Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Please log in to reply
9164 replies to this topic

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Az elektromos váltásban az a szép, hogy gyakorlatilag nem létezõ problémákat old meg nagyon bonyolultan és drágán.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Én speciel nem szeretném töltögetni a váltómat az biztos... Ezért is van x9 a gépen. Egy évben egyszer cserélek bovdent hogy könnyebben váltsak aztán kész. Többet nem szeretnék szereléssel foglalkozni. Nehogy már arról szóljon egy közös bicózás is hogy 'van valakinek DA töltõje?' persze lehet par év múlva ez természetes lesz mert mindenkivel megvetetik...

A bringáimra én se tennék ilyet, de el tudok képzelni olyan könyöklõs outit, ahol már elég elõnyt jelent, h akár a könyöklõn, akár a hagyományos váltókarnál, akár a kormánybefogásnál is tudsz váltani, ha épp olyanod van. De kb. ez is for tech-geeks, vagy hogy írta Rob.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Azért ezekhez az elektromos cuccokhoz kell egy jóféle szigetelés is és finom mechnaika. Vajon egy Szilvás, fulltakony marcit hogy tolerálna?:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
BOS:
News: Bos mit überarbeitetem 2012er Lineup | MTB Freeride
Feltöltött kép

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Én speciel nem szeretném töltögetni a váltómat az biztos... Ezért is van x9 a gépen. Egy évben egyszer cserélek bovdent hogy könnyebben váltsak aztán kész. Többet nem szeretnék szereléssel foglalkozni. Nehogy már arról szóljon egy közös bicózás is hogy 'van valakinek DA töltõje?' persze lehet par év múlva ez természetes lesz mert mindenkivel megvetetik...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Nem értem miért lenne nagyobb létjogosultsága az elektromos váltásnak a hidraulikusnál. Csak mert a Shimano ezt nyomja?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

azért abban nem lennék biztos,h az elektromosság a jó út. egy egész napos tekeréshez bazi nagy aksi kéne.

ahogy öcsém is irta, egy feltöltött dura ace több, mint 1000db váltást bir el. mikor váltasz te ennyit?
kiállításon 4 nap alatt folyamatosan nyomkodták az emberek vadul a kiállított szettet, és a végét még mindig birta.
a töltés pedig 20 perc alatt 80%-ra megy fel, megiszol egy kávét és közben feltölt az akksi.
az egyetlen hátránya perpill, hogy drága.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Biztos? Mert a fizika szerint biztos befolyásolja. A rugó mindenképpen vesz el tõled energiát. Persze ez lehet annyira minimális, hogy nem érezhetõ csak mérhetõ.

tutira érezhetõ, ha a váltásban nem is, hajtásban biztosan. én a középkanalas váltóknál is érzem, hogy nagyobb ellenállást okoz a hajtásnál, mint a hosszú.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

azért abban nem lennék biztos,h az elektromosság a jó út. egy egész napos tekeréshez bazi nagy aksi kéne.

tobb ezer valtast bir egy toltessel az elektromos DA.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

a váltás minõségét egyáltalán nem befolyásolja.

Biztos? Mert a fizika szerint biztos befolyásolja. A rugó mindenképpen vesz el tõled energiát. Persze ez lehet annyira minimális, hogy nem érezhetõ csak mérhetõ.

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

volt róla szó, nem merevíti ki, csak elõfeszíti a rugót, nem csapkod a lánc annyira....

Rob magyarázta is valamelyik topikban...

köszi, így értem. a videó alapján azt hittem, nem mozog a kanál. csodálkoztam, hogy ezt most így hogy.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Megvan az áttörés váltás rendszer/mechanika terén,erre várt sok sok bringás!!!!!
SCHALTUNG - ACROS
Acros A-GE hidraulikus váltórendszer,minden típussal kompatibilis(8-9-10)
És mûködik!!
YouTube - Acros a-ge
Könnyebb súlyban még az XTR és a Sram XX szettnél is!
Kíváncsi vagyok mennyiért veszi meg a szabadalmat vmelyik óriás,és mikor milyen névvel/köntösben fog megjelenni......

vicces. árát nézted? ja hogy 1700 euró? mennyi egy komplett xtr szett? fele?
és ez az elsõ elõnye, hogy "mûködik"? az alivio is mûködik, töredék áron... érted.
elõnyt nem tudok mondani azon kivül, hogy szép.

ha a láncváltás jövõjét nézzük, az az elektromos irányába mutat. nem véletlenül fejleszt abban az irányban mindenki. ha ebben lenne potenciál, már 5 éve megvettél volna a fejlesztõ 5rot cégtõl, és nem várnak vele éveket, hogy az acros "újrafeltalálja" azaz megvegye a licencet... szóval ez csak a sz*rnak egy pofon. de tech geek-eknek kötelezõ.

valaki megtenné, hogy elmondja nekem, ebben mi a poén? minek kimerevíteni a kanalat?

nem csapod a lánc - nem ugrik le az elsõ lánctányérról, nem veri a lánc a vázat.
a váltás minõségét egyáltalán nem befolyásolja.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 posts
2012 Fox Float and Talas FIT RLC 29er Fork | Sea Otter Classic
fox 34mm-es becsúszókkal
fanatiX mtbc

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Engem emlékeztet valamire.

a stucni pl kifejeztten egy darab 32-es mûanyag lefolyócsõ könyökre.

cb meg végre rájõtt hogy nem kell palló vastagságúnak lenni egy taposó pedálnak
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Na, ez a ronda:
BikeRumor.com » Spy Shot! Cannondale 29er Scalpel Full Suspension Mountain Bike » Bike Rumor

Engem emlékeztet valamire.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
CB is beújított pár cumót....

Crankbrothers' DH Pedals and Redesigned Wheels - Sea Otter day 3 - Pinkbike.com

ez az ezüst x.0 szett is szexi

http://www.pinkbike....tiv-silver.html

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nekem is tetszik.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

2=3

2=3

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
én pl. odavagyok érte :)

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Na, ez a ronda:
BikeRumor.com » Spy Shot! Cannondale 29er Scalpel Full Suspension Mountain Bike » Bike Rumor