Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Salgótarján

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10143 hozzászólás a témában

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 hozzászólás
"Pilis összes"
Elõre nem fixáltam le ezt a programot, mert nem tudtam, hogy mennyire fogok kidõlni a Kohász-kék szervezésétõl. Végül vidáman és kipihentem ébredtem Pünkösd hétfõn (Gödön), így elindultam a megmérettetésre.
A megmozdulás lényege, hogy a fõvárosiak (és környékiek) a Pilisben található hegycsúcsok egymás utáni folyamatos megmászásával próbálnak meg felkészülni a külföldi, országútis maratonokra. Mivel idénre nekem is van egy ilyen tervem (Dolomitok Maraton), így gondoltam, hogy rám fér egy ilyen edzés.
Hárman (köztük Bergmann Péter, Glockner Maraton teljesítõ) kezdtük meg a mászásokat a Visegrádi vár kaptatójával, majd következett Pap-rét hágója. Itt találkoztunk nyolc másik bringással. Többek között Györgyi Gáborral, aki talán Magyarország leghíresebb „hegyi menõje” és Teszár Balázzsal aki a múlt évben teljesítette a Marmotte Maratont (174 km és 5180 m szint). A külön kiemelt három bringás idén az Ötztaler Maratonra készül (238 km és 5500 m szint).
Innen tekeregtünk keresztül-kasul a Pilisben. Nagyon-nagyon sokan kirándultak kint. Gyalogosok és bringások is.
A tempó nekem kicsit sok volt, így ráálltam, a magam sebességére. Nem volt gond, mert a csúcsokon megvártak, ahol mindig volt evés-ivás. Idõnként egy-egy „tagunk” kiállt és a csapatunk egyre kisebb lett. Nagyobb „ebéd” Pomázon volt. Innen abszolút saját tempóban indultam el Dobogó-kõ felé. Ráadásul nem is a legkönnyebb úton mentünk, hanem a Piliszántói „falon” keresztül. Itt már nagyon nehezen mentem fel. Még jó, hogy tripla hajtómûvem van.
Dobogó-kõn megint frissítettünk. Innen még a többieknek volt egy hegy. Én úgy éreztem, hogy ennyi edzés pont elég volt, ráadásul már délután négy is elmúlt és Gödig várt még rám 50 km is. Így elköszöntem és a Budakalász – Megyeri híd – Dunakeszi – Göd útvonalon este hatra haza is értem.
Adatok:
Táv: 161,9 km
Szint: 2510 m
Idõ: 7 óra 45 perc
Max. seb.: 68 km/h
Energia: 4500 kcal

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Nem, nem postás.
Volt egy nagyon tehetséges és eredményes fiatal versenyzõje egyesületünknek, akit úgy hívtak, hogy Ruszin Richárd ( õ annak a nagy bátonyi hármasnak a tagja volt, akikhez tartozott még Gergõ és Suttyó). Ádám az õ öccse, aki már akkor is bontogatta szárnyait a gyerekversenyeken, amikor Ricsike a fénykorát élte. Tehát a bátonyi õserõ benne is ott van:)
Ha jól tudom, bátyó külföldön van, Ádám pedig öregbíti az SHKE hírnevét

Köszönöm a kimerítõ választ! Szóval a srác csak biciklizget Bátony környékén, nem jár versenyekre, aztán egyszer csak gondol egyet, leigazol, elindul versenyeken és rögtön ,,beleharap" a magyar elit versenyzõk fenekébe!:) Hát ez kétségtelenül született tehetség!

Gyuribá a szivacsos talaj az nagyon genyó tud lenni, kiszívja az ember erejét.

Tegnap bepótolandó a Kohászt nyomtam 110km aszfaltot és 30 km terepet, nagyon jót tett a tegnapi szeles-napos idõ a talajnak a tegnap elõtt megzuhiztatott 20-as köröm délután járható volt. Sajnos bepróbáltam az aszfaltos menet közben a Hollõkõi vár alatti ösvényt is ahol a gyökeres lefelé van, nem kellett volna tiszta takony volt ahol már nem sütött be a nap és a gyökerek meg mintha vazelinnal lettek volna bekenve, nem át ment a kerék hanem oldalra ki én meg balra el... Sajna van útközben egy 15cm átmérõjû növendék fa és azt arcra vettem, nagy reccsenés, na gondoltam a sisaknak kampeca, de csak a sild pattant le némi horzsolás az arcom bal felén, kis orrvérzéssel, jól megúsztam. Most úgy nézek ki mint Sinyo az utcánkban lakó alkesz egy jó sikerült hétvégéje után! :)

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
Pünkösd hétfõ.

