1) nem szimpatikus az a piacpolitika, amit folytattak korábban. elég randán éltek vissza a piaci erõfölénnyel. mostmár, hogy a sram kicsit erõsebb õk is odafigyelnek jobban. (pölö dualcontrol: évekig nem volt választásod: xtr-bõl meg kellett venned mert nem volt sima 960-as hátsóváltó vagy 960-as rapidfire kar...)De ilyen mitõl van?
Én személy szerint nem szoktam utálni vállalatokat. Egyszerûen csak nem veszem meg a termékeit, ha nem szimpatikus. Pl. Manitou-t sem használnék, hacsak ingyen hozzám nem vágják.
Szerencsére végre a Shimano rendbetette váltásrendszereit is, így abból sem kell másfajtát venni.
Rob.
Mikor lesz már itthon új Saint?
Úgy értem hogy meg is lehet venni...
2) jó kérdés, nem tudom. én szeptembert szoktam mondani. még hivatalosan a németeknél sem kapható, vagyis a lange-n keresztül nem. ami a piacon van slx-bõl és saint-bõl is, az mind olyan aki megveszi a shimano-tól direktbe azzal, hogy majd kerékpárt épít belõle (wannabe OEM) aztán szimplán kiborítja a piacra. mert a legtöbb életében nem gyártott annyi biciklit, mint amennyi xt hajtókart megvesz egy év alatt....