Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Please log in to reply
9164 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Meg gépnek az óradíja, meg marósé, meg rajzolóé.

meg az ismerõsé + 2sör.

Miért offoltok?

ON

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ha csak olyat akarsz, mint ami Atomnak volt, akkor Óbuda továbbra is
ha nem csak olyat, akkor ott megrajzoltatod, és megkeresed robot, h kivitelezze, így nem õszülsz bele, mire kész lesz :)
de akkor õ meg tuti belerak vmi gyorszáras rugóútállítást azt' b@szhatod :D

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Meg gépnek az óradíja, meg marósé, meg rajzolóé.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

atom csinált asszem a fairlan-re anno, az mondjuk elég randa volt, de mûködött... mi kell ehhez? egy marós meg anyag, meg rajz?

na az egy olyan, amit én nem adnék ki a kezem közül. nem atomot akarom minõsíteni, nincs jogalapom hozzá, de az valami katasztrofálisan randa izé volt.
amugy igen, az kell hozzá. sõt, ha csak 2d nem 3d, akkor nem kell marós sem, csak egy lézeres/vizvágós/plazmavágós (anyagvastagságtól függ)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
ok értelek, csak én meg nem akarok annyit köülteni a vázra, amennyiért vehettem volna másikat is ;) akkor inkább eladom és hozzáteszem azt a pénzt ;)

atom csinált asszem a fairlan-re anno, az mondjuk elég randa volt, de mûködött... mi kell ehhez? egy marós meg anyag, meg rajz?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

nekem a használhatóság és a költséghatékonyság többet ér pár új csapágynál. persze értem én az elvet, csak most nem lenne fölösleges 8 rongyom pár csapágyért, mert úgy illene ;)

ha nem megy egyszerûbb, hát akkor oké, csak gondoltam hátha.. ha sznob lennék, nem konám lenne :P ;)

tudod nem szeretném, ha az én lelkemen száradna, hogy kiadsz valamiért pénzt, és az nem lesz jó. (vagy még rosszabb, balesetet okoz!) az egyszerû általában rossz is, ami a házi cuccokat illeti. ezt a tapasztalat mondatja velem.
ha egyet csinálok magamnak, akkor inkább kettõt csinálok, vagy többet, úgyis elmegy.
szóval türelem, a sorozatgyártás lényegesen olcsósítja a folyamatot.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
nekem a használhatóság és a költséghatékonyság többet ér pár új csapágynál. persze értem én az elvet, csak most nem lenne fölösleges 8 rongyom pár csapágyért, mert úgy illene ;)

ha nem megy egyszerûbb, hát akkor oké, csak gondoltam hátha.. ha sznob lennék, nem konám lenne :P ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha ujat csinálunk, akkor nehogy már azokkal a kis csoffadt csapágyakkal, nem igaz? érted, nem a súlyra megyünk, hanem arra, hogy több legyen a rugóút. akkor inkább erõsödnie kellene....
az összes ismerõsöm, aki ilyet csinál, az sajnos képtelen a "valami egyszerûbb"-re, velem együtt :)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
csapágyból nem jók a mostaniban lévõk?
nem kell hogy a gyárira hasonlítson, sõt.. persze nem arra gondolok, hogy igénytelen legyen, de nah, valami egysezûbb is bõven jó... az eloxszal úgy is fel lehet dobni a dolgot ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

rob: mennyiért tudnál nekem gyártani egy konahoz linkplatet? ai szép, könnyû, hosszú, meg erõs, meg jó, meg leülteti a gépet :D
más igényem nincs...

attól függ, hogy síkban van, vagy 3d-s.
anyagköltség ~5-8k, marás ~15k, elox 2k, csapágyak 6-8k.
és nem számoltam, hogy valakinek meg kell terveznie és meg is kell rajzolnia autocad-ben, vagy még jobb solidedge-ben. az x forint, egyenlõre aki nekem megrajzolná az németországba ment szombaton.
ezek amugy a legalsó határat jelentik, ennél csak többe lehet, kevesebbe semmiképpen. nem olcsó, de egyfelõl tökéletes anyag kell (röntgeneztetem) és azért nem mindegy, hogy hogy néz ki (azaz az eredetivel megtévesztésig hasonló készítése a cél) hány gramm, ilyesmi.
sajnos nem merném olyanhoz adni a nevem, ami két alulemez 3-3 lyukkal....