Ma "véletlenül" meglátogattuk Szilvásváradot és szemrevételeztem valyon mire lehet számítani a hétvégén? De már most látom felesleges volt, mert az esõ most kezdett el szakadni (este fél kilenc) vagyis megint egy nem túl száraz hét elé nézünk. Na mindegy, edzésnek jó volt.
A verseny rajtja után nagyjából tudom, hogy merre tart a pálya, de annyi "túrista" volt, hogy inkább a befutó elõtti szakaszt tekertem be. Lementem a Bélapátfalvai tóig, aztán vissza, majd a katona síroknál nem balra fordultam, amerre a pálya megy hanem jobbra, ahol még életemben nem jártam! Gyönyörû szép volt és simán tekerhetõ minden (most még!), igaz voltak olyan útszakaszok amin folydogál a víz lefelé, de nem vészes!
Találkoztam egy csomó bringással is akik a pályát edzették. Na ide szervezhetnénk közös tekerést! Nincs olyan messze és rengeteg út van ami megtekerésre vár!

Lõttem egy-két képet! Tessék:

Ilyesmire számíthatunk vasárnap, de én rosszabbat szeretnék!!!
Feltöltött kép

Az etetõ zónák már most ki vannak helyezve!

Feltöltött kép

Ha idáig eljutsz már nagy baj nem lehet!
Feltöltött kép

Vele Bélapátfalván találkoztam...
Feltöltött kép

...és ezzel jött...
Feltöltött kép

...majd az étteremben ezt fogyasztotta!
Feltöltött kép

Folszvágen-bogár-találkozó.
Feltöltött kép
Emtébé Saltarján móóóre!

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Pár éve bringáztam Ricsivel kint írben... csináltunk pár lósz, meg mentünk egy hosszabb hegyet - ha lehet hosszabb hegyet menni az ír tengerparton - és ahhoz képest hogy pár éve nem versenyzett, igen csak jól ment még az "öreg" :)

Rena

Rena

törzsvendég

• fórumtag
  • 367 hozzászólás

Értem, és mit lehet tudni róla, õ a postás Eresztvény-Somoskõ-Rónafalu útvonalon?:) Lehetõleg ne tõmondatban!

Nem, nem postás.
Volt egy nagyon tehetséges és eredményes fiatal versenyzõje egyesületünknek, akit úgy hívtak, hogy Ruszin Richárd ( õ annak a nagy bátonyi hármasnak a tagja volt, akikhez tartozott még Gergõ és Suttyó). Ádám az õ öccse, aki már akkor is bontogatta szárnyait a gyerekversenyeken, amikor Ricsike a fénykorát élte. Tehát a bátonyi õserõ benne is ott van:)
Ha jól tudom, bátyó külföldön van, Ádám pedig öregbíti az SHKE hírnevét

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

Minden elismerésem azoknak, akik Kohász Kék teljesítménytúrát teljesítették ( túrázók, segítõk és a túrázó-segítõk )!
Az mjanos által írt adatokon tátva maradt a szám ( kalória, menetidõ... ) Szép munka volt!
A "B" napra valószínû én is bepályázok!

Jah a Lódokival voltam... mentünk 1 Egerbaktás kört nem is gyengén + utánna még egy 70est... nagyon jól megy és még nem is ment sokat idén.

Ma + a sok hosszu edzés után végre 1 rövid... Kinn voltunk a Tátrában....

A regeneráló edzést próbáltam aktívan eltölteni, igy kimentünk az egyesületbõl 6an két Big csúcsra. Az egyik szlovákiában volt a Sziléziai ház(1670m)A másik a Lengyelországi Glodowka (1145m)Nem mentünk nagy tempótegyiken se, meg is áltunk sok helyen fényképezni... a látvány gyönyörü volt... havas hegycsúcsok mindenfelé.A Sziléziai házhoz 15 fokban indultunk és esõben...majd fölfelé csak romlott a helyzet fent 8 fok volt és hatalmas szél.A hegy adatai a következõk...795m-rõl indultunk, a teteje 1670m, igy 875m szintet kellett ledolgoznunk, 10 km alatt. Átlag meredekség 9%, max meredekség 16% volt. A Glodowkán már jobb idõben szikrázó napsütésben, 968m-rõl indultunk igy összesen ebben csak 177m szint volt. Az is 10km-ren csak aztán hazafelé a kocsiban aludtam szinte végig... jó volt már végre egy ilyen rövidtávos nap :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Csak neked ismeretlen :)

Értem, és mit lehet tudni róla, õ a postás Eresztvény-Somoskõ-Rónafalu útvonalon?:) Lehetõleg ne tõmondatban!

