Jelentkezz be Regisztrálj
Salgótarján
Posted 2010. February 03. - 11:25
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2010. February 03. - 09:47
Éljen a cseh-magyar barátság, látom Zsóci megint jól helyezkedett.
Posted 2010. February 02. - 20:36
Posted 2010. February 02. - 20:31
Posted 2010. February 02. - 16:45
Posted 2010. February 02. - 16:25
Felmentem Rónára szinte végig hóban cycloval, kicsit elmaradtam ECS. -tõl 15:47 lett a 3.3km:D
aztán + T kupás kör arra egész jól lehetett szántani a havat mentem majdnem 35-el :cool2: örömöm csak forgáchig tartott h tisztán érek haza a városközpont csupa mocsok minden felé.. de +érte:cool2:
Posted 2010. February 01. - 21:40
Posted 2010. February 01. - 21:11
A Velo.hu-n van belinkelve a verseny utolsó köre, ott látszik is Szilárd amint megkapja a körhátrányt. Nem sok kellett volna...
Posted 2010. February 01. - 21:01
Beszólították a versenyzõket aztán elkezdõdött az ereszd el a hajamat! Zdenek Stybar (barátoknak: Styby) a helyi favorit az élen, utána a mezõny mint az õrültek és a vége felé Szilárd (barátoknak: Sziszkó) is megjelent. Látszott rajta, hogy mennyire izgul, de nyomta becsülettel. Mi meg vonyítottunk mint a farkasok.
A magyar kerékpársport helyzetérõl mindent elmond az alábbi kis közjáték: mikor az eleje elment és a belga szurkolók kicsit lenyugodtak akkor jött a "mi fiunk" és bedobtuk magunkat, öten olyan hangzavart csináltunk mint vagy harminc fekete-sárga-piros drukker és a szembe lévõk közül csak pilláztak, kinek ez a nagy ováció? Az egyik fickó elég fittymálva nézett át ránk pontosabban Petire (az arcára volt írva, hogy: more, mit akartok itt ezzel???) erre õ, mármint Pepe megvonta a vállát és "hát ez van" tekintetet vágott, mire a belga egy "azért okésak vagytok ám" fizimiskát öltött és a hüvelyk újját felfelé emelte.
A második körben már nem a cseh favorit jött legelõl és elkeztem aggódni, mert három ruppót tettem arra, hogy megnyeri, de a harmadik körtõl már helyre állt a rend. Szegény Niels Albert a tavalyi bajnok csak sokadik volt, látszott rajta, hogy szenved, habzott a szája, a tekintete üveges volt még a sisak sem állt jól rajta! Ki is állt még a vége elõtt (talán Szabi látta õt, hogy a pálya mellett sírdogál).
Mi, közben buzdítottuk a mezõny sleppjét a mongolokat (!) meg az izraeli (!) srácot, de vagy elfáradtak vagy kiszólították õket mert egyik sem fejezte be a versenyt a román bajnokkal egyetemben.
Szilárd jól tartotta magát és szedte le az embereket. Az utolsó körben láttam hogy az ír srác (akit addig azért figyeltem mert Sziszkó jött utána) helyet cserélt vele és Robert Glajza (akivel már Bálna is tekert egy mezõnyben) a szlovák versenyzõ is megvolt neki, de valami történhetett, mert az eredménylistán már mind a ketten elõtte szerepelnek.
Nyert Stybar, második Klaas Vantornout, harmadik Sven Nys.
Még megvártuk az eredményhirdetést, kicsit ökörködtünk a helyi cseh drukkerekkel és fotózkodtunk a Yetivel (aki pedig nincsen is!) aztán húztunk haza.
17 órát utaztunk, hogy kettõt ott töltsünk (nóóóóórmááááális???), de azt mondom: megérte!
Este tíz körül értünk haza és a hajnali "titokzatos lábnyomos" kilétére is fény derült! Valami nagyon szuper "anyagot" találhatott, mert úgy szundikált a buszmegállóban, hogy még a RendÉberÕrei sem tudták felébreszteni.
Posted 2010. February 01. - 20:49
Posted 2010. February 01. - 19:43
Eredmények: (magyar szempontból)
Férfi elit: Buruczki Szilárd 54. -1 kör
Nõi elit: Dósa "Multisportoló" Eszter 42. -1 kör
U 23: Puskás Dávid 51. (nem körözték le, 8 perc körüli hátrány kapott)
Az utazás története:
Már tavaly is piszkálta a csõrömet a Tábor-i verseny, de akkor az csak kupa futam volt, most meg ez lett a vb! Hát ezt már mégsem lehet kihagyni, mert ennél közelebb belátható idõn belül nem lesz verseny!
Mondtam Nagy P-nek, mitszól hozzá? Szervezzünk buszt -javasolta- mert így jobban járunk anyagilag, meg hátha, mást is érdekel! Oké!
Péter Nándi szerezte a buszt sofõröstül, így rajtunk kívül még öt hely volt kiadó. Bálna fõnök, Babka mester, Vertich Tomika és Bakos Geri volt akit még érdekelt a lehetõség. Úgy terveztük, hogy csak megyünk meg jövünk -semmi más extra, város nézés, meg ott alvás, esetleg kultúrális kocsma látogatás- a verseny kedvéért.
És jött a hétvége, meg a hó! Sok-sok hó! Meg piros riasztás! Na most mi legyen? Szombat este elkezdtek égni a telefonvonalak hogy mitévõk legyünk, aminek az lett az eredménye, hogy ha az ég a földdel egybe ér akkor is megyünk (hiába no, elég fafejû társaság ez). Egyedül Geri mondta vissza, amit meg is értek, mert lehet csak hétfõ hajnalba értünk volna haza és kialvatlanul elég érdekes lehet más szájába furkálni.
Hajnali 3 órás indulást beszéltünk meg. Ahogy slattyogok ki a buszmegállóba a fõút mellé, egy friss lábnyomra leszek figyelmes. Na ki lehet már ez az elvetemült -gondolom magamban- amikor látom hogy a lábnyom megáll minden szemetes konténer elõtt! Óóóó!
Mikor megérkeztek a többiek, Bálna száll ki a kocsiból rövidújúba, na mondom ez se normális, de 30 másodperc utazás után én is elkezdtem a sztriptízt olyan meleg volt az utastérbe. Az út katasztrófa, rosszabb mint a Svéd ralin, de azért haladtunk szépen. Hatvantól az autópálya már használhatóbb, Bp. után meg hó mentes volt. A nyugati országrész tiszta száraz, amirõl az jutott eszembe, hogy "szegény embert még az ág is húzza"!
A Szlovák részen csak pisilni álltunk meg és ha azt vesszük alapul, hogy a kutyák így jelölik meg a területüket, elég szép darabot visszafoglaltunk a szomszédoktól:D!
Utunkba a technika vívmánya a GPS okozott kisebb ilyedtséget. Már majdnem elértük a célállomást, amikor a sofõrünk gyanút fogott, hogy nem jó helyen lehetünk és kiderítette, Tábor nevû helységbõl kettõ is van és mi persze nem a jó felé tartunk! Na basszus! Újratervezés! Bááááá!
14 órakor indult a férfi futam, mi fél órával elõtte estünk be a pályára! 16 euróért kaptunk valami karkötõ félét és gyorsan feltérképeztük a pályát!
Szándékomban állt fotózni, de Babka mester úr elkobozta az akksiaimat, mert õ a kocsiba felejtette a vakuba valókat és már nem volt idõ visszamenni érte.
Két zászlót,egy nemzeti színû sapkát meg egy kereplõt vittünk magunkkal, hogy ne olvadjunk bele a tömegbe és ne maradjon titokban, hogy MAGYAR szurkolók vagyunk! Nem mondom, hogy kispályások voltunk, de láttunk svájci szurkolókat a nyakukba katlan méretû kolomppal, zászló erdõvel cseheket, punk parókás fekete-sárga-pirosra mázolt belgákat, félmeztelen amerikai vagy narancsos holland drukkereket. Hiányosságainkat fokozott lelkesedéssel pótoltuk.
Folyt. köv.
Posted 2010. February 01. - 18:47
Má nem... Változott a helyzet... ott van az a vadállat aki 04:14 körül ment az a veszprémi futó + Németh Csaba is +elõzött v 7 perccel... Na majd jövöre kapni fog... nem kicsit! örültem volna ha egyszerre indulok vele talán még meccseltünk is volna a helyezésé:cool2: Szóval igy má csak 3. letem de 2009-re irták be:wtf: Peti 16 Huszár Norbi 35. helyen jött be ha jól láttam.
Már mi is néztük délelõtt, próbáltam felhívni a szervezõket, de nem vették fel.
Szóval szerintem ettõl még te nyertél - azt mondtad a veszprémi sem nevezett be a kupára... Szerintem Csaba sem - ezt én is furcsálltam, de például tavaly sem vett részt egy futamon sem. Tehát a túrán harmadik, a kupában elsõ vagy szerintem: elõbbi 7.21-kor, utóbbi 7.10-kor rajtolt, szóval ezzel tisztában kellett, hogy legyenek, mikor te beértél. Én eszerint írtam meg a beszámolót is.
Nevéhez méltó volt a Téli Mátra
Posted 2010. February 01. - 18:39
Halkan megjegyzem, Csonti megnyerte a 2010-es Magyar Terepfutó Bajnokság 1. futamát... :cool2:
Má nem... Változott a helyzet... ott van az a vadállat aki 04:14 körül ment az a veszprémi futó + Németh Csaba is +elõzött v 7 perccel... Na majd jövöre kapni fog... nem kicsit! örültem volna ha egyszerre indulok vele talán még meccseltünk is volna a helyezésé:cool2: Szóval igy má csak 3. letem de 2009-re irták be:wtf: Peti 16 Huszár Norbi 35. helyen jött be ha jól láttam.
Posted 2010. February 01. - 13:19
Szárazedzés... gyalog... Ha elolvadna az útról ez a tré hó sity sutty legurulnék Gyöngyösre, aztán ellenMátrakör pályán haza... de hát, nem úgy néz ki.
A héten má én is megyek 1 hosszut valamikor kén v 6 órát minimum mert idén még az össz kerozásom se éri el a 6orát:scared:
Posted 2010. February 01. - 12:04
Szárazedzés... gyalog... Ha elolvadna az útról ez a tré hó sity sutty legurulnék Gyöngyösre, aztán ellenMátrakör pályán haza... de hát, nem úgy néz ki.Komoly ez a hómennyiség ami leesett 2 nap alatt...:scared:
B+ T mi lessz igy veled??...szereljé hóláncot a specire v vmi lapátot ugy is könnyü
Posted 2010. February 01. - 11:12
Posted 2010. February 01. - 00:55
Jah gecc, próbáld a téli Mátrát augusztusban, akkor lehet nem lesz annyi hó... bár ebben a "kurva ország"ban... minden lehetséges
Komoly ez a hómennyiség ami leesett 2 nap alatt...:scared:
B+ T mi lessz igy veled??...szereljé hóláncot a specire v vmi lapátot ugy is könnyü
Posted 2010. January 31. - 11:42
Posted 2010. January 30. - 23:32
Gratulálok én is Neked 1. sorban.
Illetve annak is, aki egyáltalán teljesítette a választott távot ilyen idõben. Én csak itthon szenvedtem a hóval, de az is elég volt edzésnek, mire ellapátoltam az egész udvart 3x + a kislányomat is el kellett vinni szánkózni. Szóval mozogtam én is rendesen. És még lehet hónap is ilyen idõ lesz, mert aszonta Pataky Zita.
Posted 2010. January 30. - 22:43
Gratulálok Csonti!
Meg Huszár Norbinak és Petinek, õk is lefutották a 40 kilcsit
Én is grat mindenkinek!!!
+ annak is aki hazahozott minket Szuhának a félméteres havon!!:-)