Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás lányok márpedig vannak #3
Started by
zOrg
, 2005. December 01. 10:53
Posted 2006. July 10. - 12:37

Tiszta Vietnáááám volt! Bozótos, derékig érõ csalánerdõk, dongók, böglyök, csúszómászók, szúnyogok! Az egyik bokorból még a bengáli tigris morgását is hallottam. Ellenséggel nem találkoztunk, csak a négyes határnál botlottunk bele egy magára hagyott vietkong harci jármûbe. Felrobbantottuk, majd továbbindultunk. Lefelé a vietkong rengeteg az ösvény mentén megbúvó váltóleszakító sziklát helyezett el, de az összeset lokalizáltuk, majd persze felrobbantottuk és továbbhaladtunk.
Posted 2006. July 10. - 02:22

Mi is hazaértünk, bár kissé késõbb, mint Paráék.
Történt ugyanis, hogy mi terepen terveztük megközelíteni a kocsinkat. Igy hát, miután elváltunk Para tõletek, a Kék jelzésen indultunk neki a hegyeknek. Hát mit mondjak? A Kék a Mátra egyik legszebb útja, nem csoda, hogy erre megy a Mátra-bérc. Iszonyat technikás, kerítésen sokszor átmászós, cc-s fölfelékkel megtûzdelve, némi dzsungelharccal, lélegzetelállító kilátásokkal megfûszerezve ez maga volt a mennyei manna. A Remete-forrás csodás vizét se feledem el, mert tiszta íze jobb volt minden palackozott ásványvíznél!
Ahogy gyûltek a km-ek, úgy gyûltek a csaláncsípések lábainkon. Hamarosan olyan csalánrengetegen kellett átverekednünk magunkat, hogy az már fájt. (még most is lúdbõrzik tõle a lábunk). Ez volt utunk legszenvedõsebb szakasza. Mikor végre kiértünk a betonra szinte el se hittük, hogy milyen simán lehet ott tekerni.
A Markazi kapu után végre találtunk egy patakot, ami a hegyoldalon jött lefelé. Épp idõben, mert Kex már készült feldobni a taccsot a vízhiány miatt. Már azt se bántuk, hogy a víz némi úszkáló földet tartalmaz.
A 4határnál úgy döntöttünk, hogy a K+ és Kékes helyett inkább lemegyünk a Piroson Füredre. Az ösvény fantasztikus lefeléket tartogatott, melyek fõleg sziklákban, és nagy, selymes fûben megbúvó kövekben bõvelkedett. Egyik helyen a P járhatatlan irtásba mászott át, így átmentünk a Zöld jelzésre, ami még sziklásabbnak és még technikásabbnak bizonyult, a végén egy patakátkeléssel. Persze mindezt nagyon élveztük. 34 km volt az utunk, de sok órán át tartott a bonyolult szakaszok miatt.
Para, köszi a túrát és mindenkinek a jó társaságot és csodás élményeket!!! Örökre emlékezetes marad számomra ez a két nap.
Képek itt: http://kep.tar.hu/natx/50321485#2
Történt ugyanis, hogy mi terepen terveztük megközelíteni a kocsinkat. Igy hát, miután elváltunk Para tõletek, a Kék jelzésen indultunk neki a hegyeknek. Hát mit mondjak? A Kék a Mátra egyik legszebb útja, nem csoda, hogy erre megy a Mátra-bérc. Iszonyat technikás, kerítésen sokszor átmászós, cc-s fölfelékkel megtûzdelve, némi dzsungelharccal, lélegzetelállító kilátásokkal megfûszerezve ez maga volt a mennyei manna. A Remete-forrás csodás vizét se feledem el, mert tiszta íze jobb volt minden palackozott ásványvíznél!
Ahogy gyûltek a km-ek, úgy gyûltek a csaláncsípések lábainkon. Hamarosan olyan csalánrengetegen kellett átverekednünk magunkat, hogy az már fájt. (még most is lúdbõrzik tõle a lábunk). Ez volt utunk legszenvedõsebb szakasza. Mikor végre kiértünk a betonra szinte el se hittük, hogy milyen simán lehet ott tekerni.
A Markazi kapu után végre találtunk egy patakot, ami a hegyoldalon jött lefelé. Épp idõben, mert Kex már készült feldobni a taccsot a vízhiány miatt. Már azt se bántuk, hogy a víz némi úszkáló földet tartalmaz.
A 4határnál úgy döntöttünk, hogy a K+ és Kékes helyett inkább lemegyünk a Piroson Füredre. Az ösvény fantasztikus lefeléket tartogatott, melyek fõleg sziklákban, és nagy, selymes fûben megbúvó kövekben bõvelkedett. Egyik helyen a P járhatatlan irtásba mászott át, így átmentünk a Zöld jelzésre, ami még sziklásabbnak és még technikásabbnak bizonyult, a végén egy patakátkeléssel. Persze mindezt nagyon élveztük. 34 km volt az utunk, de sok órán át tartott a bonyolult szakaszok miatt.
Para, köszi a túrát és mindenkinek a jó társaságot és csodás élményeket!!! Örökre emlékezetes marad számomra ez a két nap.
Képek itt: http://kep.tar.hu/natx/50321485#2
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.
Posted 2006. July 09. - 23:21

