Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak #3

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4668 hozzászólás a témában

zitinha

zitinha

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás

Nyuszi kergetõ hosszú hétvége - Bükk - Április 6-9

Zita
Mellon
GYörgyi

?Orsi
?Alex
?YOcibro'
?Dzsí'

szállás: fehérkõ-láõai fogadóhoz mit szólnátok? kemencében sütött kenyér, babgulyás, tetõtéri szobák 1.600,- /éj /fõ

Nem hangzik rosszul, nekünk jó lesz.
Vajon van még szabad helyük számunkra?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Az erdõkkel kapcsolatban akárhogyan gondolkodik az ember csak a saját farkába harap...de az irtás nem áll meg...a legnagyobb bajom, hogy nem lesz hol bringázni...országútizni meg nem szeretek.
De mondjuk ha évi 10 büntibõl kijönne a 150ezres faadag, hát legyen:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

A falopás ma szabálysértésnek számít, és mint ilyen 10 ezer forint alatti bírsággal megúszható. Tervezik, hogy átsorolják természetkárosításhoz, így börtönt is leet érte kapni.
Egyébként meg:
http://www.radio.hu/read/175849

én a tilosban autozó apukára írtam......
egy idõben az erdõrendészek szórakoztak azzal hogy nyitva hagyták vmelyik "frekventált" helyen lévõsorompót, (leginkább a sztaravodait) aztán 1 km-rel odébb várták a tilosba futókat...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A falopás ma szabálysértésnek számít, és mint ilyen 10 ezer forint alatti bírsággal megúszható. Tervezik, hogy átsorolják természetkárosításhoz, így börtönt is leet érte kapni.
Egyébként meg:
http://www.radio.hu/read/175849

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Hát a néhány ezret megérné...a legnagyobb baj, hogy helyi szinten nem nehéz jóban lenni a járõrözõkkel...akkor meg ami mozdítható...mondjuk zsír, mikor nyomják neki ezerrel, te meg próbálj nem ütközni velük...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Köszönjük mindenkinek a jókívánságokat!!:)

Azért néha látni jó példát is az erdészektõl...tegnapelõtt tekertem haza melóból Pilisszentlászló-Háromkúti nyereg-Pilismarót felé, és egy apuka feljött a gyerekkel kocsival a tilol úton...mert hát a séta fáj...(a gyerek nem volt mozgáskorlátozott) egyszer csak feltûnik egy terepjáró, megáll erdészek elég csúnya fejjel ki...a többit nem tom, mert nem fékeztem:D
A másik viszont, hogy a falunkban sok az erdész, meg nyugdíjas, aki alanyi jogon kap x mennyiségû fát...át is veszik, és el is adják....
Azért elgondolkodik az ember mikor kifizet 150 rugót a fáért, hogy nem egyszerûbb e venni egy dobozos UAZ-t....és a kiirtott hegyoldal alól a kivágott fát hazavinni:D

ideális esetben az egy néhány ezer forintos szabálysértési feljelentés lesz.....
igaz ha nem hagynák nyitva a sorompót akkor.......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Köszönjük mindenkinek a jókívánságokat!!:)

Azért néha látni jó példát is az erdészektõl...tegnapelõtt tekertem haza melóból Pilisszentlászló-Háromkúti nyereg-Pilismarót felé, és egy apuka feljött a gyerekkel kocsival a tilol úton...mert hát a séta fáj...(a gyerek nem volt mozgáskorlátozott) egyszer csak feltûnik egy terepjáró, megáll erdészek elég csúnya fejjel ki...a többit nem tom, mert nem fékeztem:D
A másik viszont, hogy a falunkban sok az erdész, meg nyugdíjas, aki alanyi jogon kap x mennyiségû fát...át is veszik, és el is adják....
Azért elgondolkodik az ember mikor kifizet 150 rugót a fáért, hogy nem egyszerûbb e venni egy dobozos UAZ-t....és a kiirtott hegyoldal alól a kivágott fát hazavinni:D

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

egyébként a fritzek vlamelyik tán a bajor nemzeti park bizonyos területein teljesen felhagytak a hagyományos erdõgazdálkodással, kontrollálva és ésszel ráengedték az idegenforgalmat, és ezzel több a bevtelük mint a favágásból.....

Itt nem tudod beengedni az idegenforgalmat, mert a kutya nem akar az erdõbe menni. Ott a pláza, az madarasteszkó meg a balcsi. Sõt, egyre több hétvégére jut forradalmárkodás is :D Erdõbe, ótó nélkül? Nemá! ;)
Ausztria, Kenguruk földje!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Bikertigger, teljesen igazad van, a hiba a rendszerben van! A term.õrök csak bábjátékosok egy táblán.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Trifó: én is ezt hallottam. Hogy nem egészen úgy csinálják, ahogyan kellene. Mert úgy kellene, hogy csak gyomlálnak, de nem egész hegyoldalakat tesznek csupasszá. Szerintem egyszerûen csak így könnyebb és többet is lehet egyszerre keresni.

