Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Salgótarján

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10143 hozzászólás a témában

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Azokra tekintettel, akik régen bringáztak, viszünk kötelet vontatmányozás céljából :D

Hozok karabinert... :)

GIN30

GIN30

törzsvendég

• fórumtag
  • 262 hozzászólás
Azokra tekintettel, akik régen bringáztak, viszünk kötelet vontatmányozás céljából :D

grandmaster

grandmaster

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Aszongya hogy...
Vasárnap.
11.00.
Körfogalom.
Országúti kerékpározás mûvelése csoportosan.
Kam on evribádi!

Fél éve ültem biciklin, de én megyek...egy darabig

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Itt süt a nap és nagyon gyorsan elolvadt a hó! :) Tiszta tavasz van. Hétvégére még mond egy kis lehûlést (de napközben nem lesz mínusz), de derült idõt jósolnak.

mjanos

mjanos

vendég

• fórumtag
  • 231 hozzászólás

Aszongya hogy...
Vasárnap.
11.00.
Körfogalom.
Kam on evribádi!

Oszt milyen idõ lessz? mert itt süt a nap és nagy a hó

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Aszongya hogy...
Vasárnap.
11.00.
Körfogalom.
Kam on evribádi!

Gerispeci

Gerispeci

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás

Jól összefoglaltad, teljes igaz minden szava. MTB részrõl a történet az volt, hogy aki ott volt, annak szerintem a nagyja igennel szavazott, de ez kevés volt, mert arányaiban véve nem volt jelen az MTB tagság eléggé. Nem akarok személyeskedni, de az Észak-magyarországi régióból kapásból tudok mondani 4 egyesületet, amely biztosan nem volt jelen szerintem... Annyi hozzátartozik a dologhoz, hogy az országútisok kitettek magukért, sokan képviseltették magukat így vagy úgy. Bár kardinális kérdésekben az õ létszámuk véleményem szerint nem lenne elegendõ, de ahhoz viszont igen, hogy meghiúsítsanak kardinális kérdéseket. Ez történt. Be kell látni, hogy a változás mellett kampányolók részérõl lehetett volna nagyobb "nyomás" (és itt nem ráhatásra vagy ilyenekre gondolok, hanem pusztán kommunikációra, beszélgetésre, meggyõzési aktivitásra) a potenciális támogatók felé. Bár igazából - és ezt már nem fejtem ki újra - a kerékpársport mai (és elmúlt jó néhány év alatti) helyzetébõl fakadóan, nem tudom egyáltalán miért kell bárkit is hosszasan gyõzködni a változás szükségességérõl...

Köszi Bálna a rövid, tömör összefoglalást!
Ezek szerint megint kibukott a jó magyar mentalitás! Nem akarok politizálni, de szerintem ezért tart itt a mi kis országunk, ahol tart! Legyen az kerékpár sport, vagy egészségügy, vagy bármi más az életben. 2012 évet írunk, és még mindig ez megy... Amikor még Pesten laktam, Kotroczó Nándi néha megkért, hogy menjek el pár közgyûlésre. Néha csak kapkodtam a fejem, néha meg szégyelltem magam, hogy a kerékpáros társadalomban ilyenek vannak. De úgy látom, semmi sem változott! Utoljára olyan 2002 környékén vettem részt ilyen gyülin. Gyerekek! Eltelt 10 év... és semmi. Még mindig semmi! Nem látunk túl az önös érdekeinken, nem tudunk gondolkodni, nem látjuk be, hogy azzal tudnánk elõre menni, ha megfognánk egymás kezét, és azt mondanánk: "Gyerekek, ha vért is kell izzadni, de vigyük elõre a dolgokat!"
Emlékszem rá, és inkább nevek nélkül mondom el a sztorit, amikor érkezett egy új ember a szövetségbe. Na ez az emberke nagyon jó üzletember is volt. Menni kellett volna tárgyalni egy adidas nevû céggel szponzoráció miatt, de a jó mecénás sajnos külföldön volt, ezért megkért egy másik delikvenst, hogy ugyan menjen már el helyette, elmondta mit-hogy, merre-hány óra. Sajnos a felkért személy nem igazán volt jóban a bizonyos üzletemberrel, de elment, mert azért csak az adidas-szal tárgyal. Oda állított susogós melegítõbe, pár fényképpel a monti versenyekrõl, és így akarta meggyõzni a világ egyik legnagyobb sportszer-gyártó cégét! Természetesen a cég nem fektetett a kerékpársportba, az üzletember bácsi is elvesztette a lelkesedését, ki is szállt az egészbõl... Maradt minden ugyanúgy!
És bazzeg, nem tanulunk a hibáinkból...