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2006. July 09. - 19:27

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák
Posted 2006. July 09. - 18:01

Hazaértünk...
Azoknak, akik nem tudtak jönni kicsit nehéz leírni azt, amit láttunk és éreztünk úgy, hogy 100%-osan visszaadja... visszaadja az aszfaltról felszálló forró gõz és a mezõ illatának izét, a lábad alatt elterülõ városka zaját, a várbástya tetején tábortüzezést, a hajnali szürkületben megpillantott völgyet takaró köd felhõt, a lágyan fújdogáló szélben csapongó zászló hangját, és a jó társaság adta tova röppenõ idõt...
képeket hamarosan feltöltök, és nagyonnagyon remélem, lesz még egyszer legalább alkalmunk arra, hogy egy hasonló éjszakát eltölthessünk ott...
Azoknak, akik nem tudtak jönni kicsit nehéz leírni azt, amit láttunk és éreztünk úgy, hogy 100%-osan visszaadja... visszaadja az aszfaltról felszálló forró gõz és a mezõ illatának izét, a lábad alatt elterülõ városka zaját, a várbástya tetején tábortüzezést, a hajnali szürkületben megpillantott völgyet takaró köd felhõt, a lágyan fújdogáló szélben csapongó zászló hangját, és a jó társaság adta tova röppenõ idõt...
képeket hamarosan feltöltök, és nagyonnagyon remélem, lesz még egyszer legalább alkalmunk arra, hogy egy hasonló éjszakát eltölthessünk ott...
Posted 2006. July 08. - 04:10

Sajna ez most nem jött össze nekünk. Vasárnap lehet hogy felbukkanunk, de kevéssé valószínû. Szép idõt, jó tekerést nektek!
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2006. July 07. - 18:51

Siroki Para TorTúra
idõpont:
2006.07.08.-09.
indulás idõpontja:
vonattal utazók számra Bp-Keletibõl 7:15kor indul a vonat, mely 9:27re ér be Gyöngyösre.
autóval közlekedõk számára 9:30 Gyöngyösi érkezés legyen megcélozva, ha kérhetem...
kerékpáros útvonal terv nap#1:
Gyöngyös - Mátrafüred - Mátraháza - Parád - Parádfüred - Recsk - Sirok
kerékpáros útvonal terv nap#2:
Sirok - Terpes - Szajla -Recsk - Markaz - Abasár - Mátrafüred - Gyöngyös
jelleg:
aszfaltos-fotózgatós!
alvás:
siroki várban, nomád módon
jelentkezõk:
Nati
Zed
KeX
KeX bro'
Trifo
Györgyi
Péef
fogyatkozunk...
idõpont:
2006.07.08.-09.
indulás idõpontja:
vonattal utazók számra Bp-Keletibõl 7:15kor indul a vonat, mely 9:27re ér be Gyöngyösre.
autóval közlekedõk számára 9:30 Gyöngyösi érkezés legyen megcélozva, ha kérhetem...
kerékpáros útvonal terv nap#1:
Gyöngyös - Mátrafüred - Mátraháza - Parád - Parádfüred - Recsk - Sirok
kerékpáros útvonal terv nap#2:
Sirok - Terpes - Szajla -Recsk - Markaz - Abasár - Mátrafüred - Gyöngyös
jelleg:
aszfaltos-fotózgatós!
alvás:
siroki várban, nomád módon
jelentkezõk:
Nati
Zed
KeX
KeX bro'
Trifo
Györgyi
Péef
fogyatkozunk...

Posted 2006. July 07. - 18:24

Hát úgy fest holnap egy 80 literes hátitatyóval vágok neki 
Viszünk kis szalonnát, kis kolbászt, bazinagy hálózsákot, meg egy bazi picit, meg egy fényképezõt, pár rucit, és szinte tele
HOLNAP 9:30KOR A PÁLYAUDVARNÁL! Juppppi

Viszünk kis szalonnát, kis kolbászt, bazinagy hálózsákot, meg egy bazi picit, meg egy fényképezõt, pár rucit, és szinte tele

HOLNAP 9:30KOR A PÁLYAUDVARNÁL! Juppppi
Posted 2006. July 07. - 14:48

Köszönjük szépen Era!
Neked meg jó üdülést!

Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.
Posted 2006. July 07. - 14:06

Jó kirándulást nektek. Sajnálom, hogy nem tudok veletek menni: A Balcsiban áztatom magam egy hétig a húgomékkal, szóval nem panaszkodom, de azért...
Szóval szép száraz idõt, hátszelet és sok lejtõt kívánok.
Szóval szép száraz idõt, hátszelet és sok lejtõt kívánok.

Posted 2006. July 07. - 10:58

Waó!
Az igen!
Ez engem is érdekelne. Tök jó témák lesznek holnap!
Az igen!

Posted 2006. July 07. - 08:55

Hétvégén rendezik meg a Palóc Napokat Parádfürdõn. 
ez már is megfogta a fantáziám: 11.00-12.00 Palócföld egyszerû étkei (bemutató és kóstoló)

ez már is megfogta a fantáziám: 11.00-12.00 Palócföld egyszerû étkei (bemutató és kóstoló)
Posted 2006. July 06. - 20:12

Burce... Hova is? Csak nem valami õsskandináv hegyre?
Egyébként a talpam szerintem már többé-kevésbé rendbe jött, úgyhogy ha visszajössz, megejthetünk egy éccakait túrát.
Egyébként a talpam szerintem már többé-kevésbé rendbe jött, úgyhogy ha visszajössz, megejthetünk egy éccakait túrát.
Posted 2006. July 06. - 12:40

mondanak? cö... a kona fesztiválra is azt mondtak... aztán...
Posted 2006. July 06. - 10:03

Posted 2006. July 05. - 10:09

Szerintem a csapat idõnként akár két részre is bomolhat
ha akar. Mi bajunk származna belõle?! Persze kérdés, hogy pl.az én hátizsákom mennyire lesz nehéz. Mert ha nagyon, akkor én is csak betonozom.
Kex, mivel egyelõre semmi kocsi sincs a levegõben, mi lehet, hogy vonatozunk!
Indulás Gyönyösrõl 9:30-kor.

Kex, mivel egyelõre semmi kocsi sincs a levegõben, mi lehet, hogy vonatozunk!
Indulás Gyönyösrõl 9:30-kor.
Posted 2006. July 05. - 07:59

KeX (és a többiek): igazából azért terveztem aszfaltos-fotózgatós sztájlra, mert nem régiben jártam ezen az útvonalon autóval, átsuhanóban, és rájöttem oly rég jártam arra, pedig nagyon szép kis falvak vannak...
Posted 2006. July 04. - 19:44

Trifo, sztem mind a három megvolt, bár nem tudom mi az a focul viu
(talán azeszkimóbarlang?). Csodavár szerintem a világ 8. csodája. A csítelésrõl annyit, hogy a patak másik oldalán akartam menni, de Norbi lebeszélt
Vki jön szombat de. vonattal? Esetleg vkinél kocsiban fölös 2 hely? Jóllehet brada is jövén...
jah és Para: nem e lehetne-e az aszfaltos-fotózgatósat terepes-fotózgatóssá átmofrolni? Míting mikor lészen Gyöngyösön?

Vki jön szombat de. vonattal? Esetleg vkinél kocsiban fölös 2 hely? Jóllehet brada is jövén...
jah és Para: nem e lehetne-e az aszfaltos-fotózgatósat terepes-fotózgatóssá átmofrolni? Míting mikor lészen Gyöngyösön?
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel
Posted 2006. July 04. - 11:51

KeX: Galbenea, Csodavár, Focul Viu megvolt?
Mi is jártunk arra már pár éve és igen, csoda egy hely tényleg, fõleg ott, ahol nem nagyon van ember.
Ez is megvolt nekünk is. Jó kis küzdõs túraszakasz a függedszkedõs túristaút a zavaros patak felett
http://kepz.terror.h...260209.JPG.html
Csítesek vagytok! Mikor mi jártunk arra, akkor az alsó lánc nem volt, csak fenn a drótkötél!
--Trifo

Ez is megvolt nekünk is. Jó kis küzdõs túraszakasz a függedszkedõs túristaút a zavaros patak felett

http://kepz.terror.h...260209.JPG.html
Csítesek vagytok! Mikor mi jártunk arra, akkor az alsó lánc nem volt, csak fenn a drótkötél!
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt