Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak #3

- - - - -

• Please log in to reply
4668 replies to this topic

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Era: nem csak a szikla élével volt gond.

Azt írták, hogy a jó stand "SERENE", azaz
Solid, Redundant, Equalized and No Extension

Nos, redundánsak semmiképp nem voltunk. Valójában legalább két ponthoz illik horgonyozni, úgy, hogy bármelyik rész hibája ne vonjon maga után egyéb hibákat: ha az egyik pont vagy annak kötélzete felmondja a szolgálatot, akkor a másik még tartson, ne eresszen hirtelen lejjebb, ne vigyen a rendszerbe extra terhelést, és szépen ki legyen egyenlítve.

Ehhez tartoznak olyanok is, mint pl az, hogy a futó kötelet nem egy, hanem két - egymással mindenképp szemben elhelyezett - karabineren illik átvezetni, hogyha netán az egyiket valami kõhöz csapódás kinyitná, a másik még tartson.

És ezek még a nagyon-nagyon alap dolgok...

Szép dolog a paranoia, ugye? :)

--Trifo

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Trifo: A szikla élre felfekvõ kötél miatt gondolod?

Szerintem mehetünk mászni pénteken, ha nem esik és nem fagyunk meg. Alternatív program a panoráma kör (szint út) körbefutása lenne.
Pénteken gondolom kötéllel úgy fél 4-re felérhetek a Fr-ba.

Hétvégén Várgesztesen tájbringa verseny lesz.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Bruce: nem rossz ötlet, de a meteor mást mond. Megint zuhogó esõt péntekre. No de majd meglátjuk, annyiszor tévedtek már és péntek még oly messze.

Era: Amit emlegettem, standnak való kötelet, az mégse való standnak. Rövid is, meg gyenge is. Meg idõközben keresgéltem a neten, hogy hogyan is kellene rendes standot csinálni, és azt találtam, hogy legutóbb hozzáértõ emberek nagyon nagyot csaptak volna a kontár kezünkre. :)

--Trifo

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Grat ;)

Era: ha ilyen marad az idõ akkor pénteken megyünk mászni? léci-léci :)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 posts

Ja igen, és csütörtökön megnõsültem:) Képek késõbb!
Üdv:Thy

congratulations!!

sz.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Mi az utóbbi idõben a Börzsönyben, meg a Pilis,Dunakanyar környékén tekertünk, és mindenütt ez van...rommágyalázott erdei utak, 5-6m szélesre dózerolva, és méteres keréknyomok....
Én megfogadtam, hogy eddig sem nagyon érdekelt mit jelöltek ki bringaútnak, és mit nem, de ha egyszer is beszól egy erdész, hogy bringával mit nem szabad...azt pofánvágom kérdés nélkül...
Az erdei utak 70% használhatatlan, még gyalog is...lassan csak a beton marad nekünk...

Ja igen, és csütörtökön megnõsültem:) Képek késõbb!
Üdv:Thy

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Ez csak az erdészeknek lehet vigasz, és megnyugtatónak jó a felügyelõszerveknek. Így mindenki elégedett lehet, mert a.) törvényesen jártak el b.) elégedettek lehetnek, hisz majd egyszer újra lesz ott fa.

De: az erdõ vadjai nem lesznek elégedettek, és a turisták sem, amikor évtizedeken át a csupasz hegyoldalakon legeltethetik a szemüket! Igen, ez a Bükkben készült és nekem eléggé úgy tûnik, hogy védett területen jártunk. Ez a szomorú látvány fogadott minket körös-körül. Tehát nemcsak azon az oldalon, amerre a kamera mutatott, hanem az ellentétes irányokban is!!! Nagyon durva érzés volt!

