Jelentkezz be Regisztrálj

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok
Írta 2010. július 27. - 17:40

röviden: manitou dorado-ban az én levegõs belsõm dolgozik...
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. július 27. - 17:37

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. július 27. - 17:15

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. július 27. - 16:48

2007-es újdonság
a trek már használja, az a neve ABP
Trek ABP Explained
Dave Weagle’s New Suspension System: SPLIT PIVOT
Az újdonság az, hogy 3 év után sikerült levédetni, és most örömmel közli DW, hogy a Trek és a többi fejõs tehén már rányomtathatja a vázra a szabadalom számot.
Érdemes a kommentekbe is beleolvasni, DW suspension guru-t nem igazán kedvelik...
Írta 2010. július 27. - 11:55

Írta 2010. július 26. - 22:30

2007-es újdonságDave Weagle megint alkotott,split pivot:
Dave Weagle
Hasonlít Sunn dh bringájának hátuljára.
a trek már használja, az a neve ABP
http://www.sicklines...-abp-explained/
http://www.sicklines...em-split-pivot/
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. július 26. - 22:29

A Session viszont bûn ronda lett:
http://1.bp.blogspot...h_1176600a.jpeg
hmm..
Amikor én láttam a Session-t, az nekem tetszett. De az ez volt. Vagy ez egyedi festés a versenyzõknek? Vagy az egyik a Session 8, a másik meg a 88?
Írta 2010. július 26. - 21:07

tamaska: Igen, nyilvánvaló. :-)
Írta 2010. július 26. - 20:24

Írta 2010. július 26. - 14:01

Írta 2010. július 26. - 11:21

Én is egy apró vázból fogok "merev am" bicajt építeni (mert az XC vázzal egyre kevésbé az igazi + összpattogós váz+tag árképzése egyelõre nem az én világom) és az a 7-9" pont passzolna, tehát ilyen felhasználásnál ez nem feltétlenül elhagyagolható (bár a 30.4-es nyeregcsõméret miatt erre ráfaragtam, mert ekkorát még egy gyártónál sem láttam, számomra elérhetõen). Tehát itt nem a _mindent egy bicajjal_, hanem a _nincs keret "nagy bicajra" helyzet_ a predomináns, inkább.
Ha valaki tud 30.4-es állítható nyeregcsõrõl (vagy ami a jövõben dobnak piacra) akkor toljon egy PM-et, kérem!
ezeket mindig csak 1-2 meretben fogjak csinalni es aztan a felhasznalo a vazahoz adapterezi. nem olyan egyszeru csilliard kulonbozo meretben legyartani mint egy sima nyeregcsovet, szal nem kell az adaptertol felni, ez a gyari ajanlas.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. július 26. - 10:10

az egész ott kezdõdött, hogy közöltél egy tényt ("ez a legjobb..") majd kiderült, hogy még csak nem is láttad élõben.Megy itt az oltás oda-vissza
Figy, voltam már olyan helyen, ahol nagyon jó lett volna, ha azt a 22 centit egy mozdulattal tolom be. Naponta többször. Így maradt a megállok, gyorszár ki, letolom, gyorszár be megoldás, majd vissza ugyanez. És igazad van nem itt Magyarországon kellett volna. Az más kérdés, hogy itthon egy (tudom eretnek vagyok) merevvázba raknám, ami 14"-os. Ebbe igazán nem sok a +22 cm. Igaz ott is merevet használtam (Nem Alpok, balkán).
innen nézve az "oltás" kicsit érthetõ. tekintve, hogy megmagyarázni nem tudtad miért a legjobb, csupán azt tudtad elmondani, amit mindenki látott, hogy ennek a legtöbb az útja. ez alapján messze nem biztos, hogy ez a legjobb, fõleg mondjuk akkor, ha 2 hónap után körbeforog a nyereg, vagy csak simán lötyög, mert elkopott a vezetõ belül.
biztos én vagyok amugy értetlen, meg ez csak olaj a tûzre, de ha tiz centit lentebb tolok a nyergen, akkor az már épp elég hogy bármilyen helyzetben mögé tudjak ülni. a további süllyesztésnek igy elvész az értelme.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. július 26. - 09:21

Ha valaki tud 30.4-es állítható nyeregcsõrõl (vagy ami a jövõben dobnak piacra) akkor toljon egy PM-et, kérem!
Írta 2010. július 26. - 02:17

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. július 26. - 00:55

Megy itt az oltás oda-visszaAga: Használtál már állítható nyeregcsövet? 22 cm az irdatlan sok. Feleslegesen sok. Nekem 125 mm-t állítható KS van. Itthonra az is sok, az Alpokban van olyan meredekség ahol van értelme. Nem használod soha a tökig letolást, felesleges. Nem véletlen, hogy a CB Joplin 75 mm- vel nyitott. Aztán rájöttek, hogy azért külföldön ez kevés és idén felhúzták az utat 100-ra. De 22 cm? A mozgás milyensége, a kikotyogósodás mértéke, a megbíthatóság (nem ragad meg egy magasságban) sokkal fontosabb ismérvek mint az út.

Figy, voltam már olyan helyen, ahol nagyon jó lett volna, ha azt a 22 centit egy mozdulattal tolom be. Naponta többször. Így maradt a megállok, gyorszár ki, letolom, gyorszár be megoldás, majd vissza ugyanez. És igazad van nem itt Magyarországon kellett volna. Az más kérdés, hogy itthon egy (tudom eretnek vagyok) merevvázba raknám, ami 14"-os. Ebbe igazán nem sok a +22 cm. Igaz ott is merevet használtam (Nem Alpok, balkán). Persze, hogy jobban számít az elhasználódás, de eddig ahol olvastam az ilyen nyeregcsövekrõl, erre volt a legkevesebb panasz. Igaz nagyon valószínû, hogy azért mert kevesebben használják, úgyhogy valszeg nem számít, de nekem ezekbõl ez jött be a legjobban, no meg a mechanikusak

Szegény Mjani azóta már mondta, hogy a képek alapján már nem tûnik xc pályának, de azért õ is kap mindenkitõl. Biztos rossz hetetek volt

Ride everywhere.
.
Írta 2010. július 25. - 21:05

Írta 2010. július 25. - 17:12

a speci csak 3 helyen rögzül, nem bárhol. cserébe nem olajos.Melyik mindegyik? A KS, a Crank Brothers, Blacx, Speci Command Post- hirtelen ezek jutnak eszembe, és ezek mind bárhol megállíthatóak az útjuk teljes vertikumában. Vagy félre értettem valamit?
Írta 2010. július 25. - 00:09

A videó alapján nekem egyáltalán nem jön át, hogy milyen durva. Egy laza xc pályának tûnik.
ha csak a feléig eljutsz a nyóccentis rugóutaddal és még nem csokis a nadrágod. . . .
Írta 2010. július 25. - 00:01

szééép
hol lehet kapni azt a nagyitót amivel az ilyen pöcsömnyi kis képeket láthatom normális méretben? hm?
Írta 2010. július 24. - 22:58

1. Gee
2. Minnaar
3. Fairclough
4. Blenki
5. Spagnolo
Nõk:
1. Ragot
2. Jonnier
3. Nicole
4. Pugin
5. Moseley