Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak #3

- - - - -

• Please log in to reply
4668 replies to this topic

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Hali!
Ha valakit esetleg érdekel, mert arra felé bringázna, akkor íme:
http://pix.bikemag.h...198173&cat=2488
http://pix.bikemag.h...198174&cat=2488
Ezek a számok vannak nekem meg a német Bike, és Mountai Bike magazinokból, és jó kis túrák leírásai benne...
Üdv:Thy

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

a második macskának biztos tetszett hogy félméterrõl pofánvakuztad :D

Nem volt az csak vagy 20cm:) Nagylátóval...

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
a második macskának biztos tetszett hogy félméterrõl pofánvakuztad :D

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Nekünk meg ezek az új lakóink...
http://pix.bikemag.h...198168&cat=2488 õ nem jön be a házba,
õ meg nem megy ki:)
http://pix.bikemag.h...198169&cat=2488

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

és nekünk lovardánk van...

És ezt most kell, hogy megtudjam? :)

Egyébként lehet, hogy clio úgy gondolta, hogy western stílusban. Elmondhatatlanul más, mint az angol stílus. Az elsõ alkalom tényleg vadnak tûnik, de egyrészt nem tartom lehetetlennek (kis elõélettel), másrészt annyi alkalom biztos nem kell, mint a hagyományos esetén..

Elvégre aki elõször ül lovon, az még nem tudja igazán irányítani.

Sokkal könnyebb megülni és irányítani egy western lovat. Legalábbis saját tapasztalatból ezt látom..

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Õ talán nem, de a ló lehet... :D Elvégre aki elõször ül lovon, az még nem tudja igazán irányítani. Alattam ugrott már ló vágtába futószáron is! :)
Ausztria, Kenguruk földje!

md88

md88

törzsvendég

• fórumtag
  • 469 posts
Teljesen véletlen botlottam bele eszmecserétekbe... és nekünk lovardánk van... de nem is szeretnék nagyon beleszólni, de aki elõször ül lóra az biztos vagyok benne hogy nem kezd el elsõ alakommal vágtázni...

bocs hogy beleszóltam...

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,281 posts
Hétvégén sokszor kint vannak a tulajok is, ezért lehet, hogy optimálisabb a hétköznap, de majd meginformálódok. Céges autó rulz :).
Itt, ha ügyes a lovas, karámban, már elsõ alkalommal vágtázhat akár

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Nos, szívesen megyek/mennék veletek, de ez majd akkor dõl el, amikor az adott hétvége van. A baba miatt elég terheltek szoktak lenni a hétvégék.. Ha egyáltalán hétvégében gondolkodtatatok.. Hétköznap elég nehéz a munka miatt.. De ha sikerül úgy alakítani, hogy menjek és a párom a babával nem jön, akkor van nálam néhány hely ingyen (céges). :)

Nna, a tolatás volt az, amitõl én is padlót fogtam, megdöbbentõ volt! Kint voltunk terepen és megkérdeztem a lányt (oktató), hogy hogyan is kell jelezni a tolatást, mondta pici szár (elhagyható) és a fenekeddel mintha hátrafele másznál "V" alakot kell leírni. Próba és elindult hátra. A lány is meglepõdött..

A western lovaglás meg nem annyira gáz terepen, szóval hozhatod Zed-et is. "Hagyományos" stílusban, amikor elõször voltam terepen, akkor halálfélelmem volt. Westernben nem.. De karámban is valószínûleg kevesebb idõt kell eltölteni, hogy kimehess terepre..

Ha ez nagyon off, akkor lehetne egy lovas topikot nyitni.. :)

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,281 posts

Clio, én is régóta lovagolok, úgyhogy velem nem lesz gond, de Zolinak még nem lenne jó egy terep, elõtte az alapokat azért illene elsajátítania, ezért valaki mást kéne keresni. Viszont szerintem rá tudnám beszélni egy aranyos, régi lovas barátnémat! Mit szólsz hozzá?
Igaz, 3000Ft/ alkalom sok hetente, de talán egyszer egy hónapban kibírható!

Felõlem bármikor mehetünk, február közepétõl kezdve! (mert addig túrák, utazások vannak)

Ja és én 4.ker-ben lakom, úgyhogy közel vagyunk egymáshoz.

Hát én sem heti egyre gondoltam, mert járok lovas edzõhöz és az húúúzóóós.
Naggyoon örülöök, hogy így alakult. Február vége felé madj meg is ejthetjük az elsõt :)

evvagyokén

TÉGY!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Clio, én is régóta lovagolok, úgyhogy velem nem lesz gond, de Zolinak még nem lenne jó egy terep, elõtte az alapokat azért illene elsajátítania, ezért valaki mást kéne keresni. Viszont szerintem rá tudnám beszélni egy aranyos, régi lovas barátnémat! Mit szólsz hozzá?
Igaz, 3000Ft/ alkalom sok hetente, de talán egyszer egy hónapban kibírható!

Felõlem bármikor mehetünk, február közepétõl kezdve! (mert addig túrák, utazások vannak)

Ja és én 4.ker-ben lakom, úgyhogy közel vagyunk egymáshoz.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,281 posts

Mivel kb. csak harmadszori próbálkozásra értettem meg, hogy nem velem van a baj, hanem veled Clió (betelt a privifiókod), kénytelen vagyok ide írni. Szal, én vevõ vagyok egy-egy ilyen lovis útra, és szívesen csatlakozok hozzád, úgyhogy rám számíthatsz.

Azóta töröltem :)
Ok, ezt meg kell beszélnünk, mert elõre kell egyezteteni velük az idõpontot, hogy legyen szabad ló (mind magánló, de amikor nem használja a tulajuk, akkor használhatók). Megnézik karámban, hogy mit tudsz, aztan terep, kb 1,5 óra. Multkor még 2500 volt, sztem már drágább. Nekem XV-bõl kb 80 km. Kéne még egy ember, hogy jól osztódjon a benzinköltség. Zed, Raycoon?
Eddigi tapasztalataim szerint ezek is elég jól idomított lovak. Mondjuk én birkózni is szeretek, akkor rá vagyok kényszerítve, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból és ne csak utazzak a lovon :D

evvagyokén

TÉGY!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Mivel kb. csak harmadszori próbálkozásra értettem meg, hogy nem velem van a baj, hanem veled Clió (betelt a privifiókod), kénytelen vagyok ide írni. Szal, én vevõ vagyok egy-egy ilyen lovis útra, és szívesen csatlakozok hozzád, úgyhogy rám számíthatsz.

Egyébként már próbáltam a weskós lovaglást, csak nem jutottam el abba az állapotba benne, hogy tudjam is felhõtlenül élvezni.
Viszont egyszer amikor Tunéziában lovagoltam pár órát, na az feledhetetlen volt, mert képzeljétek el, hogy azok a lovak hihetetlenül érzékenyek voltak. Elég volt csak a kezemet áthelyezni a megfelelõ oldalra, ahogy ezt érzékelték, egybõl mentek arra! Iszonyat könnyû volt vágtába ugratni õket, mert elég tüzesek voltak, de még nem az az ágaskodós fajta.

A legnagyobb meglepi azonban most ért CR-ben, ugyanis a lovakon lévõ kantárban nem volt zabla (amit nagyon helyeslek) és mégis úgy voltak betanítva, hogy a szár enyhe húzására már mentek is amerre kell. Igaz, néha a lábamat is oda kellett rakni, de arra már mindenképp reagáltak. Akkor hidaltam le igazán, amikor a megfelelõ szárkezelésre lovam elkezdett hátrafele lépegetni! Ilyet magyar lovaknál még nem pipáltam bár az is igaz, hogy világéletemben a makacs, vad vagy szarul betanított pacikat kaptam, akikkel foglalkozni kellett.

Mindebbõl csak azt akarom kihozni, hogy számomra is hihetetlenül nagy élményt jelent, amikor egy kiválóan betanított lovon ülök és nem kell folyton harcolni vele!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,281 posts

Akkor a te szavadban jobban lehet hinni. :)

Megnéztem, amit linkeltél, de úgy tûnt, mintha jórészt nem kifejezetten wetern lovak lennének ott. Tudom-tudom, mindenen lehet lovagolni, csak úgy hallottam, hogy a testfelépítésbeli különbségek az európai, arab lovakat nem teszik annyira alkalmassá.

Nna, mindegy, ha valakinek van lehetõsége, akkor próbálja ki, mert egy western stílusra jól megtanított lóval, akkora élmény menni, hogy az tényleg elmondhatatlan.

Off ;)
háát egen, csak éppen egy igazi amerikai lofajta, az hááát, ugyebár nem olcsó....
Magát a stílust bármelyik lónak meg lehet tanítani, futni is mindenki tud, csak a szint más ;)

A legnagyobb élmény ezzel kapcsolatban Lapapusztán volt. Ott egy igazi amerikai edzõt láttam munka közben. Leírhatatlan.
Rainbow Valley Ranch

On

evvagyokén

TÉGY!

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Az király hely, én is voltam már ott. Én kb ezer éve lovagolok :)

Akkor a te szavadban jobban lehet hinni. :)

Megnéztem, amit linkeltél, de úgy tûnt, mintha jórészt nem kifejezetten wetern lovak lennének ott. Tudom-tudom, mindenen lehet lovagolni, csak úgy hallottam, hogy a testfelépítésbeli különbségek az európai, arab lovakat nem teszik annyira alkalmassá.

Nna, mindegy, ha valakinek van lehetõsége, akkor próbálja ki, mert egy western stílusra jól megtanított lóval, akkora élmény menni, hogy az tényleg elmondhatatlan.

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,281 posts

Ja, és minél késõbb veszed, annál több az ára.

Általában. Tavaly pl olcsóbb lett, de ez lutri.

evvagyokén

TÉGY!

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Ja, és minél késõbb veszed, annál több az ára.
Ausztria, Kenguruk földje!

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,281 posts

El Bronco

Kis lovas tudással azonnal terepre vittek. De mivel annyira más a stílus, a nyereg kiképzése, a ló felépítése, ez egyáltalán nem volt baj. A táj gyönyörû volt még õsszel is.

Az király hely, én is voltam már ott. Én kb ezer éve lovagolok :)
Viszotn Dunaharasztiban is van egy jó westerens hely. Külsõre lepukkant, de a lovak, a hangulat jó.

PKN Ranch

Sajna messze van, ahhoz, hogy egyedül megérje kimenni, így én sem voltam már vagy egy éve, de ha lenne egy-két ember, akkor iszkiriiii. Úgyhogy jelentkezõket várok.

evvagyokén

TÉGY!

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 posts

Jaja Szammer, gyere velünk Ciprusra! :)És ott az idõ is garantáltan szép lesz!

ha van valami konkrétum akkor privátba (bhornyak@cib.hu) küldjed el léci.
gondolom a repjegy nyomja meg az árat?
köszi
szammer

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Asszem jó helyre költöztünk. Tegnapelõtt este rengeteg õz volt a kerten kívül, tegnap mókusok, meg a fatárolóba már beköltözött egy macskapár:)
A bodobácsoknak annyira nem örülünk:)
Végre feltettem a "végleges" képeit a bringáimnak
De még lesznek változások:)
http://pix.bikemag.h...cat=2843&page=3
Üdv:Thy