Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #2)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4413 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
sztem Miskócz'

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Hol lakik Lovas Gabi?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
yól van,akkor
HIVATALOS HELYREIGAZÍTÁS KÖVETKEZIK :)
és igen, a keleti blokk számára nem volt elérhetõ a Marshall-segély a SZU nyomása miatt
bár sztem ez annak a HSZnek is kitûnik a szövegkörnyezetébõl, de így minden esetleges félreértelmezést (mint láttuk,volt 1:D ) kizártunk :D

a gondolataidat meg oszd meg sztem nyugodtan

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Csak annyi az eltérés, hogy a "nyista Marshall-segély" és a visszautasították a segélyt, illetve nem fogadták el, az nem bír egyenlõ jelentéssel.

És inkább nem írnám le egyéb gondolataimat ezzel kapcsolatosan...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Hianyosak az ismereteim - felejtek ugye - de en ugy emlekszem, hogy a lehetoseg adott volt, mi nem kivantunk vele elni. Mert ugye... Na mindegy. Ez egy ilyen orszag, ket vilaghaboruban is kepesek voltunk a rossz oldalra allni. Sot, tulkepp mar a torokok idejen is elbaxtuk. Meg ugy altalaban mindig. :)

Al,ez már túlságosan szubjektív és nem elég tényszerû téma,de szvsz "csak" pechünk volt mindig, kényszerpálya volt a belépés a II. vgh-ba ahogy kényszerpálya volt a blokkba tömörülés is.Sõt,igazából még makkernek számítunk... A Horthy-korszak utolsó éveiben alig volt a környezetünkben olyan állam,ahol ne diktatúra lett volna,ehhez képest a "részeges matróz" kormányzósága igazi idill:) Ugyanígy a "legvidámabb barakk" kif. is valahol azt jelzi,h lehetett volna rosszabb is.
Hiába,nem 1 Svájc vagyunk annak geopolitikai és gazdasági adottságaival :)
Nem volt igazi lehetõség rá,h felvegyük azt a segélyt... :-/

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
"Lovas Gabi" feliratú rövidujjas BMFT mezemet (gumizatlan ujjal), mely kitûnõ állapotú, ugyanilyenre cserélném "bikebuddha" felirattal.... (mer' ÉN vagyok bikebuddha...)

Kiné' van a mezem vazze? Mit mondjak a Jézuskának ezek után?:chin:

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Hianyosak az ismereteim - felejtek ugye - de en ugy emlekszem, hogy a lehetoseg adott volt, mi nem kivantunk vele elni. Mert ugye... Na mindegy. Ez egy ilyen orszag, ket vilaghaboruban is kepesek voltunk a rossz oldalra allni. Sot, tulkepp mar a torokok idejen is elbaxtuk. Meg ugy altalaban mindig. :)

akkor korrigáld:)
mi anno úgy tanultuk,h tõlünk keletre nem helyeselték a Marshall-segély felvételét,így ebbõl a körbõl kimaradtunk.
sztem még a töritankönyvekben is így van

egészen pontosan;
" a szovjetek elfogadhatatlannak tartották hogy a birodalmuk a "Nyugat által ellenõrzötté" váljon"
a könyvbõl nem derül ki de ha yól tudom az USA keményen beleszólt volna a segély felhasználásába,akár kiküldött biztosok útján is...

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
????
miben különbözik a két variáció?!?

Csehszlovákiában 1948. márc. 10.-én Masaryk többek között ezért öngyilkos lett! Gottwalddal szemben õ Lfogadta volna a segélyt de a SZU nyomást fejtett ki rá
persze,sztem sosem volt olyan h a SZEB-ek megtiltották volna a felvételt,meg még a 47-es évek csak az átalakulás közepét jelentették
szal informális módokon volt az irány deklarálva

nem értem továbbra sem mi nem tetszett a vastagított idézetben:)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
ha nekem kivette rob a nagymagyarországos avatarom, ami nem tiltott jelkép akkor itt mi a redvás faszomért nem moderál senki?:)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Jorus

Uccso, de reagalnom kell fiatal forumtarsunknak.

