Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1408 hozzászólás a témában

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Egy jobblábas vádligörcs bárkibõl csinálhat Montoya-t.:D

az biztos... :D van egy sztori... mentünk versenyre, és szar volt az alapjárat a buszon... dugó a balatonon... gurulunk... a srác aki vezet, meg elfelejtette, és nem akarta hogy lefulladjon, kuplung lenyomva, és hirtelen rá akart lépni a gázra hogy legyen fordulat... hirtelen mozdulat, és rálépett... a fékre... - akkor fejeletem meg elõször mûszerfalat... :D

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Egy jobblábas vádligörcs bárkibõl csinálhat Montoya-t.:D

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Mostanában, a nagy tunyulás idõszakában nem éreztem szükségét ilyennek. De most fogok visszamenni országútira meg maratonra, úgyhogy szerintem ki fogom próbálni ezt a kombót. Jónak hangzik és nem is olyan költséges, mint néhány divatmárka tápszerei.

jaja... én is így gondolom... Az ivóoldat a magneB6-nak tényleg olyan, hogy megfigyelhetõen hatásos, azért azt verseny elõtt-után, a tablettát meg ha olyanok az edzések bekapok egyet-kettõt... pl mindig az volt, hogy megvolt vasárnap a verseny, indultunk haza, beültünk a kocsiba, és kb 20percet bírtam ki az elsõ görcsig... Na most Pécstõl Salgótarjánig pl ezek nem voltak kellemes utak... És ezeket 100%-ban megszüntette... -még jó is, mert mostanság mindig én vezetek... :D

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Mostanában, a nagy tunyulás idõszakában nem éreztem szükségét ilyennek. De most fogok visszamenni országútira meg maratonra, úgyhogy szerintem ki fogom próbálni ezt a kombót. Jónak hangzik és nem is olyan költséges, mint néhány divatmárka tápszerei.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Azt jó pár éve szedtem én is. Sportorvos javaslatára vettem amikor még sprinterként tengtem-lengtem heti 5 futóedzéssel. Sorozatos izomgörcs, túledzettség, az izzadtsággal pedig túlzott ásvanyianyag-veszteség miatt javallotta.

Nekem évek óta bejön a magneB6-al párt alkotva. A magneB6-ot mellé csak ha "kell" vagy érzem, abból meg az ivóoldatot ha verseny van... Ez így nekem bevált.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Azt jó pár éve szedtem én is. Sportorvos javaslatára vettem amikor még sprinterként tengtem-lengtem heti 5 futóedzéssel. Sorozatos izomgörcs, túledzettség, az izzadtsággal pedig túlzott ásvanyianyag-veszteség miatt javallotta.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

']Pontosan ezek az actival, centrum , ... multivitaminok olyan embereknek jók, akik egész nap egy irodában ülnek és nem mozognak semmit, de egy sportolónak vajmi kevés. Ami a centrumban meg activalban van C vitamin az egy vicc, sokkal több kell attól egy nap.

Supradyn-t nem szed senki...? én pl azt szedek, és olyan ajánlotta aki orvosira jár, és élversenyzõ... Õ is azt szedi...

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Pontosan ezek az actival, centrum , ... multivitaminok olyan embereknek jók, akik egész nap egy irodában ülnek és nem mozognak semmit, de egy sportolónak vajmi kevés. Ami a centrumban meg activalban van C vitamin az egy vicc, sokkal több kell attól egy nap.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Igazából az általános multivitaminokkal szerintem az a baj, hogy azt a bogyót egy átlagemberre méretezték. Például, ha megnézed az Activalon, akkor az ajánlott napi mennyiség 100%-át fedezi néhány vitamin. De mihez képest?????? Nem hiszem, hogy ugyanannyi C-vitamin kell egy 50 kilós srácnak, mint egy 110 kilós boxolónak. Meg aztán attól is függ, hogy mibõl mennyit eszel. Ha kilószámra eszed a marhahúst, akkor nem biztos, hogy szükséged lenne plusz vas bevitelére, viszont egy kis C-vitamin nem ártana.
Ezek a multivitaminok kb olyanok, mint az univerzális tisztítószer. Mert ugye általában ami mindenre jó, az valójában nem is jó semmire igazán.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Viszont az étrendkiegészítõknek (pl.:vitaminok) is meg vannak a negatív hatásai. Vitaminok esetében, ha rendszeresen szeded, akkor hozzászokik a szervezet ahhoz, hogy egy-két vitamint nem neki kell elõállítania. Ilyenkor, ha abbahagyod ezek szedését, rögtön meg lehet betegedni! Pl.: osztálytársnõm esete: folyton Centrumot szed, és amikor egy hétre abbahagyta, rögtön beteg lett. Amíg szedte, nem volt semmi baja.

Mod.: Kezdõ Xc/maratonista vagyok. Tudtok tippet adni, hogy verseny elõtt hogyan célszerû táplálkozni?

Pedig a centrum nem valami ütõs cucc, pl egy daily one-hoz képest :chin:
A vitaminoknál inkább az arányokra kell figyelni, mert ha valamibõl túl sokat szedsz egy másikhoz képest, akkor az még rosszul is elsülhet, ezért jók ezek a multivitaminok, mert ezeknél figyelnek arra hogy ezek az arányok jók legyenek, míg ha valaki külön elkezd szedni ezt meg azt, ott már nem biztos, hogy tudja ezt ilyen formában tartani. Én már egy ideje nem szedek semmi mulivitamint, de én rendesen kajálok. C vitamint szoktam 0,5-1g-ot, de van mikor elfelejtem bevenni:) Centrumban meg van valami 60mg(0,06g):)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Bikemag Majusi szam 110. oldal. Talan segitsegedre lehet, olvasd vegig ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Viszont az étrendkiegészítõknek (pl.:vitaminok) is meg vannak a negatív hatásai. Vitaminok esetében, ha rendszeresen szeded, akkor hozzászokik a szervezet ahhoz, hogy egy-két vitamint nem neki kell elõállítania. Ilyenkor, ha abbahagyod ezek szedését, rögtön meg lehet betegedni! Pl.: osztálytársnõm esete: folyton Centrumot szed, és amikor egy hétre abbahagyta, rögtön beteg lett. Amíg szedte, nem volt semmi baja.

Mod.: Kezdõ Xc/maratonista vagyok. Tudtok tippet adni, hogy verseny elõtt hogyan célszerû táplálkozni?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Mi a tokomrol beszelsz? Jobb lett volna ha megvarod mig betolti az oldalt, es elolvasod milyen vitaminok vannak ott. ( sajnos az o hulyeseguk hogy a vitaminok kozott szerepel egy - ket dolog ami nem oda tartozik, de azt nem kell nezni )

"És ezek a cuccok alapvetõen tömegnövelésre alkalmasak..."

Meseld mar el kerlek ez a termek mitol tomegnovelo?
http://www.extremefi...products_id=394

Attol hogy egy alapvetoen taplalekkiegeszitokkel foglalkozo ceg honlapjan vannak, meg nem feltetlenul tomegnovelo cuccok, a vitaminok pedig kifejezetten nem azok.

OK! Igazad van! De a kigyúrt külykök mellett tényleg arra néztem rá elõször, ezért írtam... elnézést!!!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Mi a tokomrol beszelsz? Jobb lett volna ha megvarod mig betolti az oldalt, es elolvasod milyen vitaminok vannak ott. ( sajnos az o hulyeseguk hogy a vitaminok kozott szerepel egy - ket dolog ami nem oda tartozik, de azt nem kell nezni )

"És ezek a cuccok alapvetõen tömegnövelésre alkalmasak..."

Meseld mar el kerlek ez a termek mitol tomegnovelo?
http://www.extremefi...products_id=394

Attol hogy egy alapvetoen taplalekkiegeszitokkel foglalkozo ceg honlapjan vannak, meg nem feltetlenul tomegnovelo cuccok, a vitaminok pedig kifejezetten nem azok.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

http://www.extremefi...e=index&cPath=5

na nekem elég volt míg betöltötte, csak annyi... Én sem vagyok nagy felhasználó, de azért telejesen másról beszélünk, ezt szögezzük le... A Born cuccok egyáltalán nem a tömegnövelésre alkalmasak, illetve a legtöbb nem. Ezek viszont másról nem szólnak csak arról hogy izomtömeget szedj föl! És akármilyen hihetetlen ez a kerékpárosnak nem jó!!! Csak akkor ha a szív és a keringés az izomzattal együtt fejlõdik! mivel állóképességi sport, az számít hogy mekkora izomtömeget tudsz ellátni oxigénnel. Hiába akkora a combod mint egy hordó, nem jutsz elõrrébb mint én... És ezek a cuccok alapvetõen tömegnövelésre alkalmasak...
Ha a látvány a cél, nyugodtan!
Ha a teljesítmény akkor nehogy!(persze ha más cuccokat is magadba nyomsz párhuzamosan akkor meglesz az eredmény, ezek használatával is, de én ezt már nem sportnak nevezem...)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
En legszivesebben kotelezove tennem a vitaminok szedeset manapsag, ugyanis mar kozel nincs annyi vitamin a zoldsegekben - gyomolcsokben - husokban mint korabban, igy a szervezetnek sem jut eleg. Foleg ha valaki nem tud rendszeresen rendes kajat enni.
En ugy dontottem nekem boven meger annyit egy doboz vitamin, hogy megvegyem.

Az biztos hogy nem fogod erezni a hatasat, legalabbis nem latvanyosan.
Esetleg nezd meg ezeket is:
http://www.extremefi...e=index&cPath=5
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Szerintetek bringázáshoz érnek valamit ezek a sport vitaminok ?
Ha igen megérnek többezer ft-ot ?
lásd:
http://www.velo.hu/index.php?id=494

Ebben a kérdésben két válaszom van neked; ezek a Born cuccok jók, én használtam ilyet már több félét, legutóbb az ITP-t a télen. És valamit ad ugymond, de nem szabad csodát várni... Szóval szerintem érnek valamit! viszont a másik fele hogy megéri-e, ezt viszont csak te tudod... Mondjuk szerintem évi mondjuk 8000km alatt tekerõknek nem érdemes gondolkodni ilyenben... Nemtom te pl mennyit tekersz, mik a céljaid, stb...

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Szerintetek bringázáshoz érnek valamit ezek a sport vitaminok ?
Ha igen megérnek többezer ft-ot ?
lásd:
http://www.velo.hu/index.php?id=494

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Mit csináljak ha egyáltalán nem sikerül híznom kondi mellett? Rengeteg tésztát, kenyeret, zsíros kaját fogyasztok, tejjel és sajttal, na meg a csoki és egyéb édességek. Egyszerûen nem bírok 1-2 kg-mal elszakadni az átlagomtól. (a kondi itthon súlyokkal értendõ, nem terem) Vannak olyan szerek, amelyeknek nincsen mellékhatása de tömegnövelésre jó és nem zökkenti ki a szervezetemet a természetes növekedésbõl?

A kajáláson múlik a legtöbb.
Elõször is 100% hogy kevés szénhidrátot és/vagy fehérjét eszel. Gondolom nem zsírba szeretnél hízni, hanem izomtömeget növelni.
Zsíros kaja az minek? Ha azt akarod, hogy az izmod nõjön, akkor sok szénhidrátot és fehérjét kell bevinned. 2-3 óránként kajálni, 1,8-2g/ testsúlykilógram fehérjét enni egy nap. Ja és nem ilyen szarokat kell enni, hogy csokoládé meg egyéb édességek. Jó szénhidrátforrások: rizs, barnarizs, krumpli (bár ebbõl vagy 3-4 szer annyit kell enned, mint rizsbõl, de ez simán teljesíthetõ, legalábbis nekem), zabpehely,pufirizs, durum tészta is mehet, ha szõlõcukrot is eszel az se baj:), sõt. Fehérjeforrásnak meg hús!! Én csirkemellfilét szoktam enni, abban csak 1g zsír van 100g ban és ~25g fehérje !!! De jó lehet a marha is. Disznó már nem annyira frankó, inkább kerüld, vagy csak ritkán. És én még túrót szoktam. Tej nem annyira frankó, meg a sajt se , de ritkán én is eszem, fõleg délelõtt.
Itt érdemes olvasgatni: http://body.builder.hu/

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
pl.: http://www.mindmeget...cikk&cikk=12356
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda