Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak #3

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4668 hozzászólás a témában

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Tiszta Vietnáááám volt! Bozótos, derékig érõ csalánerdõk, dongók, böglyök, csúszómászók, szúnyogok! Az egyik bokorból még a bengáli tigris morgását is hallottam. Ellenséggel nem találkoztunk, csak a négyes határnál botlottunk bele egy magára hagyott vietkong harci jármûbe. Felrobbantottuk, majd továbbindultunk. Lefelé a vietkong rengeteg az ösvény mentén megbúvó váltóleszakító sziklát helyezett el, de az összeset lokalizáltuk, majd persze felrobbantottuk és továbbhaladtunk.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Mi is hazaértünk, bár kissé késõbb, mint Paráék.
Történt ugyanis, hogy mi terepen terveztük megközelíteni a kocsinkat. Igy hát, miután elváltunk Para tõletek, a Kék jelzésen indultunk neki a hegyeknek. Hát mit mondjak? A Kék a Mátra egyik legszebb útja, nem csoda, hogy erre megy a Mátra-bérc. Iszonyat technikás, kerítésen sokszor átmászós, cc-s fölfelékkel megtûzdelve, némi dzsungelharccal, lélegzetelállító kilátásokkal megfûszerezve ez maga volt a mennyei manna. A Remete-forrás csodás vizét se feledem el, mert tiszta íze jobb volt minden palackozott ásványvíznél!
Ahogy gyûltek a km-ek, úgy gyûltek a csaláncsípések lábainkon. Hamarosan olyan csalánrengetegen kellett átverekednünk magunkat, hogy az már fájt. (még most is lúdbõrzik tõle a lábunk). Ez volt utunk legszenvedõsebb szakasza. Mikor végre kiértünk a betonra szinte el se hittük, hogy milyen simán lehet ott tekerni.
A Markazi kapu után végre találtunk egy patakot, ami a hegyoldalon jött lefelé. Épp idõben, mert Kex már készült feldobni a taccsot a vízhiány miatt. Már azt se bántuk, hogy a víz némi úszkáló földet tartalmaz.

A 4határnál úgy döntöttünk, hogy a K+ és Kékes helyett inkább lemegyünk a Piroson Füredre. Az ösvény fantasztikus lefeléket tartogatott, melyek fõleg sziklákban, és nagy, selymes fûben megbúvó kövekben bõvelkedett. Egyik helyen a P járhatatlan irtásba mászott át, így átmentünk a Zöld jelzésre, ami még sziklásabbnak és még technikásabbnak bizonyult, a végén egy patakátkeléssel. Persze mindezt nagyon élveztük. 34 km volt az utunk, de sok órán át tartott a bonyolult szakaszok miatt.

Para, köszi a túrát és mindenkinek a jó társaságot és csodás élményeket!!! Örökre emlékezetes marad számomra ez a két nap.

Képek itt: http://kep.tar.hu/natx/50321485#2
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Így lesz jo!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
http://kep.tar.hu/ta...iaim/50321159#2
mindez 94km részünkrõl (Györgyi és Én)

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Hazaértünk...
Azoknak, akik nem tudtak jönni kicsit nehéz leírni azt, amit láttunk és éreztünk úgy, hogy 100%-osan visszaadja... visszaadja az aszfaltról felszálló forró gõz és a mezõ illatának izét, a lábad alatt elterülõ városka zaját, a várbástya tetején tábortüzezést, a hajnali szürkületben megpillantott völgyet takaró köd felhõt, a lágyan fújdogáló szélben csapongó zászló hangját, és a jó társaság adta tova röppenõ idõt...

képeket hamarosan feltöltök, és nagyonnagyon remélem, lesz még egyszer legalább alkalmunk arra, hogy egy hasonló éjszakát eltölthessünk ott...

