Jelentkezz be Regisztrálj
Salgótarján
Írta 2012. március 22. - 13:58
Utcai spd cipõnek én az SHMT32-est használom. Igazán strapabíró!
Netrõl én sem nagyon vennék, viszont sokat segít, ha leméred a talpbetéted hosszát. Így más is "elõnézheti" neked a cipõt.
Írta 2012. március 22. - 11:16
Tudnál segíteni, hogy hol találok ezekrõl bõvebb információt? Épp a hétvégén tervezem, hogy lemegyek a Bükkbe tekerni egyet! És nem szeretnék szabályszegõ lenni!
A turistatérképeken általában jelölve vannak a kerékpáros túrautak. A Cartographia-son egész biztosan. Meg itt is:
turistautak.hu
De ha erre jársz és nem szólsz, akkor ráduszítom a bükki jetit!
Írta 2012. március 22. - 11:12
Kovács Laci meglehetõsen fitt, úgy nézemPont most rakta fel Kiss Gyuri a Bükk 900-as csúcsai túránk beszámolóját, az SHKE lapra.
http://www.blszsz.hu...eljesítménytúra
Persze, ez eddig is így volt.A fokozottan védett területeket viszont tényleg kerüld el - szerintem.
Írta 2012. március 22. - 09:17
Megértelek, hogy jársz oda is, hiszen - mint említettem is - azok igazi, csoda helyek! Pont most rakta fel Kiss Gyuri a Bükk 900-as csúcsai túránk beszámolóját, az SHKE lapra. (Azon a napon hivatalosan is lehetett ott bicajozni, lásd Bükk maraton...)
Jogszabály szerint a Bükkben (is) az aszfaltos utakon kívül, a kerékpáros szimbólummal jelzett utakon lehet csak bicajozni (hivatalosan). Eddigi (olvasott) tapasztalataim alapján a BNP elég szigorú és többször is fogtak már motorosokat, a gépjeiket el is kobozták a bírság megfizetéséig. Bicajosokról szóló, ilyen jellegû hírt még nem olvastam. Ha találkozol is az õrrel, lelõni nem fog, de talán figyelmeztetéssel meg lehet úszni, ha a bicajt tolva folytatod utadat. A fokozottan védett területeket viszont tényleg kerüld el - szerintem. Valószínûleg az említett körzetben ("kövek", Õserdõ...) fognak mozogni, õrjáratozni.
Tudnál segíteni, hogy hol találok ezekrõl bõvebb információt? Épp a hétvégén tervezem, hogy lemegyek a Bükkbe tekerni egyet! És nem szeretnék szabályszegõ lenni!
Írta 2012. március 21. - 08:30
Köszi, ez nekem fontos infó, járogatok Tar-kõre is, Három-kõre is. Szerinted a cikkben jelzett turistaúton, a fokozottan védett területen kívül, bicajjal szabad menni? Illetve tudom, hogy jogszabály szerint nem (hisz aszerint szinte sehol nem), de mi lehet a gyakorlat ennek a "szigorú ellenõrzés"-nek a fényében? Helyszínen lelõnek?
Megértelek, hogy jársz oda is, hiszen - mint említettem is - azok igazi, csoda helyek! Pont most rakta fel Kiss Gyuri a Bükk 900-as csúcsai túránk beszámolóját, az SHKE lapra. (Azon a napon hivatalosan is lehetett ott bicajozni, lásd Bükk maraton...)
Jogszabály szerint a Bükkben (is) az aszfaltos utakon kívül, a kerékpáros szimbólummal jelzett utakon lehet csak bicajozni (hivatalosan). Eddigi (olvasott) tapasztalataim alapján a BNP elég szigorú és többször is fogtak már motorosokat, a gépjeiket el is kobozták a bírság megfizetéséig. Bicajosokról szóló, ilyen jellegû hírt még nem olvastam. Ha találkozol is az õrrel, lelõni nem fog, de talán figyelmeztetéssel meg lehet úszni, ha a bicajt tolva folytatod utadat. A fokozottan védett területeket viszont tényleg kerüld el - szerintem. Valószínûleg az említett körzetben ("kövek", Õserdõ...) fognak mozogni, õrjáratozni.
Írta 2012. március 20. - 16:38
Bár - tudomásom szerint - nem sokan szoktatok a Bükkben bringázni, azért jó ha tudtok róla.
Fokozottan védett területek látogatásának szigorított ellenõrzése a Bükkben 2012. június végéig! | TTT
Köszi, ez nekem fontos infó, járogatok Tar-kõre is, Három-kõre is. Szerinted a cikkben jelzett turistaúton, a fokozottan védett területen kívül, bicajjal szabad menni? Illetve tudom, hogy jogszabály szerint nem (hisz aszerint szinte sehol nem), de mi lehet a gyakorlat ennek a "szigorú ellenõrzés"-nek a fényében? Helyszínen lelõnek?
Írta 2012. március 20. - 08:35
Írta 2012. március 19. - 10:15
Urak!
Lassacskán el kell indítani a Salzos szervezkedést, lehetne jelezni kit érint!
