Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Salgótarján

- - - - -

• Please log in to reply
10143 replies to this topic

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 posts

Én azt gondoltam amikor a "beszámolómat" írtam, hogy a logómat éri a legtöbb hozzászólás (miért nyúltam Madonna lába közé) de nem!!!

Aszittük a zasszonyod, s az természetes mozdulat!;)

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 posts

És a 18-as gmival fostam a latyakon.
De végülis a lefelét leszámitva, jó volt minden.Föleg a gyönyörü táj tetszett.

Ne aggódj a gumi miatt. Ispán Pisti 18-as gumival, több alpesi hágót is megmászott TEREPEN! Continental volt a márkája és még defektet sem kapott vele.
Persze a latyak jóval nehezebb, mint a köves talaj. ;-)

Annak meg külön örülök, amit a végén írtál. Szerintem ez a lényeg!

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 posts
Zsóci, én gondolkodtam a logóra való utalsáról, de nem jöttem rá, hogy Madonna az vagy Marilyn Monroe, meg mit keresel ott lent. Talán egy bicajt (PINA márkájút) 18 éven felülieknek!
Hívnak a hegyek! :D

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 posts
Én azt gondoltam amikor a "beszámolómat" írtam, hogy a logómat éri a legtöbb hozzászólás (miért nyúltam Madonna lába közé) de nem!!! A magyarok még mindig arra gerjednek (jogosan) hogy hogyan is volt ez (mármint a politikában).Ez egy kerékpáros beállítottságú oldal, de még is mindenkinek(?) van véleménye (tapasztalata) a cigányokról! Én személy szerint eddigi életemben és a mai napig is találkozom cigány emberekkel és az a tapasztalatom, hogy ha lehet "õk" mindig a könnyebb és egyszerûbb megoldást választják. Félre értés ne essék én sem szeretem õket - sõt!!!
Egy felmérés szerint a mai magyarország hét éven aluli lakosságának több mint 50%-a cigány!!! Ez azért elkeserítõ és kétségbe ejtõ!!!Szerintetek mit kellene "csinálni"? Én egyet értek az õ ( mármint T-works hozzáállásával, de én + õ 100 +50 kg mit tudnánk elérni??? Esetleg napalm mint koreában? Izé...

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts

Dr. Nagy Sándor "Bringáskönyv" címû alapmûve is azt írja, hogy még plusz 10 fokban is készüljünk fel a fagyra. Ugyanis 40-es tempónál a testünkön ekkor már közel fagy pontos lesz a hõérzet. Ha pedig Kékesrõl 80-al száguldasz le, akkor...

Gyuri!
Kérlek nézz át a BIG fórumba, mert nagyon érdeklõdnek egy cikked miatt.

Nem volt ott 80-as tempo sajn. Néhol még 40-es se.
Az ut Galyáról lefelé nem volt 100%-osan letakarítva.És a 18-as gmival fostam a latyakon.
De végülis a lefelét leszámitva, jó volt minden.Föleg a gyönyörü táj tetszett.

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 posts
Kösz az infót Gábor, megnézem. Látom, azért az internethez is hozzáférsz.

Az biztos, hogy még a Mátra kicsit korainak tûnik, bár már én is tervezem, hogy hamarosan kimegyek.
Feudokapitaloszocikommuna rendszer kell - ja, ez a falanszter?

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 posts

Egy dologra ma is rájöttünk:
Ha 5 fok van Tarjánba akkor még nem kéne a Mátrába menni.
5fok az lefele fagy :wallbange
Nem baj Vasárnap 9fok :hehe:

Dr. Nagy Sándor "Bringáskönyv" címû alapmûve is azt írja, hogy még plusz 10 fokban is készüljünk fel a fagyra. Ugyanis 40-es tempónál a testünkön ekkor már közel fagy pontos lesz a hõérzet. Ha pedig Kékesrõl 80-al száguldasz le, akkor...

Gyuri!
Kérlek nézz át a BIG fórumba, mert nagyon érdeklõdnek egy cikked miatt.

