Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak #3

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4668 hozzászólás a témában

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Egyetértek!
Az extrém értéke a zsáknak gyakorlatilag ne befolyásoljon, (kora-késõ) nyárra Magyarországon 0÷5 fokos komfort kell (nekem...).
Emelett még fontos a (jó) derékalj, sokat dob a hõmérsékleten (mert magad alatt "összegyûröd" a hálózsákot így az kevésbé lesz meleg).
Jó vásárlást, szép álmokat! :)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 hozzászólás

Nati: mi is mennénk kintalvós SSS-re, de megyünk Balcsira, így ez most kimarad. Remélem legközelebb tudunk már. Maholnap veszünk hálózsákot is végre(már több helyen megnéztük), s akkor már nem lesz technikai akadálya se:) Mit ajánlotok, hány fokosra kalibráltat vegyünk?

Az én magashegyi zsákom extrém értéke -18 fokos, ami nem azt jelenti, hogy konfortosan szunyókálhatsz ebben a hõmérséklet tartományban hanem azt, hogy nem fagysz meg! Én azt javaslom, hogy kintalváshoz a középérték mindenképp 0 fok körül legyen.Tehát vegyél kettõt :) Nyárra, õszre faházban, sátorban alváshoz jó egy olcsóbb nem múmia tipusú, ami végig kicipzárazható így takaróként is funkcionálhat melegebb idõben.
"Soha ne félj kimondani azt, amirõl egész lelkeddel tudod, hogy igaz." Márai Sándor

www.szaguldoviragok.hu

Oliv

Oliv

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
Nati: mi is mennénk kintalvós SSS-re, de megyünk Balcsira, így ez most kimarad. Remélem legközelebb tudunk már. Maholnap veszünk hálózsákot is végre(már több helyen megnéztük), s akkor már nem lesz technikai akadálya se:) Mit ajánlotok, hány fokosra kalibráltat vegyünk?

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Kahlesz: 12.ker - Alkony utca, de ide csak 1 hónapra, mert a lakásomat ujíttatjuk föl egy brigáddal.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 hozzászólás
Nati: Költöztök? Hová?
De veletek tartanék, de nem tudok pénteken.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
p.s.: never ever shortcuts...

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Tetszenek! :bananadan

Köszönjük a fotósnak, máskor is elvihet minket (engem) :D

u.i. délutánra víz mínusz :o

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Nati: :,-(

Bruce úrfi, Skiri, és a többiek akiket esetleg érdekel a pádisi tekergõzésünk alatt készült fotó album: http://kep.tar.hu/paraferi/50512063#2

story board még egy kicsit várat magára...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Para, sajnos ezen a hétvégén nem tudunk veletek tartani, mert költözünk!

Kintalvósok figyelem! Pénteken ismét SSS. Gyülekezés UVh 6ó.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

skiri

skiri

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 hozzászólás

sajnos ezen a kéopen nem látszik a teljes valóság: 6 egymás melletti + 2 szemközti küllõ mínusz, váltótartófül mínusz, felni mínusz...

1000m lejtõzés mínusz... :)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
sajnos ezen a kéopen nem látszik a teljes valóság: 6 egymás melletti + 2 szemközti küllõ mínusz, váltótartófül mínusz, felni mínusz...

képek besz. este...

siroki túrházók figyelem! este körmailt küldök!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Látom Para egyre keményebben nyomatod! :D
Feltöltött kép

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
@Kintalvósoknak: elõbb-utóbb én is megyek! ;-)

@Para, Pádis: kíváncsian (és egyre türelmetlenebbül) várom :-)
Az én pár képem itt:
http://kep.tar.hu/burce/50507422#2

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
ahoy
újra gép elõtt
2 hét szabi, közel 2000km vezetés, életem legnagyobb-egyben-legbrutálisabb (sajnos nem a jó értelemben) kerékpár túráját átélve vmint azért sok szép élménnyel gazdagabban
élmény és képes beszámoló hamarosan

KissCADMan

KissCADMan

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Mióta vágytam már egy jó kis zsírtól csöpögõ teljes kiörlésû magvas rozskenyérre.
Végre ez a vágyam is teljesült. :)

Köszi a túrát. "Élmény" volt Anderzen Krístófot hallgatni.

Elöször egy baglyot üldöztunk, majd ZED becsalogatott a sûrû fenyveserdõbe, de aztán mégse tévedtünk el haza felé.

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Hello!

