Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
9164 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Egyszer biztos eltörik, de nem gyakrabban mint bármely verseny váz. Más márkáknak is van ilyen vékony támvillás váza, valamelyikrõl az írta a gyártó hogy támvilla nélkül is olyan erõs, hogy nem törne el.

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Ha ez nem törik el, akkor semmi.

Giant 2012 Road Launch - BikeRadar

Feltöltött kép

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Giant 2012 Road Launch - BikeRadar

Feltöltött kép

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
A tag kéne belõle...
"Ride today, heal tomorrow"

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Ez a Niner gyönyörû!
http://reviews.mtbr....arbon-jet-9-rdo

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Attól még nem tudom ;) száz oldalt nem néztem át.

Ride everywhere.

.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Pár hónappal ezelõtt már kitárgyaltuk.

A sebesség mindent megold.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Még nem jöttem rá mire jó ez, esetleg ha rövid kanalas lenne akkor.

Ride everywhere.

.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
patriot:

Feltöltött kép

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
egyáltalán nem fura az árkülönbség, a Trickstuff egy kis német manufaktúra, az atomlab meg gondolom tajvani gyártmány.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Fura, hogy az atomlabé olcsóbb, mint az ismeretlen trickstuff De pinkbike-on utóbbira esküsznek. Mert állítólag ez már tényleg nem szivárog, csak szarul néz ki.
Feltöltött kép

Irritum:
A fékkar távolságának állítása teljesen más lapra tartozik mint a rövid fékkar, és az "emiatt kényelmetlen elérni középsõujjal" -hoz.

Ride everywhere.

.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
@enté
Próbálkoztam egy ideig a középsõ ujjal való fékezéssel, de annyira nyommer kezem van, hogy a középsõ- és gyûrûsujjamat nem tudom úgy kinyújtani, hogy egyenes szöget zárjon be a kézfejemmel ha a többi ujjam be van hajlítva. Mondjuk amúgy is a hüvelyk-váltó, mutató-fék, maradék-kapaszkodás koncepció jön be leginkább, így marad a mutatóujjas fékezés meg a Sram váltókar (tudom-tudom, Shimanonál is van two-way release egy ideje:)).

@AGA
Fékkar távolságának állítása nem orvosolhatja ezt a problémát?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Kizárólag középsõ ujjal fékezek, az a legerõsebb. Sokkal stabilabbnak érzem a kormányfogást és közben bármikor válthatok.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Azért elgondolkodtam pár napig mielõtt leírtam ezt :)
Nem írtam, hogy triálosok akarnának xtr féket használni, bár nem kizárt. Õk azért használnak hosszú fékkart (amit egy ujjal húznak) mert ha megnézed egy beljebb tolt -esetleg rövid- fékkarnál a kézfej és a húzó ujj elég nagy szöget zár be, ez nem tesz jót néhány ínszalagnak. Persze a széles kormányukkal ez hatványozottabban jön elõ mint cc-nél, de vettem már észre több kilométeres downhillnél cc géppel is (nem itthon).
Athertonék beállítása persze logikusabb :) Hétvégi túrán viszont direkt figyeltem, az esetek 80%-ban középsõ ujjal fékezem. De nem gond, ha lecserélem a hayest shimanora akkor úgyis a régi 760-as sorozatú xt kart rakom fel, ha még kompatibilis lesz. :)

Vajon a hozzám hasonló streetfreakeknek mikor lesz k-radon kívül itthon pl ilyenje?
Specialized Bicycle Components : Rhythm Lite Control Tire

Ride everywhere.

.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
2012-s MTB VK és VB versenynaptár: UCI World Cup 2012 Schedule Announced

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Na, itt van min csámcsogni:
Nukeproof 4X Stem - dphilpott - Mountain Biking Pictures - Vital MTB

Athertonék megoldották a rövid XTR kar felhelyezését. Tövig a markolaton.

ez az elektromos kona valami vicc?! o.O
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

2=3

2=3

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Hát nem tudom. Nekem 2011 XTR fékem van és csodálatosan elérem az átlagos méretû kezemmel. Pedig kicsit be is vannak tolva a karok a markolattól. Az elején én is izgultam, hogy jó lesz-e, de jó.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Na, itt van min csámcsogni:
Nukeproof 4X Stem - dphilpott - Mountain Biking Pictures - Vital MTB

Athertonék megoldották a rövid XTR kar felhelyezését. Tövig a markolaton.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
No de alapvetõen nem is a triálosokat célozták ezzel, azt hiszem. Én alapállásban csak a mutatóujjammal érem el a fékkart (mert így van beállítva - ekkor a legnagyobb az erõkar, és v-fékkel is ugyanígy nyomom, a többi ujj kell a kapaszkodáshoz :] ), ráadásul mechanikus tárcsa, tehát még jobban kell tépni. A videó alapján mondjuk nekem a váltókar pont jó helyen lenne, csak a fékkar van nagyon belül a matchmaker-szerû megoldás miatt.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Fákkar.
A váltókar nem zavar ha beljebb van, bár elég hülye szögbe szoktam magamnak állítani. De igazad van ha túl nagy és hozzáér a nagyujjam bütykéhez megõrülök.
Fékkar meg azért logikátlan ha rövid, mert van olyan eset amikor vissza kell találnod a fékkarhoz hirtelen. Vagy például nekem szokásom középsõ ujjal is fékezni ha fárad a mutató. Ezt azzal nem érném el pedig elég hosszú ujjaim vannak. Fura dolog, a triálosok 90%-a négyujjas fékkart használ hogy ne legyen ínyhüvelygyulladása, ez a fél ujjas dolog szerintem sehogysem egészséges megoldás.

Ride everywhere.

.