Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak #3

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4668 hozzászólás a témában

pixel

pixel

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás

Miken? Jamis Dragon, Manitou 3 (vagy 4??), XT, stb... Ez akkor istencsászár volt, még külföldön is jó gépnek számított volna!

Zednek jó a memóriája :) Bizony, a régi szép Manitou 4, mekkora szám volt az a teló akkor, még Dave is ilyet tett az OCLV-be, pedig alulról vakarászta egy mai közepes RST teljesítményét az összes csillapítatlan elasztomer, ami benne volt, meg persze a vízcsillapítás üzemmód, ami esős időben kapcsolt be, és hazaérkezvén az alsó csavar kilazításával lehetett kifolyatni belőle 1-2 deci vizet, na hát ehhez képest egy Fox F100X olyan, mint a kőbalta és a CNC-gép viszonya.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Pixel: nem semmi ez a kép rólad! :):) És el se hiszem, hogy miken tekertél akkoriban.

Miken? Jamis Dragon, Manitou 3 (vagy 4??), XT, stb... Ez akkor istencsászár volt, még külföldön is jó gépnek számított volna!

Apropo sisak, ha jól emlékszem úgy 3-4 éve volt egy gyerek, aki egy kb 1 méteres valamirõl akart leugrani corabikekal, mert látta a tévébe', hogy a konkrét frírájder csávók ilyet is tudnak. Fejreesett, a helyszínen meghalt.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

de szamomra inkabb ott lenyeges a sztori, hogy ket baromnal volt buko de nem vettek fel. Akkor minek vettek meg? Az se jo, ha valaki nem vesz, de akinek van es nem hordja... :)

Még jó, hogy autót nem lehet öv nélkül venni...:)
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Al01, én úgy képzelem el ezt a problémát, hogy felteszem a kérdést: és mi van, ha nem az állára, hanem a tarkójára esik. Tehát gondolom ezért volt jó nagy mákja!
Az meg tényleg idiotizmus, hogy valakinél ott a bukó a zsákban, de nem veszi föl. Akkor minek viszi el?
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Egyebkent nem akarok hulye lenni, de ha az allara esett, akkor lenyegtelen, hogy buko volt a fejen vagy sem. Az te is pont ugy torod romma, mint o. Vagy ti full face-ben jartok erdobe? :)
Ezt most nem azert mondom, hogy mellette kardoskodjak, de szamomra inkabb ott lenyeges a sztori, hogy ket baromnal volt buko de nem vettek fel. Akkor minek vettek meg? Az se jo, ha valaki nem vesz, de akinek van es nem hordja... Mondjuk ezek most szerintem egy eletre megijedtek es hordani fogjak :)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Sokan nem tanulnak az ilyen esetbõl sem. Ez a sisak-dolog pontosan ugyanolyan probléma, mint az autózásnál a biztonsági öv használata. Sokan kényelembõl nem hordják, nem csatolják be, vagy lazán rögzítik.

A baj csak az, hogy sokszor már nem tudnak tanulni belõle, mert gyakran csak egy "esélye" van az embernek, és nem fogadhatja meg mondjuk egy betört orr után, hogy "Ezután mindig bekapcsolom a biztonsági övet/hordok sisakot!":wtf:
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Leginkább az volt az idegesítõ az egészet végignézve, hogy szinte lassított felvételként láttuk.

Sokan nem tanulnak az ilyen esetbõl sem. Ez a sisak-dolog pontosan ugyanolyan probléma, mint az autózásnál a biztonsági öv használata. Sokan kényelembõl nem hordják, nem csatolják be, vagy lazán rögzítik.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Charon, elfelejtettem mondani, hogy nem semmi ez az eséses sztori. A srácnak tényleg irtó nagy szerencséje volt. Reméljük tanult az esetbõl!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nem csak lányokkal szoktak ilyesmit eljátszani, hanem mindenkivel, aki hagyja magát.
Jó szerelõt pedig tényleg nagyon nehéz találni, a legjobb pedig tényleg az, ha az ember mindent maga csinál.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Szomorúan tapasztaltam , hogy a nõket hülyének nézik egyes bringás boltokban...:cry:
Visszavittem volna egy alig 2 hónapig használt kulacstartót, mert tönkre ment és azt mondták, hogy nincs rá gari, vegyek újat....pedig 2 év lett volna a garancia (speckó)...
Ha egy fiú megy helyettem biztos kicserélik neki!!!! Nem az a kis pénz érdekelt, hanem a gesztus, hogy megpróbálnak valamit segíteni...de mivel lány vagyok biztos nem értek hozzá, igaz?
Ebbe a boltba se megyek többet!:(................Valaki vigasztaljon meg, hogy nem mindenhol megy ez így!

