Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
9164 hozzászólás a témában

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

http://www.pinkbike.com/photo/999694/

ígéretesnek tûnik.

te jó isten mekkor tárcsa elõl
mintha 203nál nagyobb lenne

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Forrás:http://www.pinkbike.com/
Arany Bash Guard: Feltöltött kép

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
szerintem egyáltalán nem irreális a 90%+ hatékonyság. Az én értelmezésem szerint a hatékonyság itt annyit tesz, hogy a munka, amit végzünk a hajtókaron, az mekkora munkaként jelentkezik a hátsó tengelyen, és ebben a láncos erõátvitel nagyon is jó.

A gearbox sem lesz hatékonyabb, mint egy egyenes futású láncvonal egy láncváltós rendszernél, hiszen ugyan azt a láncos erõátvitelt alkalmazza. Elõnye inkább az igénytelenségben rejlik, a fokozatok szabad megválasztásában (nincs keresztbeváltás), és hosszútávon az alacsony tömegben. A láncváltós rendszereken már nem nagyon lehet könnyíteni, de a gearboxx-ban még rengeteg lehetõség van.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

az ss lánc nem tudom mennyire mérvadó...
95%? ez minden ellenállás után?

hogy a rákba lehet hatékony egy láncváltó, amikor az valóban tele van forgó, csúszó, hajló alkatrészekkel, keersztbeváltasz, a váltás hosszú ideig tart, a váltó is ellened feszít... nem értem egészen

95% akkor, ha tiptop állapotban van minden, és egy nagyjából egyenes láncvonalat adó kombinációt választasz. Ha keresztbeváltasz, akkor lemegy a francba valahova 85 tájára.

Az ss rendszer azért jön ide, mert az agyváltó védelmében szokták mondogatni, hogy milyen jó hogy az agyváltónak is ugyanolyan a hajtáslánca mint a fasza hatékony ss-nek... hát majdnem olyan.

enté: ezt honnan vetted? Minden általam olvasott forrás szerint gyengébb az agyváltók hatékonysága. A gyártók is csak azt szokták magyarázni, hogy majdnem sikerült utolérni a láncváltókat, meg hogy az a kicsi nem is számít.

thez: nyilván hogy nem fog örökké forogni, de ettõl 95% még reális. A váltógörgõk a láncon levõ terheléstõl függetlenül mindig ugyanakkora (elég kis) erõvel fékezik a láncot. Ha egyszer megpörgeted és hagyod, akkor ez a kis fékezés látványosan megállítja. Mikor ráteszed a 80 kilódat a pedál végére, akkor eltörpül.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
agyvaltoban olaj van nem zsir.
200eft
xt/xtr valtok, lanc, lanckereksor, valtokarok.

jah es mindennek tomege van!

a suntour mar par eve probalkozik ezzel a bigyoval.
gearbox a jovo

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Jah, kamu az egész.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

könyvbõl: "A jól kent lánc mintegy 96%-os hatékonyságú erõátvitelt tesz lehetõvé, a jármûvek esetében az átvitel hatékonysága átlagosan csak 85% körül van."

még szerencse hogy a bringa nen tud olvasni :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
könyvbõl: "A jól kent lánc mintegy 96%-os hatékonyságú erõátvitelt tesz lehetõvé, a jármûvek esetében az átvitel hatékonysága átlagosan csak 85% körül van."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

jó ez az agyváltó dolog, csak tudnák a TÖMEGÉT súlyra redukálni:)

?? :)
de amúgy jaja, nehéz és drága :-/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ha annyi lenne, akkor ha beteszünk a szabadonfutó helyére egy csapágyazott görgõt, akkor a hajtókar megtekerésével annak szinte lassulás nélkül forognia kéne tovább...
de van egy sanda gyanúm hogy ezt nem tenné:)

jó ez az agyváltó dolog, csak tudnák a TÖMEGÉT súlyra redukálni:)

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás
Ezt a 9x%ot én is kétlem egyébként...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
az ss lánc nem tudom mennyire mérvadó...
95%? ez minden ellenállás után?

hogy a rákba lehet hatékony egy láncváltó, amikor az valóban tele van forgó, csúszó, hajló alkatrészekkel, keersztbeváltasz, a váltás hosszú ideig tart, a váltó is ellened feszít... nem értem egészen

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Egy csomó energia elvész a picsányi kis fogaskerekeken meg a zsír kevergetésével. Egy ss lánc 99% hatékonyságú, egy jól beállítot láncváltó 95 körül, az agyváltó meg alacsonyabb.

Az agyváltó hatékonyabb mint a láncváltós rendszerek, az ár csak a tömegtermelés kérdése, a súly csak a fejlesztésé. Próbáltam Rohloffot, és sokkal jobb mint a láncváltó, csak a markolatváltó nem tetszett. De errõl inkább az agyváltós topikban...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Miért lenne jobb helyen? Az agyban van egy csomó mozgó alkatrész, ami nem akkora élvezet. Egy nehezebb hátó agy nem tudom, miért jobb, mint egy nehezebb hajtókar. nem lóg le olyan mélyre, ez nem mindenhol számít.

Én a középre elhelyezett agyváltóról (gearbox) beszéltem.
Abban a kiépítésben amit te említesz nagyjából egyetértek veled.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

De ez a súly jobb helyen van mint a hagyományos rendszerek...

Miért lenne jobb helyen? Az agyban van egy csomó mozgó alkatrész, ami nem akkora élvezet. Egy nehezebb hátó agy nem tudom, miért jobb, mint egy nehezebb hajtókar. nem lóg le olyan mélyre, ez nem mindenhol számít.

???

Egy csomó energia elvész a picsányi kis fogaskerekeken meg a zsír kevergetésével. Egy ss lánc 99% hatékonyságú, egy jól beállítot láncváltó 95 körül, az agyváltó meg alacsonyabb.

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
elég csúfosak az új marínok :-/...mármint a nagybicajok.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
... és lényegesen drágábbak :)

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Amíg az agyváltók nehezebbek...

De ez a súly jobb helyen van mint a hagyományos rendszerek...

...és jócskán kevésbé hatékonyak, mint a láncváltók...

???

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Amíg az agyváltók nehezebbek és jócskán kevésbé hatékonyak, mint a láncváltók, addig nem...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Valoszinüleg én vagyok csak a tudatlan, de ez a sountour V-BOXX mi is egészen pontosan?
Valami oriási monoblock? de ez hol fér el a bringán? Illetve az a két kábelel vajon mit lehet rajta állitani? (fékezni???)

7-es agyváltó, külön váz kell hozzá. Ez a jövõ, a láncváltásnak vége lesz.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]