ és a túl parton nem is voltunk. Az egyetlen hídon tipegve lehet elõre haladni az ember folyamban. Igazi teherbírás teszt ez a fahíd számára évrõl évre. A túl parton aztán a gyomrom beadja az ultimátumot, Én pedig meghajolok elõtte. Bár Györgyi nem hajlandó bármit is innen enni, Én kíváncsian állok be a sorba, ahol aztán majd fél órát van idõm kigondolni, mit és hogy egyek. Persze eközben a tõlem csak fél méterre mellettem levõ hússütõrõl sûrû faszén füstbe burkolózok éhes sorban álló társaimmal egyetemben, így a tartósításommal nincs gond. A várakozásom alatt sikerült kiderítenem a kolbászkák nevét is, így mutogatás nélkül rendelem le az ebédem: „Tri mics!” Hej-atyuska-bátyuska, már szedik is le a parázsról a töltetlen kolbász rudacskákra hasonlító étkeket, és nyomják rá a mustárt bõséggel. Leülünk a zöld gyepre, a patak partján, hátunk mögött és a túl parton zsongó tömeget lesve. Isteni élmény. A Mici (ejtsd mics) kicsit fûszerezetlen, de miért törõdnék vele? Pusztakézzel tunkolom a mustárba, majd a sûrû fél-barna kenyérrel megkínálom. Ennyi. Nem is kellene több.
Pici életet visszarázva lábunkba belevetjük magunk a maradék részekbe, majd több mint 5 órányi sétálás után végére érünk. Pár 1877es cserépkályha csempével, és hasonló korabeli szódásüveggel, valamint egy óriási élmény-dzsúzzal gazdagabban indulunk hazafele.

Végül: kinek ajánlanám ezt a vásárt?
Mindenféleképpen mindenkinek, aki egy röpke idõutazásra kíváncsi, szereti a vásári forgatagokat, bele akar kóstolni egy Mici-be, szereti a régiségeket, vagy csak egy felejthetetlen élményt szeretne elérhetõ közelségben.

képek itt:
http://kep.tar.hu/paraferi/50375833#2

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

Oliv

Oliv

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

Hahó, aki ott volt a vértesi túrán, az talán érdeklõdve olvassa majd az IRÁSOMAT.

Ez csak az elsõ rész. Folyt.köv. hamarosan.

Lens, szuper a beszámoló, olyan jókat mosolyogtam olvasás közben:D !Kedves szívemnek ez a kis bringás csipet-csapat! Izgatottan várom a folytatást!:)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
AHoy!

Eljött az õsz, így ismét itt az õszi ködös-színes mátrai túrák ideje...

Ideális idõpontok?
Okt23 hétfõ? Azutáni hétvége vas?

Kedve?

Holnap Györgyivel ellátogatunk a vácrátóti botanikus kertbe... ha kedve van vkinek, join to Us

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Húú Pixel, gratulálok meg kíváncsi vagyok :)

Era! Én is gratulálok! Pár év és el se lehet téged majd csábítani a DH pályákról! :)

Nekem meg most már volt kártyaolvasóm, a tar.hu-nál sem volt karban-tartás :-), így fotók itt: http://kep.tar.hu/burce/50375640#2 (a kisképek még készülõdnek)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

pixel

pixel

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
Udvozlet Manalibol! Vegigszenvedtuk a 9 napot, es bar szamtalan alkalmunk volt ra, csak nem haltun meg. Nagyon felrecsuszott iden a versenz szervezese, elet-halal harc ment a palyan (ranksotetedes 2500 meteren a semmi kozepen!) es igencak unfair volt az idomeres. Vegul szinte a fel csapat kiszallt menet kozben, es a magat nagy letszammal kepviselo indiai hadsereg vitt mindent. Azok gepek, nem emberek, 18 kilos gepekkel 35 fokban masznak 1500 metert viz nelkul. Most meg eltoltunk itt par napot, sajnos esoben, aztan otthon tartunk beszamolot.
pix,norbi,balint

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás

Hali.
Szombat vagy vasárnap egy túrázást nem szervezünk a "Sikonda tali" ellen...:-))) Hátha van olyan aki nem megy Sikondára.
Pest környéke jön számításba nálam.
Üdv
Szammer

Era: a harag kicsiny szikrája sem csillant fel elmémben... csak erre reagáltam.
Tfszámok: Alexnek említettem, hogy "ott" találhatók számok... elmúlt

majd, gondolom összedummantunk számilag!