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Azóta is keresem az okokat, miért fáradtam el a végére, mint még soha. Egyrészt megint öregebb lettem, de ez évben is tudtam még javulni bizonyos területen. Igaz ez éven kicsit kevesebb volt még a terepezés az idõjárás miatt.
A magyarázat talán az, hogy most ott is jobban hajtani kellett a süppedõ talaj miatt, ahol száraz idõben alig. A lejtõn se mindig volt pihenés a technikás utak, meg a puha, süppedõs út miatt.
De lehet, hogy a péntek esti kemény fûnyírás se tett jót. Az is úgy megnõtt, hogy birkózni kellett vele, komoly erõkifejtést okozott.
Most már egész jól vagyok, pedig tegnap is meló volt, mert kipakoltunk egy szobát parkettacsiszoláshoz.
Robi bejegyzéséhez: A domaházi úton mi is voltunk Kreicsi Gabival pár éve, csak fordított irányban. Akkor is nagy esõ után, hasonló viszonyok között. Én is elsõsorban a lányoknak gratulálok a teljesítéshez.
Holnap Kronplatz a Girón, ahol két éve voltunk. nagyon kemény.
Hívnak a hegyek! :D

Rena

Rena

törzsvendég

• fórumtag
  • 367 hozzászólás
Csak neked ismeretlen :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Nem tudom, nem voltam otthon. Mire hazaértem nem esett, komolyabb esõ nyomait nem tapasztaltam.

Ja egy völgyel errébb esett, Nógrádmegyeren volt nagy jégesõ meg csitt-csatt.

Néztem az Under World kupa eredményeit, meg a videót amit az M1 készített, Ruszin Ádám 3-dik lett Burucki és Melts mögött!!!!!! Honnan pottyant elõ ez a srác, hogy így megy, vagy csak számomra teljesen ismeretlen? Azért jó megint egy SHK-st látni az elitek között pariban a többiekkel!

RTamás

RTamás

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Cerbona!
Tegnap Gy. Zsoltival voltál? Én a kisterenyei körgyorson voltam "kocsiversenyt" nézni. Ha jól tévedek onnan láttalak, hogy a 21-s úton még Pásztó felé nyomtátok!
Visszafelé 16.00 körül, pedig mintha T-t láttam volna Starján felé tekerni szintén a 21-s úton a Súlyom hegynél!

A verseny viszonylag hamar elúntam. Ettõl függtelenül 21.00ig kitartottam ( még megnéztem a beérkezést a Fõtéren). Ma délután tervezem, hogy kitekerek Ceredre megnézni, hogyan túrták össze a környéket ( sajnos, akik beestek a Zróna-Cered szakaszon Hondával, személyes ismerõsöm ).

RTamás

RTamás

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Minden elismerésem azoknak, akik Kohász Kék teljesítménytúrát teljesítették ( túrázók, segítõk és a túrázó-segítõk )!
Az mjanos által írt adatokon tátva maradt a szám ( kalória, menetidõ... ) Szép munka volt!
A "B" napra valószínû én is bepályázok!

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 hozzászólás
Gratulálok Nektek Robi!
Nagyot mentetek és nem adtátok fel!

(Egyébként az a domaházi utat ismerem. Már arra is szerveztem korábban egy teljesítménytúrát még 2001-ben.)

A segítõim közül viszont lemaradt egy nagyon fontos ember: Puskás Aladár, aki lelkesen õrködött Bárnán, Suttyó megérkezéséig.

Galcsik1979

Galcsik1979

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
Koszá Kék (70)