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 hozzászólás
Ennél jobbat, február végén? ;-)
Nekem nagyon tetszett ez a tél (is). Számomra például a 30-35 fokos hõségben való bringázás kevésbé szimpatikus.
Szóval nincs erre sem recept.

Én megnéztem a Mátrát és nagyon tetszett. Szép tud lenni ilyenkor is egy bicajozás a havas hegyekben.
http://farm8.static....2afe295f1_o.jpg
http://farm8.static....b86dc44d4_o.jpg

Szóval nem kell megijedni, csak megfelelõen öltözködni.

Tegnap egyébként nagy élményben volt részem. Vagy három hónap után elõször bicajoztam úgy, hogy bicajos kerék volt elõttem vagy éppen mögöttem. Des-ca volt az "elkövetõ".

Szép hetet!

Galcsik1979

Galcsik1979

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

Mintha nem lenne elég dolog ami miatt szívnak a kerékpárosok (itt volt ez a kurvahideg tél is ugye, monnyonle! :))

Na igen - lehetne már jobb idõ. Amikor meg véletlenül szép idõ lesz mi mit csinálunk? Elbújunk a föld alá. Ugye Geri mentünk volna inkább a Mátrába...

"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."

http://www.salgotarjanihke.hu

RSzabi

RSzabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 565 hozzászólás
Meg tudod mit nem értek még? Ezt az idióta országút-MTB szembenállást. Totál nevetséges, de rendszeresen fradi-dózsa szintû vitákba torkoll. Agyrém. Mintha nem lenne elég dolog ami miatt szívnak a kerékpárosok (itt volt ez a kurvahideg tél is ugye, monnyonle! :)), még magunk között is keressük az ellenséget.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Próbálom követni az eseményeket a velon és a bikemagon. A velo fórumokat olvasni igazán jó mulatság.

Basszus, erre nincsenek jelzõk, ami itt folyik (az "elszomorító", "lesújtó", "szánalmas" nagyon kevés, pár trágár még eszembe jut, de az is kevés). Végre jönne egy csapat, lenne valami kis remény, hogy vége legyen ennek a posványvak, aztán tessék. Ezt nem lehet hová tenni. Az oké, hogy a jelenlegi MKSzSZ vezetésnek ez nem lenne jó, õket meg tudom érteni. De az egyesületek mit gondolnak? Ki az az idióta, akinek a mostani helyzet jó? Gyász... Irígység, kicsinyesség, féltékenyég, és VÉÉÉÉÉGTELEN butaság. Hát bazmeg...

Azt jól értem, hogy az MTB-s egyesületek körében sem volt többsége Sipiczkiéknek? Azt meg hogy?

"Alja geci egy világban kell élünk, Tibor"

Jól összefoglaltad, teljes igaz minden szava. MTB részrõl a történet az volt, hogy aki ott volt, annak szerintem a nagyja igennel szavazott, de ez kevés volt, mert arányaiban véve nem volt jelen az MTB tagság eléggé. Nem akarok személyeskedni, de az Észak-magyarországi régióból kapásból tudok mondani 4 egyesületet, amely biztosan nem volt jelen szerintem... Annyi hozzátartozik a dologhoz, hogy az országútisok kitettek magukért, sokan képviseltették magukat így vagy úgy. Bár kardinális kérdésekben az õ létszámuk véleményem szerint nem lenne elegendõ, de ahhoz viszont igen, hogy meghiúsítsanak kardinális kérdéseket. Ez történt. Be kell látni, hogy a változás mellett kampányolók részérõl lehetett volna nagyobb "nyomás" (és itt nem ráhatásra vagy ilyenekre gondolok, hanem pusztán kommunikációra, beszélgetésre, meggyõzési aktivitásra) a potenciális támogatók felé. Bár igazából - és ezt már nem fejtem ki újra - a kerékpársport mai (és elmúlt jó néhány év alatti) helyzetébõl fakadóan, nem tudom egyáltalán miért kell bárkit is hosszasan gyõzködni a változás szükségességérõl...

RSzabi

RSzabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 565 hozzászólás
Próbálom követni az eseményeket a velon és a bikemagon. A velo fórumokat olvasni igazán jó mulatság.