Fel a fejjel! Biztosan Pesten is vannak rendes boltosok. Ha jól emlékszem van valami bringásboltos topic, nézz be oda!
Egyébként Rib cage volt?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

montini

montini

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

Montini: ne aggódj! Szerintem egy fiúnak se cserélték volna ki! Meg ez különben is MO. Biztos, hogy más országokban azért odafigyelnek ezekre a gesztusokra. De nálunk is vannak különbségek. Egyik boltban igy bánnak, a másikban amúgy. Én is tapasztaltam már az elutasítást és a hülyére vevést, igaz én inkább szerviz terén. És éppen ez indított el azon az úton, hogy magam tanuljam meg a dolgokat. Sajnos azonban vannak dolgok, amiket még otthon se lehet megcsinálni. Pl.hiányzott egy spéci szerszámunk a középcsapágy kiszedéséhez. Bevittem szervízbe, hát már az is nehéz munka volt, hogy oda beimádkozzam magam, hogy rávegyem a szervizest, hogy csinálja meg. Csak egyetlen dolgot kellett volna meglazítania a kulccsal, de úgy állt hozzá, hogy végül az egész hajtókart és új csapit is ott kellett hagyni. Ezután pár nap múlva vettük csak észre, hogy az új csapágyat úgy rakták be, hogy elkenték a kis lyukakat, amibe kapaszkodik a szerszám. Sajnos úgy tekerték meg, hogy közben egyszer-kétszer lecsúszott a szerszám róla. A középcsapi pedig vadonatúj.
Ki tudja, ha nem lány lettem volna, lehet, hogy ehhez az egészhez komolyabban állnak hozzá. Sajnos nagyon elment már a kedvem ettõl a szerviztõl, mert nemcsak emberileg kezelnek ott le nagyon, de a bringából is vagy hiányzik valami, vagy meg van sérülve, miután hazahozom onnan.

Pont ezért nem viszem szervízbe a bringámat...Tomi felügyeletével az utolsó csavarig én szereltem össze a gépemet és ez nem csak a figyelmetlen szervizesek miatt jó, hanem, mert megismerem és tudom mit, hol, merre, meddig húztam meg és csak magamat okolhatom, ha valami nem ok. Persze a középcsapágy más, legjobb, ha LIVE megnézed, ahogy csinálják, ha lehet. Eddig azt hittem olyan bringások dolgoznak ilyen helyeken, akik szeretik azt , amit csinálnak és odafigyelnek. Csak azt nem értem minek mondják, hogy garis valami, ha úgysem cserélik ki??
Minél jobban fáj, annál jobban érzem, hogy élek!!!!.........Monti:)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Montini: ne aggódj! Szerintem egy fiúnak se cserélték volna ki! Meg ez különben is MO. Biztos, hogy más országokban azért odafigyelnek ezekre a gesztusokra. De nálunk is vannak különbségek. Egyik boltban igy bánnak, a másikban amúgy. Én is tapasztaltam már az elutasítást és a hülyére vevést, igaz én inkább szerviz terén. És éppen ez indított el azon az úton, hogy magam tanuljam meg a dolgokat. Sajnos azonban vannak dolgok, amiket még otthon se lehet megcsinálni. Pl.hiányzott egy spéci szerszámunk a középcsapágy kiszedéséhez. Bevittem szervízbe, hát már az is nehéz munka volt, hogy oda beimádkozzam magam, hogy rávegyem a szervizest, hogy csinálja meg. Csak egyetlen dolgot kellett volna meglazítania a kulccsal, de úgy állt hozzá, hogy végül az egész hajtókart és új csapit is ott kellett hagyni. Ezután pár nap múlva vettük csak észre, hogy az új csapágyat úgy rakták be, hogy elkenték a kis lyukakat, amibe kapaszkodik a szerszám. Sajnos úgy tekerték meg, hogy közben egyszer-kétszer lecsúszott a szerszám róla. A középcsapi pedig vadonatúj.
Ki tudja, ha nem lány lettem volna, lehet, hogy ehhez az egészhez komolyabban állnak hozzá. Sajnos nagyon elment már a kedvem ettõl a szerviztõl, mert nemcsak emberileg kezelnek ott le nagyon, de a bringából is vagy hiányzik valami, vagy meg van sérülve, miután hazahozom onnan. :(

Alex: Svájc gyönyörû! Látom ti is találkoztatok hóval. Nálunk is volt Gardán.