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts
Egy dologra ma is rájöttünk:
Ha 5 fok van Tarjánba akkor még nem kéne a Mátrába menni.
5fok az lefele fagy :wallbange
Nem baj Vasárnap 9fok :hehe:

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
Az egy eléggé más világrend volt, más volt az emberi érték, más volt a munka értéke. Az uralkodóház persze behajtotta az adót, de nem az volt a céljuk, hogy kizsigereljék a népet. A török és az osztrák sem tette, e szempontból jobb idõk voltak. Ezek a senkiházi kommcsik csak azzal foglalkoznak - bár a fidesz is elmehet a gecibe - hogy annyit tõkét csoportosítsanak át, amennyit csak lehet. Abban egyet értünk hogy az ország nagyon rossz irányban halad. De azt ne felejtsd el - nem felejtik el a nagytõkés pénzemberek sem - hogy mikor egy ország anarchia, vagy kétségbeesettség felé halad, mindig valamilyen irányba mozdul el a demokrácia (hogy itt olyan nincs, az egy másik kérdés) A világválság a németeknél Hitlert, az oroszoknál Lenint jutatta hatalomra - az elõbbi úriember sokkal sokkal jobb döntés volt. Egyéni nézõpontomon kívül bizonyítja ezt az akkor elért életszínvonal, a gyors gazdasági fejlõdés, meg egy pár "eltett" politikus. Kúl:)

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 posts
Inkább írok másról. Az elõbbi témára elég összetten tudnék nyilatkozni.

Bizony van élet a hóesésen túl is. Tegnap a szakadó hóesésben akkora élmény volt bringázni, mintha legalább egy alpesi hágót másztam volna meg. A Duna parton még szûz hóban tekertem, aztán Dunakeszitõl már nedves úton.

Ma pedig Kecskeméten dolgoztam, aztán meg egy kis bringázás - nálam a kerékpár alapfelszereltség a kocsiban - még a naplementében. Kellett is, mert nagy feszültség keletkezett bennem. ;-)

Hátszelet!

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 posts
Ez is egy megközelítés. A rend az jó, leginkább annak, aki megmondja (vagy eldönti) mi is a rend. A többinek meg kuss, vagy jön a tömlöc, bitó stb. A másik véglet az anarchia, ami felé meg megyünk. Valahol középen kellene megállni.

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
Gyuribá, az nem széthúzás volt... hanem a legjobb megoldás. Tudod jól, az õsi tövények szerint Koppányt illette volna a hatalom, õ viszont nem vette fel az új rendet, kereszténység nélkül pedig akkoriban megmaradni európában... Géza nem tette ki az országot ennek a rizikónak. Inkább bevállalta, hogy az uralkodásra alkalmatlanná teszi, mert egy vak-süket emberre kevesen bíznák a vezetés.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Ment 1% a klubnak. ;)

Té,mít vársz , mikor Téged bezárnak, mert vissza mersz ütni és a másik felet "kitüntetik" szinte? Már az is elõbre vinné a dolgokat, ha hagynák magadat megvédeni.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 posts
Csak egy kis kiegésztés. Az Árpád-háziak idejében is volt széthúzás, egy kis megvakítás, egy kis ólom a fülbe, Koppány felnégyelése stb. A hatalomért az emberek mindig sok galádságra voltak képesek, e téren talán csak az eszközök finomodtak. Felnégyelés ma nincs, de néha a méreg elõkerül (Juscsenkó ügy.) Az viszont lehet, hogy bejön a való világ: a lét a tét.

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
Vannak dolgok, amiket tényekként kell kezelni, mert azok. Beszélhetnénk sokmindenrõl, pl kik irányítják a nemzetközi valutaalapot, miért húzzák mi Magyarországot a szarból, de legyen most szó inkább a cigányokról.
Az EU nagy ívben leszarja, hogy a cigányok hágy magyart erõszakolnak meg ölnek meg heti szinten. Az IMF szintén, a világbankot se nagyon izgatja. Magyarországot egyedül a magyarok tehetik helyre, a történelem is bizonyítja, SOHA, SENKI nem segített nekünk. Tatárjárás, a török vendégeskedés, ám kedvencem mégis az 56os forradalom, mikor a minket '20ban elárult nyugati halalmak mind felsorakoztak a kommunista idealizmus ellen, és biztattak... csak lázadjatok fel, mi majd segítünk. A segítség azóta persze ideért, cionista euró alapú uzsorakamatban, amit 10szer sem elég visszafizetni. Ezen felül mindig nagy volt a magyarok közt a széthúzás - gondolok az Áprád-ház kihalását követõ idõszakra, ami a törökkel való harcos évek elején csúcsosodott ki, de a mai idõk sem túl büszkék. A fórumokon, youtube hozzászólásokban mindenki kurva nagy hazafi, de amikor egy rendelõben a cigányok egy orvost vernek, akkor a nemzeti rock-ot hallgató fenegyerekek között is kuss van.
Na mind1, eljön már lassan az az idõ, amikor az emberek, akár olyan kisemberek mint Anyám, nem lesz mitõl félniük, mert az életükön kívül mást már nem veszíthetnek. Akkor viszont kõ kövön nem marad