Ez bûntett. Ez olyan mint egy gyilkosság. Most már nemcsak a Mátra tarabb, de a Bükk is. Egyre jobban és jobban.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
elkeserítõ nálunk is, jelentõsen írtják az útmenti faállományt, DE legalább ültetnek helyette.. Jó tudom 30 év múlva lesz belõlül fa DE azért jó volt látni, hogy nemcsak kivágnak. Sovány vigasz de vigasz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

basszus és ott ekkora irtás van??????
de az nem nemzeti parkos terület??????

és az befolyásolja az erdõgazdálkodást ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
basszus és ott ekkora irtás van??????
de az nem nemzeti parkos terület??????

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
De, Para, a Nagymezõ keleti csücskénél.

(Bár nem vagyok Nati, mea culpa :P )

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Nati:
az utóbbi kép nem vhol a nagymezõ elõtt készült? a háttérben levõ hegy gerinc nagyon ismerõs...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Jártunk mostanában a Mátrában és jártunk a Bükkben.
http://img2.tar.hu/n.../28654951.jpg#3

Láttuk, hogy a helyzet egyáltalán nem rózsás, sõt, inkább visszataszító! http://img2.tar.hu/n.../28654940.jpg#3

Ne magyarázza nekem senki azt, hogy ez jó meg hasznos, mert nem az! Aki így magyaráz, az elméletben bajnok csupán.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
bruce: épp ma beszélgettem a miskolci partnerünkkel, hát a bükkben is elszomorító a helyzet...
a Forrás-vgyet, az alsó és persze ha csináljuk-csináljuk-nagyban a felsõ utat is totálisan szétbarmolták az erdészek... szárazon is fél méteres nyomok voltak, most hogy leesett nem kevés esõ, és rájárnak, gondolhatod mi marad majd... (vesszõs-vgy után ez is fekete listára került... :( )

viszont van öröm az ürömben is, mivel állítólag felújjítják az andókúti kisvasút vonalat!!! és hogy még szebb legyen a hihetetlen, a pár éve ellopott sineket is pótolják Andókút után, így talán sok év után ismét teljes hosszában jár a kisvasút! (azért ez nem igaz, mivel a miskolci végállomást megszüntetik, és kintebb az erdészeti telep helyére fogják költöztetni)

az is jó hír, hogy talán még utazni is fogunk azon a projekten, ami által szilvásról át lehet majd vonatozni végre évtizedek után bánkút érintésével a lillai oldalára a bükknek...

kár, hogy valószínûleg nem sok fát fogunk látni az utazás alatt... :-X

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Bruce: pénteken még állítólag zuhogni fog az esõ :(

--Trifo

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Huha... részvétem.... : o

Mászás: a péntek, nem túl késõi idõpont nekem -elõre láthatólag- jó! Szívesen mennék/megyek!

(Nem közösség elleni izgatás, de a Mátrában látni fakivágást, nem keveset :( )

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
A kislányunk után lehetett volna egy ikrünk.. 14 hetesek voltak..

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Azt mondom, ha megint 18 fok fölött lesz a hõmérséklet, megkezdhetjük a mászásokat. Jövõ héttõl meg már 1 órával korábban is mehetünk fel, szóval csak itt van a tavasz.
Szerintem a jövõ hétre megint megbeszélhetnénk egy napot. Talán a pénteket?

Raycoon, nagyon rosszul hangzik, amit mondasz. Mi történt veletek?

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Egy kicsit eltûntem. Elnézést azoktól, akiknek illet volna legalább egy "boldogot" kívánnom, de egy olyan megrázkódtatáson estem át kis családommal, amit nem kívánok senkinek. Ez eléggé távol tartott mindentõl, így a fórumtól is..

Örülnék, ha én is el tudnék menni egy mászósütésre, ha már fel lett avatva a kötél, de még nem tudom, hogy hogyan alakulnak a napjaim az elmúlt két hónap "eseményei" után..

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

Valamint felavattuk a tavaly közösen beszerzett közelet, úgyhogy ezennel a 2007-es mászósütés-szezont megnyitottnak tekintem.
--Trifo

Az 'naccerû' :-) A következõ csatlakozási alkalom mikor/hol lesz? :)