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Sajna ez most nem jött össze nekünk. Vasárnap lehet hogy felbukkanunk, de kevéssé valószínû. Szép idõt, jó tekerést nektek!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Siroki Para TorTúra

idõpont:
2006.07.08.-09.

indulás idõpontja:
vonattal utazók számra Bp-Keletibõl 7:15kor indul a vonat, mely 9:27re ér be Gyöngyösre.
autóval közlekedõk számára 9:30 Gyöngyösi érkezés legyen megcélozva, ha kérhetem...

kerékpáros útvonal terv nap#1:
Gyöngyös - Mátrafüred - Mátraháza - Parád - Parádfüred - Recsk - Sirok

kerékpáros útvonal terv nap#2:
Sirok - Terpes - Szajla -Recsk - Markaz - Abasár - Mátrafüred - Gyöngyös

jelleg:
aszfaltos-fotózgatós!

alvás:
siroki várban, nomád módon

jelentkezõk:
Nati
Zed
KeX
KeX bro'
Trifo
Györgyi
Péef

fogyatkozunk... :(

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Hát úgy fest holnap egy 80 literes hátitatyóval vágok neki :)
Viszünk kis szalonnát, kis kolbászt, bazinagy hálózsákot, meg egy bazi picit, meg egy fényképezõt, pár rucit, és szinte tele :)

HOLNAP 9:30KOR A PÁLYAUDVARNÁL! Juppppi

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Köszönjük szépen Era! :) Neked meg jó üdülést!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Jó kirándulást nektek. Sajnálom, hogy nem tudok veletek menni: A Balcsiban áztatom magam egy hétig a húgomékkal, szóval nem panaszkodom, de azért...
Szóval szép száraz idõt, hátszelet és sok lejtõt kívánok. :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Waó!
Az igen! :) Ez engem is érdekelne. Tök jó témák lesznek holnap!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Hétvégén rendezik meg a Palóc Napokat Parádfürdõn. :)
ez már is megfogta a fantáziám: 11.00-12.00 Palócföld egyszerû étkei (bemutató és kóstoló)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Burce... Hova is? Csak nem valami õsskandináv hegyre?

Egyébként a talpam szerintem már többé-kevésbé rendbe jött, úgyhogy ha visszajössz, megejthetünk egy éccakait túrát.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Uhh Kex, de mentem vón' veletek....

Jó vártúrát, szép idõt, kevés várvédõt :) Mi nemsoká' indulunk :bananadan

Aki jön Zemplénmarcira, vele ott találkozás! :-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
mondanak? cö... a kona fesztiválra is azt mondtak... aztán...

konamano

konamano

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
hétvégére esõt mondanak :(

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Szerintem a csapat idõnként akár két részre is bomolhat ;) ha akar. Mi bajunk származna belõle?! Persze kérdés, hogy pl.az én hátizsákom mennyire lesz nehéz. Mert ha nagyon, akkor én is csak betonozom.

Kex, mivel egyelõre semmi kocsi sincs a levegõben, mi lehet, hogy vonatozunk!

Indulás Gyönyösrõl 9:30-kor.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
KeX (és a többiek): igazából azért terveztem aszfaltos-fotózgatós sztájlra, mert nem régiben jártam ezen az útvonalon autóval, átsuhanóban, és rájöttem oly rég jártam arra, pedig nagyon szép kis falvak vannak...

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
Trifo, sztem mind a három megvolt, bár nem tudom mi az a focul viu :) (talán azeszkimóbarlang?). Csodavár szerintem a világ 8. csodája. A csítelésrõl annyit, hogy a patak másik oldalán akartam menni, de Norbi lebeszélt ;)

Vki jön szombat de. vonattal? Esetleg vkinél kocsiban fölös 2 hely? Jóllehet brada is jövén...

jah és Para: nem e lehetne-e az aszfaltos-fotózgatósat terepes-fotózgatóssá átmofrolni? Míting mikor lészen Gyöngyösön?
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
KeX: Galbenea, Csodavár, Focul Viu megvolt? :) Mi is jártunk arra már pár éve és igen, csoda egy hely tényleg, fõleg ott, ahol nem nagyon van ember.

Ez is megvolt nekünk is. Jó kis küzdõs túraszakasz a függedszkedõs túristaút a zavaros patak felett :)
http://kepz.terror.h...260209.JPG.html
Csítesek vagytok! Mikor mi jártunk arra, akkor az alsó lánc nem volt, csak fenn a drótkötél!

--Trifo