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts
Nincs meg valakinek a Volt egyszer egy vadnyugat lemezen???

knandi

knandi

törzsvendég

• fórumtag
  • 332 posts
Most szombaton egyesületi közgyûlés a Siti-ben 14.00 órától. Elvileg kiküldtem e-mailben, aki nem kapta meg, kérem jelezze, de fent van a klub honlapon is ( www.velosport.hu/mtbklub )

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 posts
Kohászkék élmény. Ózdon hajtunk keresztül (dzsumbuj), a 7-8 éves gyerek így üdvözöl: ad ide a biciklidet! És még konolyan is gondolja.
Jön már a meleg, bírjátok ki.

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 posts
Vasárnap én is kiruccantam, hogy megnézzem a futkározókat Szorospatakon. Persze bicajjal. Odafelé nem is volt gond, szépen sütött a nap, hidegnek hideg volt, de nem fázott csak az arcom. A jó hangulatomat csak az rontotta el, hogy magyarul beszélõ "nemmagyarok" DOLGOZTAK az út mellet, flexeltek vagy mi. Ezzel nem is lett volna baj. De tartott feléjuk egy gyerek féle és gondolom irritálta õt, hogy sisakba vagyok mert ezt kiabálta " apu,doffejbe"! Azt gondoltam magamban amit Nagy Peti mondani szokott: ANYÁDAT!!! Én nem tudom meddig fognak itt a dolgok elmenni és hogy ilyen helyzetekbe mit érdemes cselekedni, de az embernek rögtön elkezd viszketni a tenyere az biztos. Talán az "okos enged, szamár szenved" alapon lekell szarni ezeket a megnyilvánulásokat? Nem tudom!
Na de vissza a tekeréshez!
Az emelkedõ havas-jeges volt, kicsit meg is szenvedtem a feltekerést (edzettség hiánya) és ez elgondolkodtatott, hogy hogyan is lesz idén ez a "hosszúzávozás"? De május még messze van, addig alakulhatnak a dolgok.
A futásból nem sokat néztem, kicsit beszélgettem Rákos Tomival (rendezõ) és Csontival (versenyzõ) aztán irány haza.
Na de amíg beértem Bátonyba!!! Huhuhuhúúú! Még a szar is kifagyott belõlem. Ilyen még nem volt, beleütött a kezembe a hideg és fájt (lófaszt se ér a thermowindstopperfókabõr kesztyû) A kegyelem döfést az adta meg, hogy szembe jött a FamiliFrost-os autó! Nem forraltboros vagy kandallókat szállító még véletlenül se, hanem jékkrémeskocsi!!! Ááááá! Brrrrrr!!!
De aztán haza értem és itthon már úgy gondoltam, hogy mégis csak jó volt.
Ja és ihletet kaptam a futáshoz (ma próbálkoztam egy fél óraval de ...)

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 posts

Hát, tényleg unalmas már a hideg. Bentrõl nézve szép idõ van...

A hétvégén én is így éreztem. Olyan gyönyörûen sütött a nap, hogy neki is indultam egy váci körnek (mivel most Gödön vagyok). Az elsõ meglepetés az volt, hogy a kerékpárúton vastag hótakaró feküdt még, így maradt az országút. Aztán volt egy kis szelecske is, de végül nagyon jól éreztem magam.

Ma meg bicajjal akartam kimenni dolgozni Felsõpeténybe, de gyorsan letettem róla. Még kocsival sem volt egyszerû menet.

Holnap Budapest, de most már aztán tényleg bicajjal. ;-)