Hát ma amikor fölkeltem, nem gondoltam volna hogy a mezõnyverseny helyett megyünk 1 "csapatidõfutamot"

Hát az úgy kezdõdött hogy, mivel utálom a mezõnyversenyeket...így ma mindenáron szökni akartam. Igaz az elsõ körben szerettem volna... annak is +van az oka... mert nem igazán megy a hegyen a 30-as tempó . Az elsõ körben lassúrajttal kezdtünk kb 3 km, majd jött a Zagyvaróna elõtti hullám... azon +próbáltunk elmenni de a 42-43km/h dombon felfelé kevésnek bizonyult... onnan lefelé M. Szeléig eléggé turista tempót mentünk volt ahol 36-al

aztán kicsit elindultunk...majd jött a hegy valami õrült szlovák ugy hívják Filip...kibaszottul meghúzta a sort ...mentünk a meredeken 30-al ... szerencsére elõl helyezkedtem és így a hatalmas tempóban is csak a 10-15. helyre csúszhattam vissza...Olyan tempó volt h. majd be sz*tam ... nem vagyok én ehez hozzászokva... persze megint ki akartam állni, de túl sok volt a szurkoló minden felé így muszály volt menni

Fönt a dombtetõn már szédültem is + a lejtõbe is ... nem volt rajtam pulzusmérõ , de ahoz bírnám hasonlítani mint amikor Üveghután októberben mentem 209-es pulzuson. Lefelé már felüdülés volt a 60-70-es tempo és az elsõ kör a hegyen nem gyenge temponak köszönhetõen 40és fél percesre sikeredett a 27km-es kör 240m szinttel.Miután összezárt a sor a kezdeti kb140 indulóból 30-40 -en maradhattunk. A városközpontban 2-en elléptek , de figyeltünk rá hogy látótávon belül maradjanak. Próbáltam végig elõl helyezkedni hogy a bukásokat is elkerüljem és benne tudjak lenni valami akcióba... második kör elején 4 km-nél a hullámra húzta föl Maros a mezõnyt, nem túl erõs tempóban. Én + pofátlanul stéhereztem végig... mivel nehogy már én menjek mikor õk egy teljes csapattal jöttek

a domb tetején aztán 1 másik Atlantisos (nevezzük mondjuk Szabó Tamásnak) indult elején elég lendületes tempoban az elõl lévõk után...Tettem is a kereket és ketten szép lassan elkolbászoltunk a mezõnytõl. 40-45-el mentünk ... az elején még + is akartam állni mert életképtelennek tünt a szökés ...jött a mezõny, de végülis ugy döntöttünk megyünk ha már elindultunk(Így született + az 50 km-es szökés).... csak nem túl fárasztó tempóban hogyha elindul a mezõny be tudjunk állni. De nem jöttek mi + szépen távolodtunk 40-45-ös tempoban

aztán M. szele végében utolértük az elõl lévõ kettõst. Így már 4en amikor összezártunk... kicsit nagyobb tempót is mertünk már menni . A hegyen jól éreztem magam, végig rám szóltak h ne nyomjam annyira. aztán a városba a 2. kör végén 50 mp elõnyünk volt. Ami jól hangzik , de nem egy olyan versenyen ahol a pelotonban teker a komplett Atlantis és Merida HTC csapata és még sokan mások. De innen már nem volt megállás...menni kellett. Talán túl sokat is vállaltam( belõlem igazából az vette ki az erõt amikor fel kellett érni az elõl haladó kettõsre)hogy nevesitjünk Bacsek Zolira (Biondo bike) és Berkes Andrásra(Merida HTC) az eggyik rosszabb pillanatomban a sikon picit már éreztem a lábam h görcsöl

ezt ki is használták és 3an összedolgozva leszakitottak. Egy pillanatig azt gondoltam h itt az ideje a pihinek és az én versenyem eddig tartott. Rossz volt mert semmilyen információt nem tudtam h mennyire jön a peloton. Végül erõt vettem magamon és az utsó 14kmt egyedül teljesitettem kaptam is az elõl haladóktól 1perc 16mpt de sikerült megõrizni elõnyünkbõl 43mpt . A hegyen már eléggé KO. volt ahol az elsõ körben 30 al mentünk fölfelé ott a 3.ban egyedül már csak 19-20 Gyõzött a rutin... a célban mondták direkt szakitottak le mert nem akarták a hegyen eldönteni az abszolut elsõ helyet, Ma + hogy életveszélyesen kerozom (pedig ha rájöttek volna a technikámra akkor még örültek is volna... mert mindig úgy váltottam és mentem hátra hogy a gyorsabb, rövidebb út legyen szabadon a elõrre jövõnek, nem pedig mindig bal vagy jobb oldal)
Így abszolut 4. helyen és kategóriagyõzelemmel zártam a napot

Ere nagyon nem számítottam sõt reggel kissé meg is ilyedtem a mezõny láttán
Ez így jó volt kis kedvcsinálónak ...így már várom a Pelsot...Jó volt hallani hogy a hegyen is + a városban is annyi ember szurkol ...mert látni igazából nem láttam semmit
Kössz mindenkinek mindent!! Fõleg neked VB.
Azt hiszem egy darabig most elég a Tarján kupás körökbõl... a héten mentem nem sokkal több mint kevesebb mint 19 kört