Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cruiser bringák

- - - - -

• Please log in to reply
1576 replies to this topic

CSabiCSekker

CSabiCSekker

törzsvendég

• fórumtag
  • 547 posts
Sziasztok nagyon régóta olvasom a fórumot , nagyon sirály (nem bírtam tovább, regisztráltam).Pici segítségre lenne szükségem,nem tudja valaki hol kapok 26x2.35 méretü fehér peremes gumit , köszi elõre is.... !

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Sziasztok! lenne egy szakmai kérdésem: Az alábbi linken látható bicajon a teló csak kamu vagy tényleg?
http://www.feltracin...4,1519&pid=8736

Helló !
Nos, én úgy látom, hogy a bringa a régi motokrossz elõtt tiszteleg, ezért az utánzat teló ! De csak utánzat, ez látszik, nincsenek különbözõ vastagságú, egymásba csúszó csövek.
Egyébként klassz cucc, veterán motokrosszos tinédzser gyerekének meg egyszerûen bajnok ! :D:D:D
Csá csõ

You can never have "enough" bikes.

vighsz

vighsz

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok! lenne egy szakmai kérdésem: Az alábbi linken látható bicajon a teló csak kamu vagy tényleg?
http://www.feltracin...4,1519&pid=8736

monyec

monyec

törzsvendég

• fórumtag
  • 542 posts

Sziasztok!Remélem nekem is összejön a Szegedi találkozó!A program szerintem jó, úgyhogy jelentkezem a feleségemmel és a lányommal!
pipers

Szia!

Mi beszéltünk telefonon . remélem minél negyobb repertoárt fel tudsz vonultatni a "gyermekedbõl".
Várunk szeretettel:Monyec és " Családja"

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts
Csõváz !
Úgy néz ki, a szegedi talin ott leszek !:D
Próbálom az asszonyt is puhítani, meg a nagy fiamat...
Addig is :
Csá csõ

You can never have "enough" bikes.

pipersgarage

pipersgarage

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
Sziasztok!Remélem nekem is összejön a Szegedi találkozó!A program szerintem jó, úgyhogy jelentkezem a feleségemmel és a lányommal!
pipers

davenef

davenef

vendég

• fórumtag
  • 180 posts

a fék (görgõs agyfék) Shimano BR-IM41-F sorszámú (4590,-Ft) azért ez, mert egyrészt itt és most ez volt kapható

és elég olcsó, másrészt ez a tipus hûtõtárcsa nélküli, pont ahogy szerettem volna.
Kellett még egy új, hozzá való agy (Shimano NX 40: 1790,-Ft), fékkar (Nexus 2500,-Ft), szerelék, és ha már szétszedték,
lecseréltettem a küllõket is rozsdamentes acélra.
Így az elsõ kerék munkadíjjal együtt 12 eFt volt. Másik 15 az agyváltó volt, szóval technikailag megvettem a kerót mégegyszer.

A www.maniac.hu csinálta, azt mondták, hogy a villát semmiképp se szabad kifúrni, mert az teljesen elgyengíti
(állítólag próbálták, nem az enyémen...) ezért egy bilinccsel rögzítették. Nagyon nem értek hozzá,
de a mûködése hasonló a kontráéhoz, ezért kell, hogy ellentartson a keréknek a váz, ha meghúzod a fékkart.
Azt is mondták, hogy ha nem akarom, hogy gyorsan elgörbûljön a villa, akkor ne használjam magába, csak kiegészítõ féknek.
Ettõl függetlenül jó erõs lett. Majd meglátod :)

Vegacs, Redboat, maximális köszönet a kimerítõ hasznos info-ért! Redboat pont olyant használsz, mint amit TOmaso is javasolt, a pepedál közel van hozzám, kapcsolatba lépek velük, szeptember 20-ra remélhetõleg lesz már normális elsõfékem.

Más. Rendeltem egy nyeregcsõre rakható csomagtartót, azon belül õt:
Feltöltött kép
Egyszerûen muszáj volt, ugyanis megérkezett az "atombiztos" lánclakat, amit Jenkiföldrõl rendeltem az itthoni ár feléért, nagyon masszív, csak éppen majdnem olyan nehéz, mint a bringám és egyszerûen nincs hova rögzítenem. Úgy látszik, Redboat-hoz hasonlóan nem "csupaszítok", hanem bõvítek, de remélem, nem lesz stílusidegen... ;)
happy cruisin'
davenef

redboat

redboat

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

Szia Redboat!

Honnan és mennyiért oldottad meg a dobfékes megoldást? Pontosan milyen tipus és hol vetted?
Nagyon érintett vagyok a témában, mivel a Nirve-öm elsõ patkóféke szinte semmit nem ér, már két kerékpárboltban jártam, az egyikben annyit tudtak tenni, hogy kicserélték a fékpofát bmx-re, de így is gáz. Azt mondját, egy dobfékes megoldás 40 rugómban fájna, az azért tényleg fájna, úgyhogy kíváncsi vagyok, Te mennyibõl úsztad meg.

Ez a sisak egészen jól illik a bicajhoz, lehet, hogy én is veszek egy hasonlót és a jelenlegit megörökli az asszony... :D

Szeptember 20 nekem OK! Budapest Amszterdamja kíváló helyszín egy cruiser-talihoz. És ott tekerhetnénk is! :)

Szia,
a fék (görgõs agyfék) Shimano BR-IM41-F sorszámú (4590,-Ft) azért ez, mert egyrészt itt és most ez volt kapható
és elég olcsó, másrészt ez a tipus hûtõtárcsa nélküli, pont ahogy szerettem volna.
Kellett még egy új, hozzá való agy (Shimano NX 40: 1790,-Ft), fékkar (Nexus 2500,-Ft), szerelék, és ha már szétszedték,
lecseréltettem a küllõket is rozsdamentes acélra.
Így az elsõ kerék munkadíjjal együtt 12 eFt volt. Másik 15 az agyváltó volt, szóval technikailag megvettem a kerót mégegyszer.

A www.maniac.hu csinálta, azt mondták, hogy a villát semmiképp se szabad kifúrni, mert az teljesen elgyengíti
(állítólag próbálták, nem az enyémen...) ezért egy bilinccsel rögzítették. Nagyon nem értek hozzá,
de a mûködése hasonló a kontráéhoz, ezért kell, hogy ellentartson a keréknek a váz, ha meghúzod a fékkart.
Azt is mondták, hogy ha nem akarom, hogy gyorsan elgörbûljön a villa, akkor ne használjam magába, csak kiegészítõ féknek.
Ettõl függetlenül jó erõs lett. Majd meglátod :)
Minden ellentmondásmentes, a természetes számok elméletét tartalmazó,
formális-axiomatikus elméletben megfogalmazható olyan mondat,
mely se nem bizonyítható, se nem cáfolható.

redboat

redboat

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Húdejó:

T0maso - 2 fõ
monyec - 4 fõ
davenef
jidaki
redboat - 4 fõ

remélem nem hagytam ki senkit.
többiek??

szeptember 20. (szombat)
Felteszem egy normál cruiseres nem kel fel ötkor, hogy nyolckor odaérjen egy találkozóra, ezért javaslom a következõ programot:

10.00 - 11.00 Gyülekezõ a Klauzál téren (pockolás a cukrászdákban)
11.00 - 12.00 könnyed tekerés a Kõrössy Halászcsárdához
12.00 - 14.00 ebéd ugyanott
14.00 - 15.00 könnyed tekerés
15.00 - 16.00 kult. program (pl.: Szent István téri Víztorony - kilátó)
16.00 - 17.00 könnyed tekerés vissza a Klauzál térre
17.00 - pockolás a cukrászdákban.

Ha valaki itt alszik, lehet esti tekerés is, stb.
A hétvégén készítek térképeket a googel maps-ban, útvonal javaslatokkal.

Mit szóltok?

üdv:
redboat
30/91 50 499
Minden ellentmondásmentes, a természetes számok elméletét tartalmazó,
formális-axiomatikus elméletben megfogalmazható olyan mondat,
mely se nem bizonyítható, se nem cáfolható.

pipersgarage

pipersgarage

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
Szia!Igen, vázat is adok el külön ugyanúgy, ahogy a többi alkatrészt is!Az árak sokmindentõl függenek pl:fényezés, felszereltség stb.Hívj az árakért!
Köszönöm érdeklõdésed!
pipers

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

Üdv mindenkinek!

Megfogadtam Karesz tanácsát (egy cruiser-t csupaszítani kell..:D ) és levettem a láncvédõt. Nem túl nagy átalakítás, de tény hogy sokkal lazább, letisztultabb hatást kelt most a keró. Ráadásul a fekete láncvédõn lévõ piros felirat nem igazán illett a képbe. :)

Nekem sem tetszik a láncvédõ,fõleg a színe,ezért próbáltam egy tihany láncvédõt szerezni de sajna a srácnak egy sima láncvédõje volt csak rosszul emlékezett a formájára.

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

Szia!

A hátsólámpát kint vettem a sógoroknál (radhaus-erwin).A héten megyek ki a megkésett 3-as váltót tetetem be a fiam bringájába.Ha kell add meg a telószámod és megcsöröglek, hogy mi az ára.Ha jól emlékszem 24 euró.

Nagyon köszi az infót,az a lámpa minden pénzt megérne de most pont annyi hiányzik hozzá amibe kerül.Késõbb visszatérünk rá hátha jársz majd még arra.Mégegyszer KÖSZÖNÖM!
Kis hazánkban nagyon kevés cuccot lehet fellelni sajna,de majd egyszer ez is megváltozik.:afro:

T0maso

T0maso

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 posts
A szegedi találkozóra -ígéretem szerint- mi is szívesen bejelentkezünk 2 fõvel!

vegacs

vegacs

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts

Helló!Feltöltött kép

Davenef!
Ami görgõs dobfék van az enyémen az a pepedál webáruházában 4200 ft
Más kérdés , hogyan lehet felrakni a villaszélesség miatt ill. a rögzítése lehet még macerás.
Te is kérdezz rá sztem Vegacsra õ többet fog tudni errõl!

