Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak #3

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4668 hozzászólás a témában

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
clio: :( egyrészt megértem, mint szintén tériszonyos...
Tyito: ha jól emléxem mentünk már át régi személyivel is, egyébként fényképes személyigazolvány elegendõ kell hogy legyen...

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás
Slovenski Raj Téli Túr(h)a
2006.12.08.-10. (Péntek-Szombat-Vasárnap)
Szállás Podlesokban, fûthetõ faházakban
Ktsg cca 1800,- HuF/Fõ/éj (2 éjszaka) + utazás
Túraterv pénteken délután utazás, szombaton Suha Béla, vasárnap Liptonsky Mikulás termálfürdõzés
Jelentkezni itt és november 27ig.

Para + Györgyi
Skiri+?
Thommey+Ors
Tyito + Zasszony
dit+lens

Trifo
Era+Paul
Sziszinéni
Orsi+_Alex_+1-2haver

Össz:16

Evvan, sorry.

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

Clio: elég a hisztériából! Elvisszük Era új kötelét, és ahol nekiállsz parázni, ott megkötözünk és felhúzunk kötélen :) Punktum!

--Trifo

Még mindig jobb, ha itthon "hisztizek", mintha ott.

"Sielésnél felvit minket az edzõ egy elég hosszú és helyenként elég meredek piros pályára. VAgy 10 percig mentünk felfelé a kabiossal. Mivel a dolog erõsen a tudásszintem felett volt, ezért eléggé beparáztam mire felértük. Fönt végül is sikerült elhatároznom, hogy kiállok magam mellett és inkább lefelé is a felvonóval megyek. Abbana másodpercben elmúlt a remegés, helyreáll az adrenalinszintem. Tudtam, hogy jó döntést hoztam. "

Próbálok elképzelni egy 8 m-es létrát (3-4 emelet). És nagyon félek tõle (2-3 m nem gáz, 5-6 m még 1x leküzdhetõ félõsen). Este elhatároztam, hogy ez nem nekem való dolog, több szempontból sem. És utána megnyugodtam.
Majd tavasszal, ha mentek megint.

evvagyokén

TÉGY!

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Szeretném megkérdezni, hogy útlevél mennyire kell?

Ha nem oly nagyon szigorúan, akkor Anita+kergeegér is -feltételesen mondva- jönne.
Viszont, csak régi személyi igazolványa van!

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Clio: elég a hisztériából! Elvisszük Era új kötelét, és ahol nekiállsz parázni, ott megkötözünk és felhúzunk kötélen :) Punktum!

Ez jó ötlet! :D

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hejj!

Még egy jelentkezõ lenne: öcsém is csatlakozna a mókához!

Amúgy a 4 autónyi konvoj az még remekül összetartható, több már macerás. Egyetlen kérdés: Mikor van az az idõpont, amikor már mind a tizensok ember a megfelelõ rajtpozícióba tud kerülni? Én viszonylag könnyen mozgok - feltehetõleg legalábbis, de gondolom nem mindenki van ezzel így. Szoval kinek mikor van a célidõ?

--Trifo

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Éppen a képek között turkáltam, de látom Para megelõzött. :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Létra:
A Suha Béla jelzésen a legnagyobb létra, azaz létrák, mert egy 3 szintes komplexrõl van szó, cca. 7-8m az elsõ szinten, 2-2,5m a másodikon, 5-6m a harmadikon. (amit fotón belinkeltél visszább, az egy 10m magas létra)
Ez a hármas a legnagyobb "hirtelen" szintmászás, ezen (vagy inkább ezeken) felül talán ha 4-5 nagyobb, azaz 2-3 méternél magasabb létra van.

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás
Alex: igen ;). DE az ottani nagy létrán legalább van egy keret, ami esés esetén lehet, hogy többet árt, mint használ, de a placebo hatása hatalmas. Nagyon félõs vagyok és nagyon õszintén és egész testembõl tudok remegni.

ügyrendi kérdés: mekora lesz a legnagyobb létra? Tényszerûen, mert ha odaérünk és nagynak ítélem, akkor semmivel nem fogtok tudni rávenni, hogy fel/le menjek rajta.

Saját kezem nem éppen a legjobb biztosítás és ezen a védõital még ront is.

És nem szeretem a Becherovkát ;)

evvagyokén

TÉGY!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Lehet hogy nálunk is lesz hely az autóban, de mivel nem az enyém ezt nem én döntöm el. Ha kiderül szólok.

Picasa _Alex_

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Szeretném (halkan) megjegyezni, hogy Kicsiny Kishazánk elhagyatott szegletébõl is lennének jelentkezõk...

Éppenezért: Mi is kocsival mennénk... Orosházáról!

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
trifo: PMR rádió gyühet, összetalálkozásra ott a fentebb leírt

autók:
-trifo (4?: )
-alex (4?: )
-para (4: Györgyi, Skiri, X, Skiri)
-X

a létrázáshoz, éás tálcázásokhoz:
a képeken olyan helyek is látszódnak, ahova most nem megyünk, de... de leszenk ezen az útvonalon is rendesen fa és fém létrák, tálcák viszont nem. Jómagam rendesen térisznyos vagyok, de végig tudtam menni rajta, de... de mivel ahogy írtam Én áttudom érezni a félelmetek. Az is biztos, leszünk páran, akik segíteni tudunk, lesz védõital, lesz tizenegynéhány segítõ kéz...

a jövõhéten lerendelem a szállást...

még vmi: aki tud, készüljön fejlámpával, mert igen korán setétedik... gyorsan hozzáteszem az a szakasz, ahol elõre láthatólag elér minket majd a sötétedés, egy másfél méter széles, jól járható, létra és egyéb tálca mentes szakasz lesz

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Clio, ne add fel! Jó móka lesz, és utána kaphatsz sok-sok becherowkát. Vagy tán közben is :)

--Trifo

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

És felelõsséggel tartozom a társaságért is. Nem igen hiszem , hogy jól venné ki magát, ha eccercsak, a túra felénél azt mondanám, hogy márpedig ezen én nem megyek át/fel/le, vagy leküzdhetelen vágyat éreznék arra, hogy kipróbáljam egy régi álmom (repülés szárnyak nélkül).

