Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Please log in to reply
9164 replies to this topic

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

igazabol a hungarocellnel van jobb is a nevet nem tudom
de sokkal kezelhetobb, ha el akarod tuntetni akkor meg aceton es tarsai

A polisztirolra gondolsz?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
itt a lehetõség, csináljatok jobban, biztos tárt karokkal várnak a campánál.
karbonszövetet és mûgyantát tudtok szerezni, budapesten is árulja több cég is.
hungarocell szintén elérhetõ.

amugy ha figyelmesen nézed a külseje egységes formát képez, a belseje van elnagyolva, de megnéznél egy vázat? vagy egy shimano hajtkart szétvégva? ugyanez...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
akkor eleg furan gyurik a szovetet
de szerintem ez nem az.

az a mag ami ott lenne az kb par gramm

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
nem azért mondom, de én látom körben a karbonszövetet, olyan mintha évgyûrük lennének..
Ha lenne mag középen szerintebb nehezebb lenne akkor azért lenne szar.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Jaj vazzeg, adjatok egy kis önbizalmat brodaz'.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
igazabol a hungarocellnel van jobb is a nevet nem tudom
de sokkal kezelhetobb, ha el akarod tuntetni akkor meg aceton es tarsai

a carbon szalat nem latni a metszetben mivel kb fel mili atmeroju
de inkabb kisebb.

ez a peldany inkabb vmi muanyag froccsontott peldany.
a csapagy belul lehet nyitott ha van mas ami szigetel.
/marpedig egy statik tomites faszabb, mint egy dinamikus/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

es te kepes vagy kimenni a hegyre egy olyan szaron? es mondd csak nem felsz?

Mivel én okosabb vagyok náluk, ki tudom választani a legjobb alkatrészt...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
es te kepes vagy kimenni a hegyre egy olyan szaron? es mondd csak nem felsz?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
A "mérnökök" annyi sz@rt képesek néha kitalálni, mintha nem is léteznének. :D

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

jol ertelmezem, hogy te most tenyleg okosabbnak kepzeled magad mint az a mernok aki a Campagnolo Recordot fejleszti? ezt nevezem en onbizalomnak.

Nem kifejezetten LóFarkasra gondolok amikor azt írom, hogy ez azért nem annyira ritka jelenség errefelé ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
jol ertelmezem, hogy te most tenyleg okosabbnak kepzeled magad mint az a mernok aki a Campagnolo Recordot fejleszti? ezt nevezem en onbizalomnak.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

nem látszik a szénszál.
De szabad a pálya, találd fel hogyan lehet precízen szabályozott belsõ üregeket csinálni karbon tömbökbe roncsolás és külsõ nyílás nélkül, relatíve OLCSÓN. Tuti milliomos leszel...

Mondomén, hogy alunak néztem. Hogy a 'csába nem látszanak a szálak? Milyen vastagságú szálak vannak a karbon belsejében?

Egyébként meg olvassál:

A Ha üreges kell, tessék hungarocell mag köré építeni. A Lightweight is úgy csinálja a kerekeit.

Feltalálták (ill. biztos nem is õk...), milliomosok is lettek. Akárki akármit mond, az a hajtókar méltatlanul, ocsmányul enagyolt. Tuti hogy gyengébb is, mint amilyen azonos súllyal lehetne, ha rendesen megcsinálnák. Az a lyuk még csak nincs is egyenletes távolságra a kar külsejétõl.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

XC-Rider leharapja az arcod...:D

A mûanyag a modern kor vívmánya, erõs (ha jól megmunkálják) könnyû, és szép, ja és általában merev is...akinke van pénze és a teljesítményt válsztja az karbont vesz (mer májer), aki meg a kényelmet az titánt, mert az se olyan gyakori és idõtállóbb mint a karbon, aki meg még nem keresõ csóró diák mint pl- ÉN akkor marad az alumínum meg a nyálcsorgatás....ja és igen a pókhálós kerbin csak díszítõréteg....akinek karbon váza van vágja szét és nézze meg..:D

xc ridernek baromira igaza van...

es sztem nem kene a PaulVitti kolleganak oktatast tartanod karbon temaban, mert valszeg tobb forog mostanaban a kezeben mint neked ;)

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
lehet, hogy az a specialized tökéletes, de hogy igy kevéssé tetszik, az tuti....
majd élõben meglátjuk. kiváncsi vagyok a villa teljesítményére is, eddig senkinek nem sikerült a nagyok mellett komoly villát csinálnia.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
XC-Rider leharapja az arcod...:D

A mûanyag a modern kor vívmánya, erõs (ha jól megmunkálják) könnyû, és szép, ja és általában merev is...akinke van pénze és a teljesítményt válsztja az karbont vesz (mer májer), aki meg a kényelmet az titánt, mert az se olyan gyakori és idõtállóbb mint a karbon, aki meg még nem keresõ csóró diák mint pl- ÉN akkor marad az alumínum meg a nyálcsorgatás....ja és igen a pókhálós kerbin csak díszítõréteg....akinek karbon váza van vágja szét és nézze meg..:D

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

...
Aztakurva! Tényleg ez a legszebb, legszabályosabb Record hajtókar, amit találtak??? Nem csak az üreg girbegurba, hanem a külsõ felület is. Fúj.

Énmá asse értem mé kell mûanyagbú hajtókart, vázat, nyeregcsövet, meg mindenfélét gyártani...a vas ménem jó?:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

Láttam már elfûrészelt Sh Hollowtech kart. Mérnökien szabályos volt.

Azért a formára kovácsolt alu technológiát ne hasonlítsuk már az akármilyen karbon tecnológiához. Szerinted belül is olyan szép rácsosnak kéne lennie a karbon cuccoknak, mint kívülrõl? Na olyan soha nem lesz, mert az csak dísz! Alatta egy egyszínû szénszállal erõsített, megsütött-préselt gyanta az egész. Egy sima mûanyag, nem látszik a szénszál.
De szabad a pálya, találd fel hogyan lehet precízen szabályozott belsõ üregeket csinálni karbon tömbökbe roncsolás és külsõ nyílás nélkül, relatíve OLCSÓN. Tuti milliomos leszel...

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
A Sh persze alu volt.

Az ottan karbon? Az kéne legyen elvileg, de a képrõl kurvára nem úgy néz ki. Mindenesetre egy tisztességes gyár karbont is tud 0.5 mm-en belüli precizitással összenyálazni. Pláne a csilivili csúcsgruppóba, a sajtófotózásra. Ha üreges kell, tessék hungarocell mag köré építeni. A Lightweight is úgy csinálja a kerekeit.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
Sh gyárt karbon hajtókart?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

ha kitalálod hogy hogyan legyen egyenes, garantálom milliomos leszel.

Láttam már elfûrészelt Sh Hollowtech kart. Mérnökien szabályos volt.