Gratulálok mindenkinek aki részt vett a túrán és (vagy) a szervezésben.
Nos rövid élménybeszámoló a 70 es távról. Sejben Anita (Ancsa) és jómagam nem egész két napos ismeretség után úgy gondoltuk belevágunk a túrába.
Már az indulás is érdekes volt mivel Ózd és Járdánháza (5,1 km) nekünk mindegy 27km be került. Jelzem azt hogy rossz útvonalat néztünk, meg azt hogy fél órán keresztül kis hidat kerestünk a kerékpáros úton a leírtak alapján ahol majd balra kanyarodunk. Itt jegyzem meg hogy ARLÓ és környékét igen jól megismertük. Miután 9 órai indulást követõen 11:30 elértük járdánházi pontot és ott jól bereggeliztünk indultunk tovább. itt már klasszul éreztük az utat különösebb gond nélkül elértük a következõ pontot. Ezt követõen azonban az Ökör hegy következett. Itt teljes volt a káosz a hegyet A-tól Z-ig megismertük közel 1,5 órát bolyongtunk még elértük a következõ ellenõrzõ pontot De nem adtuk fel mentünk elõre a szalajkaház felé. Minden rendben ment amig volt kék jelzés majd az átment zöldbe no mi ezen mentünk is szépen Domaházára ki is értünk. Itt engedjétek meg hogy eme kerülõt mindenkinek a figyelmébe ajánljuk mert nagyon klassz út van arra csak épp ellenõrzõ pontból van kevés (0). Itt kicsi gondolkodást követõen a szalajkaház mellõzésével (mivel számolgatván hogy azért még sötétedés elõtt kéne célba érni) Bárna felé vettük az írányt nos itt már nem volt gond innen akadálymentesen értünk a Bárnába majd pedig fel a Pécskõre végül a célba.
De talán nem is ezzel kellett volna kezdenem hanem Ancsával. Egy olyan hölgyet ismertem meg személyében aki párját ritkítja. 100 km alatt csak mosolyogni láttam, nem zavarta ha esett vagy ha hatalmas sár volt esetleg dagonya. Az sem érdekelte hogy kicsit kerültünk(nagyon). Szemmel láthatóan nagyon tetszett neki a kirándulás ami közel 13 óráig tartott. Tudom, hogy akik a 130-ason indultak sem mentek keveset és minden tiszteletem az övéké, de talán egyet értetek azzal ha ezen 70 (100) km gyõzteséül én Ancsát nevezném.
Gabinak ezen módon üzenem, mi nem tévedtünk el mindig tudtuk merre vagyunk (egymás mellett) csak épp nem a megfelelõ úton.
Mindenkinek ajánlom ezt a túrát, legyen az szervezetten vagy kis csoportba. Nekem nagyon nagy élményvolt.

"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."

http://www.salgotarjanihke.hu

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás

Szerintem Adlacéknál kutya nagy esõ lehetett

Nem tudom, nem voltam otthon. Mire hazaértem nem esett, komolyabb esõ nyomait nem tapasztaltam.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Ma megint beleszaladtam kicsit a sarazásba, mondhatnám edzek Szilvásra. Szerintem Adlacéknál kutya nagy esõ lehetett mert ennek a patakocskának ott a vízgyûjtõje. Picasa Webalbumok - G
Gratula a Kohászt teljesítõknek!
És a szervezõknek is!

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 hozzászólás
Rövid összefoglalás a Kohász-kékrõl
A cél már bezárt és - remélem - már mindenki biztonságban pihen vagy utazik hazafelé.
A teljesítménytúra négy távján (10, 25, 70, 130) összesen 133 induló volt.
A hosszún(130 km) 50-en rajtoltak el, akikbõl 10 bicajon próbálkozott. A Salgótarjáni HKE indulói - mint fentebb olvashattátok - sikeresen teljesítettek. A másik két bicajosból a miskolci - akinek ez már a második teljesítése volt - beért, a budapesti srác azonban feladta. A gyalogosok közül a szintén másodszori teljesítõ ifj. Reményi László futotta a legjobb idõt 20 óra 43 perccel. Nagy csatában volt a múlt évben egy hetet (1000/7) itt töltõ Nyakas Gáborral. Utóbbinak a felesége is indult (Bödõ Betti) és teljesített is. Az utolsó hat gyalogost sajnos elkapta az esõt. Végül heten adták fel ezt a távot.
A hetvenesen indult szintén két Salgótarjáni HKE tag, akik sajnos többször is eltévedtek - telefonos segítséget is kértek csak én akkor éppen a bánrévei vasúti átkelõben akadtam föl egy elhagyott kipufogón - de mégsem adták fel és este kilenc körül beértek a célba.
A nevezõknek köszönöm, hogy ezt a rendezvényt választották erre a napra.

