te jó isten mekkor tárcsa elõlhttp://www.pinkbike.com/photo/999694/
ígéretesnek tûnik.
mintha 203nál nagyobb lenne
te jó isten mekkor tárcsa elõlhttp://www.pinkbike.com/photo/999694/
ígéretesnek tûnik.
az ss lánc nem tudom mennyire mérvadó...
95%? ez minden ellenállás után?
hogy a rákba lehet hatékony egy láncváltó, amikor az valóban tele van forgó, csúszó, hajló alkatrészekkel, keersztbeváltasz, a váltás hosszú ideig tart, a váltó is ellened feszít... nem értem egészen
NE ÍGY! NE ÍGY!
még szerencse hogy a bringa nen tud olvasnikönyvbõl: "A jól kent lánc mintegy 96%-os hatékonyságú erõátvitelt tesz lehetõvé, a jármûvek esetében az átvitel hatékonysága átlagosan csak 85% körül van."
jó ez az agyváltó dolog, csak tudnák a TÖMEGÉT súlyra redukálni:)
Az agyváltó hatékonyabb mint a láncváltós rendszerek, az ár csak a tömegtermelés kérdése, a súly csak a fejlesztésé. Próbáltam Rohloffot, és sokkal jobb mint a láncváltó, csak a markolatváltó nem tetszett. De errõl inkább az agyváltós topikban...Egy csomó energia elvész a picsányi kis fogaskerekeken meg a zsír kevergetésével. Egy ss lánc 99% hatékonyságú, egy jól beállítot láncváltó 95 körül, az agyváltó meg alacsonyabb.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Én a középre elhelyezett agyváltóról (gearbox) beszéltem.Miért lenne jobb helyen? Az agyban van egy csomó mozgó alkatrész, ami nem akkora élvezet. Egy nehezebb hátó agy nem tudom, miért jobb, mint egy nehezebb hajtókar. nem lóg le olyan mélyre, ez nem mindenhol számít.
Miért lenne jobb helyen? Az agyban van egy csomó mozgó alkatrész, ami nem akkora élvezet. Egy nehezebb hátó agy nem tudom, miért jobb, mint egy nehezebb hajtókar. nem lóg le olyan mélyre, ez nem mindenhol számít.De ez a súly jobb helyen van mint a hagyományos rendszerek...
???
De ez a súly jobb helyen van mint a hagyományos rendszerek...Amíg az agyváltók nehezebbek...
???...és jócskán kevésbé hatékonyak, mint a láncváltók...
7-es agyváltó, külön váz kell hozzá. Ez a jövõ, a láncváltásnak vége lesz.Valoszinüleg én vagyok csak a tudatlan, de ez a sountour V-BOXX mi is egészen pontosan?
Valami oriási monoblock? de ez hol fér el a bringán? Illetve az a két kábelel vajon mit lehet rajta állitani? (fékezni???)
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]