Ha lenne párom, akiben megbízom, akkor csúszásmentes idõben nekivágnék a dolognak, csak elõtte beszereznék egy beülõt, és pár méter kötelet.

Szeretem tágítani a határaimat, de ez (20 méteres létra, és tálcák 5-20 méter magasan, nulla biztosítással) számomra már egy másik galaxis.
Még attól is felszökik a pulzusom és adrenalinszintem, ha megnézem a képeket.
Talán majd tavasszal, ha kevésbbé esélyes a csúszósság.

Nem kell félni Clio! Orsi is simán végigment tavasszal, pedig õ aztán igazán félõs! :)
Miaz hogy biztosítás nélkül?! Az a biztosítás hogy fogod a létrát! ;)
(Nyilván téli kesztyût hozni kell, hogy rendesen meg tudd markolni a létrát)

Ahogy Skiri is írta, a tálcákon, folyó felett araszolós rész nem lesz. Az másik útvonal.(Ott asszem én is izgulnék, mert jeges vizû vagy befagyott folyóba esni nem túl vicces)
Ahova megyünk max annyi a kockázat, hogy véletlenül belelépsz a patakba és vizes lesz a lábad.

Picasa _Alex_

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Clio: Rám szakadékban féltél? Ott a helyszinen egyik része se parásabb, mint az. És különben is, lesz nálunk egy kis bátorító folyadék :)

Ami a konvojos haladást illeti, van egy marék PMR rádióm (4db), azt remekül lehet ilyesmihez használni. Konvoj valahol összetalálkozik, rádióosztás, oszt' hajrá.

Amúgy az ilyesmi a túrázós cimboratársasággal úgy sokott menni, hogy valamelyik szervezõ megigéri, hogy viszonylag hamar a helyszínen lesz és telefonon elérhetõ. Amúgy meg itt egy marék térkép: http://www.slovensky...k/podlesok.html
Hrabusice asszem minden rendesebb autósatlaszon fenn van még, onnan meg ebbõl: http://www.slovensky...91podlesok.html
már oda lehet találni.

Akkor most jöjjön a dicsekvés: ha minden jól megy, keddre sikeresen lezárul az autócsere project, úgyhogy akár én is tudok autót hozni. Nos. 17 embernek praktikusan kell 4 db autó. Kié legyen az a 4? Én perpillanat örömmel jelentkezem :) Para default, úgyhogy kell még legalább két autó. Ha ez is megvan, akkor lehet kezdeni osztozkodni, hogy ki kivel és pontosan mikor.

--Trifo

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
jajj :D nézda szlovák paradicsom .. a hely ahol sorba kellett álni 1 létráért .... hogy kinéztek már minket amikor mindenki ugrát kavicsról kavicsra mimeg hidros bakancsba végiggázoltunk mint a lovak ....

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás
És felelõsséggel tartozom a társaságért is. Nem igen hiszem , hogy jól venné ki magát, ha eccercsak, a túra felénél azt mondanám, hogy márpedig ezen én nem megyek át/fel/le, vagy leküzdhetelen vágyat éreznék arra, hogy kipróbáljam egy régi álmom (repülés szárnyak nélkül).

Ha lenne párom, akiben megbízom, akkor csúszásmentes idõben nekivágnék a dolognak, csak elõtte beszereznék egy beülõt, és pár méter kötelet.

Szeretem tágítani a határaimat, de ez (20 méteres létra, és tálcák 5-20 méter magasan, nulla biztosítással) számomra már egy másik galaxis.
Még attól is felszökik a pulzusom és adrenalinszintem, ha megnézem a képeket.
Talán majd tavasszal, ha kevésbbé esélyes a csúszósság.

evvagyokén

TÉGY!

skiri

skiri

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 hozzászólás

Úgy érzem, hogy engem nyugodtan ki lehet húzni a listából. Ilyen helykre én nem megyek, biztosítás nélkül, különösen nem télen, amikor csúszik. Sorry.

Az utolsó 2 kép egy másik túrán készült, oda most nem megyünk, szóval szerintem nem para. :)

Egyébként is utasaid vannak. Felelõsséggel tartozol az utasaidért! :)

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás
http://www.kep.tar.h...8913/12876223#2
hehe, ezen ugye nme kell felmenni biztosítás nélkül?

http://www.kep.tar.h...8913/12876318#2
jajj

http://www.kep.tar.h...8913/12876291#2
asszem, ez részemrõl felejtõs :(

http://www.kep.tar.h...8941/12876635#2
asszem a tálcákat is megtaláltam.

Úgy érzem, hogy engem nyugodtan ki lehet húzni a listából. Ilyen helykre én nem megyek, biztosítás nélkül, különösen nem télen, amikor csúszik. Sorry.

evvagyokén

TÉGY!

skiri

skiri

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 hozzászólás
Az ajándék út télen, nagy csapattal, öt órai sötétedés mellett érdekes lesz ;)