A favágás sajnos tiszta bizniszbõl történik. A fa addig hoz hasznot, addig a legértékesebb, amíg ereje teljében van, amíg a legszebb. Tehát az erdõgazdálkodás arról szól, hogy a legszebb erdõket vágják ki, hogy pénzzé váltsák. Az egész fakitermelés csupán mocskos kereskedelemrõl szól és talán 10%ban (vagy még annyira sem) arról, hogy az erdõnek jobb legyen!

Érdekesmód, amikor a fakitermelésre terelõdik a szó, arról senki sem beszél, hogy a fél hegyoldal lepusztítása során hány rovar és kisállat pusztul el, vagy veszti el lakóhelyét. Nem is beszélve a virágokról vagy növényekrõl, amit simán csak kitépnek. Még érdekesebb az, amikor a bringásra rászól a természetõr, hogy azon az ösvényen (ami egyébként egyáltalán nincs benõve) ne biciklizzen, mert letapossa a növényeket. Ja, és mindezt egy dzsipbõl teszi, ami szintén az erdõ közepén áll.
Ehhez a fajta erdõgazdálkodáshoz (amit nyugodtan nevezzünk erdõgyilkolászásnak) képest egy 10 fõs CM-es banda is csak óvodás.

Á, õk is csak olyanok, mint a többi "nem-mondom-el-kicsoda-mert-ki-lesz-moderálva, csak kicsiben: képmutatóak.

valahogy úgy van itt vagy 100 éve, fatermesztõ erdõmérnököket képeznek,,,,,és mivel Õk ülnek minisztériumi osztályokon, állami erdészeti szolgálatnál, erdészeteknél stb nehéz lesz semléletet váltatni ....így tekintve pedig addig van értéke egy fának amig számottevõen gyarapszik, tehát mondjuk 80-120 év, hiába élne 250 évig gond nélkül. momentán meg aztán abszolút a maximális gazdasági haszon reményében mûködtetett termelõüzemek az erdõk.,én nem kivánom vissza azt a rendszert de 20-30 éve azért nem így csinálták...
egyrészt ha tarra vágtak, azt bekerítették hogy a túltartott vadállomány (a vadásztatás is jó bolt ugye) ne zabálja le a hajtásokat a sarjakról, és tudjanak nõni, meg amikor kellet kiritkították.....meg azért telepítettek is, most azt sem sürüzik el....meg még ismert volt a szálazó gazdálkodás is...

egyébként a fritzek vlamelyik tán a bajor nemzeti park bizonyos területein teljesen felhagytak a hagyományos erdõgazdálkodással, kontrollálva és ésszel ráengedték az idegenforgalmat, és ezzel több a bevtelük mint a favágásból.....

na bocs hogy nem a topkjába fosom a szót

PS : Lens ne a term védelmi õrõket basz.....ssuk, legalább annyira nem szeretik az erdõgazdálkodást mint mi....legalábbis akiket én ismerek

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

[...]

A favágás sajnos tiszta bizniszbõl történik. [...]

Ennyi az egész, nincs is mirõl beszélni. (Én is látom a saját környezetemben.)
"In idem flumen bis non descendimus"

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Trifó: én is ezt hallottam. Hogy nem egészen úgy csinálják, ahogyan kellene. Mert úgy kellene, hogy csak gyomlálnak, de nem egész hegyoldalakat tesznek csupasszá. Szerintem egyszerûen csak így könnyebb és többet is lehet egyszerre keresni.

A favágás sajnos tiszta bizniszbõl történik. A fa addig hoz hasznot, addig a legértékesebb, amíg ereje teljében van, amíg a legszebb. Tehát az erdõgazdálkodás arról szól, hogy a legszebb erdõket vágják ki, hogy pénzzé váltsák. Az egész fakitermelés csupán mocskos kereskedelemrõl szól és talán 10%ban (vagy még annyira sem) arról, hogy az erdõnek jobb legyen!

Érdekesmód, amikor a fakitermelésre terelõdik a szó, arról senki sem beszél, hogy a fél hegyoldal lepusztítása során hány rovar és kisállat pusztul el, vagy veszti el lakóhelyét. Nem is beszélve a virágokról vagy növényekrõl, amit simán csak kitépnek. Még érdekesebb az, amikor a bringásra rászól a természetõr, hogy azon az ösvényen (ami egyébként egyáltalán nincs benõve) ne biciklizzen, mert letapossa a növényeket. Ja, és mindezt egy dzsipbõl teszi, ami szintén az erdõ közepén áll.
Ehhez a fajta erdõgazdálkodáshoz (amit nyugodtan nevezzünk erdõgyilkolászásnak) képest egy 10 fõs CM-es banda is csak óvodás.

Á, õk is csak olyanok, mint a többi "nem-mondom-el-kicsoda-mert-ki-lesz-moderálva, csak kicsiben: képmutatóak.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Errõl nekem is kb.ez a véleményem!

Én megfogadtam, hogy eddig sem nagyon érdekelt mit jelöltek ki bringaútnak, és mit nem, de ha egyszer is beszól egy erdész, hogy bringával mit nem szabad...