Mint Zita írta, mi sajnos nem szbadultunk el szerdán idõben. Kint mondjuk nem aludtunk volna, de egy sütögetés nem lett volna rossz.
Tegnap este sszony elment Balatonberénybe (ez a tó túlsó vége), és csak este mikor hazaértem vettem észere, hogy nincs kulcsom (nála maradt az enyém is)... Szóval este 10 kor lementem a Balcsira, és ma reggel 1 ó 58 perc alatt beértem dolgozni. Alig kellett megálnom a városban, annyira jól lehet most autoval is közlekedni, úgy látszik mindenki szabin van, vagy bicajjal jár (ma én is csak emiatt a gikszer miatt nem jöttem bicajjal)

Trifo: Mi holnapra Zolival terveztünk tekerést, de uticél és idõpont még nincs, csak a szándék :-)
Képeim
Mailt küldj, ne privit! Köszi

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Nem ott jártál akkor, mert csak egy sátor volt és semmiféle kerítés nincs ott. Szóval jobb is, hogy nem másztál át a kerítésen! :)

A bagoly nagyon jól bírta a fényt. Utána, amikor elreppent, nem ment neki egybõl a fának.

Végülis négyen mentünk ki (ebbõl ketten nem aludtak kint). Tehát csak ketten aludtunk kint hálózsákban, plussz a két sátras fickó.

Azon az úton mentem be ami a (képen) vadászház felé indul.

Feltöltött kép

Balra volt a vadászház, jobbra vezetett egy kiállóköves földút a mezõ felé.
Volt egy rét elöl, annak a végében volt valami fából készült kerítésoszlop sor.

Ez mögött is volt egy másik rét aminek a túlsó szélén egy kivájt fatörzsben állatoknak nyaló só, és teknõ formáju madáretetõ volt felszerelve.

A kerítés szerü építményt az elsõ réten láttam a köves úthoz képest a túlsó végén, távolabb talán két sátorral.

Baglyot én nem sokkal régebben a Jánoshegyre felvezetõ aszfalt szélén a bokrok alján láttam.
Elõször csak a zörgést hallottam azután a fejlámpával rávilágítottam.
Tényleg szépek ezek az állatkák. :)

Négyen voltatok.. Ha megyek, akkor én is a korábban haza indulók táborát gyarapítom
mert nem vagyok felkészülve öltözékkel a szabadban alvásra.

Majd megint kimegyek és jobban körül nézek!

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Lens: nem néztem meg hány fok volt, mert nekem nem volt hõmérõm. De eléggé friss volt a levegõ.

A bivakzsák jó volt, de leginkább olyanok vehetik hasznát, akik képesek egy pozícióban végigaludni az éjszakát. Ugyanis - bár lélegzõ anyag - azért cseppek rakódnak párából a belsejére mégis, mint egy rendes sátorban. Csak itt, ha megfordulsz, a cseppek beleszívódnak a hálózsákba. Éreztem is ezt egyszer. A szám környékén lett - értelemszerûen - jóval vizesebb a lehelettõl.

Fázni viszont nem fáztam benne, nagyon kellemes volt.

Háromnegyed hétkor indultam el és 8 elõtt pár perccel értem haza (24km). Jó kis gurulás :) Meg ebben benne volt az öltözködés is SztEndre közepén.

Amúgy IMI elérhetõsége nekem már megvan, úgyhogy van honnan beszerezni azt a telefonszámot :)

MÁS

Szombaton valami tekerészés? Az az utolsó családtalan napom, bringázással akarom tölteni mindenképp.

--Trifo

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Nem ott jártál akkor, mert csak egy sátor volt és semmiféle kerítés nincs ott. Szóval jobb is, hogy nem másztál át a kerítésen! :)

A bagoly nagyon jól bírta a fényt. Utána, amikor elreppent, nem ment neki egybõl a fának.

Végülis négyen mentünk ki (ebbõl ketten nem aludtak kint). Tehát csak ketten aludtunk kint hálózsákban, plussz a két sátras fickó.

Trifó! Mikor ma reggel felkeltél, megnézted, hány fok volt?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
A sátrakat én is láttam. Valamilyen kerítésféle mögött voltak, kempingnek tûnt.
Csodálkoztam, hogy természetvédelmi területen zárt kemping?
Igaz, már semmin nem lehet csodálkozni.

Ezek szerint nekem a kerítés másik oldalára kellett volna valahogy átjutni.

Készültek fotók? Hányan voltatok végül?
Sajnálom, hogy nem tudtam kijutni, viszont elõzõ éjszaka még hidegebb lett volna ott.

Nati, nagy szerencséje volt annak a bagolynak, hogy nem a szúrófényü lámpámmal világítottál rá,
szegényke talán már nappal sem látott volna azután.
..azért annyira nem veszélyes az ha nem egy fókuszpontba világítasz vele.

A vadõr csak azt látja, hogy ott teker valaki, legfeljebb annyit gondol, milyen frissen kelt..
Azt talán nem is sejti, hogy ott nem is olyan messze töltötte több ember is az éjszakát.
Persze az is lehet, hogy már megszokták és azért nem mennek oda veszekedni.
Még az is lehet, hogy idõnként (rugalmasan) ránéznek arra a területre, minden rendben megy-e..?

Reggel 8-ig aludtál, de jó volt neked.
Sem vaddisznók sem vadõrök nem zavartak és még csak az esõ sem esett.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..