Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cruiser bringák

- - - - -

• Please log in to reply
1576 replies to this topic

hdanesz

hdanesz

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Megpróbálok majd összehozni valamit. Szétnézek pár boltban meg szervízben. Ha sikerül valami érdemlegeset elérnem, közzéteszem. :D
Köszi a segítséget!

vegacs

vegacs

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts

Sziasztok!

Sikerült találnom egy hátsó lámpát, ez talán illene a biciklimhez:
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

Egyszerû kis villogó, semmi extra.
Már csak valami megoldást kellene találni, hogy miként rögzítsem. Van egy pár fényvisszaverõ prizmákhoz való konzol-szerûség, nem is lenne velük túl sok gond - mindössze annyi, hogy feketék. Próbáltam közvetlenül a sárvédõknek kialakított lyukakhoz rögzíteni, de úgy meg nem látszik. :)

Esetleg valakinek van ötlete?

Üdv,Dani

Nehéz ötletet adni mert nem látszik a hátoldala a villogónak/lámpának.
A fényvisszaverõ prizmák konzolja szinte minden esetben fekete és mûanyag(hát nem cruiserekhez gyártották õket hanem montikhoz...megbocsájtható.)
Léteznek fémbõl is hasonlók.Általában egyszerûbb bicajokhoz készítik õket.
Például elsõ kosár alá való lámpatartó konzol.Ezek szinte minden esetben fémbõl készülnek(hogy "átvigyék" a "testet")és így fémszinûek... általában.
Nemtom a tiéden a konzol milyen de valószínüleg olyan ami a felfogatástól kb 40 mm-re kilóg,és arra van felfogatva a prizma.
Mindenképpen egy egyszerûbb fémbõl készült konzolt ajánlanék ami nem túl nagy és van benne csavar... kerékpár szervízekben van ilyen.
De tuti,hogy nem menne fel egyszerûen.Szóval buherálni kell...sztem.
Ajánlom még a nyeregcsõre erõsítést.Hülyén néz ki(vagy legalábbis stílusidegen)de hatásos.Így,hogy nincsen a bringádon sárvédõ nehéz lesz szépen megoldani.
De sok sikert!

csõ
Balatonfenyves,MCC találkoz:https://picasaweb.go...enyves2011Majus
Viszonylag új szerzeményem:http://picasaweb.goo...uisers/Chesini#

hdanesz

hdanesz

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Sziasztok!

Sikerült találnom egy hátsó lámpát, ez talán illene a biciklimhez:

Egyszerû kis villogó, semmi extra.
Már csak valami megoldást kellene találni, hogy miként rögzítsem. Van egy pár fényvisszaverõ prizmákhoz való konzol-szerûség, nem is lenne velük túl sok gond - mindössze annyi, hogy feketék. Próbáltam közvetlenül a sárvédõknek kialakított lyukakhoz rögzíteni, de úgy meg nem látszik. :)

Esetleg valakinek van ötlete?

Üdv,Dani

pickup72

pickup72

törzsvendég

• fórumtag
  • 980 posts
Üdv Mindenkinek!:)

pickup72

pickup72

törzsvendég

• fórumtag
  • 980 posts

Üdv minden régi,és természetesen minden új cruiser bringásnak!

Kisebb átalakításon ment át egyik bringám.Februárban készült el.Azóta többször is "hozzányúltam".... de sztem ez a végleges állapota.
Bár sosem lehet tudni.
A rendkívül rossz minõségû,Camel márkájú white-wall külsõket leugrasztottam róla és helyettük a KendaFlame-et választottam.Sztem jó választás volt.
(Az a gyanúm,hogy nem rossz a minõsége csak már tuti,hogy tíz éve porosodott valami raktárban.)
A Brooks nyereg átkerült a polír/alu (munkábajárós)cruiseremre és erre a bringára vásároltam egy egyszerû-de nagyszerû-Driftert.

Íme a kép róla:
Feltöltött kép

csõ

Nagyon jól sikerült az átalakítás. Enyém is mattfekete lesz, piros felnivel. Olyan ratrodos. Drifter nyerget hol, mennyiért lehet venni? A fekete és a barna egy árban van? Elõre is köszi.

pickup72

pickup72

törzsvendég

• fórumtag
  • 980 posts

Grat a sok gyermekhez(OFF:mi kettõt vállaltunk még egy sincs de még van 7 évünk:bananadan ) na meg a bicóhoz!Sok km-t bele!!!!!!

Köszi. Nem vagytok még elkésve, de addig élvezzétek még a "szabad életet".
A pedálod ennyiért nagyon megérte, én nem találtam hasonlót, pedig aktuális lenne a csere. Kellemes hétvégét, jó idõt kívánok.

hdanesz

hdanesz

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Elég speciális lámpát keresek. Nem szeretnék dinamósat, viszont elemesben sosem láttam ilyesmi stílusút. Azt hiszem sok-sok kutatómunkába fog ez kerülni, vagy pedig valami egyedi megoldást kell kitalálnom.

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat!
Ebben a pillanatban értem haza. Kis esti biciklizés.
Szétnéztem pár helyen lámpaügyben, de nem igazán találtam ehhez a keróhoz passzoló stílusú lámpákat. :( Mindegyik inkább sportosabb...

