A "paraszt" - földmûves az az ember, aki a szánkba teszi a kenyeret. Ha nem lennének b@szhatnánk a kakaós csigát meg a kiflit. Az összes cigányt belelõném a Dunába. A hullákat meg szedje ki aki akarja. Moslék tetves sáska népségA romáknál a "paraszt" a fehér embert jelenti, nem az általunk használt hogyismondjammagának "bunkót". Falun nõttem fel, ismerem a szójárásukat...
Jelentkezz be Regisztrálj
Salgótarján
Posted 2008. June 10. - 19:02
Posted 2008. June 10. - 18:02
Márcsak pár hét!
nemtom de nekem a hegyek nem elég kontúrosak, ugy tûnik mintha nem is mennének komoly hegyre, azt csinálhatták volna jobbra...
Kisnánára holnapig szóljon mindenki aki szeretne jönni, hogy tudjam hogy számoljak a busszal meg plusz autókkal ha kell!
Posted 2008. June 10. - 17:09
Posted 2008. June 10. - 08:11
Posted 2008. June 09. - 21:59
A szomorú még a dologban, hogy én úgy emlékszem hárman voltak, és összesen kb 12 évesek.Csak még egy érdekes és elgondolkodtató szösszenet a vasárnapi mátrai túráról: Már épp gurultunk vissza alsó-katalintól Nagybátonyba, mikoris 4 "nem az idén barnult", gyengébbek kedvéért cigány, kisgyerek jött velünk szemben. Olyan 10-12 évesek. Az egyik kislány, miközben keményen hajtotta, gondolom az apukája által valakitõl ellopott bringáját, édesen odaszólt, pontosabban odakiabált nekünk: "paraszt g.cik", és közben széles, elégedett vigyor ült ki az arcocskájára. Nem szóltunk vissza neki, mert mi EMBEREK vagyunk, õk meg... Na mindegy... És kõkeményen afelé haladunk, h ez lesz a jövõ...
Posted 2008. June 09. - 17:41
...Ahogy a visszajelzéseket látom, kell egy szenior csapat is, ha társulni akarok a többiekhez, ha még Adame sem bírja a tempót.
Adame mindig sír, oszt megy mint a golyó... nem kell neki elhinni mindent...
Posted 2008. June 09. - 17:22
Ja persze, ez így elõítélet, a kivételnek meg minden elismerésem. Bár, az nem dicsõség, ha valaki úgy viselkedik, ami az elvárható minimum. Mint a buta gyerek az iskolában, ha tized annyit tud, mint az átlag, már agyon kell dicsérni, jaj de ügyes vagy.
Bicajozás: voltam én is a Mátra alján, Múzsla felé. Ahogy a visszajelzéseket látom, kell egy szenior csapat is, ha társulni akarok a többiekhez, ha még Adame sem bírja a tempót.
Posted 2008. June 09. - 15:49
Még jó ,hogy nem voltam veletek, mert én tuti nem álltam volna meg szó nélkül a dolgot!
Má ilyenkor ki kéne verni belõlük a sz.rt és akkor lehet pár év múlva rend lenne a társadalomban....
Posted 2008. June 09. - 11:17
Gyömrõ felé próbáltam összeszedni a gondolataimat, felkészülni az 53ás lendítésére, amikor a Sláger hírekben bemondták, hogy polgárõrök dobtak molotov koktélt meszticek házára. Sírógörcsöt kaptam a röhögéstõl. Ezeket az embereket ki kéne tüntetni. Ez a személyes véleményem, ami elhatárolódik minden SHKE irányzattól, de megosztom Veletek.Csak még egy érdekes és elgondolkodtató szösszenet a vasárnapi mátrai túráról: Már épp gurultunk vissza alsó-katalintól Nagybátonyba, mikoris 4 "nem az idén barnult", gyengébbek kedvéért cigány, kisgyerek jött velünk szemben. Olyan 10-12 évesek. Az egyik kislány, miközben keményen hajtotta, gondolom az apukája által valakitõl ellopott bringáját, édesen odaszólt, pontosabban odakiabált nekünk: "paraszt g.cik", és közben széles, elégedett vigyor ült ki az arcocskájára. Nem szóltunk vissza neki, mert mi EMBEREK vagyunk, õk meg... Na mindegy... És kõkeményen afelé haladunk, h ez lesz a jövõ...
A helyetekben eltörtem volna a gerincüket, a hullákat meg élve elástam volna valahol a környéken. Ha ezekbõl eltûnik egy-kettõ, senki nem keresi õket. Olyanok mint a sáskák, meg annyian is vannakAz eredeti Ragyogás-ban van egy kedvenc részem, mikor Jack Nicholson szíven vágja a pubit egy baltával.... tááátáátáátátáááá
Posted 2008. June 09. - 09:26
Posted 2008. June 08. - 22:52
hátha még a fa@-omot látnád hehe
Mit akarsz azzal a fagyott egérrel!!!!!! vagy má faragtá nagyobbat!!!!!
Posted 2008. June 08. - 22:50
Posted 2008. June 08. - 22:06
Neked elég lesz egy szimpla óra is, hátha odaérsz legközelebb pontosan!Bálnának meg veszünk egy ébresztõórat, oszt akkor nem alszik el!
Ezeket most kaptam, hasznosak lehetnek aki még esetleg nem ismeri:
Mire képes a mobiltelefonod (amirõl te lehet, hogy nem is tudsz)
1. A segélyhívó szám az egész világon 112. Ez akkor is hívhat
ó, ha a
telefon billentyûi le vannak zárva. Próbáld ki!
