Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Salgótarján

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10143 hozzászólás a témában

grandmaster

grandmaster

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Zsuzsinak szoritsatok!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
http://picasaweb.goo...003501728999954

Képek a hétvégi Lengyelországi maratonról. Megérkezés után kinéztünk a pályára megnézni a talaj viszonyokat mert elõzõ nap esõ volt, úgy nézett ki nem lesz nagy gáz, nem igazán volt sár így maradtam a Racing Ralphnál, nem bántam meg, bevált. A környéknek abszolút Ausztria fílingje volt, fenyõ erdõk, rétek, szétszórt gazdaságok a hegyoldalban melyeket egynyomsávos aszfalt utak kötnek össze. Érdekes volt a nevezés mert a rajtszám átvétele után egy leolvasó elõtt el kellett húzni ez volt a becsekkolás a versenyre, a monitoron megjelent a táv, jelen esetemben Giga és egy 100-as szám, pillogtam mint a leveli béka mert a kiírásban 78km 2120 szint szerepelt, lelkileg erre készültem, végül is nem volt 100, nem tudom miért írta ki, lehet poén volt, nem jött be.Feltöltött kép Másnap 10-kor rajt a Giga 180 indulójának tökéletes idõjárás és pálya. Nincsenek égig érõ hegyek Istebna körül, de nagyon megmászattak, le-föl, le-föl, nem tudom mentünk e szintben, némi képzavarral élve CC-s maraton pálya. Ötven kilométerig megegyezett a pálya az 1 órával utánunk induló Megásokal, ami nekem pszcihésen nem esett jól, a célterületre bevittek minket is és ott egy hídon balra el még egy huszas körre. Itt volt az utolsó itatópont, ami hiba volt kicsit nekem , a térképen nem voltak bejelölve az itatók és a pályán sem voltak elõjelzések illetve lejtmenetbõl, közvetlenül beláthatatlan kanyar után volt két itató is és ezért ,,lendületbõl" elmentem mellettük. Itató után utolértem egy cseh fickót aki ránézésre kategória társam lehetett így nem lehetett lazítani, pedig már csak egy csendes kis meghalásra vágytam, megelõztem de nem bírtam leszakítani, hiába váltogattam a ritmust egy hosszú enyhén emelkedõ aszfalton még egy sprintet is kisajtoltam magamból, de nem bírtam kiakasztani a húskampóját, utazott rajtam. Nem kellet volna erõltetni a sprintelést mert a kedves Lengyel pályakijelölõk a végére tartogatták a szívatást, 60 kilométer és 65 között 600 méterrõl felléptettek 1000 méterre ebbõl a fele olyan köves-sziklás úton amin alig bírtam tekerni, nagyon szidtam a felmenõiket, ott megszakadt az évszázados Magyar-Lengyel barátság!Feltöltött kép A láncom beváltott a fogaskerekek és a küllõk közé és nagyon nem akart kijönni hála a kis szemeknek amit azért terveztek a sor hátuljára, hogy ez ne következhessen be, közben beugrott a görcs a jobb combomban, de szerencsére nem tartósan. Volt egy-két szerencsétlenebb is nálam azok ültek az ösvény mellet és nyögve nyújtottak, felértem a hegy tetejére és elindult a pihentetõnek gondolt lefelé, nem volt az.Mintha a Karancsról lefelé jövõ határsávot összegyúrták volna a köves gyökeres ösvényel pon ott ahol a két fa között átjövünk és hosszan, nagyon hosszan... Somosig. Mellesleg valamikor ez is határsávként funkcionált Lengyel-Cseh határszakasz.Némi lezúdulás murvás utakon, némi eléhezés, és a CÉL! Idõ 05:06.38 5000 kalória70Km 2670m szint. Jó volt utólag, már a célban még nem volt õszinte a mosolyom. Képek:http://www.sportogra.../652/index.html Igen, az utolsó képen a srác aki megnyerte a tombolán a Specit , szerintem nem aludt aznap éjjel, vagy nem egyedül...

grandmaster

grandmaster

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Petikem, lehet nem a legjobb pillanatainkat eljuk,de
Boldog Szulinapot!
Igy utolag

GIN30

GIN30

törzsvendég

• fórumtag
  • 262 hozzászólás
Nagy P!
Isten éltessen születésnapod alkalmából!

Janibá!
Gratuláció a lengyel maratonon elért eredményért! És Takinak!

Fakukac

Fakukac

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Köcönöm cépen tesvérjeim, te meg Gyuribácsi remélem minden bringással ilymódon baszol ki, mert akkor még sokáig sokan csináljuk a rakenrol eme fajtáját, mégha csak ilyen munkásemberhe méltó módon is ELÕRRE!

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Igaz, igaz. Éljenek a fanyûvõk vagy mi? Még sokáig tekerjenek, ez legyen bûntetésük.
Hívnak a hegyek! :D

mjanos

mjanos

vendég

• fórumtag
  • 231 hozzászólás
Az elõbbi kicsit hosszúra sikerült beszámolóból kimaradt az eredmény hirdetés .
Ugyanis megvártuk .
Titkon reméltük hogy a kisseb csalódások kompenzálására viszünk haza valamit pl megnyerjük a tombola fõdíját a speci epic carbon maraton komplett kerékpárt vagy a Roky ösztelós vázat , esetleg fox 100 remote control telót . Sajnos egyiket sem mi nyertük . Azért egy infó az itteni díjazásokról . A maraton távok és kategóriák gyõztesei nem "sifli" az üzletben eladhatatlan és egyébként olcsõ cuccokat kapnak .
Volt olyan elsõ aki pl egy kb 100.000 Ft körüli értékü THULE vonóhorogra szerelhetõ kerékpár tartót kapott, de volt aki komplett kerékpárt kapott . A harmadik helyezettek is értékes tárgyjutalmakat kaptak.
Ami még itthon is követésre méltó lenne: itt a rajtszámok 4 jegyûek voltak . Ebben semmi különleges nincs , ha nem tudod a jelentését, de ebbõl az elsõ szám a korcsoportot jelentette. A verseny közben ha megnézted az éppen melleted lévõ versenyzõ rajtszámát akkor tudtad hogy "ellenfeled-e ". A Csippel sem kellet bíbelõdni verseny elõtt és után egyszerûen a rajtszámba volt integrálva és a verseny végén vihetted haza úgy sem tudsz vele mit kezdeni . Megfontolandó azok számára akik ezzel foglalkoznak.

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás

Nagy Peti, még sok boldogot kívánok!

Ketyeg a biológiai óra, eljárt felette is az idõ!
Azé::birth: Meg::cheers::beer:

mjanos

mjanos

vendég

• fórumtag
  • 231 hozzászólás
Inter-Mountain -Series , Powerade MTB Maraton Lengyelország Istebna.
Kissé megfogyatkozva de nem lankadó kedvel mint évzáró marton ezt is megcsináltuk!
Pénteken reggel indultunk . Szécsénytõl 265km 4.5 óra . Dél felé érkeztünk. terepszemle után szálás elfoglalás. Az elsõ meglepetés ekkor jött . A foglalt szálás eredtileg 10.2km re van a rajttól, de a hegyen átvezetõ utat a szálás elött 4 km re lezárták és 18 km elterelõ úton lehetett megközelíteni ahol 4km egy nyomsávos út és negyedóránként van zöld . Ha kifogod akkor éppen elötted vált pirosra.
A következõ meglepetés a nevezésnél jenetkezett . Az interneten több nyelven is a nevezés pénteken (18 án ) 14 órától 21 óráig van hirdetve .Mi 13.30 tól ott várunk hogy gyorsan el intézzük és menjünk a pályával ismerkedni . 14 órakkor rajtunk kívül senki . 14.30 körül jön egy hölgy aki hiányos angol nyelvtudással a mi méghiányosabb tudásunkkal közli hogy a nevezés 16 órától van.
Akkor gyerünk és ismerkedjünk a pályával. Autó térkép és megpróbáljuk felderíteni az autóval megközelíthetõ helyeket . sikerül is az elsõ 15 km kritikusabb részeit megnézni .
16 ra vissza a nevezéshez .
Harmadik meglepetés a nevezésnél van . Az elektronikus rendszer a regisztrációkor válasz e-mailben közölte hogy a nevezési díjat ha a helyszínen fizeted akkor 18 án a 15 euro helyett 20 eurók kell fizetned mig 19 én már ez 25 eurot . Itthon úgy döntünk hogy az 5 euro többlet még mindég kevesebb mint a bank által itthon az utalás címen fizetendõ 7.1 euro . tehát kint fizetünk. Amikor fizetnünk kell közlik hogy a nevezési díj 25 euro. A reklamációra esélyünk sincs hisz a nevezést ügyintézõ hölgyek természetesen csak lengyelül beszélnek , igaz mi ketten sem tüdtunk együtt anyit németül vagy angolul hogy tudjunk reklamálni.
A nevezéskor vártuk a már máshol megszokott szatyrot benne a reklám anyagokkal az energia szelettel a pólóval vagy esetleg zoknival ( HORAL Maraton ) . A várakozásunk hiába való volt , nem kaptunk semmit . Mivel mi az IMS sorozatban is indultunk és ez volt a 3. verseny amin résztvettük számítottunk az erre az alkalomra igért pólóra is de ezt sem adta senki, pedig Martin Huber A Salz. és az IMS szervezõje még a méretet is megkérdezte e-mailban.
Sajnos a nyelvi problémák kérdésével kapcsolatosan volt egyéb tapasztalásunk is ,miszerint bármilyen nyelven ( angol és német , esetleg pici szlovák ) próbáltuk megértetni magunkat ,ha értették is akkor is lengyelül válaszoltak !!
Mi mikor leszünk vagy lehetünk !! ennyire büszkék magunkra ??

Mind aki jól végezte dolgát mentünk tovább ismerkedni a pályával.
Reggel kelés 6.30, reggeli, indulás a rajthoz . rengeteg autó , kevés parkoló azt is magadnak vadászod senki nem irányít .
Taki a Giga távon rajtol ami (mérve) 70.1km és 2675m szint rajt 10 órakkor , én a Mega távon rajt 11 órakkor ,ami (mérve) 52.23km és 1859 szint .
Az idõ kiválló a pálya szenzációs . Combos 900m alatti hegyek több kemény mászás több helyen tolós . A lefelék változatosak több helyen xc pálya. A legmagasabb hegyrõl ahol egy tv torony is volt a panoráma csodálatos a környékre. A pályán az ellátás kiváló pótolták amit nem adtak a rajtcsomagba de nem volt idõd arra hogy piknikezzél .
Erdmények: Taki : Giga távon a 40 felleti korosztályban 10 . én a Mega távon az 50 feletti kategóriában a 10.
Mint a végén illetve az eredményeket is átnézve megálapítottuk, hogy kis hazánkat mi ketten képviseltük eme viadalon.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Nagy Peti, még sok boldogot kívánok!

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Hej fényes vitézek, ha köztetek lehettem volna! Családi okok miatt másként kellett szervezkednem, így szombaton egy "Corvin János light back" túrát iktattam be. Kohász nagyjából tudja mirõl van szó. A Corvin János túra útvonalán fordított irányban, rövidítve mentem. Útvonal: Galgamácsa-Acsa (terepen)-Penc (aszfalt) - Püspökhatvan (terepen)- Galgamácsa (aszfalt), kb. 54 km és 3 óra 15 perc. No most, a tervem nem ez volt, de Penc után valahol elkavartam, így nem Püspökszilágyra értem be. Igaz, se térképem nem volt, se útvonal jelölés (ahol eltévedtem). Azért jó volt nagyon.
Élmények: a lõtér mentén fegyverropogás közepette nyomtam, nehogy véletlenül célnak nézzenek, majd betévedtem a vadak közé- szarvasok és õzek. Utána jött a vadász, aki eltanácsolt az erdõbõl, mert hogy ez vadászati terület, de azért megmutatta a turista utat, mert itt kicsit elbizonytalanodtam egy hármas elágazónál. Még Acsa elõtt volt kis gond, mert a favágók átrendezték az erdõt, de segítettek megtalálni az utat. Penc után elég sokáig az ismert úton haladtam, aztán valahol mégis elkavartam, egy ideig fogalmam sem volt, hol vagyok, így követtem egy jól kijárt földutat, ez Püspökhatvan határig vezetett, onnan meg már nem volt gond.
Hívnak a hegyek! :D

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 hozzászólás
Nagyszerûen sikerült a tegnapi bejárás! A hangulat biztosította a zökkenõmentes teljesítést.

A csapat tagjai:
Husyx, aki átgázolt vízen,
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
sáron,
és ha kellett a fákon is.

Suttyó, aki minden helyzetet mosolyogva oldott meg.

Somi, aki csendesen, de mindenhová fel-és letekert.

Kohász, aki szervezte a "had" vonulását.

Íme a teljesítõi csapat:

A teljes táv és szint ( Diósgyõr - Salgótarján) terepen mérve: 129, 6km és 3250 m szint.

Várunk mindenkit jövõre a Salgótarjáni HKE szervezésében megrendezendõ Kohász-kék teljesítménytúrára!

A képeket igyekszem holnap bevinni a Velosportba.

Szép vasárnapot!

RTamás

RTamás

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
"Zsóci: Holnap 11:00-kor pontban 106-os kör indul a 3K-s fordulójától (STC körforg.)! "

Szia!
Merre indul a "járat"? Ugyan kicsi az esély, hogy csatlakozni tudok, de ha mégis, akkor valahol beállok ( mai program: fûtés elõkészítése a télre, rendszer átmosás stb., ha itt tudom hagyni a "mestert" akkor megyek veletek).

Gerispeci

Gerispeci

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Na jó! Csak viccöltem!:)

Gerispeci

Gerispeci

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás

Oké most már látom, hogy van az életemnek értelme!:D

Én utálom Zsóci írásait! :) Formailag, tartalmilag semmit mondóak, nincs benne fantázia:)
Le a Zsóóótival!!!!:D

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
Holnap 11:00-kor pontban 106-os kör indul a 3K-s fordulójától (STC körforg.)!
Emtébé Saltarján móóóre!

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
Boldog tripla x-et a Nagy Suttyó mesternek, füle érjen bokáig!!!
Emtébé Saltarján móóóre!

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
Oké most már látom, hogy van az életemnek értelme!:D
Emtébé Saltarján móóóre!

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 hozzászólás

kohász!
az én autómmal mehetünk ha 5en maradunk!

Köszi!
Gondolom már értesítetted is a csapatot.

Szabinak és Bálnának jobbulást kívánok!

husyx

husyx

vendég

• fórumtag
  • 98 hozzászólás

Köszönöm az itteni érdeklõdést - is!

Akit még érdekel a Miskolc - Ózd szakasz bejárása, az legkésõbb ma négyig jelezheti ezt felém. A jelenlegi keret így néz ki: Bálna, Suttyó, Somi, Husyx, Kohasz.
Indulás: Szombat, Fõ-tér, 5.00

Ha valakinek az utazáshoz is van segítsége azt is megköszönném. A klubos busz ugyanis most nem használható. Vannak ötleteim, de egy nagyobb halmazból ugye könnyebb dolgozni. ;-)

Holnap aztán minden jelentkezõnek küldöm a logisztikát.

Szép napot!

kohász!
az én autómmal mehetünk ha 5en maradunk!