Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak #3

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4668 hozzászólás a témában

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
a túra képekben: kep.tar.hu/paraferi
(hamarosan...)

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Vasárnap reggel aztán nem ment már olyan automatikusan az ébredés, lehet, hogy a stroh, vagy a fél1kor abba hagyott póker majd speed (nem az a speed) miatt. Este még bátran a Tomasovski-kilátót tûztem ki esetleges célul, de ez az indulás után hamar felejtõs volt. A Hernádot követve haladtunk, itt-ott viccesen taknyos gyökereken és fa létrákon. Bõ két órás séta után értünk el a nagy lánchídig, ahol a társaság megpihent, kijátszotta magát, majd visszafordultunk. A többségnek ez jól esõ érzést adott, mit ne mondjak, az én lábam is fellélegzett. Túránk végeztével még beültünk egy kis kávére-capuccinora-fokhagymalevesre, majd pakolás kezdõdött.
Tyitoék hamar útnak indultak, szegények plussz 220km kellett, hogy autókázzanak hazáig. Eráék is külön indultak neki, mert Mi még útba ejtettünk egy rövidke bevásárlást. Aztán most be is fejezhetném, de nem volt zökkenõ mentes a hazaút... Rima Sobotaig nem volt semmi szokatlan, egyszer kellett nagyobbat fékezni, szerencsére Györgyi sokkal elõrébb kiszúrta az úton keresztül sétáló õzeket, vagyis a szemük fényét. Aztán jött a Rima Sobotai elágazás. Van ugye az 531 számú út, amin Mi közeledtünk az 50es, minket keresztezõ fõúthoz, hogy jobbra Lucenec felé haladjunk tovább. Nézek balra, ez a keresztezõdés épp, hogy a város táblán belül van, így balra messze kivilágított az út, sehol senki, indulok is tovább. Ahogy szoktam, ráfordulva az útra, nézek még egyet a visszapillantóba, és mit látok?? Két fényszórót 5centire, mert nem tudom hogyan, de hirtelen ott volt egy kurva nagy szlovák busz, ahol még az elõbb trifóék voltak. Tényleg nem tudom mi történt. Senki nem látta elõtte, sem trifóék, sem mi. Egyszer csak ott volt. De nagyon. Szerencsére szembõl épp nem jött senki, az út széles is volt, így megúsztunk. De azért Luceneci elágaziság követtük tisztes távolságból a buszt, várva, hogy dematerializálódjon, és megnyugodjon a lelkünk, hogy kurvára nem vettünk észre egy ekkora fémládát.

Hát ez van.

Köszönöm Mindenkinek, hogy eljött, ahogy szokás mondani: emelte a hétvége fényét. Remélem Mindenki nagyon jól érezte magát, és legközelebb is együtt lesz a csapat.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
szóval a túra szavakban:
szombaton elõször fél 6 után nyílt ki a szemem automatikusan, ez van, ha az ember heti 5 nap mindig ugyanabban az idõpontban ébred. Mivel 9-fél10re kértem Mindenkit, hogy készüljön el, kicsit még visszabágyadtam, ami nem ment nehezen. Fél8 körül aztán általános mocorgás törte meg a csendet. Gyorsan megreggeliztünk, szaladtam egy kört Györgyi süteményes dobozaival, persze nem üresen. Fél 10 körül aztán neki indult a csapat, a Suha Bela kanyonnak-ösvénynek. Sajna az idei bõnek éppen nem mondható csapadék hozam megmutatkozott a patak vízhozamán is, azaz víz nem nagyon volt benne. A többségiben örökzöld növényzetnek köszönhetõen, kellemesen zöldes-barna erdõben, nyálkás-sikos (taknyos) mohás sziklafalak között és falétrák-tálcákon vezetett túránk.
A jó hangulatot néha egy kis erdõmester és beher szervezetbe vitele fokozta. A tériszonyosok bõ egy órányi bemelegítõ sétát kaptak, mire elértünk az elsõ, de rögtön a legmagasabb létrákhoz… Mert hogy egybõl egy 3 szintes mászás következett. Az elsõ szint 8-9, a második és harmadik szint 5-6méter magas lehet. Mászás közben balról a nyálkás sziklafalat tapizzuk, jobbról karnyújtásnyira csobog az a kevéske kis víz, ami a magasból alázuhanva még egyben marad. A félelmetes mászás és a kötelezõ fényképezések után lassan, de biztosan mászunk a kisebb létrákon, tálcákon. A túra tetõpontján, Klastoriskon káposztalevessel, sörrel, beherrel, ki-ki pedig kávéval és csokival jutalmazta magát. Sajnos a Tátra csak picit mutatja magát felhõ takarója mögül, láthatóan ott már fogható a tél. Némi melegedés és táplálék utánpótlás után az ajándék-úthoz indulunk. Ez a mára már csak hurok ösvény, régen egy hosszabb turista jelzés volt, de egy régebbi tûzvészben a vége (nézõpont kérdése, de lehet, hogy eleje) rendesen megsérült-elpusztult, így a nagy vízesésig járható most. A szurdok egyik falán odafele, a vízesés felett át a másik partra, majd ott vissza. Kellemesen kezd ránk esteledni, így amikor visszaérünk Klastorisko romjaihoz, elõkerülnek a lámpák. A zöld jelzésû ösvényen már egy 23fénypontból álló karácsonyizzó veri fel az erdõ csendjét, ahogy haladunk a camping felé. Nagyon szuper a csapat, végig max5-10méteres közökkel egyben maradt a csapat, nincs létszám hiány, mikor leérünk végre a házakhoz. Sajnos a Koliba úgy látszik köpött, mert lakat lóg a bejárati ajtón, de hál’istennek a recepcióval szemben építettek egy nagyon hangulatos, kicsi faházat, Restauráciát. Hamar megtámadjuk, épp, hogy befér a társaság. Percekkel késõbb már a finom fokhagyma levesek illatával telik meg a helyiség, no meg a jó kedvû csapat hangjával. Miután mindenki jól lakott, jött a üröm az örömben: az átfolyós melegvíz, csak a két óránként kábé fél órára üzemelõ fázison van, mint a fûtõtestek, mi pedig persze nem ezen idõszakban értünk haza (meg akkor még nem is tudtuk ezt…) Mi hamar a Manoék gázfõzõjével vizet kezdtünk melegíteni, és fejenként pár liter vízzel bevonultunk mosdani. Aztán ismét összeverõdött a társaság még aktívabb része: pókereztünk, sütit ettünk, Stroh rummmmoztunk (80% rulez), sütit ettünk, beszélgettünk, meg sütit ettünk, és sokat nevettünk, majd hanyatvágódtunkéselaludtunk.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Sziasztok!