Jaaa... Era, grat a géphez! Össztelós paci, jobban földhözragad!! :)

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hahó, aki ott volt a vértesi túrán, az talán érdeklõdve olvassa majd az IRÁSOMAT.

Ez csak az elsõ rész. Folyt.köv. hamarosan.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Tyitó, ne sértõdj már meg!
Annak, hogy nem mentünk le az oka az volt, hogy elõtte vettem meg az NRS-t és most kettõnk részére a min. 20 eFt-os Sikondázás nem fért bele a költségvetésbe, de egy túra itt helyben a hegyekben nem került semmibe. Sajnáltluk, hogy nem, értünk oda, de mérlegeltünk.

Ha 777sms-rõl a telefonszámok kellenek, azokat el tudom küldeni neked priviben.

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás

Tyito: Pontosan mi a címe annak az sms oldalnak amit mondtal? Nem találom. A 777sms.hu-ra a t-zones oldala jön be.

Sajjna ez már a múlté!

Valaki tud valamit a http://www.777sms.hu ról?

elvesztek azottani dolgok?

Gratula az "ellenSikondához"! :/

Igen... ez a fórum, már nem "az" a fórum... öregszem... Én is!

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

spinner

spinner

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Hahó Csajok, Srácook!!!

Nem kerós kiruccanás (de a bringádat is hozhatod)!!;)
A nyakunkon lévõ idõpontban, most pénteken induló (reggel 7-kor), de emiatt annál olcsóbb rafting túrára invitálok 4 fõt, Ausztriába, a Salza folyóhoz. Szállás, kaja (reggeli+vacsi), bérleti díjak a felszerelésre (hajó, neoprén ruha, sisak...),túravezetésre az összköltség 24000.-, amely 2 éjszakát, és 3 rafting túrát foglal magába. A TF-es tancim szervezi, az õ csoportjával mennénk. Jelentkezni holnap estig priviben!!!:))

Aki autóval tud jönni sofõrként, légyszi jelezze!! Köszii!;)
Spinner :slonko:

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
DHt csak amatõr szinten :P nem versenyzõ voltam csak mentem 1 2 versenyen.
(BP-Fót-Dunakeszi-BP csak hogy pontosak legyünk)De csak azért élveztem mert jó volt az idõ és lehetett csapatni de már kezd hüvi lenni :( és lassan már a menet szél se kellemes hanem csípõs hideg. :'(

Apropó várom a tippeket pesthez(monjuk népligethez :D) közeli forgalom mentes vagy mérsékelt forgalmú országutakról :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Lens!
Beírtam egy pirospontot.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

hehe annó DH ban szerettem a Murvát, úgy le lehetett jönni 1 hegyrõl hogy a hátsó tárcsába belekötött a fékbetét :D fel se engedtem széppen végig lehetett követni hol boronáltam az utat

Sac, te nagyon extrém vagy! Valaha dh versenyzõ voltál, most meg országútizol? Ezért élvezed hát a Bp-Fót-Bp szakaszt! ;)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Azért a dolog komfortosságát erõsen növeli, ha kifigyeled, hogy azt a rudat, amin támaszkodsz, egy körív mentén el lehet forgatni. Ebben az esetben nem kell mindenen átmenni.

Várfal, sövény, babakocsi, kutya, macska, rendõrkordon...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mér, mi a baj a pocsolyákkal? :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
hozé: :D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

... immár nem kell kormányozni - a merevhez képest. Kinézel egy irányt, s tartod, s mindenen átmész.

Azért a dolog komfortosságát erõsen növeli, ha kifigyeled, hogy azt a rudat, amin támaszkodsz, egy körív mentén el lehet forgatni. Ebben az esetben nem kell mindenen átmenni.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."