Pixel: nem semmi ez a kép rólad! :):) És el se hiszem, hogy miken tekertél akkoriban.

montini

montini

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Szomorúan tapasztaltam , hogy a nõket hülyének nézik egyes bringás boltokban...:cry:
Visszavittem volna egy alig 2 hónapig használt kulacstartót, mert tönkre ment és azt mondták, hogy nincs rá gari, vegyek újat....pedig 2 év lett volna a garancia (speckó)...
Ha egy fiú megy helyettem biztos kicserélik neki!!!! Nem az a kis pénz érdekelt, hanem a gesztus, hogy megpróbálnak valamit segíteni...de mivel lány vagyok biztos nem értek hozzá, igaz?
Ebbe a boltba se megyek többet!:(................Valaki vigasztaljon meg, hogy nem mindenhol megy ez így!
Minél jobban fáj, annál jobban érzem, hogy élek!!!!.........Monti:)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Tomi képei a Brac-i kiruccanásról itten megtekinthetõk:
http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=2582

Szépek a képek, gratulálok! Nameg a táj is!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

pixel

pixel

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás

Budamaraton?
Megcsináltam. 7 óra alatt.
Aki nem volt ott, és nem próbálta meg, az el sem tudja képzelni.
Aki ott volt, ezután egész életében emlegetni fogja.

Terveztem, hogy kimegyek, de aztán a reggeli esőt látva lemondtam róla. Éppen tíz éve, egy soproni versenyen tanultam meg, hogy Magyarországon az eső és az mtb nem férnek meg egymással.

Ld. vizuálisan

Aki végigment, annak gratula, bringájának részvét.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Alex: 8) ejnye... nincs is jobb mint a patrak átkelés... höhö...

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Budamaraton?
Megcsináltam. 7 óra alatt.
Aki nem volt ott, és nem próbálta meg, az el sem tudja képzelni.
Aki ott volt, ezután egész életében emlegetni fogja.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

voltunk...
se sár...
se esõ...
se sötétedés... :-/

kezdek kiesni a formából...

no, de legalább jól éreztük magunk...
fotók hamarosan...

Nekem ennyi sár pont elég volt, legalább nem kellett tolni és a fékem is használható maradt. :)

Svájci képek

Picasa _Alex_

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 hozzászólás
Mit is mondhatnék. Asszem nem lehet szavakba önteni ama frenetikus élményimpulzust, melyet a tegnapi nap adott nekem. Elõször a rajt elõtt két perccel- mikor eszembe jutott, hogy fújok a kerekembe- kellett volna viszakoznom. Ezt még akkor sem tettem meg, mikor a pumpa eltávolítása közben a szelepem is lemászott a belsõrõl, így az "éles" rajtot hallván rohantam a szervízbe egy új belsõért. Majd eszem vesztve próbáltam behozni a lemaradásomat, mintha számított volna.:)
Menet közben én is teljesen eggyesültem a drága anyafölddel szó szerint. Néha Õ terített be a fejem búbjáig, néha én öleltem át mikor pofára estem a sártengerben. Soha nem dagonyáztam ennyit. A vaddisznó hozzám képest kutyafa**a. Aztán jöttek az amortizációs jelenségek: ohne fékhatás, ohne váltó. A közepén már kételkettem abban is, hogy a bringámon ülök, vagy csak egy sárgombócon csúszkálok.
Na de eljött a vége is, és Kahleszhoz méltónak egy dupla piruettel zártam a versenyem a célban lévõ checkpoint elõtti kanyarban. Hallottam, hogy kiabálnak: "Vigyázz csúszik", de nem jutott el a tudatomig. Aztán mikor láttam hogy a szúrkoló közönség hátraszökken, akkor már izomból nyomtam a maradék féket, ami valószínûleg már semmit sem fogott.:)
Ez is megcsináltam, de soha többet nem indulok esõben. Nem éri meg.
Másfél órás vinyiglimosási ceremónia után Cheesy a megmentõm, felajánlotta, hogy hazafuvaroz, ami nélküle egyenlõ lett volna a halállal. Ezt meg sem tudom neki köszönni, akkora über segítség volt.
Köszönet Konamanónak a megörzésért, és mindenkinek aki szúrkolt.
Jövõre ugyanekkor, ugyanitt, de csak ha nem esik, és min 20 fok van.:)

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
Tomi képei a Brac-i kiruccanásról itten megtekinthetõk:
http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=2582

:love1: