Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
9164 hozzászólás a témában

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

2007-es újdonság
a trek már használja, az a neve ABP
Trek ABP Explained
Dave Weagle’s New Suspension System: SPLIT PIVOT

Az újdonság az, hogy 3 év után sikerült levédetni, és most örömmel közli DW, hogy a Trek és a többi fejõs tehén már rányomtathatja a vázra a szabadalom számot.

Érdemes a kommentekbe is beleolvasni, DW suspension guru-t nem igazán kedvelik...

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Labidani: az a festés a TWR (gyáricsapat) tagjainak jár csak.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Dave Weagle megint alkotott,split pivot:
Dave Weagle
Hasonlít Sunn dh bringájának hátuljára.

2007-es újdonság
a trek már használja, az a neve ABP
http://www.sicklines...-abp-explained/
http://www.sicklines...em-split-pivot/

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

A Session viszont bûn ronda lett:
http://1.bp.blogspot...h_1176600a.jpeg

hmm..
Amikor én láttam a Session-t, az nekem tetszett. De az ez volt. Vagy ez egyedi festés a versenyzõknek? Vagy az egyik a Session 8, a másik meg a 88?

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Itózs: Gepida Karaton SP (dirt váz), elképesztõen elvetemült belsõ átmérõvel, a saját nyeregcsövén kívül (mármint amivel "teljes" bicajként szerelik, ráadásul csak 305mm) eddig összesen egy BBB nyeregcsõ volt, amit találtam ekkora méretben (annak a hossza is rendben van, 350/400). Szóval ja, nincsenek illúzióim, de hátha valahol piacra dobják a közeljövõben.. vagy marad az adapter. :-)

tamaska: Igen, nyilvánvaló. :-)

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Dave Weagle megint alkotott,split pivot:
Dave Weagle
Hasonlít Sunn dh bringájának hátuljára.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Irritum: Ez a 30,4 igen fura méret. Milyen vázad van? Ilyet biztos nem találsz. Az átlag méretek a (amit gyártanak állítható nyeregcsõben) következõk: 27.2, 30.9, 31.6.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Én is egy apró vázból fogok "merev am" bicajt építeni (mert az XC vázzal egyre kevésbé az igazi + összpattogós váz+tag árképzése egyelõre nem az én világom) és az a 7-9" pont passzolna, tehát ilyen felhasználásnál ez nem feltétlenül elhagyagolható (bár a 30.4-es nyeregcsõméret miatt erre ráfaragtam, mert ekkorát még egy gyártónál sem láttam, számomra elérhetõen). Tehát itt nem a _mindent egy bicajjal_, hanem a _nincs keret "nagy bicajra" helyzet_ a predomináns, inkább.

Ha valaki tud 30.4-es állítható nyeregcsõrõl (vagy ami a jövõben dobnak piacra) akkor toljon egy PM-et, kérem!

ezeket mindig csak 1-2 meretben fogjak csinalni es aztan a felhasznalo a vazahoz adapterezi. nem olyan egyszeru csilliard kulonbozo meretben legyartani mint egy sima nyeregcsovet, szal nem kell az adaptertol felni, ez a gyari ajanlas.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Megy itt az oltás oda-vissza ;)
Figy, voltam már olyan helyen, ahol nagyon jó lett volna, ha azt a 22 centit egy mozdulattal tolom be. Naponta többször. Így maradt a megállok, gyorszár ki, letolom, gyorszár be megoldás, majd vissza ugyanez. És igazad van nem itt Magyarországon kellett volna. Az más kérdés, hogy itthon egy (tudom eretnek vagyok) merevvázba raknám, ami 14"-os. Ebbe igazán nem sok a +22 cm. Igaz ott is merevet használtam (Nem Alpok, balkán).

az egész ott kezdõdött, hogy közöltél egy tényt ("ez a legjobb..") majd kiderült, hogy még csak nem is láttad élõben.
innen nézve az "oltás" kicsit érthetõ. tekintve, hogy megmagyarázni nem tudtad miért a legjobb, csupán azt tudtad elmondani, amit mindenki látott, hogy ennek a legtöbb az útja. ez alapján messze nem biztos, hogy ez a legjobb, fõleg mondjuk akkor, ha 2 hónap után körbeforog a nyereg, vagy csak simán lötyög, mert elkopott a vezetõ belül.
biztos én vagyok amugy értetlen, meg ez csak olaj a tûzre, de ha tiz centit lentebb tolok a nyergen, akkor az már épp elég hogy bármilyen helyzetben mögé tudjak ülni. a további süllyesztésnek igy elvész az értelme.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Én is egy apró vázból fogok "merev am" bicajt építeni (mert az XC vázzal egyre kevésbé az igazi + összpattogós váz+tag árképzése egyelõre nem az én világom) és az a 7-9" pont passzolna, tehát ilyen felhasználásnál ez nem feltétlenül elhagyagolható (bár a 30.4-es nyeregcsõméret miatt erre ráfaragtam, mert ekkorát még egy gyártónál sem láttam, számomra elérhetõen). Tehát itt nem a _mindent egy bicajjal_, hanem a _nincs keret "nagy bicajra" helyzet_ a predomináns, inkább.

Ha valaki tud 30.4-es állítható nyeregcsõrõl (vagy ami a jövõben dobnak piacra) akkor toljon egy PM-et, kérem!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Hát igen, ismerem azt a szokást, hogy sokan egy bringával akarnak megoldani mindent. Triál vagy dual vázat használnak maratonra, XC-re, és túrázásra. Lelkük rajta...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Aga: Használtál már állítható nyeregcsövet? 22 cm az irdatlan sok. Feleslegesen sok. Nekem 125 mm-t állítható KS van. Itthonra az is sok, az Alpokban van olyan meredekség ahol van értelme. Nem használod soha a tökig letolást, felesleges. Nem véletlen, hogy a CB Joplin 75 mm- vel nyitott. Aztán rájöttek, hogy azért külföldön ez kevés és idén felhúzták az utat 100-ra. De 22 cm? A mozgás milyensége, a kikotyogósodás mértéke, a megbíthatóság (nem ragad meg egy magasságban) sokkal fontosabb ismérvek mint az út.

Megy itt az oltás oda-vissza ;)
Figy, voltam már olyan helyen, ahol nagyon jó lett volna, ha azt a 22 centit egy mozdulattal tolom be. Naponta többször. Így maradt a megállok, gyorszár ki, letolom, gyorszár be megoldás, majd vissza ugyanez. És igazad van nem itt Magyarországon kellett volna. Az más kérdés, hogy itthon egy (tudom eretnek vagyok) merevvázba raknám, ami 14"-os. Ebbe igazán nem sok a +22 cm. Igaz ott is merevet használtam (Nem Alpok, balkán). Persze, hogy jobban számít az elhasználódás, de eddig ahol olvastam az ilyen nyeregcsövekrõl, erre volt a legkevesebb panasz. Igaz nagyon valószínû, hogy azért mert kevesebben használják, úgyhogy valszeg nem számít, de nekem ezekbõl ez jött be a legjobban, no meg a mechanikusak ;) . Ismétlem: NEKEM . Tehát nem szentírás, és nem is az általános irányelv az emberek számára :P

Szegény Mjani azóta már mondta, hogy a képek alapján már nem tûnik xc pályának, de azért õ is kap mindenkitõl. Biztos rossz hetetek volt ;) .

Ride everywhere.

.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Ja, már én is látom. Pont ma akadt a kezembe egy klotyó magazinozás közben német Bike és ott írták. Szóval az akkor nem:-)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Melyik mindegyik? A KS, a Crank Brothers, Blacx, Speci Command Post- hirtelen ezek jutnak eszembe, és ezek mind bárhol megállíthatóak az útjuk teljes vertikumában. Vagy félre értettem valamit?

a speci csak 3 helyen rögzül, nem bárhol. cserébe nem olajos.

kupakos

kupakos

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

A videó alapján nekem egyáltalán nem jön át, hogy milyen durva. Egy laza xc pályának tûnik.

ha csak a feléig eljutsz a nyóccentis rugóutaddal és még nem csokis a nadrágod. . . .

kupakos

kupakos

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

szééép

Feltöltött kép

hol lehet kapni azt a nagyitót amivel az ilyen pöcsömnyi kis képeket láthatom normális méretben? hm?

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Champéry eredmények (mert ugye kivételesen szombaton volt a döntõ):
1. Gee
2. Minnaar
3. Fairclough
4. Blenki
5. Spagnolo
Nõk:
1. Ragot
2. Jonnier
3. Nicole
4. Pugin
5. Moseley

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Ok-ok lehet, de ha megnézed 9" -nyit egyik sem állítható. Ez meg igen.

tehat mivel ez tobbet mozog mint az osszes tobbi, egyertelmuen jobb is mint az osszes tobbi. icipicit egysiku gondolkodas nem?

ennyi erovel a boxxer jobb mint a sid mert tobbet mozog. lol
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ezek szerint nem sok ilyen videót láttál még. De azért laza xc pályának titulálni. Minimum érdekes. Szerintem tizenemberben mozoghat azon hazánkbeli emberek száma akik elsõ látásra CSAK ÚGY legurulnának rajta.

Eltaláltad, nem sokat láttam eddig. A DH közvetítéseken is mindig azt nézem, hogy egyáltalán nem tûnik nehéznek a pálya. Aztán persze élõben már nem így gondolnám. :)

A sebesség mindent megold.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

A videó alapján nekem egyáltalán nem jön át, hogy milyen durva. Egy laza xc pályának tûnik.

Ezek szerint nem sok ilyen videót láttál még. De azért laza xc pályának titulálni. Minimum érdekes. Szerintem tizenemberben mozoghat azon hazánkbeli emberek száma akik elsõ látásra CSAK ÚGY legurulnának rajta.
Aga: Használtál már állítható nyeregcsövet? 22 cm az irdatlan sok. Feleslegesen sok. Nekem 125 mm-t állítható KS van. Itthonra az is sok, az Alpokban van olyan meredekség ahol van értelme. Nem használod soha a tökig letolást, felesleges. Nem véletlen, hogy a CB Joplin 75 mm- vel nyitott. Aztán rájöttek, hogy azért külföldön ez kevés és idén felhúzták az utat 100-ra. De 22 cm? A mozgás milyensége, a kikotyogósodás mértéke, a megbíthatóság (nem ragad meg egy magasságban) sokkal fontosabb ismérvek mint az út.