Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak #3

- - - - -

• Please log in to reply
4668 replies to this topic

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Én ott leszek. :)

koszacica

koszacica

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
Zsizsi: valami hasonló útvonalat dobjál össze köv. hétre is :D
Dobogókõre aszfalton mentek fel?

(jajjj de mennék!!! :cry: )

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
Szia Zsizsi! Hát nekem igazából mindegy. (ha nem lesz sár..akkor talán inkább terep... de döntsön a többség) (Ma megyek thermo cklikk talpbetétet venni )

Útálok magamtól idézni, de nem tehetek mást! :D

Görögdinnye! Köszi! ;)
Neked aszfalthoz, vagy terephez lenne kedved?

Kati.ca

Kati.ca

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Jó tekerést! Vasárnapra napos idõt ígérnek, +2 fokkal!
Én is a Pilisbe készülök, de gyalog. Az is jó lesz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Görögdinnye! Köszi! ;)

utvonalban pmarót- esztergom-2bükkfa vagy maroton fordulás és vissza aztán elágnál ki a 2 bükk felé ?

ha van kedv terephez és nem lesz sok esõ akkor a dkapu kknyereg teljesíthetõ kisrigó p+ erdészeti, p+ p^ útvonalon is esetleg prédikáló vagy hubertus kunyhó beiktatásával....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
ÖÖÖÖÖ:D kérem kapcsolja ki:D
Akkor ha országút, csatlaoznék maróton:D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Nos, akkor:
- HÖLGYEIM és Uarim, hétvégi gurulás vasárnap.

Görögdinnye! Köszi! ;)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ez most szombat, vagy vasárnap? Mert vasárnap marótról becsatlakoznék:) Feltéve, ha lightos a tempó:D

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
DEAR SURVIVER! Én ott leszek!!! Feltöltött kép

Nos, akkor:

- A táv úgy 60 km
- az elõzõ napi idõjárás alakulását figyelembe véve javasolnám az aszfaltot, de ha van kellõ számú jelentkezõ, nem ellenzem a terepezést sem :)
- gyülekezõ: UVH maradványainál - budai oldalon (sicc) - délelõtt 1/2 10

Amennyiben aszfalt: UVH - Szentendre - Dömör-kapu - Sikáros - Király kúti-nyereg - Pilismarót - Két Bükkfa-nyereg - Dobogókõ - (pihi, tea, forralt bor, stb) - Pszentkereszt - Kakashegy - Vörös-dagony - Király kúti-nyereg - Szentendre - UVH - stb...
- Amennyiben terep: UVH - Aquinqum - Rosseb tudja ínnen melyik hegy - Üröm - Pilisborosjenõ - K jelzés - Szántó-nyereg - Pilis-tetõi szerpentin - Két Bükkfa-nyereg - Dobogókõ - és innen lehet terepen lemenni, - Zsivány-sziklák felé, vagy választható a K-en le Dobkõrõl, és aszfalton Szentendre - UVH

Üdv, Zsizsi

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Nos, akkor:
- A táv úgy 60 km
- az elõzõ napi idõjárás alakulását figyelembe véve javasolnám az aszfaltot, de ha van kellõ számú jelentkezõ, nem ellenzem a terepezést sem :)
- gyülekezõ: UVH maradványainál - budai oldalon (sicc) - délelõtt 1/2 10

Amennyiben aszfalt: UVH - Szentendre - Dömör-kapu - Sikáros - Király kúti-nyereg - Pilismarót - Két Bükkfa-nyereg - Dobogókõ - (pihi, tea, forralt bor, stb) - Pszentkereszt - Kakashegy - Vörös-dagony - Király kúti-nyereg - Szentendre - UVH - stb...
- Amennyiben terep: UVH - Aquinqum - Rosseb tudja ínnen melyik hegy - Üröm - Pilisborosjenõ - K jelzés - Szántó-nyereg - Pilis-tetõi szerpentin - Két Bükkfa-nyereg - Dobogókõ - és innen lehet terepen lemenni, - Zsivány-sziklák felé, vagy választható a K-en le Dobkõrõl, és aszfalton Szentendre - UVH

Üdv, Zsizsi

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts

Nekem nagyon fázós a lábam, szóval a tutkó megoldást leírom. Nekem nincs pénzem téli cipõre, szóval marad a nyári, azt viszont beburkolom újságpapírral. Ez azért fontos, mert a jellegébõl adódóan (pl a Metró újság jó erre) szívja a párát, amit részben én termelek). Nem jó a fényes jellegû papír, mivel gyenge a nedvszívóképessége. Erre befigyel a kamásli, ami az esetemben egy BBB Weatherproof vastag darab. A talpbetétbe be van rakva egy hõvisszaverõs betét. A cipõt nem tépem meg nagyon, mert azzal is rontom a vérkeringést. Végül egy Lorpen Thermolite zoknit felveszek, s 3-4 órán át teljes a komfort a -6-ban 37 km/h átlagnál. Esõben kiegészítem még egy Amphibian GTX zoknival, ez már anyagában vízhatlan.

Nem, Dante ! A tutkó megoldás a téli cipõ. :)
És amit leírtál: BBB kamásli, (6-8ezer Ft), hõvisszaverõs talpbetét (1000-...Ft ??), Lorpen zokni (3000 Ft-..? ), GTX zokni (min. 6000 Ft-..?), Metró újság (0Ft :-)) Szóval lehet, hogy ezek mûködnek valahogy, de biztos, hogy kényelmetlen és a nedvességtõl nem úgy véd, ahogy kell. És ha összeadjuk az árakat, nem vagy nagyon messze 1 téli cipõtõl. Arról nem is beszélve, hogy 1 kamásli elég könnyen el tud szakadni. És akkor az tényleg kidobott pénz volt.
De ez már nagyon OFF, az SPD cipõ topicban errõl bõvebben.
Marci

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Nem vagy egyedül! :D

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
Ha jól értem ide az kell, hogy izzadjon a láb :D
Ez lesz az én lábmelegítõm Feltöltött kép

Amire én gondoltam ,annak nem ez az elve. Japán motyó, ami a bõr nedvességét használja fel, és a kipárolgáskor eltávozó vízpára indít el kémiai reakciót a talpbetétben, ami hõt tremel. Ez kb. 6-7 órán át melegít egyenletesen.
savanyúgabi is ezt használta 2007-ben.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Amire én gondoltam ,annak nem ez az elve. Japán motyó, ami a bõr nedvességét használja fel, és a kipárolgáskor eltávozó vízpára indít el kémiai reakciót a talpbetétben, ami hõt tremel. Ez kb. 6-7 órán át melegít egyenletesen.
savanyúgabi is ezt használta 2007-ben.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
szerintem ezzel a zselés cuccal csak az a baj, hogy hidegben nagyon hamar elveszti a melegét, és hát utánna magaddal cipelni a keménnyé merevedett párnát (esetleg a talpad alatt) nem vmi ideális szituáció...

és hát azt is tudni kell errõl a cuccról, hogy ahhoz, hogy újra folyékony állapotában lásd, és újra kémiai reakciók által meleget generálj vele, elõbb forrásban levõ vízre van szükséged... :)

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Van ilyen talpbetét alakúban is, pl. ez.
Téli cipõbõl nekem nagyon bevált a Chain Artica. Meleg, lélegzõ, vízálló és kb. 20k-tõl kapható.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ez zsebmelegítõ, nem cipõbe való. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
DE OLYAN ROMANTIKUS NEkem tetszik, csak nem kényelmetlen, ahogy kikristályosodik benne a cucc..(szerintem utánna nem tud kifolyni)? és fõleg meddig tartja a meleget?

mi tavaly vettünk ilyet a Lidl-ben (igaz más formában volt) ... elég nagy darab, úgyhogy cipõbe tuti nem fér bele ... alapból kézmelegítõnek ajánlják zsebbe (valóban frankó érzés ám) ... viszont amit mi vettünk kb a 3ik alkalomra kilyukadt és utána kifolyott belõle a trutyi, szal a kukában végezte szegény :)

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Azt hiszem az a kis neylon tasak amiben egy fémlapot kell megpattintani és
egy kémiai folyamat felforrósítja 55 Celziuszra. Utána megkeményedik.
Forró vízben kell "fõzni" 60 fok fölött amíg ismét folyóssá lesz. Ezután kihûlve tárolható a legközelebbi felhasználásig.

Ilyen most lesz kapható a Lidl-ben, csütörtökön reggeltõl.

Múlt évben is volt ilyen de reggel kb 1 óra alatt elkapkodták,
Mire délután mentem, addigra elfogyott. Most megyek nyitásra, ha el nem alszom.

Egyébként az ilyesmi /szerelmes formája van ;)
Feltöltött kép

http://www.lidl.hu/h...egito_parna_2db

Azt hiszem, nem csak ilyen alakuban van.
Az kérdés, hogy bele fér-e a cipõbe.
A másik gond, hogy amikor érzed, fázik a lábad akkor kell beindítani és a fázó testrészhez tenni.
A másik, nem sok-e a hideg lábnak az 55 fok? Ezt inkább öltözék zsebében tudom elképzelni.

mi tavaly vettünk ilyet a Lidl-ben (igaz más formában volt) ... elég nagy darab, úgyhogy cipõbe tuti nem fér bele ... alapból kézmelegítõnek ajánlják zsebbe (valóban frankó érzés ám) ... viszont amit mi vettünk kb a 3ik alkalomra kilyukadt és utána kifolyott belõle a trutyi, szal a kukában végezte szegény :)
Mert tekerni jó!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
mondjuk aki idõlegesen le tud szakadni az spdrõl annak egyszerûbb a dolga

13-15 K az outletben egy gore-texes nike vagy adidas sportcipõ, az egy vastasgabb zoknival -5 ig teljesen jó. szakadó esõben persze elázik, de hóba, pocsolyába lépve amig felûlrõl be nem folyik addig vizálló.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való