Jelentkezz be Regisztrálj
Salgótarján
Írta 2009. szeptember 02. - 00:47
Próbáltuk a tumultust elkerülni, ezért indultunk "korán", de mire oda értünk kb. nyolc felé, már a parkoló háromnegyede megtelt. Egy meglepetéssel kezdõdött a vasárnap, Bíró Zsoltinak köszönhetõen! Õ a Haibike, Dt, Syncros és Thompson (+sok más) termékek hazai helytartója és meglepett egy karbon Speci nyeregcsõvel!!! Hát köpni s nyelni sem tudtam! Kérdeztem: -mire föl ???(eddig kétszer találkoztunk az egyik a Depeche koncert után volt a másik meg mikor Petivel feltekertünk Pestre és utána le Zsoleszékhez Szõdligetre mert õ hozott haza minket + a szponzor cuccokat a Karancs Királyára) Erre valami olyasmit mondott, hogy szép a Specim és megérdemel egy ilyen csövet, meg õ már amúgy sem használja és úgy gondolta nálam jó helyen lesz! Hát az biztos!
Mégegyszer köszi Zsolesz, jófej vagy!!!
Próbáltunk készülni a versenyre, de a Szabi által említett wc problematika minket is érintett. A tíz darab Toitoi elõtt sorok kígyóztak ezért Peti elment egy tekercs papírral faxot küldeni az utókornak az erdõbe, én pedig úgy gondoltam, majd "kihordom" a versenyen és utána megszülöm (sajnos ez nem volt jó döntés, még az elején el kellett volna vetetni).
Én valahogy sosem tudok egy versenyre korán érkezni mert mindig kapkodás van a start elõtt, így sikerült összecserélni a kulacsokat vagyis nem azt tettem be amit akartam. Ezt észre is vettem a rajt elõtt, de azzal voltunk elfoglalva, hogy Huszár Norbi hogyan akarja magához venni a folyékony magnéziumot. Elöször letörte az egyik végét, aztán a másikat is csak sajnos elfelejtette a szájához emelni így az egész a cipõjén landolt! Gyorsan szervezkedni kezdett, hogy kapjon másikat (mint ha ez olyan sokat dobna a teljesítményén:D) és sikerült is neki az utolsó pillanatban a rajt utáni kanyarban kapta meg a nedüt. Izgalmasnak igérkezett az utolsó verseny, mert a Zsóci, Peti, Suttyó, Huszi qattrót még Pista (!) és Rácz Szabi egészítette ki a hosszú távon, ezzel ötven százalékkal megnõtt az SHKE esélye az elsõ helyre:D!
A Kékes leküzdése nem nagyon esett jól. Pesta bekezdett, Suttyó begyújtotta a boilert, Petit húzta elõre a szakála, Szabit nem is láttam, Huszival meg egymás nyakába lihegtünk. A csúcs elõtt a dobolást most egy szpíker egészítette ki aki bemondta a versenyzõk rajtszámát és nevét! De nem az ényémet! Persze a Huszárét igen (ja és a múltkor a Nógrádban is benne volt mint valami somosi vagy mi) és még biztatta is õt! Ezért "idegbõl" leléptem õt és ezzel a lendülettel Pepét is. A csúcs után azon a tingli-tangli lefelén viszont úgy húzott el mellettem (Huszi) mint Talmácsi elõtt a Rossi és hiába magyaráztam magamnak, hogy ez azért van mert õ fullival megy, egyszerûen csak ügyesebb. Nem kicsivel!!!
Azért annak örültem, hogy Peti nem elõzött vissza a rajt-cél területig, mert fontos lett volna a pontok miatt, hogy most elõtte végezzek. A KicsiHuszárt egy saras emelkedõn beelõztem és egy darabig nyugton voltam.
Egy aszfaltos nyújtott felfelén összeverõdtem három sráccal és összeálltunk mint az országútisok. Én persze jóllakott napközis módjára utolsónak, mikor egyszercsak a középsõ megadta magát és kiállt gyengélkedni. Na nem baj, gondoltam, még mindig maradt egy akin utazhatok. Pillázom a srácot. Bringabandás. Jól nyomja! Kicsit jobban szemügyre vettem és látom valami nincs rendben! Hol a bal keze??? Hát az nem volt neki! Alkar után csak egy kampó amit a kormányra akasztott (olyasmi mint Hook kapitánynak, nem akarok ezzel poénkodni csak a miheztartás végett írtam így)! Na mondom,most akkor ez hogy van? A kormány bal oldalán volt az elsõ váltókar a két fékkar meg a jobb oldalon, de hogy hogyan oldotta meg a fékezést azt sajnos nem sikerült kilesnem, mert egy lefeléhez érkeztünk amikor hátra nézett rám. Én ezt biztatásnak vettem, hogy menjek elõre (gondoltam nem olyan olyan ügyes a lefeléken, de végig ott csattogott mögöttem) és késõbb elszégyelltem magam amiért nem engedtem elõre. Minden elismerésem az ilyen "fogyatékos" embereknek, hogy így is tudnak teljes életet élni és nem sajnáltatják magukat mint pl. egyas hajléktalanok (némelyik kéregetõnek az orra alá dörgölném, hogy látod barátom Õ így is megél, nem is akárhogyan!!!) Errõl ennyit!
Kb. két órája mentem és eszembe jutott, hogy nem nagyon vettem még magamhoz "elemózsiát" ezért legyûrtem egy zselét, bár nem esett jól, ittam is rá. Ne ettõl a hasam olyan lett mint aki ötös ikreket vár (alul a reggeli "magzat", rajta a zselé meg vagy két deci lötty) nagyon nehezen ment a haladás.
Integettem a BringaVideós operatõrnek (most sikerült is bekerülnöm a klippbe:D) majd Suttyót értem utól amikor az út közepén próbált megszabadulni attól a meleg, sárga folyadéktól amit már nem tudott másra használni. Kérdezem: -jól vagy? Neeem, nem haladok! -válaszolta, aminek örültem, de azért kicsit sajnáltam is!
Kedves feleslegem 'szentimrén frissített, aminek már nagyon örültem, viszont utána a kijelölés hiányának már nem annyira. Egy HVCS (HelyiVagányCsávó) kajabált, hogy: héééééé eerreeeeeeeeeeeee. Je venti matica - gondoltam (ami szlovénül annyit tesz: próbálkozz a nõnemû szülõddel nemi úton érintkezni).
A nafta Galya-tetõn fogyott el. A mögöttem jövõ kérdezte az irkálós (jegyezte a rajtszámokat) embert, vajon hányadik lehet, erre a "havvaneedik" választ kapta ami még le is lombozott. Na nem baj gondoltam, majd most lefelék jönnek és kipihenem magam. Erre a túrista utas lefelén még jobban elfáradtam, a Rudolf tanya felé vezetõ aszfaltot meg kiváltották egy laza DH szakasszal. Ezen ügyeskedtem lefelé amikor egyszercsak a hátam mögül be nem nyögte valaki mint Latinovits Zoltán annak idején a "Vers mindenkinek"-ben, hogy: bbbaaaaaaaalllll! Na ki volt??? Hát a Nagy Péter! Ezt nem hiszem el, már csak tíz kilcsi van erre megelõz a semmibõl! Tiszta ideg lettem! A lapájon vissza elõztem, de mikor a Szabi álltal is emlegetett utolsó húzós emelkedõhöz érkeztünk, már csak a hátát láttam. Aztán már azt sem. Na nem baj, gondoltam, majd jövõre (ez mindig bejön)!
Innen már csak a középtávos sleppre kellett vigyázni el ne kaszáljanak a végén. De sajnos két hosszús is megelõzött a vége elõtt! Az utolsó kilométerben megelõztem egy olyan rövidtávos lányt akinek az egy combja olyan volt mint az én derekam, amibõl levontam a következtetést, ha jövõre valamit akarok akkor azt legalább minusz tíz kilóval kell kezdeni!!!
Ezzel vége az idei magyar maraton idénynek és meg kell, hogy állapítsam, még mindig van miben felzárkóznunk a nyugatabbra tartandó versenyekhez, de jó felé haladunk, talán a gyerekem majd...