Mivel az elmult pár évben eddig is én szerveztem igy most sem gondoltam másképp! Ahhoz hogy ez jól sikerüljön a szállás miatt idõben kérem e jelentkezést ! Ez úgy gondolom március 31 ig kell hogy jelezzétek ki az aki jön és már nevezett is !
Vagy itt a fórumon vagy telefonon kérek jelzést ! Kösz !!
Írta 2012. március 13. - 07:29
Fokozottan védett területek látogatásának szigorított ellenõrzése a Bükkben 2012. június végéig! | TTT
Egyébként a cikkben is emlegetett Tar-kõ - szerintem - Magyarország legszebb kilátópontja. Nekem annyira tetszik, hogy számon tartom az ottani látogatásaimat is. :-)
Maga a mászás sem egy lebecsülendõ dolog, hiszen 950 m-es a csúcs.
http://farm8.static....8586540fb_o.jpg
http://farm8.static....58e1a7d8a_o.jpg
Itt a közelünkben is vannak szigorúan védett helyek (Pl.: Ágasvár), lehetõleg a fentieket figyelembe véve válasszátok meg az útvonalakat.
Írta 2012. március 13. - 00:22
Lassacskán el kell indítani a Salzos szervezkedést, lehetne jelezni kit érint!
Írta 2012. március 11. - 22:50
Írta 2012. március 11. - 20:56
Írta 2012. március 10. - 10:56
Örömmel hallom, hogy újra bicajos vagy, sosem baj az ha az ember több minden...
[quote name='Galcsik1979']Azért Kaprun nem lehet rossz. De valóban kitavaszodik már végre és ideje sporteszközt váltani.
Taki - azért érezd jól magad, de ahogy látom késõn kezded a bringás edzésedet- alapozás teljesen kimarad - így ne lepõdj meg ha majd a nyáron nem érsz útól
A kettõ nem zárja ki egymást, lehet ezt párhuzamba n is mûvelni, tudom nem engedhetem meg magamnak a lazítást mert ott lihegsz a nyomomban! :-)
Írta 2012. március 10. - 10:46
St.-Cered-Fülek-St. kört tervezek, de lehet, hogy más lesz..
Írta 2012. március 10. - 01:09
Taki - azért érezd jól magad, de ahogy látom késõn kezded a bringás edzésedet- alapozás teljesen kimarad - így ne lepõdj meg ha majd a nyáron nem érsz útól
Pista - MTB szakasz sosem panaszkodik - most megmutatjuk mit tudunk. Majd jöhettek szélárnyékban és bolyozhattok mögöttünk.
------- Azért kapunk némi elõnyt????----- De tudod mit nincs is rá szükség Kemények leszünk.
"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."
Írta 2012. március 09. - 22:50
Hát ezek után tuti mindenki rohanni fog .
Rohanni is lehet, de mi bicajosok vagyunk
Írta 2012. március 09. - 22:10
Ez igazából senkit nem érdekel....
De,
vasárnap megint nyomunk egggggggyet!!!!!
Vasárnap 11 óra, körforgalom (Velosport)!
Országút MTB 1gyutt!
Na nem teljesen, majd a helyszinen leosztjuk a lapokat...
És senki nem ír panasszal a bikemagra!
1 a lényeg, aki akar bicózni, legyen 11-kor a körforgalomnál!
Síelni is jó, de mi bicajosok vagyunk!!!
Hát ezek után tuti mindenki rohanni fog .
Írta 2012. március 09. - 21:33
Én kicsit magasabbon edzõ táborozom a hosszú hétvégén, igaz nem bicaj hanem sí, Kaprun 3000 méteren! :-)
Ez igazából senkit nem érdekel....
De,
vasárnap megint nyomunk egggggggyet!!!!!
Vasárnap 11 óra, körforgalom (Velosport)!
Országút MTB 1gyutt!
Na nem teljesen, majd a helyszinen leosztjuk a lapokat...
És senki nem ír panasszal a bikemagra!
1 a lényeg, aki akar bicózni, legyen 11-kor a körforgalomnál!
Síelni is jó, de mi bicajosok vagyunk!!!
Írta 2012. március 09. - 11:27
Haló
március 15. hosszú hétvégén 4-5 napos kis edzõtábor szerûség kint a galyatetõi sífutótáborban?
eszegetünk iszogatunk (óvatosan) és megyünk minden nap egy keveset. reggelrõl fogyókúrás edzés délután meg mondjuk valami állóképességi vagy ilyesmi.
az ár nem lenne drága szerintem, 1000 Ft körül van egy éjszaka aszt hiszem. Gondoljatok bele magaslati edzõtábor )). régen volt ilyen azt hiszem 2005 ben vagy 2006 ban nagyon jó volt (bár akkor kurva szar idõ volt)
csak egy ötlet!!
ha lenne elég ember leszervezném a szállást, meg ilyesmi.
na üdv AIS
Én kicsit magasabbon edzõ táborozom a hosszú hétvégén, igaz nem bicaj hanem sí, Kaprun 3000 méteren! :-)