----------------------------------------------------------------------------

Ha nem lennek ilyen kulturalt csavo, akkor azt mondanam, hogy ....dal lehetne parhuzamot vonni. Es egy jo tanacs, hagyd a politizalast a felnottekre. Most sem voltal kepes cafolni semmit abbol, amit irtam. Csak hajtogatod a baromsagaidat es sertegetsz, ezt pedig nem csipem.
Te engem ne sorolj be senkik koze. Ha legalabb olvasni megtanultal volna 19 ev alatt, akkor talan eljutott volna az agyadig, hogy azt irtam, nem szavaztam soha es nem is fogok egyikre sem. Ezek szerint nem lehetek "mszp-s", sem "mszp cimbora". Orulok ha sikerult nevetned a tenyeken, aldott tudatlansagnak hivjak ezt?
Orulj, hogy tavasszal eletedben eloszor elmehetsz szavazni es inkabb ne hangoztasd a nezeteidet.
Egyebkent az egeszen hamar kiderult, hogy fidesz fele huz a szived, ebben az orszagban ugyanis csak naluk - es a miep koreiben - szokas hazaarulozni. Tobbek kozott ezert sem szavaznek rajuk, mert a magyar zaszlot es egyebb jelkepeket hasznalnak fel erzelmek felkorbacsolasara es az orszag megosztasara. Ez pedig egyreszt szanalmas, masreszt buta dolog.
Na menjel vissza a cimboraidhoz es egy korso sor mellett komcsizzatok es hazaarulozzatok ki magatokat. Inkabb bringaznal vazze...

Ezeket igy magadtol irod le, vagy fizetnek is nekd érte??
Tehát szerinted nem lehet párhuzamot vonni a mai maszoppal meg az mszmpés hazaáruló cimboráiddal???
De megnevetettél annyi szent. Legközelebb az ilyen kommenteket lécci a világökörségekbe oks???

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

mi anno úgy tanultuk,h tõlünk keletre nem helyeselték a Marshall-segély felvételét,így ebbõl a körbõl kimaradtunk.

egészen pontosan;
" a szovjetek elfogadhatatlannak tartották hogy a birodalmuk a "Nyugat által ellenõrzötté" váljon"
a könyvbõl nem derül ki de ha yól tudom az USA keményen beleszólt volna a segély felhasználásába,akár kiküldött biztosok útján is...

Akkor ezt kell leírni! Így születnek a rémhírek...
Tisztára mint az oviban.

Olyan, mint amikor kitalálták, hogy Gaius Julius biszex volt.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a mi cégünk pont ilyen felépítésû, csak egy ember hiányzik: a sanyi :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
hát ehhez én nemértek
cserébe a moszkvatérenfelvett munkaerõpiac, és ennek megosztása:
Feltöltött kép

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

jogra jár, õ mindent tud! a hátteret is.

nagyon nem de nem értem mi nem tetszik neki abban a mondatban :)
de ha meg tudja indokolni és igaza lesz,akkor Lfogadom majd :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
jogra jár, õ mindent tud! a hátteret is.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

egészen pontosan;

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

hmm ha már szóba került a kölcsönfelvétel
már a II. vgh után a SZU megszállás miatt sem voltak nagyon lehetõségek (keleti blokknak nyista Marshall-segély)
de van 1 hiba amit tényleg csak a magyar vezetõség követett L,és a blokk többi államában ehhez képest pozitív dologként könyvelték L a kölcsönöket;
mi nagyrészt magánbankoktól vettünk fel pénzt amik soha nem engedték L a kölcsönöket és nem is fogják
ellentétben állami bankokkal vagy mondjuk a Világbankkal. ez k. nagy hiba volt sztem.

:-/

nyilván erre gondolt apuci meg rózsika néni mikor 2 sör után a nézeteit fejtegette :D

Kala!

Amit a kiemelt részben írtál, finoman fogalmazva is butaság. Alapvetõ hiányosságaid vannak történelmi ismeretekben.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
és megint nem nyertünk :)
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

ez mindenhol meg van
mert lustak kiirni a kotelzo idopontokat
aztan tunnek el a tankorok

Nekünk ki volt írva! Aláírt, hivatalosan lepecsételt papíron kellett jelentkezni!
Az egyetemi szabályzat pedig kimondja-kimondta, hogy pótvizsgaidõszakban kötelezõ egy idõpontot biztosítani. Errõl ennyit.

A neptun dolgohoz meg annyit, hogy én még akkor tanultam, amikor az épp bevezetés alatt állt itt-ott. :) Nálunk még sehol sem volt. Nem is tudom, hogy az eltén van ilyen? Szóval nekünk a jelentkezés még egy elég vicces kategória volt. Ha valaki tudja, hogy mit jelentett az épületek kinyomozása és a kemény vizsgákra az ott alvásos jelentkezés.. :D

Tommmas: de ma.. :)

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
télleg, ma sorsolják ki h nem nyerünk az elõfizetõi játékon?
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.