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
rob: mennyiért tudnál nekem gyártani egy konahoz linkplatet? ai szép, könnyû, hosszú, meg erõs, meg jó, meg leülteti a gépet :D
más igényem nincs...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

hogyhogy a heihei alu (skandi) lett? ez mindig titán volt nem?
ráadásul már hátul is mozog...
kár az ilyen legendás neveket megkavarni szerintem

kicsit olyan érzésem van, hogy a kona most váltja aprópénzre a hírnevét/presztizsét...
pl sima 7005 alu kula??? (tudom ez már tavaly is...)

már évek óta kavarják....2000 vagy 2001 ben az explosif még easton szkandi volt

aztán a king kahuna is volt titán, 3 éve meg kikapu testvér alu fulli volt kahuna néven....

ja tavaly a supremekkel egyel lejebb tolták a szinteket, ugye a szkandi kula primo lecsúszott easton csöves szutyoknak....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
hogyhogy a heihei alu (skandi) lett? ez mindig titán volt nem?
ráadásul már hátul is mozog...
kár az ilyen legendás neveket megkavarni szerintem

kicsit olyan érzésem van, hogy a kona most váltja aprópénzre a hírnevét/presztizsét...
pl sima 7005 alu kula??? (tudom ez már tavaly is...)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
betd? dangerboy? vannak sokan.
nekem azért saját kellene ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nekem a primo kellene, az a legszebb, csak az 525-ös agyat spórolnám ki belõle, mikor rendes hegesztett sos felnik vannak a kerékben... :mybad:
meg csináltatnék egy rendes, kicsivel nagyobb linkplate-t. nem zavar, hogy 20-30 ezerbe lenne, de legalább szebb lenne, és 8-15 mm-rel többet mozogna.
jah: agyak azonnal csere hügire, féktárcsa hope-ra, nyereg a saját wtb-mre. :)

van valami angol (?) cég, aki gyárt tuning linkplateket....

mondjuk mivel én úgyis csak vázat veszek, a gyári szereltség nem izgat...marad(na) nekem az idei setup csak fox talas teló, meg a rs pearl 3,3 tag.../az meg úgyis +lesz/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nekem a primo kellene, az a legszebb, csak az 525-ös agyat spórolnám ki belõle, mikor rendes hegesztett sos felnik vannak a kerékben... :mybad:
meg csináltatnék egy rendes, kicsivel nagyobb linkplate-t. nem zavar, hogy 20-30 ezerbe lenne, de legalább szebb lenne, és 8-15 mm-rel többet mozogna.
jah: agyak azonnal csere hügire, féktárcsa hope-ra, nyereg a saját wtb-mre. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

a dawg tecc. :spoko:

a színe állat....valamért úgy érzem jövõre olyanom lesz :)

csak érdekeségképp a jensonusa termékleírásból /fénykép még nincs /

a Rock Shox Dart telóról....

4130 chromoly stanchions + 1-piece magnesium lowers

Available with or without Poploc lockout

Features adjustable spring preload
Standard 1 1/8" threadless steerer
Accepts both linear pull (V-brakes) and 74mm post mount disc brake calipers with 160mm rotor
4.83 lbs

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a dawg tecc. :spoko:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

2007-es teljes Kona bicaj paletta szép nagy képekkel

fönt vannak a konaworldon is már vagy egy hónapja

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
2007-es teljes Kona bicaj paletta szép nagy képekkel

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu