Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Please log in to reply
9167 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az a kek tekero eleg DHX-es. lehet hogy Push ind. vagy ilyesmi
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
http://www.pinkbike.com/photo/3300950/

Hill ilyen sx el indult a mostani Sea Otter Dh n , de nézzétek milyen tag van a vázba.. engem egy megpiszkált dhx 5.0 ra emlékeztet de õ elvileg vividdel ment ha jól tom nem? vagy milyen tag lehet ez? :chin:
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts

1.45 kilós XC villa, 15mm-es átütõtengellyel :)
király

a FIT rendszer az olyan, mint a terralogic volt?

Egyáltalán nem.
A fit egy zárt patron tele olajjal, és ezen belül van a csillapítás/kompresszió.
A Fox szerint ez jobb mint a nyílt fürdõ mert nem lép fel kavitáció, stb.
Az biztos hogy könnyebb.

Eddig a nagyobb villákban volt ilyen mint a 40, és a 36.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Fox 2010: http://www.bikeradar...10-launch-21272
http://www.singletra...09/04/fox-2010/

1.45 kilós XC villa, 15mm-es átütõtengellyel :)
király

a FIT rendszer az olyan, mint a terralogic volt?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

ja vágom akkor köszi a magyarázatot

tehát akkor csak 1 tányéroson lehet normálisan rövidkanalasat használni, nem?

Nem. A rövid kanalas shimano gs monti váltókat nyugodtan lehet használni a normál 3-mas hajtómûvel. Ösztelóson is.

Débé,

A váltó kanala nem azért hosszú az sgs-nél, hogy a nagyobb lánctányérokra felválthass..., pont az ellenkezõjérõl van szó a hosszú kanál megengedi, hogy elöl a legkisebb és hátul is a (majdnem) legkisebb fogas keréken hajthass, vagyis a hosszú kanál felveszi a felesleges láncot. Az ilyen kereszbe váltásnál egy gs rövid/közepes kanalas váltónál a lánc leeshet vagy felcsavarodhat hátul.

Magyarul, ha lemondasz az elõbb említett keresztbe váltásról és odafigyelsz, nyugodtan hasznáhatsz gs váltót, a váltás minõsége egy nagyságrendet javulni fog... :)

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
én inkább egy shadow sorának örülnék :P ócsó últimét váltó dhra, amit nyugottan lezúzhatsz

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

nem, csak a fogsor attetele kisebb kell legyen.

----

FÁJVÓ

----

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Á, deore shadow...
az újítások elég könnyen szivárognak lefele az alsóbb kategóriákba. ami szerintem nagyon jó.
abból a szettbõl a fék és agyak kivételével minden mást el bírnék viselni egy bringán.
ennek a felszerelésnek kellene lennie a minimumnak egy bringán szerintem. egy mtb-n legalábbis.

Izomtéridõninja-geológus!

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Mivel VV válaszába nincs benne a magyarázat(és gondolom szükség lesz rá) tehát a rövidkanalas váltó már nem bírja a nagyobb fokozatokat vinni, mivel ha azt akarjuk hogy normálisan áljon akkor ugye kikel venni a láncból és már nemlesz elég ahoz hogy egy nagyobb elsõ vagy hátsó tányérra is fel tudja tenni(vagy ha mégis akkor teljesen ki van már tekeredve amibõl (ha össztelós gépen van) egy bemozdulás után láncszakadás lehet).
Mellesleg a simanonak is vannak olyan rövidkanalas váltói hogy alig fér el a két görgõ között a lánc...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Egy párszor mondtuk már, hogy nem csak DH, FR, dirt meg street stílusokról szól a kerékpározás.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
nem értem h a shimano mért csinál mindig ilyen otromba hosszúkanalas váltót mint ez a deore?
sztem a rövidkanalas sokkal jobban megtartja a láncot

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Azért azt ne felejtsd el, hogy Minnaar nagy tekerõ bajnok:)(pld. tavaly Canberra vagy most Pietermaritzburg).

Deore-t korábban linkelték már. Valószínûleg átfuttottál rajta.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en kiszurtam, de nem tulajdonitottam neki tul nagy jelentoseget. mar regen is csinalt a sram olyan fogaskereksort [quartz plasma stb idokben] amiknel hianyzott egy-ket fog. valtas konnyites.

az meg hogy 10-es, nem hiszem hogy Minaar kulon kerte volna, mert irto nagy szuksege van ra, ugyis csak egy par fokozatot hasznalnak. valoszinuleg csak odaadtak neki hogy tessek itt az uj hajtasod, teszteljed.

en viszont valahogy ezt a kepet nem lattam meg ebben a topikban. pedig ez mar nem is nagyon ujdonsag [igaz en ma lattam eloszor a dirt magazinban]

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Mások korábban is így csinálták - vagy felirat se volt rajtuk.
Egyébként aki átnézte az általam berakott linkeket, szintén találkozhatott ezekkel az alkatrészekkel. FSA hivatalosan itt mutatta be a saját két tányéros, BB30 Press Fit rendszerû hajtómûvét.

Azért az érdekes, hogy még senki se szúrta ki Minnaar gépén a 10-s, vágott fogas fogaskoszorút, amit X0-s, középkanalas váltóval használ.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
szép cuccok, bár ha már tesztelik élesbe is akkor nem értem, hogy miért kell a feliratot leragasztani...hivatalosan még nem jelentették be?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Sram XX
http://www.mtbs.cz/B...tb-live-cl.html

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
mivel maggi xt-rõl beszélt így gondoltam kihangsúlyozom mit is lát a képen

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tekintve hogy mtb lx mar nincs... mi mas lehetne? :wtf:

RAUH-Welt
B E G R I F F

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
fõleg, h az a trekking lx ;)