Elõszöris...Nati, Dit, Eráék: már látszik, hogy vasárnap nem voltam nagyon matek zseni... Hisz ha 20,- Skk kedvezményt kapott a házatok per fõ per íccaka, akkor nem 150,- Ft a maradvány, hanem kétszer annyi... :-/

Szóval Slovenski Raj Õszihkhm akarom mondani Téli Téli T(ort)úra
Az egész hétvégére, vasárnap késõ délutánig a kellmes, 10-15 fokos hõmérséklet, és a felhõs, de nem esõs idõ volt jellemzõ. Péntek, azaz már szombat hajnal fél egykor érkeztünk meg az 5 kocsiból álló konvojjal a szállásunkra, Podlesokra (10,5 C°). Erõs kopogtatással ébresztettem a portás bá't, aki elõször leverte az állam, olyan angol kiejtéssel kérdezett vissza, hogy "24 fõre szállás?", majd megizzasztott, amikor kiderült, hogy az angopl nyelvtudása kb ennyi szóból áll...
Szállásul 5db, 5 fõs kisebb faház adott otthont két éjszakára a csapatnak. Tusoló az ja, mutatóba, a két óránként bekapcsolódó fázison fél órára van átfolyó melegvíz. Fûtéssel legalább gond egy szál se... ha lett volna melegvíz, lehetett volna szaunázni... Volt aki egybõl vackolt és aludni tért, de volt olyan házikó, melyben fél3ig ment a trécsparti...

...

pixel

pixel

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
Itt van a kis csúnyácska. Az utolsó a bűnös. Volt olyan mázlim, hogy az ország legmodernebb MR-gépének első 10 júzere között lehettem. Asszem nyugodtan lehetne ezt is kötelezővé tenni, mint a tüdőszűrést, pár sérvműtéttel kevesebb lenne.

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 hozzászólás
Para : szuper volt a hétvége ! Köszi :)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Én is élveztem nagyon az egész túrát, kivéve AZT a 10 másodpercet, amikor AZ A BUSZ materializálódott a kocsim helyén. Na de azt is túléltük, úgyhogy minden fasza :)

--Trifo

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Para: Köszi a túrát, nagyon jól éreztük magunkat. Örültem, hogy nem volt lefagyva a szurdok, de a megrendelt napsütés sajnos nem érkezett meg, így a képek, amiket csináltam, nem igazán tetszenek, nincs rajtuk szín, meg elmosódottak. De majd igyekszem felrakni õket. Mi gond nélkül hazaértünk.

Thy: kár, hogy nem tudtatok eljönni, szép társaság gyûlt össze. A bringa tök jól néz ki, csak kifelejtettél pár küllõt... ;)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Sajnálom, hogy nem voltunk...én viszont ezt http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=2843
alkottam a hétvégén:)
Üdv:Thy

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Sziasztok!

ÉN köszönöm Mindenkinek, hogy résztvételével megtisztelte a túrát. Remélem Mindenki nagyon jól érezte magát.

Este jövök képekkel, és leírással a semmibõl 80al melléd materializálódó szlovák buszról, a hó nélküli 10-15fokos idõjárásról, a nagyszerû hangulatról...

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
PéeF: köszönjük szépen a nem könnyen felejthetõ élményeket!

Mindenki: jó volt Veletek egy kicsit összeröffenni...

Majd jelentkezem...
Ízelítõnek pár kép: http://pix.bikemag.h...cat=2842=

Üdv Nektek: Ágica és tyito

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Kriszta betegségbõl gyógyulgat, nem jönnek.

Már alig várom hogy találkozzunk újra ennyien. :)

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Ágicámmal 2óra tájban indulunk.

Remélem, hogy várunk benneteket!

Mindenkinek jó utat...

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 hozzászólás

6-os autó törölve. Hori velünk jön.

Miért?
Krisztáék nem jönnek?

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
6-os autó törölve. Hori velünk jön.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Jó utat a csapatnak, érezzétek jól magatokat, egymást :D

Köszi szépen! Neked is jó hétvégét! :)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Igen, igen, végre látni a napot. Talán van a hétvégén némi szép idõre is. Végre délben tudni fogom, hogy dél van.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Talán ott sütni fog végre a nap...

Én ma napsütésre ébredtem, most is tök szép idõ van.. :)

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
És konnektor elosztót és akkutöltõt is hozzatok! Meg vízforralót, aki szereti a teát, levest.
Para eddig nem 19:30-20:00 volt a határos tali idõpontja?
Este találkozunk. Talán ott sütni fog végre a nap...

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás
Jó utat a csapatnak, érezzétek jól magatokat, egymást :D

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!