Köszönöm a hosszú távon indulóknak a részvételt (tavaly csak egyedül indultam at SHKE-bõl), hogy jelenlétükkel növelték a verseny izgalmait (legalább is számomra), Bálnának az egész éves itatást (nem tudom az utolsót már miért nem vállalta?) és a VeloSport-nak a támogatást vagy mit. Jövõre drasztikus változtatások lesznek, de errõl majd csak akésõbbiekben...
És gratulálok minden teljesítõnek, pláne Kovács Norbert úrnak, hogy végre megrázta magát (csak azt nem értem minek tekert haza a hosszú táv után??? Lehet nem fáradt el??? Ó majngott!)
S pár fotó (Babka mûvész úr munkáját követve, amúgy mi van a sráccal ,lefagyott???)
Jövõre arra megyek és azzal!
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Én így készülök a versenyre (sajtosrúd és borogatás)
Ezt Pestának! Ha dohányzol tesó, nyomjad a fehérjét is (meg a sárgáját!)
A bányász papim.
És egy grimasz a bányában.
Peti annyira tekert, hogy elhagyta a lábát!
No, hát így jártál (vagy mi?)
Nehogymán gyalog mennyé, móóóóre!!!
Írta 2009. szeptember 01. - 08:31
Sípályán kellemes tempót sikerül felvenni, Polar is magáhoztér. Itt már jól érzem magam, Pityuval és Suttyóval felérek. A dobpergésre hajtás nagyon kafa volt.
Pityu jól megy lefelé, kéne menni vele, de nagyon fázok, megállok, szélmellény fel.
Terepen az elsõ kilométeren leszakad a nyeregtáskám, megállok, visszaszerelem. Haladok lefelé, érzetre lendületesen, tempósan, elõzgetek, erre Huszár Norbi elrombol mellettem, mintha állnék...
Kis-kõ után defekt, gumicsere, pumpálás soká tart, elmegy tán az egész mezõny. Ha már állok, csövelek is egyet. Innetõl egyéni idõfutam egy jó darabig A Kékes utáni lejtõ nem egy nagy élmény
Keresztülbukdácsolok a célterületen, aztán Sástó, gyökeres nedves ösvény - bénázok. Végén tolós emelkedõ, itt látok elõször ellenfelet, párat megelõzök.
Aszfalt az frissítõig, ott pici kaja, málnaszörp, nyomás tovább.
Innentõl a Szén-patakig nem túl izgalmas, teltek a kilométerek. Az ragacsos-agyagost útáltam, szerencsére rövid volt. Ott ért utol az elsõ középtávos, aztán még egy pár. A lankás aszfaltos emelkedõ jól esett, itt egy középtávos vonattal mentem fel. Galya alatti aszfalt utáni lejtõn már sorra értem utol az embereket. De hogy ki lehetett az a %$&*%^#@$%*&!@*&%#%$# versenyigazgató, aki az a hosszú, ritmustalan, köves, keréknyomos, összevisszatúrt, szar dózerutat berakta a pályába, azt nem tudom, de remélem csuklott .
Szentimre elõtti emelkedõ nagyon jól ment, elején beértem Huszár Norbit, utána még sokakat. Viszont éreztem, hogy éhes leszek, úgyhogy a szentimrei frissítõnél sokat kajáltam, páran visszaelõztek. Itt tudtam meg, hogy az a málnaszörp tulképpen valami izólötty, innentõl már érzem is a hatását
Bagolyirtás, Fallóskút, Szentimre, volt pár rövid izmos mászás, sikerült felmenni mindenhol, de kemény volt, sokat kivett. Fallóskút után rázató lefele, leszakad a nyeregtáskám, megállok, visszaszerelem.
Szentezmegaz, az aszfaltos emelkedõkön a többiekhez képest jól megyek, elõzgetek. A Piszkés-tetõ elõtti kéken meglepõdök, hogy mennyire be van nõve és ki van mosva, egész más most, mint régen. Kétszer is beakadt valami gally a fejvédõbe, majdnem lerántott a földre.
Galyatetõ, frissítõnél Suttyót beérem. Elindulunk lefelé, leszakad a nyeregtáskám, megállok, kurvaanyázok, berakom a zsebembe. Lehet, hogy nem a 20+ éves, kopott, bõr klipsz-szíjjal kellett volna felrakni mégsem... Suttyóék eltûnnek a szemem elõl. Ez a Galya-Szépkilátás lejtõ nagyon állat, nem voltam erre vagy 15 éve, nem emlékeztem semmire belõle, de nagyon tetszett. Sajnos közben üti a gerincem a nyeregtáskában lévõ láncbontó, szépkilátásnál menet közben átrendezem a zsebeim, közben ember integet, hogy jobbra le, kicsit szétszórtan fordulok le a lejtõre.
Parád feletti szintúton szétunom az agyam, sehol senki. Aztán jön az a szemét, köves emelkedõ a Csór-hegyig, fúj de útáltam, annál jobban csak a Mátraháza alatti köves, gyökeres ösvényt. Még a Csór-hegy elõtt megint utolérem Suttyót, elég indiszponáltnak tûnt már akkor . Mátraháza alatt már kezdett görcsölni a combom, az emelkedõkön takarékra kapcsoltam, a lejtõkön bénáztam és káromkodtam, nem volt olyan gyökér, amin ki ne csúszott volna valamelyik kerekem. A híd elõtt dobtam egy bukfencet át a kormányon, ehh, nem valami komfortos 5 óra után perecelni. Szerencsére puha volt az avar, de a hídon már inkább áttoltam. A lejtõn még leelõztem két kollégát, a görgõbiki aszfaltos emelkedõn nem láttam magam mögött senkit, namondom akkor már kényelmesen begurulok a bányába, de az egyik lesbõl támadva visszaelõzött a kövesen lefelé. Család szurkol, én majdnem lebontom elõttük a kordont, de megússzuk.
Azóta izomláz combban, alkarban és tricepszben, csukló sajog.
Na ennyi. Pályabejárásnak kitûnõ volt, jövõre verseny! :D:D
Írta 2009. augusztus 31. - 19:47
Írta 2009. augusztus 30. - 20:00
Írta 2009. augusztus 29. - 11:06
Írta 2009. augusztus 29. - 10:16
Köszi a kis felvezetést és biztatást Adlacnak
Szivesen, sajna defekt miatt én is egyedül mentem másfél kört, de azért nem volt rossz.
Írta 2009. augusztus 28. - 20:07
Minden indulónak sok sikert kívánok! Sajnos nem tudok kimenni szurkolni(pedig kitekertem volna). De-a szolgálat az szolgálat.
Írta 2009. augusztus 28. - 10:15
H130
Üdv!
Írta 2009. augusztus 26. - 21:39
Többeket érdekelt de a végére itt is 5 -en mardtunk.
Aki nem jött ezt is sajnálhatja.
A világ legjobbjai és európa legjobb masterei (és a többiek) a cimnek megfelelõ színvonalú pályán versnyezhettek.
Más lépték , más dimenzió mint amit eddig bárhol láthattunk. A hazai versenyek útvonalának nehézsége ebben a dimenzióban gyerekpályának nevezhetõ.
A Mátrára beharangozott dh csak kisbetûvel lehet írni ha egyáltalán a jelzõ ráilleszthetõ az itteni DH hoz képest.
Az idõjárás kiválló .
Szombat este 2-3 órás szakadó esõ ,vasárnap napsütés !
Pár szó a pályáról !
Rajt után 1.6 km re, 2km 28% emelkedõ !!
A lefelék sem a száguldásról szóltak .Több helyen a lefelé több száz méter hosszú DH a szó igazi értelmében . Pályabejárás nélkül egyiket másikat életveszélyes volt bevállalni. Maradt a biztonságos tolás .
A mászások hosszúak , az utak nagyrésze ha nem aszfalt akkor köves de ez nem murva!!
Gratulálok mindenkinek ( magyar ) aki elindult azoknak külön akik teljesítették .
Írta 2009. augusztus 25. - 20:52
Írta 2009. augusztus 25. - 11:56
Gyuribával még egy hete próbaképpen lenyomtuk a három kört. Már akkor láttam, hogy nagyot fog menni. Szerintem be is jött. ;-)
A verseny közben összefutottam Kecskés Tomival (Pásztó). Õ róla azt illik tudni, hogy kilencszeres teljesítõje a "Tour de Flúgosnak" (500 km). Vele voltam még anno 2002-ben én is ezen a nagyszerû rendezvényen. Egyrészt mesélt az újabb élményeirõl, másrészt jelezte, hogy 2011-ben a Nyírbátor - Salgótarján szakasz lesz, tahát HAZA lehet bringázni. Aztán 2012-ben Salgótarján - Várpalota, itthonról lehet indítani a túrát.
Nagyon felvillanyozott a hír. Bár én nem kívántam újabb 500-ast menni, ám elgondolkodtam a kiírásokon. Így tulajdonléppen visszbicajozhatnék Várpalotára, hiszen a 2002-est ott fejeztem be. Lehetne akár egy szuper SHKE különítmény is. Tomi is azon gondolkodik, hogy belép hozzánk.
Szóval a túra szakág programjában nagy valószínûséggel szerepelni fognak az események.
Ha már események.
A kohász-kék második szakaszának bejárása várhatóan szeptember 19. (szombat).
Aki ott volt az elsõ szakaszon, azt újra várom a csapatban és az esetlges új jelentkezõket is. Mindkét szakasz teljesítõi jogosultak a Kohász-kék jubileumi teljesítménytúra díjazására. Ráadásul ismerni fogják a teljes kék szakaszt. Ha pedig van hozzá affinitásuk, akkor várom õket a 2010-es kohász-kék túra szervezésében (pontõrködés...).
A logisztika a jelentkezõk számától fog függni. Ez igaz az esetleges kisérõbuszra is.
Az útvonal viszont fix, végig a kék sáv jelzésen: Diósgyõr-Vasgyár - Vaskapu - Fehér-kõ - Felsõhámor - Lillafüred - Ómassa - Szentlélek - Csondró-völgy - Mályinka - Upponyi víztározó - Uppony - Sáta - Hétes - Ózd
50-60 km
1200-1500 m szint.
Vannak az útvonalban rendkívül technikás részek is!
A túra hetében lehet jelentkezni és akkor beszéljük meg a részleteket is. Rendkívül kedvezõtlen idõjárási körülmények között a túra tolódik.
Szép napot!
Írta 2009. augusztus 24. - 10:10
Eredmények: http://velo.hu/dokok..._tarjankupa.pdf
Videó: http://velo.hu/index...34&modul=videok
Írta 2009. augusztus 22. - 21:00
Írta 2009. augusztus 22. - 14:27
Jó,jó, de ezek buzik ?
Nemm, itt arról van szó, hogy a fixis majmok bekaphatják a versenyzõk bowdenvégét:D
Írta 2009. augusztus 22. - 10:39
"Carbon fork, carbon stem, an aluminum frame, gotta gotta get a carbon frame."
Odabasz
Jó,jó, de ezek buzik ?
Írta 2009. augusztus 22. - 09:25
Írta 2009. augusztus 22. - 00:01
Írta 2009. augusztus 21. - 23:44
Ma örgesen bepakoltam a vasat a kocsiba. Felmentem Galyára. Ott ki, és uccu neki. Kicsit a Mátra déli opldalán akartam tekeregni. Át Kékes-tetõ, sípályán fel, még mindig combos, nagyon combos. Gondoltam lecsorgok a Maraton útvonalán. De!!! Ááááááá! Ha arra jártok, akkor gyertek le Kékesrõl a kék színû háromszögön!!! Azt hittem el..vezek! Naggyon ott van! Mátrafüreden ér véget, onnan a piroson vissza Mátraházára, aztán kéken vissza Galya. Még így is lett 3 órácska majdnem, úgy, hogy kocsival mentem Galyáig!
Ajánlom a kék háromszöget a Mak Marci klubtagnak is! (lásd Huszár N.):cool2:
vasárnap megnézzük suttyóval, ha összejön!!Te nem jössz?