Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Cruiser bringák

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1576 hozzászólás a témában

T0maso

T0maso

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Üdvözlet az MCC fórumán!
Gratula az új Nedao-hoz, a springer villáról volt már szó és az egyéb alkatrészek szükséges cseréjérõl is, elsõre Karesz ugrik be neki volt Nedaoja, ill. Myk74-nek is az volt sztem kérdezd õket, vagy olvass vissza kicsit. Ha ráérsz, Szegeden találkozó lesz szept. 20-án.

Más:Íme a donorFeltöltött képFeltöltött kép
Csak azért linkeltem be, mert szinte sajnálom szétszedni, de majd a dynoban él tovább a 'lelke'.hehe

Samanbacsi

Samanbacsi

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Üdv Mindenkinek!
Épp most vásároltam egy Nedao-t! Teljesen elkábultam a formától, de gondolom vagyunk így ezzel egy páran...
Néhány dolgot kérdeznék:
-Nem csinál-e vki ilyen villát csak merevebbet, esetleg csapágyazva. Nekem pl. nem fut egyenesen a gép... kicsit ugyan de kanyarodik elengedett kézzel. Egyik fórumtárs írta, hogy próbál majd egy komolyabbat szerkeszteni. (elnézést de elfelejtettem a nicket)
-Tervezek bele agyváltót. (nyáron néhány emelkedõn odalett a mosoly :)) De lehet kéne hozzá fék. A v fék nem tetszik ezen a bringán. Én elsõr gondolatra szerettem volna tárcsákat rátenni de a szakértõ azt mondta, hogy nem bírná a jelenlegi villa + kialakítás miatt nem lehet. Ez a tárcsa dolog inkább fícsör lenne, külsõség. De aztán az jutott eszembe, lehet nem is illene hozzá... Szóval várom a véleményeteket! Köszi! :)

T0maso

T0maso

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Köszi akkor jól választottam!
A barátnõm szerint k béna, Õ nem szereti az ilyen devecseri "megoldásokat"...hehe nekem mániám ott guberálni, tegnap vettem egy puch 24-es versenyfélét 3500-ért, hogy a torpedót kifûzöm belõle a dyno-ba a többit meg eldobom.Hát estére kipucoltam az összes agyat rajta meg a felniket is és elõjött a régi fénye.Eredeti krómozott kerekek,szép varratok,alu sárvédõ,fém láncvédõ, fehérfalú bár vékony semperit gumik, a pedál, a középtengely, a hajtókarok olyan acélból vannak amilyen a mai 150e ft-os bicókon ismeretlen, vagy prémium árkategóriás opció.
Ez a kb 30 éve Grazban gyártott bicaj meg tudja.
Ti hogy vagytok ezzel?Sztem az egész világ megy a gagyi felé.
Na ennyit a nosztalgiámról.
Monyec ez a lámpa inkább csak szembõl kerek, a hátulja összecsúcsosodik ha van ilyen szó :DFeltöltött kép
Viszont nagyon jó ötlet a 8-as rá.
Ez meg az új hátsó lámpám, ez is belefért az ezerötbe:
Feltöltött képFeltöltött kép

monyec

monyec

törzsvendég

• fórumtag
  • 542 hozzászólás
Hali Tomasso!

Szerinted a fiam bringájára tudok belõle egy 8-as golyó formátumot (persze átfestéssel,kis simléderel) kialakítani?A hátsó részét nem látom rendesen.Hajadzik a golyó formára?

Csõ:Monyec

vighsz

vighsz

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
T0maso, vagány a lámpád! Ez valami motorkerékpáré nem? Hogy vezetted bele az elekrtomosságot?
Szabi

T0maso

T0maso

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Feltöltött kép
devecseri 'pláza' lámpa "ezerötéé van, óócsóbban nem adom" .
Készülõdünk mi is a szegedi halászlére, a Kata panzióban alszunk meg szombat este, ha vki ottalszik náluk van még szabad szoba!

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás
Vegacs !
Köbö hasonló a zenei irányultságunk (is) :D
Úgyhogy a szegedi találkára hozz v.mit, oksa ?
Esetleg a drótposta is szóbajöhet !:D
Azt hiszem, ez valami OFF , vagy mi(?) volt .
Nem t'om...
ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
Csá csõ

You can never have "enough" bikes.

vegacs

vegacs

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Hé Karesz!!!
A képen nem látom asszonyod paripáját....:)
Nana... te kettõvel Õ meg eggyel se???

csõ
Balatonfenyves,MCC találkoz:https://picasaweb.go...enyves2011Majus
Viszonylag új szerzeményem:http://picasaweb.goo...uisers/Chesini#

davenef

davenef

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás

Nekem is igérték, a nyáron nem jött össze nekik, remélem neked több szerencséd lesz.
Fûzetni kell, számold rá, hogy ekkor kérdezik meg, hogy akarsz-e küllõ cserét rozsdamentes acélra (én akartam) :)

Szerintetek ez nem ugyanaz a dobfékes SRAM agy?
http://global.ebay.c...Id=190246302114
happy cruisin'
davenef

redboat

redboat

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

...Más kérdés, hogy nehéz beszerezni, abban maradtunk, hogy jövõ héten hívjam õket. ...

Nekem is igérték, a nyáron nem jött össze nekik, remélem neked több szerencséd lesz.
Fûzetni kell, számold rá, hogy ekkor kérdezik meg, hogy akarsz-e küllõ cserét rozsdamentes acélra (én akartam) :)
Minden ellentmondásmentes, a természetes számok elméletét tartalmazó,
formális-axiomatikus elméletben megfogalmazható olyan mondat,
mely se nem bizonyítható, se nem cáfolható.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás
Á, nem vészes, asszem köbö 20 cm, de ki is lehet azt szerelni.
A szélessége és a súlya inkább a határeset.
De már be vagyok sózva, ezért is próbálgatom.. :D
Kölcsönzés? Hhhö hö
Feltöltött kép
És ezt a zöld csodát is biztosan viszem, úgyhogy lehet készülni egy kis baromkodásra is :peace2:
Csá csõ

redboat

redboat

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Hali !

Nem t'om, milyen lesz így autózni ?:confused:
Csá csõ

Hány centi van a hátsó bringa elsõ kereke és a föld között? 10?
merész :scared:

Asszem lehet Szegeden bicajt kölcsönözni, ha gondolod ;-)

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás
Hali !
Feltöltött kép

Nem t'om, milyen lesz így autózni ?:confused:
Csá csõ

davenef

davenef

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás

A villák papucstávolságai manapság már egy méretûek.(persze vannak kivételek,pl:a nyolcas tengelyû elsõ agyak.de az már ritka.)

A villába helyezés annyiban tér el a sima elsõ agy behelyezésétõl,hogy a féktestnek van egy ilyen "füle" amit megfelelõképpen rögzíteni kell a villa egyik szárához.Ezt úgy szokták megoldani(pl:electra),hogy úgy van kialakítva a villa,hogy van rajta egy reáhegesztett kis nyílás/rés/lyuk...szóval egy ilyen nut.Ebbe megy bele a fékszerkezet nyúlványa(a szakmai nevét nemtom).
Ha ilyen nincsen akkor egy fémbilincsel oldják meg.Nagyjából ennyi...Asszem Davenef bicaján is így van megoldva...a képein nem látom jól.

csõ

A pepedálban egy másik megoldást javasoltak:
Feltöltött kép
SRAM Dobfékes elsõ agy
80 mm-es átmérõjû "klasszikus" dobfékes elsõ agy,
szerelékkel 36 lyukas kivitel

~10 E HUF . Külsõre még jobban is illik a bringámhoz.
Más kérdés, hogy nehéz beszerezni, abban maradtunk, hogy jövõ héten hívjam õket. Tartok tõle, hogy a beszerelése az esetlegesen hozzá szükséges fékkarral együtt megint ugyanannyi lesz... Bár az még mindig nem 40, amivel egy másik helyen riogattak. Jól gondolom laikusként, hogy ezt már be is kell fûzni?
happy cruisin'
davenef

jidaki

jidaki

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Jidaki azaz Burg 1 vagy két fõ... (nem tudom hazamegy-e a párom azon a 7végén...)
ja, és két napra rá (szept 22) Critical Mass... :)

redboat

redboat

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Sziasztok,

látom szépen növekszik a társaság :clap:

pickup72
kboross – 3 fõ
pipersgarage – 3 fõ
T0maso - 2 fõ
monyec - 4 fõ
davenef - ? fõ
jidaki
redboat - 4 fõ

A gyerekekre már én is gondoltam, tekintettel a 2 db 2,5 éves ivadékomra. Nekik ebéd után biztos kell aludni, ezért a hozzájuk hasonló korú kicsiknek, ha vannak, a halászcsárda után a felségemmel fel tudjuk ajánlani, hogy nálunk le lehet majd fektetni õket.
A kerékpárokat be lehet tenni a zárt tárolóba.