A teljes túrán összesen közel 50 ember (ózdiak, TTT tagok, SHKE tagok...) segítkezett.
Itt most külön szeretném megköszönni néhány embernek a segítségét, akik nélkül nem tudtam volna megrendezni a teljesítménytúrát.
Ispán István - pontõrség
Kéri István - szállítás, depózás, pakolás
Kotroczó Nándor - cél nyitása, zárása és a komplett éjszakai mûszak a célban. (Õ fogadhatta a gyalogos gyõztest.)
Kreicsi Mária és Kreicsi László - a cél idõszakos ellátása
Sándor Norbert - pontõrködés Bárnában. (Miután teljesítette a 130-as túrát, bevállalt egy 17 órás pontõrséget és Nelli néni társaságát!)
Vincze Gábor - pontõrség és segítkezés a célzárásban

A következõ "éles" verzió 2020-ban várható, de ha van rá igény a szokásos csapatos bejárást szivesen megszervezem minden évben.

Rena

Rena

törzsvendég

• fórumtag
  • 367 hozzászólás
4 db jelentkezõt már tudok :)

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
Holnap -ha jó idõ lesz- összehozhatnánk valami nyársalás félét! Nem-e?
Kérek ötleteket a helyhez, idõponthoz és nem utolsó sorban jelentkezõket is!
Emtébé Saltarján móóóre!

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
Kohász kék túra - bikicsunáj verzió!

Igen csak jóféle volt, ahogy már Jani bá is írta!

Örülök, hogy befértem a buszba, mert annak egy külön "fílingje" van (csak amiatt égett a pofámról a bõr, hogy az utoló pillanatban kellett lemondanom a két segítõt akik levittek volna Miskolcra és készültek, bevásároltak, egyebek...)
Az idõjárás szuper volt, már reggel fél hatkor pucsított a nap és mire a rajt helyre értünk nyolc körül már mindenki dobálta magárol a ruhákat. Kb. 0,2 mm esõ azért lehullott, de akkor pont egy sûrû erdõs részen haladtunk és alig éreztünk belõle valamit. Tényleg simán tekerhetõ volt a túra, mi nyolcan a 130 kilométeren nem okztunk akkora talajeróziót mint Taki a pénteki tekerése alkalmával :)!
És kik voltak akik elpilledve majszolták a jól megérdemelt virslit a Velosportban ?(a cél helye):
Jani bá - akirõl nem gondoltam volna, hogy ilyen jól bírja (így egy ismerõsöm segítségével meglepem Õt, hogy az idei rövid távos nevezéseit a maratonokra átiratom hosszú távra :))
Gyuri bá - aki a túra alkalmával ismerkedett meg a zselés energia pótlással, ami kicsit viccesre sikeredett.
Rena - aki elsõ bringás nõként irta be magát a Kohász kék túra történelmébe!
Peti - aki a legviccesebb szituációt okozta (Ómassa után caplattunk felfelé egy olyan úton, ahol ha beleállt volna egy ember a vízmosásba akkor még a feje búbja sem látszott volna ki. Megálltunk szusszanni egy kicsit és bevárni a többieket. Husyx a bicajára támaszkodva állt a méteres vízmosás szélén, amikor Peti "játékiból" meglökte egy kicsit, de meg is fogta, hogy ne essen bele a "szakadékba". Hát Õ nem is esett bele csak a bringája és abból kicsúszott a kulacs ami vígan raftingolt a vízmosásban lefelé, de a gazdája jó pisztráng halász lévén, kimentette a szökevényt, ami így kb. csak tíz métert tett meg a mederben.)
Suttyó - aki a magyar zeneszámok szövegét fejbõl idézi.
VéZsé - akire az Ózdi putri soron tört rá a nosztalgia: "itt kezdtem a pályafutásomat annó"!
Husyx - aki ugyan most "csak" egy defektet szedett össze, de az egész túrát végig pukkantotta.
Zsóci - aki Welligtont vacsorázott (reggel viccbõl kiírtam egy cetlire az asszonykámnak, aki akkor még szundikált, hogy vacsira fésûkagyló levest kérek, wellingtont és desszertnek szuflét -mert Gordon Ramsey mindig ilyesmiket fõz a pokol konyhájában- de õ nem tréfának vette hanem megfõzte, így már azt is tudom mi az a wellington).

Köszönet:
Bálnának a fuvarért, Kreicsi Gabinak a szervezésért, Ispán Pistinek, Sominak (és akiknek nem tudom a nevét) a rendezésért, a Velosportnak a közremûködéshez!!!

Peti javasolta, hogy máskor is tekerhetnénk így együtt ami szerintem is jó ötlet! Aki figyeli az oldalt bátran csatlakozzon hozzánk mert ... csak!
Emtébé Saltarján móóóre!