Basszus, erre nincsenek jelzõk, ami itt folyik (az "elszomorító", "lesújtó", "szánalmas" nagyon kevés, pár trágár még eszembe jut, de az is kevés). Végre jönne egy csapat, lenne valami kis remény, hogy vége legyen ennek a posványvak, aztán tessék. Ezt nem lehet hová tenni. Az oké, hogy a jelenlegi MKSzSZ vezetésnek ez nem lenne jó, õket meg tudom érteni. De az egyesületek mit gondolnak? Ki az az idióta, akinek a mostani helyzet jó? Gyász... Irígység, kicsinyesség, féltékenyég, és VÉÉÉÉÉGTELEN butaság. Hát bazmeg...

Azt jól értem, hogy az MTB-s egyesületek körében sem volt többsége Sipiczkiéknek? Azt meg hogy?

"Alja geci egy világban kell élünk, Tibor"

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Eközben Magyarországon...

Nagyjából így nézett ki a dolog. Országútis kollegáink szokás szerint olykor a gusztustalan és a degenerált határán táncolva nyilvánultak meg. Szerencse, hogy nagyobb baj nem történt a sportág életében, ettõl sokkal rosszabbul is alakulhatott volna. Nem értem a változásra nemmel szavazókat. Mert itt nem programokról, elvekrõl, stb. szavaztunk, hanem arról, hogy változzon-e valami vagy sem. Végre valakik a nyakukba vették a sportág fellendítésének ügyét, energiát és idõt nem sajnálva prominens személyeket gyõztek meg arról, hogy érdemes a kerékpáros szemétdombra leereszkedni, hogy ebben hosszútávon van perspektíva. Vádolják õket, szemetet hánynak rájuk. Érhetõ, hiszen egy Wáberer kaliberû embernek mekkora biznisz is a kerékpársportba betenni a lábát. Húú... Szóval nyakukba vették a sportágat, azok meg akik a sportág érdekeitõl a magukét jobban féltik, beleszartak a nyakukba. Én sem tenném oda a nyakam többet, nem is csoda, hogy a jelöltek kivonultak, Robi pedig ma írásban is lemondott az MMTBSZSZ vezetésérõl is. Még annyit a dologhoz, hogy a háttérben megy az e-mailezés pro és kontra, egyik részrõl kulturáltan, míg a másikról patkány módon (gondolom nem kell bemutatni honnan milyen szél fúj). Egy biztos, ha Törzsök úr és bandája annyi energiát tenne bele az országúti kerékpársportba, mint amennyit az elmúlt idõszakban levelezésbe és sárdobálásba fektetett, semmi baj nem lenne a saját háza táján. Nem volt jó érzés ott lenni szombaton. A legszebb a levezetõ jogászhoz szóló "Leszarom, hogy nem adsz szót, hívj rendõrt b@zdmeg, én akkor is elmondom a véleményem!" mondat volt, egy többszörös országúti magyar bajnoktól. Ahogyan Ottó bácsi írta valahova kommentként: "sajnos a kerékpárosok nem születtek diplomatának..." Egyesek nagyon nem...

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Fent voltam igen. Lesz majd nemsokára egy "polkorrekt" verzió, aztán hozzáfûzök majd egy-két dolgot itt is.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Olvasgattam a szombati közgyûlés eseményeit! Meglehetõsen érdekes lehetett... :)
Esetleg volt a klubból fenn valaki? Mesélhetne pár sztorit! :D

Bálnát láttam a képeken, kérdezd õt mi volt.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Gerispeci

Gerispeci

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Olvasgattam a szombati közgyûlés eseményeit! Meglehetõsen érdekes lehetett... :)
Esetleg volt a klubból fenn valaki? Mesélhetne pár sztorit! :D

husyx

husyx

vendég

• fórumtag
  • 98 hozzászólás
érdekes lehet!!!:
Aktuális | Kalandtúra Két Keréken

GIN30

GIN30

törzsvendég

• fórumtag
  • 262 hozzászólás
Mit számít az, hogy hogy fúj a szél? Elõbb-utóbb úgyis szembõl jön :D

Megyünk 11-kor vagy százan. De. megbeszéljük még, hogy merre!!! (pl: szél)

Fakukac

Fakukac

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Megyünk 11-kor vagy százan. De. megbeszéljük még, hogy merre!!! (pl: szél)

GIN30

GIN30

törzsvendég

• fórumtag
  • 262 hozzászólás
Szép tavaszi idõt Mindenkinek! Valaki nem venné rá magát egy kis tekerésre holnap?