Az útvonalakat is igyekszem kellõen rövidre és gyerekbarátra tervezni, szerencsére Szegeden elég sok járdára festett kerékpárút található.

A Szent István téri víztorony ügyében rajta vagyok, hogy kinyissák nekünk és felmehessünk a tetejére. (Ez eddig minden ismerõsömnek bejött és a gyerekek is szerették.)
Utána átgurulhatunk a múzeum elé: a híd alatt remek büfé, ahonnan pont rálátni a játszótérre, aminek a másik oldalán fagyizó is van.

A program ezek alapján nagyjából:

10.00 - 11.00 Gyülekezõ a Klauzál téren (pockolás a cukrászdákban, sörözés)
11.00 - 12.00 könnyed tekerés a Kõrössy Halászcsárdához
12.00 - 14.00 ebéd ugyanott
14.00 – 14.30 könnyed tekerés, nagyonkicsik lefektetése
14.30 – 15.30 kult. program (pl.: Szent István téri Víztorony – kilátó, a téren pockolás)
15.30 - erõnlét szerinti rövid vagy hosszú útvonalon könnyed tekerés a Belvárosi hídhoz (pockolás a cukrászdákban, sörözés, játszótér)

Szállás:
http://magyar.szegedhotels.com/
http://www2.u-szeged...szab/szobak.xml

üdv:
redboat
30/91 50 499

pickup72

pickup72

törzsvendég

• fórumtag
  • 980 hozzászólás
Halihó!

Lehetne esetleg kérnem, hogy helybeli nézzen utána valamiféle szállásnak?(nem baj ha nem elnöki lakosztály) .Köszi.
Mert úgy néz ki, én is megyek.:afro:

davenef

davenef

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás

Sziasztok!Remélem nekem is összejön a Szegedi találkozó!A program szerintem jó, úgyhogy jelentkezem a feleségemmel és a lányommal!
pipers

Üdv az új fórumozóknak!

Pipersgarage: nagyon tetszenek a bringáid, lehet, hogy cruiser-kormány ügyben üzletet köthetünk
Vigsz: Látom, komolyan gondolod ezt a teleszkópot a leendõ cruisereden ;)
CSabiCSekker: bizony, várjuk a bemutatkozó képeket!

Lehet, hogy magam is családostul megyek a szegedi találkozóra.
Ezzel kapcsolatosan javasolnám, hogy a sok gyerkõcre való tekintettel állomásozzunk majd egy jófajta szegedi játszótéren is, lehetõleg olyannál, aminek a közelében a "felnõtt krúzolók" szomjukat olthatják... :cheers:
happy cruisin'
davenef

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Sziasztok nagyon régóta olvasom a fórumot , nagyon sirály (nem bírtam tovább, regisztráltam).Pici segítségre lenne szükségem,nem tudja valaki hol kapok 26x2.35 méretü fehér peremes gumit , köszi elõre is.... !

Üdv a csapatban!
Szerintem van itt egy pár szaki aki meg tudja majd neked mondani,én talán a barátom révén olyat tudok szerezni ami a Schwinnemen van,kenda flame,szégyen de fejbõl nem lököm a méretét(talán 2,135).Vagy kérdezd meg Örökösföldön Kalót!
Gondolom van cruisered vagy most építed,úgy hogy a bemutatkozó képeket el ne felejtsd!
Már ketten vagyunk!:bananadan

CSabiCSekker

CSabiCSekker

törzsvendég

• fórumtag
  • 547 hozzászólás
helló myk74 tiszta vak vagyok,csak most tünt fel hogy "földim" vagy...... bocsi
.....az élet megy tovább, csak kétkeréken !