Aga: Használtál már állítható nyeregcsövet? 22 cm az irdatlan sok. Feleslegesen sok. Nekem 125 mm-t állítható KS van. Itthonra az is sok, az Alpokban van olyan meredekség ahol van értelme. Nem használod soha a tökig letolást, felesleges. Nem véletlen, hogy a CB Joplin 75 mm- vel nyitott. Aztán rájöttek, hogy azért külföldön ez kevés és idén felhúzták az utat 100-ra. De 22 cm? A mozgás milyensége, a kikotyogósodás mértéke, a megbíthatóság (nem ragad meg egy magasságban) sokkal fontosabb ismérvek mint az út.
Megy itt az oltás oda-vissza
Figy, voltam már olyan helyen, ahol nagyon jó lett volna, ha azt a 22 centit egy mozdulattal tolom be. Naponta többször. Így maradt a megállok, gyorszár ki, letolom, gyorszár be megoldás, majd vissza ugyanez. És igazad van nem itt Magyarországon kellett volna. Az más kérdés, hogy itthon egy (tudom eretnek vagyok) merevvázba raknám, ami 14"-os. Ebbe igazán nem sok a +22 cm. Igaz ott is merevet használtam (Nem Alpok, balkán). Persze, hogy jobban számít az elhasználódás, de eddig ahol olvastam az ilyen nyeregcsövekrõl, erre volt a legkevesebb panasz. Igaz nagyon valószínû, hogy azért mert kevesebben használják, úgyhogy valszeg nem számít, de nekem ezekbõl ez jött be a legjobban, no meg a mechanikusak
. Ismétlem: NEKEM . Tehát nem szentírás, és nem is az általános irányelv az emberek számára
Szegény Mjani azóta már mondta, hogy a képek alapján már nem tûnik xc pályának, de azért õ is kap mindenkitõl. Biztos rossz hetetek volt
.