Borisznak csak annyit, én soha nem szólok le semmit ha még olyanom sincs.A cruiser kerékpár egy tág fogalom amibe sok dolog belefér pl.a deore semmiképpen sem. A vázgeometriákról pedig mindenkinek más az elképzelése és ez IGY JÓ.Ettõl vagyunk sokfélék és érdekesek.Tényleg kicsit olvass vissza, sok leírást, linket, képet osztottunk meg itt amibõl mi is okosodtunk, sztem pont ezért jó a fórumunk.Igaz srácok? :)

A villák papucstávolságai manapság már egy méretûek.(persze vannak kivételek,pl:a nyolcas tengelyû elsõ agyak.de az már ritka.)
A villába helyezés annyiban tér el a sima elsõ agy behelyezésétõl,hogy a féktestnek van egy ilyen "füle" amit megfelelõképpen rögzíteni kell a villa egyik szárához.Ezt úgy szokták megoldani(pl:electra),hogy úgy van kialakítva a villa,hogy van rajta egy reáhegesztett kis nyílás/rés/lyuk...szóval egy ilyen nut.Ebbe megy bele a fékszerkezet nyúlványa(a szakmai nevét nemtom).
Ha ilyen nincsen akkor egy fémbilincsel oldják meg.Nagyjából ennyi...Asszem Davenef bicaján is így van megoldva...a képein nem látom jól.

csõ
Balatonfenyves,MCC találkoz:https://picasaweb.go...enyves2011Majus
Viszonylag új szerzeményem:http://picasaweb.goo...uisers/Chesini#

monyec

monyec

törzsvendég

• fórumtag
  • 542 posts
Szeptember 20 nekünk jó.Feleségem már rég szeretne Szegedre menni egy jó halászlére.Természetesen egy jó találkozó még emeli a nap értékét.tehát részünkrõl 4 fõ.Aki szegedi addig nézzen utána hol van a legjobb halászlé légyszi.Sziasztok

Többiek???

monyec

monyec

törzsvendég

• fórumtag
  • 542 posts

Biztos jó volt ott lenni!
Szépek a képek!
A képek között láttam a piros electra hátsó lámpáját, na hasonlót hajkurászok,de eredménytelenül!
Üdv mindenkinek!

Szia!

A hátsólámpát kint vettem a sógoroknál (radhaus-erwin).A héten megyek ki a megkésett 3-as váltót tetetem be a fiam bringájába.Ha kell add meg a telószámod és megcsöröglek, hogy mi az ára.Ha jól emlékszem 24 euró.

hdanesz

hdanesz

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Üdv mindenkinek!

Megfogadtam Karesz tanácsát (egy cruiser-t csupaszítani kell..:D ) és levettem a láncvédõt. Nem túl nagy átalakítás, de tény hogy sokkal lazább, letisztultabb hatást kelt most a keró. Ráadásul a fekete láncvédõn lévõ piros felirat nem igazán illett a képbe. :)

pickup72

pickup72

törzsvendég

• fórumtag
  • 980 posts
Üdv Cruiseresek!

Gratulálok Mindenki átalakításához, jók lettek, bírom amikor pezseg a fórum a sok újdonságtól...Egy dobféken én is gondolkozom, mert a mostani elsõfék elég gyatra, és az elõbbi ennyiért már nem rossz.:chin:
A kedves (és nem annyira kedves) leendõ cruisereseknek javaslom, menjenek el egy találkozóra, nagyon leesik az álluk, de tényleg. Olyanokat is lehet ott látni, ami esetleg megváltoztathatja a cruiserekrõl alkotott (tév)képüket. Élõben még sokkal szebbek mint a képeken.:)
Ha jól látom, készül a következõ tali? :clap:

davenef

davenef

vendég

• fórumtag
  • 180 posts

Helló!Feltöltött kép

Davenef!
Más kérdés , hogyan lehet felrakni a villaszélesség miatt ill. a rögzítése lehet még macerás.

Borisznak csak annyit, én soha nem szólok le semmit ha még olyanom sincs.A cruiser kerékpár egy tág fogalom amibe sok dolog belefér pl.a deore semmiképpen sem. A vázgeometriákról pedig mindenkinek más az elképzelése és ez IGY JÓ.Ettõl vagyunk sokfélék és érdekesek.Tényleg kicsit olvass vissza, sok leírást, linket, képet osztottunk meg itt amibõl mi is okosodtunk, sztem pont ezért jó a fórumunk.Igaz srácok? :)

TOmaso, köszi szépen, könnyen lehet, hogy ez lesz a megoldás!
happy cruisin'
davenef

T0maso

T0maso

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 posts
Helló!Feltöltött kép

Davenef!