Ja igen, és csütörtökön megnõsültem:) Képek késõbb!
Üdv:Thy

Sok boldogságot kívánok nektek! :)

Én megfogadtam, hogy eddig sem nagyon érdekelt mit jelöltek ki bringaútnak, és mit nem, de ha egyszer is beszól egy erdész, hogy bringával mit nem szabad...

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Nyuszi kergetõ hosszú hétvége - Bükk - Április 6-9

Zita
Mellon
GYörgyi

?Orsi
?Alex
?YOcibro'
?Dzsí'

szállás: fehérkõ-láõai fogadóhoz mit szólnátok? kemencében sütött kenyér, babgulyás, tetõtéri szobák 1.600,- /éj /fõ

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Para: szállásra egyébként van 5let már? Mi továbbra is fenntartjuk nevezésünket, most már biztosan nem is kell dolgoznom hétfõn.

Trifó:Mi valamelyik nap hétvégén tervezzük a tekergést, talán vasárnap jobb idõ lesz, de egyelõre szombat is jó lenne.
Valami nem túl extrém túrára gondoltunk, bár a Márc 15. hétvégén már saraztunk egy kicsit az Õrségben.
Sár persze csak a gépek által kijárt utakon volt...
Képeim
Mailt küldj, ne privit! Köszi

pixel

pixel

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
Egy kis helyzetjelentæs :)
Nehany napja meg Norvegiaban sieltunk, de visszaerkezve bekoszontott a szep ido, es lazabb tekeresekre mar el tudok menni. Ezeken a bringautakon tekerni elmondhatatlan elvezet. Barhova megyek Daniaban, mindenhol folytonos kerekparutak vannak. Koppenhaga pedig mindennek a csucsa, az utak felenel mindket oldalon autosav szelessegu kerekparut fut. Kerekparuton parkolas nem letezik, a keresztezo autoutak intelligensen vannak megoldva, mindenhol felfestesek jelzik a bringautat, de az itteni soforok amugy is figyelnek. Megszamlalhatatlan bringas van a varosban, koztuk tizesevel haromkereku bringan kosarban gyerekeket szallito anyukak, egyfajta "teherbringan" 50 kilonyi cuccokat hordo emberek, szoknyas lanyok, oreg bacsik. Kerekpartarolok minden sarkon, es mind dugig van. A palyaudvarok mellett fedett emeletes tarolok. Autoval is kivaloan lehet kozlekedni, dugok nincsenek. egy valamit nem lehet: parkolni. Ezek utan olyannyira szanalmasnak tunik, ami nalunk van, hogy sirni lenne kedvem. Fogok csinalni egy kepsorozatot, amit majd figyelmebe lehet ajanlani az illetekeseknek.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Para: Miskolcon leszünk akkortájt, nem kizárt, hogy beugranánk egy kis idõre.

Erre a hétvégére valami eksön?

A favágás témára visszatérve: találkoztam egy ismerõsömmel, aki erdõmérnök, és megkérdeztem tõle, hogy akkor most mi is a helyzet ezzel az írtás dologgal. Nos, igazán nem így kellene csinálni valóban. Valahogy úgy volna a normális menetrend, hogy egy adott területen kivágnak 25-30% fát, egyenletes eloszlásban, majd a helyükre telepítenek. Aztán pár év múlva még egy adagot, utána telepítés. Aztán újabb 10 év múlva kiszedik a maradékot a régi fákból.

A mostani írtás helyén 10 év múlva áthatolhatatlna bozótos lesz és sak 30 év múlva lesz a dolognak erdõ formája újra.

Telepíteni pedig elemi érdeke az erdészereknek, mert a telepítésért pénzt kapnak, a telepítés elmúlasztásáért meg ordenáré nagy bírságokat. Tényleg nagyokat. Szoval jobbára azért telepítenek, de attól már mi tényleg nem nagyon leszünk boldogok.

--Trifo

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Hölgyeim és Uraim!

Nyuszi kergetõ hosszú hétvégére invitálok Mindenkit a Bükkbe, április 06-09 között.
A szállás foglalás miatt mielõbb kéretik jelentkezni azon bátraknak, kik szembe szállnak a nyúllal.
A napsütéses tavaszi melegben virág illattal körbe véve Bánkút, Szilvásvárad, Ómassa, Nagymezõ, Jávorkút ésatöbbi helyeken próbálunk megjelenni.
Résztvétel kerékpárral, vagy betársulva gyalogosan.
Csak tessék csak tessék.
Folyvást és folyvást.

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
csekk üzenõfal!!!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 hozzászólás

Mi az utóbbi idõben a Börzsönyben, meg a Pilis,Dunakanyar környékén tekertünk, és mindenütt ez van...rommágyalázott erdei utak, 5-6m szélesre dózerolva, és méteres keréknyomok....
Én megfogadtam, hogy eddig sem nagyon érdekelt mit jelöltek ki bringaútnak, és mit nem, de ha egyszer is beszól egy erdész, hogy bringával mit nem szabad...azt pofánvágom kérdés nélkül...
Az erdei utak 70% használhatatlan, még gyalog is...lassan csak a beton marad nekünk...

Fogadjátok mélységes gratulációmat!