Én eladom az enyémet ha érdekel,szinte új!
Feltöltött kép

hdanesz

hdanesz

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat!
Ebben a pillanatban értem haza. Kis esti biciklizés.
Szétnéztem pár helyen lámpaügyben, de nem igazán találtam ehhez a keróhoz passzoló stílusú lámpákat. :( Mindegyik inkább sportosabb...

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts
Grat a géphez.Szép,használd jó sokáig!

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts
Zsír a gép!Az a 72 db küllõ még mindig megbolondít, nagyon tetszik.Egyszerû és nagyszerû bicó ez, emelem kalapom!:mmraise:
És hol a torpedo lámpa?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Kisebb átalakításon ment át egyik bringám.Februárban készült el.Azóta többször is "hozzányúltam".... de sztem ez a végleges állapota.
Bár sosem lehet tudni.
A rendkívül rossz minõségû,Camel márkájú white-wall külsõket leugrasztottam róla és helyettük a KendaFlame-et választottam.Sztem jó választás volt.
(Az a gyanúm,hogy nem rossz a minõsége csak már tuti,hogy tíz éve porosodott valami raktárban.)
A Brooks nyereg átkerült a polír/alu (munkábajárós)cruiseremre és erre a bringára vásároltam egy egyszerû-de nagyszerû-Driftert.

Íme a kép róla:
Feltöltött kép

csõ

Csá, vegacs !
Hááát, igazán jó lett.
Sokkal egységesebb, semmi csicsa, semmi sallang !
(Bár azért a bowdwenházat lecserélhetnéd feketére...:D)
Nekem kiemelten tetszik az a hajtókar !
Pöpec.
Adios

You can never have "enough" bikes.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Sziasztok!

Nos, itthon van a gépezet. Kb. eddig 8km-t sikerült vele gurulnom. A nagyobb próba délután lesz, amikor már nem sülök rá a keróra. Annyit mondhatok, élõben még szebb, mint a tegnap belinkelt képen. Fõleg kint a napsütésben nagyon szép. Kezdetnek lekaptam róla a fényvisszaverõket :D , meg egy tartósabb pedált szereztem hozzá. Az üzletben megnéztem az ezüst színû pedált és sokkal jobban illett hozzá, mint a fekete. Így végül az ezüst mellett döntöttem.

Képeket délutáni próbám elõtt csinálok róla.

Egy tuti, a következõ cserés dolog a fékkar lesz. :) Vagy a kitámasztókar.

További szép napot mindenkinek!

Jó a cucc, gratula hozzá, sok balesetmentes, szép kilométert hozzá.
Adios

You can never have "enough" bikes.

balint75

balint75

vendég

• fórumtag
  • 244 posts

Köszi!
Valami zenél hátul, az tény. De csak idõnként hallani. Hagyok neki egy kis idõt, ha nem szûnik meg, akkor az 1hónapos átvizsgálásnál megemlítem a szervízben.

Az enyém most a napokban 1 hónapos és nem múlik a zene. Ha megvolt a szervíz szólok mit mondtak.

hdanesz

hdanesz

vendég

• fórumtag
  • 76 posts

Használd egésséggel! Látom a tied sem agyváltós. Neked tekerés közben nem klattyog a hátsó agyad? A mintára meg mindenki azt hiszi hogy sáros az ülés.
Jó kerózást délutánra.

Köszi!
Valami zenél hátul, az tény. De csak idõnként hallani. Hagyok neki egy kis idõt, ha nem szûnik meg, akkor az 1hónapos átvizsgálásnál megemlítem a szervízben.

balint75

balint75

vendég

• fórumtag
  • 244 posts

Értem. Köszi a választ. Idõvel egy-két fejlesztést eszközölök majd rajta. De most még a szemem elõtt van a rózsaszín köd. :D

Használd egésséggel! Látom a tied sem agyváltós. Neked tekerés közben nem klattyog a hátsó agyad? A mintára meg mindenki azt hiszi hogy sáros az ülés.
Jó kerózást délutánra.

hdanesz

hdanesz

vendég

• fórumtag
  • 76 posts

Nem,nincsen minden Drifter nyergen ilyen minta.

Hozzáteszem... ezen a kerékpáron ez a legdrágább alkatrész/kiegészítõ!
Még nagykeráron is igen drága!

Csõ

Értem. Köszi a választ. Idõvel egy-két fejlesztést eszközölök majd rajta. De most még a szemem elõtt van a rózsaszín köd. :D

vegacs

vegacs

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Nem,nincsen minden Drifter nyergen ilyen minta.

Hozzáteszem... ezen a kerékpáron ez a legdrágább alkatrész/kiegészítõ!
Még nagykeráron is igen drága!

Csõ
Balatonfenyves,MCC találkoz:https://picasaweb.go...enyves2011Majus
Viszonylag új szerzeményem:http://picasaweb.goo...uisers/Chesini#

hdanesz

hdanesz

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Nos, itt vannak a képek:

Lenne egy kérdésem: minden Drifter ülésen van ilyen hímzésszerû minta? Az ülés az egyik kedvenc alkatrészem rajta.

balint75

balint75

vendég

• fórumtag
  • 244 posts

Bár sosem lehet tudni.

Íme a kép róla:
Feltöltött kép

csõ

Kib....tt jól néz ki! Amacskához meg gratulálok.