Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás lányok márpedig vannak #3
Írta 2007. február 28. - 10:13

Ahogy néztem a képeidet, ezek sk készültek. Gratula! Én fontolgatom, hogy túrázni megpróbálnék egyet, talán. / Remélem a két méteres magasságom nem kizáró ok, egy ilyen járgány beszerzésében. /
Írta 2007. február 28. - 10:09

Írta 2007. február 28. - 09:58

http://forum.bikemag...p?t=1124&page=8
DicseXek... asszem!
Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace
Írta 2007. február 22. - 11:28

Írta 2007. február 22. - 11:25

Tyito! Ez nagyon vagány! A kis gézengúz, mint góré ül a pulpituson!
ps.: a gépet sk építetted, vagy van beszerzési forrásod?
Szia! Nézz utána... http://pix.bikemag.h...ery.php?cat=954
Pénteken délután leszek!
Írta 2007. február 22. - 11:11

ps.: a gépet sk építetted, vagy van beszerzési forrásod?
Írta 2007. február 22. - 11:00

Ha esetleg érdekel valakit:
Szeretnék elkalandoztatni a szomorú valóságtól...
A jóidõben, recumbenteltünk egyet a kisBabáccsal. Élvezte!
Írta 2007. február 21. - 17:58

mert közelebb van a biomasszára állított erõmûhöz mint a pilis, vagy a bakony...A képek is mintha tükröznék a sötét hangulatot.
Annyira sajnálom ezt az egészet. Valamiért az általunk látogatott hegységek közül éppen a Mátrát pusztítják a legádázabbul, legarcátlanabbul. Talán mert ezt védi a legkevésbé törvény?
!
Nati, az erdõgazdálkodás egy meglehetõsen hosszú ciklusidejû dolog. A bükkösöket pl 80-100 éves korban vágják, mert addigra nõnek meg. És hát ebben az idõtávlatban - lássuk be - nem nagyon van esélyünk átlátni, hogy mit miért csinálnak. Akkor se, ha szakmailag amúgy teljesen rendben van a dolog. Csak azt látjuk, hogy egy darab erdõt egyszer csak levágnak, azt már nem, hogy több évtize várják már, hogy az adott helyen megnõjenek azok a fák eléggé.
Csak arra akarok rávilágítani, hogy ami intézkedéseket értelmetlennek gondolunk, annak a nagy részére igenis van jó ok, és ha értenénk hozzá, akkor ezt mi magubk is belátnánk.
Persze nem minden eset ilyen, de azért annyira nem rossz a helyzet, mint amilyennek sokszor látszik.
--Trifo
1,igen de ezt lehetne sokkal kultúrálltabban és kisebb kártevéssel végezni...../szálazó gazdálkodás pl/
2,mellesleg, igazából nem lenne annak az erdõnek semmi baja ha nem vágnák le....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. február 21. - 16:19

Meg a másik: bármit is állítanak a szervek, a földön akkor is egyre kevesebb az erdõ. És csak akkor fogjuk ennek a jelentõségét felfogni, amikor végképp nem marad semmi, vagy csak mutatóba. Én a saját szememnek hiszek és nem valami fejtegetésnek, amit még csak bizonyítani se tudnak nekem!

Írta 2007. február 21. - 14:16

Mert hogy ezek a mátrai "rémképek" elõttem is élnek a közelmúltból.
Írta 2007. február 21. - 13:34

Csak arra akarok rávilágítani, hogy ami intézkedéseket értelmetlennek gondolunk, annak a nagy részére igenis van jó ok, és ha értenénk hozzá, akkor ezt mi magubk is belátnánk.
Persze nem minden eset ilyen, de azért annyira nem rossz a helyzet, mint amilyennek sokszor látszik.
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2007. február 21. - 09:03

Annyira sajnálom ezt az egészet. Valamiért az általunk látogatott hegységek közül éppen a Mátrát pusztítják a legádázabbul, legarcátlanabbul. Talán mert ezt védi a legkevésbé törvény?
Nekem jöhet bárki olyannal, hogy ez jót tesz az erdõnek, meg hasonlók. Egyáltalán nem tesz jót. És nincs visszatelepítve se semmi. Erre tökéletes és kétségbeejtõ példa a Mátra csupasz hegyoldalai!
Írta 2007. február 20. - 21:02

No, hétvégi mátra-túrha:
nagyon ritka alkalmak egyike volt, hogy Tyitonéval, Tyitoval, és Csubeeval tekerhettünk egyet. Mátrafüredrõl indítottunk egy aszfaltos laza mászással a Görgõbükki-útig, majd azon a szokásos útvonalon, a szénégetõk mellett fel Galyára. Már a Nagybükki-forrásnál pillantást nyerhettünk Kékes északi oldalára, és annak deres mivoltjában fehérségére. A napsütötte fekete-sötét kék felhõzet elõtt igencsak impozánsan mutatott, és már kimondatlanul is reméltük,Galyán is talán lesz vmi fehér áldás... A hõmérséklet valós értékeirõl a forrás körül jegesen meredezõ jégcsapok árulkodtak, annak ellenére, hogy biza vetkõztünk rendesen a mászás közben.
Galyatetõ alatt kb 100méterrel aztán beértünk a deres erdõrészbe, majd a tetõn havat is taposhattunk az idei szezonban elõször, és azt hiszem utoljára is. Az enyhe telet mi sem mutatja jobban, mint a vendéglátó egységek mögötti fások több mint félig telítettsége. Egy kellemesen meleg bablére és teára betértünk, majd amikor már kellõen ellazultunk a melegben, újra útnak indultunk.
A Szén-patak vgyében kezdtünk lefele zuhanni, ahol szinte sározás nélkül is le lehetett volna jönni, ha az egy-egy vízátfolyást átugorjuk (de miért tettük voléna ezt?

Minezt, hogy tuti jó hangulatunk legyen, tetézte, hogy a lajosházi kisvasút nyomvonalát Gyöngyössolymos határában totál megszüntették: felszedték a sineket, eldúrták a töltést... szomorú...
Összeségében azért jót tekertünk, de nagyon rossz érzés, hogy egy szép helyet ennyire tönkre tudnak tenni...
Legközelebb déli oldal...
a túrán készült képek, mind a 12db:
http://kep.tar.hu/pa.../50434406?o=0#2
pé
PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák
vendég_Charon_*
Írta 2007. február 20. - 08:45

Amúgy meg add el az egyik bicajod és vegyél egy bobcat-et belõle.
Ez kegyetlen jó!

Írta 2007. február 19. - 20:25

Írta 2007. február 19. - 20:02

Írta 2007. február 19. - 16:40

Bezzeg dirt-öt nem áshatok a kertbe csak teraszt:(
Írta 2007. február 19. - 16:37

Írta 2007. február 19. - 16:33

Most úgfy érzem magamat, mintha tekertem volna 100km-t és közben rengeteg letörést, és step-up-ot ugrottam volna...minden tagomban izomláz van...

Írta 2007. február 19. - 15:52

De egyébiránt jobbulást mihamarabb!
Ahogy Era mondta, jó, hogy nem az elsõ napon. Lcs + Atom ment tavaly Kona média talira, utánna Bike'n Soulra (több, mint egy hét). Lcs elsõ nap bevállalt egy letörést, anélkül, hogy megnézte volna. Utánna egy héten át gyalogosan lábadozott Európa legjobb FR terepein...