2. A kocsiban hagytad a kulcsokat és távol vagy a lakástól, ahol a
pótkulcsot tartod? Nos az a megoldás, hogy hívd fel a lakást, és
valaki
tartsa közel a telefonhoz a távirányítós pótkulcsot. Neked kb.
20 cm-re
kell tartanod a mobilodat a kocsiajtótól. Amikor otthon megnyomják a
távirányítót. Megnyílnak az autó ajtói! A csomagtérajtóva
l is mûködik.
Tégy egy próbát!
3. Lemerült a mobiltelefonod akkumulátora? Minden mobilnak van tartal
ék
töltés az akkujában, amely a *3370# megnyomására önmagától
aktivizálódik,
így 50% póttöltést nyújtva. Amikor újra töltöd a telefonoda
t, automatikusan
ez is feltöltõdik, így a következõ alkalomra is lesz tartalékod
.
4. Mit tegyél, ha ellopták a mobilodat? A mobilkereskedõk azért tit
kolják
ezt az információt, hogy a tolvaj tovább használja a szolgáltat
ásukat,
fogyasszon ezáltal, a lopás áldozata pedig vegyen másikat és õ
is tovább
fogyasszon.
Meg kell tudnod a készüléked sorozatszámát. Ehhez üsd be: *#06#
HÍVÁS
NÉLKÜL és minden más nélkül, és a kijelzõn megjelenik egy k
ód. Ez az egyedi
kód az egész világon a te készüléked sorozatszáma.
Jegyezd fel és tartsd biztonságos helyen. Ha ellopják a telefonodat,
értesítsd a társaságod operátorát, és add meg neki ezt a kó
dot. Ez lehetõvé
teszi, hogy teljesen blokkolják a telefont, még ha a tolvaj kicseréli
is
benne a SIM kártyát.
Valószínûleg nem kapod vissza a telefonodat, de legalább biztos leh
etsz
benne, hogy aki ellopta, sohasem fogja tudni használni.
Ebben az a legfontosabb, hogy ha mindenki ismerné ezt a trükköt,
értelmetlen volna mobilt lopni. Ezért hát küldd tovább minden ism
erõsödnek.
És ne felejtsd el felírni és biztos helyre tenni a sorozatszámodat.
Posted 2008. June 08. - 22:03
Posted 2008. June 08. - 21:17
Kubica a császár!!! Azé olyan gyors mert nagy az orra:brum:
hátha még a fa@-omot látnád hehe
Posted 2008. June 08. - 21:12
Gyömrõn elég gyors volt a pálya, kb 43as átlagot hajtottunk. Attól féltem megint lesz egy-két pityputty, de megúsztuk. Szórádi jóval a vége elõtt megszökött 4ed magával, szóval hatalmas mezõnyhajrá, kis szalom a végén, de 5 SHKE, illetve 6 tarjáni pubi ért be az elsõ sorral, ami szerintem nagyon jó. P, Tomika, Csonti, kisBence meg én.
Aztán jött Rena(abszolút 3, kat 2) meg Ádám egy sorral. Szegény Turcsi megtudta milyen a masszív puktányosodás, hát szegénykém nagyon sokára jött, de végignyomta. Minden tiszteletem Tomikáé, eddigi kevés kilcsiométere ellenére nagyon jól ment végig.
A Karbonások is megjelentek, Zolibácsi a végéig jött szinte velünk az elsõ bollyal, aztán legörcsölt, de így is a 2odik 50feletti lett.
Kinga meg halad... nem kicsit...:krol:
Posted 2008. June 08. - 20:51
Posted 2008. June 08. - 20:07
Szerencsésen hazaértem én is.Már éppen tetszeni kezdett a dolog amikor az a kis gépeldobós malõr történt...........
Legközelebb igérem végignyomom!
Sajnálom ,hogy nem tudtam veletek tartani!!!
Posted 2008. June 08. - 19:52
Posted 2008. June 08. - 18:58
Ezmán valami vót gyerekek. A doktor úr túrázott Zsócival, Suttyónak technikai problémája akadt, énmeg az "életemért küzdöttem" Galyáig. Sikerült begurulni Sutyesz? (Amikor a váltó elhagyta a kerékpárod azt még láttam hogy igen.:scared:). Összeségébe véve k@rva jó volt(kivéve néhány felfelét), igaz reggel fél9-kor indultam és délután fél 4-re értem haza. mondjuk ebbõl "csak" 5 és fél órát tekertem, kb 100 km, 1600 szinttel. Két hónap múlva veletek ugyanitt, addig megyek sokat fölfelé, hogy ne kelljen rám várni.Itt meg néhány kép a mairól:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Jaja! Egyetértek! Csak azt sajnálom, h Suttyó kénytelen volt lecsatlakozni a szerelvényrõl:( Na de majd legközelebb, addig mindenki megerõsíti a technikát, ami alatta van:) Adame lefele még mindig úgy bomlaszt, hogy nem is láttam, Zsóci meg a csendes pusztító, bekapcsolja a gombot, oszt megy hegyre fel, hegyrõl le, szerintem tuti megcsinálja a salzkammergut maratont! Suttyó meg a szokásos, nyomja felfelé, 10 kilós bojler a hasizmon, oszt folyamatosan löki a sódert, lehet, h a bojlerben van még egy tüdõ?:confused: Bálnának meg veszünk egy ébresztõórat, oszt akkor nem alszik el!