Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Please log in to reply
9164 replies to this topic

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Már van. Legalábbis a KTM Caliberben én azzal mentem.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
lesz másfeles marzo 66 is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
2008 Marzocchi 55

http://www.singletra...621eff4eefa7764

RS nyúlás ezerrel...

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

...Amúgy meg mondjátok meg, szerintetek tényleg számít 100/200 gramm a bringán?
Nem kéne nekem fórumozni, csak felhúzom magam :D

számít! :D
nyugi, voltak itt 'durvább' helyzetek is már :)

2. Nehéz szervizelni: az enyémnek még sohasem volt baja (xtr), kb 2001-es és minden évben versenyen volt használva

ezenkívül elfogadom az érveket, talán még a merevség sántít kicsit...
nekem is volt dolgom (meg asszem a kisbicón van is még) 96 körüli -szóval nem fiatal- xt párhuzamos fékkel... (mindegy, ingyen volt, kölcsönkértem és még nem adtam vissza :))
lötyög. sokat volt használva, meg is látszik rajta sajnos. ugyanakkor van egy Alivio fékem szintén az ezredforduló elõttrõl, aminek semmi baja...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Ha valaki meg 90+ kiló (mint pl. én), annak meg oly mindegy az akár +-1 kiló is...

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Az hogy "mozgattam egyet" meg az hogy minden nap használom 3 éve abban szerintem van különbség, de ahogy érzed. Van tapasztalatom Aviddal is (5,7,SL), az is jó nem mondom, de ez jobban bejött. Amúgy meg mondjátok meg, szerintetek tényleg számít 100/200 gramm a bringán? Ha valaki jó, nehéz géppel is tud menni.
Nem kéne nekem fórumozni, csak felhúzom magam :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

2. Nehéz szervizelni: az enyémnek még sohasem volt baja (xtr), kb 2001-es és minden évben versenyen volt használva

Ma mozgattam meg egyet és komoly kilengése volt a pofáknak, a zörgõ pofa meg nem is ritka.

4. Abból hogy nehezebb, származik az az elõny is hogy merevebb, továbbá modulálhatóbb is a fékhatás mint egy sima pillangónál

A pillangók tömege annyi mint egy normál V-féké, a plusz tömeg a párhuzamosításban van, az meg csak gyengíti a merevséget. Az Avid is felhagyott vele, most már a Shimano is. Egyedül az XTR-nél tudták jó súlyban megoldani.

Ja, ami az xt-nél vékonyabb mint a vázhoz rögzítõ fül, az nem hiszem hogy olyan bilialuminiumból van mint ez elõbbi így nem hiszem hogy van mitõl félni. Nagy S tudja mit csinál

Azért kicsit túlkomplikálták, az LX-nél kiderül, hogy bevált-e. A direkt bowdenvezetést viszont jó, hogy átvették.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

nehéz, nehéz szervizelni, és felesleges a párhuzamositós mechanika.

Felesleges? Ebbe belekötök, nem kicsit.
1. Nehéz: nehezebb mint a sima, igen.
3. Nem kell pofát állítgatni, ha elõször rakod be a pofát akkor is tökéletesen és könnyen be lehet állítani.
4. Abból hogy nehezebb, származik az az elõny is hogy merevebb, továbbá modulálhatóbb is a fékhatás mint egy sima pillangónál

Ja, ami az xt-nél vékonyabb mint a vázhoz rögzítõ fül, az nem hiszem hogy olyan bilialuminiumból van mint ez elõbbi így nem hiszem hogy van mitõl félni. Nagy S tudja mit csinál
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Jövõre asszem befektetek az új hajtómûbe meg a fékekbe, a többi nem teccik...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
szegény XT kicsit megragadt a régi XT ill. a mostani XTR között.. DE a hajtómû gyönyörû..

(Nekem a hátsóváltó picit Sramos lett)

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Tegnap abban a szerencsében volt részem hogy végig tapizhattam mindenféle XTR alkatrészt, 20mm elsö agyat, fékkart, váltokart, hajtokart, tárcsát...Hát bakker...gyönyörü mind...de engem a váltokar meg a fékkar fogott meg a legjobban, élöben sokkal szebb mint fényképen, kár hogy egy vagyonba kerülnek..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nehéz, nehéz szervizelni, és felesleges a párhuzamositós mechanika.
az uj xt khmm... hogy is mondjam: nem passzol tökéletesen az izlésemhez. kivételt képez ez alól a kerék, ami kétféle és mindkettõ hegesztett felnivel, alu küllõanyával, húzott küllõkkel... szóval baromi jó kis kerekek.
a shadow xt érdekes koncepció, kiváncsi vagyok az elsõ tapasztalatokra. fura, hogy a vázhoz szinte még véknyabb füllel rögzül mint az alapból eltörésre szánt váltópapucs....
a dual control kar nem szép, a sima fékkar szintén lehetne szebb - ellenben az xtr-rel, ami viszont csodaszép mindkettõben.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts
Kerekekben nincsen v-fékes. Pedig érdekelne. És a V-fék sem párhuzam-mechanikás. Kihalóban van?

Sp

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Külföldi fórumokon ezt a tervet az Alivio szintjén emlegették.
Igazi sufnituning-design.

õszintén szólva, pont nem érdekelnek a külhoni fórumok.....nekem tetszik
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Hát vessetek meg, de nekem speciel baromira tetszenek ezek az új XT cuccok. Pedig aztán nekem szinte semmi se Shimano a gépemen (csak a hajtomû).

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

nekem spec ez jobban tetszik....ettõl független jó eséllyel továbbra is csak hmû meg átdobó fog a családból a gépeimre kerülni de akor is tetszõs...

Külföldi fórumokon ezt a tervet az Alivio szintjén emlegették.
Igazi sufnituning-design.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
hát az a Dual Control Shift Lever az sztem vmi förtelmes :toiletcla
viszont a fekete fék az szép

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
a fékváltókarok közt (xt-xtr) nem látok túl sok különbséget...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Kicsit erõltetettnek tûnik ez a formaterv. Az XTR letisztult lett, ez meg egészen kaotikus.

nekem spec ez jobban tetszik....ettõl független jó eséllyel továbbra is csak hmû meg átdobó fog a családból a gépeimre kerülni de akor is tetszõs...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Kicsit erõltetettnek tûnik ez a formaterv. Az XTR letisztult lett, ez meg egészen kaotikus.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]