Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1408 hozzászólás a témában

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Szerintem maradok annál, hogy megreformálom a házikosztot és eszek húst hússal, meg kenyérrel, tésztával. Szereket nem fogok szedni, valahogy ellentmond az elveimmel. A súlyokat meg emelem 15-20ig, kevesebb széria, lassabban, változatosabban. Kaját azért nem szeretek csinálni, mert sokáig tart, meg nem is tudok jókat csinálni, meg ha hazaérek suliból, akkor alvás, aztán tanulás, gép, bringa, alvás.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Egy sportembernel szerintem a 180 centis magassaghoz kene minimum 80kg, de ha lehet inkabb 85. Persze ugy, hogy ennek nagy resze izom.
Ha valaki kicsit izmosabb, akkor a 170/80 is teljesen jo.

Hmm.. Akkor én biztos nem voltam sportember 4 év kajakkal és 7 év küzdõsporttal, mert soha nem mentem 75 fölé.. Vannak olyan mozgás formák, amikhez nem kell annyi színhús.. Pl. lejött hozzánk egy "igazi" sportember, kb olyan magas volt, mint én és 85-90 kiló "hús". Az elsõ edzés után nem tudott kimenni az öltözõbe.. :) Nem is csinálta sokáig, nem volt alkalmas rá, túl sokat gyúrt.. De volt ellenpélda is, aki bírta, nyomta rendesen, de soha nem tudott olyan gyors lenni, mint a nála 30! kilóval könnyebb vézna gyerek, és ami meglepõ az ütései sem voltak olyan erõsek.. Szóval, alkat és sport kérdése, hogy kinek mi a normális..

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Errol van szo. Feherjet mi is ettunk melle. Egyebkent sokkal jobb izmokat hozott mikor ket nyaron komuves mellett dolgoztam kozepsuli mellett. A cementes zsakok, stb. cipelese jofajta izmot hozott. Jo kis nyari melo volt 4 nyaron at.

Régebben ettem kretain monohidrátot, de a nagytömegû, kötött izmoktól lassultak az ütéseim, rúgásaim, annyit meg nem ér.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Kreatint (is) csakis kúraszerûen érdemes enni. 10 nap feltöltés, 30 nap szinten tartás, 1 hónap szünet. Különben semmi értelme sincs, hozzászoksz. Ha kreatint eszel, gyorsan oldódó szénhidráttal célszerû bevinni, segíti a felszívódást, mielõtt a gyomorsav elkezdi roncsolni. Ha nõni akarsz, a kreatin kevés. Ad egy kis plusz erõt, de valójában csak az izmok vízmegkötési képességét növeli, ami miatt könnyebben köt meg fehérjét is. Tehát kreatin kúra mellett minõségi fehérjebevitelt kell biztosítani akár kiegészítõk, akár normál kaja formájában. (Ez utóbbi nem nagyon fog menni.)

Régebben ettem kretain monohidrátot, de a nagytömegû, kötött izmoktól lassultak az ütéseim, rúgásaim, annyit meg nem ér.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Sokat kell melle inni es akkor nem gaz. A plusszt koti meg. Ha nem iszol melle, mint a godeny, akkor szopat rendesen :-)

jó az ha a vizet köi meg a szervezetedben?

Enyim Paripa

Let the people speak

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ezt mondom en is. :-) Viszont a kreatin csak akkor jo ha utana az ember feljebb emeli mindig a szintet. Mert amint kiurul mar szevasz hello. En csak abban lattam az elonyet, hogy erosebb tole az ember es nagyobb sulyt tud mozgatni, tehat az izmok is jobban nonek. Viszont en anno 3 honap utan abbahagytam, haver meg nyomta sokaig. Aztan a kovetkezo evben o sem nyomta es szepen lassan esett vissza, en meg erosodtem tovabb. Nem emelt eleg sulyt amikor kreatinozott es igy szinte semmit nem fejlodott vele, aztan mikor kiurult a szervezetbol gyengebb volt nalam.

Reszemrol soha tobbet gyuras, nem latom ertelmet. Bringasnak meg plane nem.

Tomegnoveles: nagy sulyokkal kis szeria ( eleg a 4X6 vagy 4X8 )
Szalkasitas; nomal sulyokkal nagy szeria ( 4X20 inkabb )

Ha rendszeresen jarsz mondjuk gyurni, akkor erdemes szedni egy kis kreatint, nagyon sokat szamit ( viszonylag gyorsan noveszt, megkoti a vizet az izmokban de nem lesz tole bajod ). Jah, es sok hust meg tesztat kell enni :)

Enyim Paripa

Let the people speak

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
jó az ha a vizet köi meg a szervezetedben?

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

majd ha felnõsz, rájössz h minden ehetõ ami nem mozog :)

Minden ehetõ, ami mozog, ami nem, azzal meg fûszerezni kell, legalábbis a kínai konyhánál így van. :)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ha hizni akarsz, akkor ne a sok szerias konnyuket nyomjad, hanem a kevesebb szeriaban nagyobb sulyt.

Én kb 176 cm vagyok 56 kg-mal, és szeretnék valamennyit felszedni, itthon kondizok ezerrel : bicepszre 13-15 kilóval, tárogatás 15, meg vállra is. Ezt 4x10-es szériákban nyomom, naponta, vagy két naponta. Az a baj, hogy csak szálkásodok, keveset "hízok", pedig rengeteget nassolok (gumicukor, süti, chips stb...). A gond talán az lehet, hogy reggelit egyáltalán nem eszek, nincs rá idõm, aztán a suliban szar kaják, nem eszek. Legfeljebb 1-2 szendó, pogi. Hazaérek 2-3 körül, kaja sehol, max leves. Aztán talán 8kor vacsora, ez se mindig meleg, vagyis inkább úgy mondom, hogy hetente 1x meleg. Fõzni, kaját csinálni utálok. Szóval egész nap koplalás. Amíg marokkóban voltunk 1 hetet, addig felszedtem 5 kilót. Szóval muszáj híznom mert nem bírom el a bicóm, vagyis elbírom, mert van annyi izmom, de azért mégis csak..... Pedig a csajok is azt mondták, hogy jó az alakom....

Enyim Paripa

Let the people speak

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

Én kb 176 cm vagyok 56 kg-mal, és szeretnék valamennyit felszedni, itthon kondizok ezerrel : bicepszre 13-15 kilóval, tárogatás 15, meg vállra is. Ezt 4x10-es szériákban nyomom, naponta, vagy két naponta. Az a baj, hogy csak szálkásodok, keveset "hízok", pedig rengeteget nassolok (gumicukor, süti, chips stb...). A gond talán az lehet, hogy reggelit egyáltalán nem eszek, nincs rá idõm, aztán a suliban szar kaják, nem eszek. Legfeljebb 1-2 szendó, pogi. Hazaérek 2-3 körül, kaja sehol, max leves. Aztán talán 8kor vacsora, ez se mindig meleg, vagyis inkább úgy mondom, hogy hetente 1x meleg. Fõzni, kaját csinálni utálok. Szóval egész nap koplalás. Amíg marokkóban voltunk 1 hetet, addig felszedtem 5 kilót. Szóval muszáj híznom mert nem bírom el a bicóm, vagyis elbírom, mert van annyi izmom, de azért mégis csak..... Pedig a csajok is azt mondták, hogy jó az alakom....

Tomegnoveles: nagy sulyokkal kis szeria ( eleg a 4X6 vagy 4X8 )
Szalkasitas; nomal sulyokkal nagy szeria ( 4X20 inkabb )

Taplalekkiegeszito szerintem elengedhetetlen ha valaki kicsit is komolyabban veszi a dolgot, mert kulonben a tested feleli a szenhidratokat / asvanyi anyagokat, es "elsorvadnak" az izmaid. Tomegnovelesnel 3 etkezes + edzes elott es utan kiegeszito sok folyadekkal, szalkasitasnal az egyik etkezes helyett taplalekkiegeszito, es edzes elott / alatt sok folyadek, utana pedig kiegeszito. Ha rendszeresen jarsz mondjuk gyurni, akkor erdemes szedni egy kis kreatint, nagyon sokat szamit ( viszonylag gyorsan noveszt, megkoti a vizet az izmokban de nem lesz tole bajod ). Kokszolni nem szabad, meg gyenge szerekkel sem ( pl. napozin ).
Taplalekkiegeszito termekekbol ha nincs sok penzed, akkor Scitec ( eloszor erdemes pump + Volumass 35 -ot szedni, kesobb meg Pump FX + CellMax ) ha tobbet szansz a dologra, akkor Twinlab vagy Herbalife. Scitec -el kb havi 15-20e plusszkiadas, Twinlab/Herbalife 40-50e.
Persze ettol meg nem lesz nagy fejlodes, de szepen folyamatosan fel lehet epiteni egy eros izomzatot ami maradando is heti 2-3 rendes edzessel.
Erdemes kerni a teremben egy edzestervet, mert nem mindegy milyen gyakorlatokat csinalsz es milyen szeriaval egy edzes alatt ( 2 vagy 3 fele edzesnapot kell tartani es valtogatni oket, par honap / fel ev utan pedig teljesen uj edzestervet, kulonben megszokjak az izmaid az azonos mozgast, es nem fejlodsz rendesen ).

Jah, es sok hust meg tesztat kell enni :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

De hiába mondom anyámnak, hogy csináljon olyan kaját amit én is megeszek (nem tökfõzelék, meg húsleves, szóval amiket nem csípek), erre csak azt mondja, hogy nincs ideje (itthon dolgozik az irodában), meg ha a család többi tagja is meg tudja enni, akkor én is. Amikor van jó kaja, akkor teletömöm magam és kitart pár napig. Hidd el dig én ennék szivesen, de amikre ránézni se tudok, abból nem fogok repetát kérni.

és ménem csinálod meg magadnak?

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
En 182 vagyok es 82kg korul. Nem szeretnek tobb lenni, csak erosebb. Viszont kevesebb se :-) Az ilyen 180/85-90kg mar nem eppen bringas alkat.

Egy sportembernel szerintem a 180 centis magassaghoz kene
minimum 80kg, de ha lehet inkabb 85. Persze ugy, hogy ennek nagy resze izom.
Ha valaki kicsit izmosabb, akkor a 170/80 is teljesen jo.

Enyim Paripa

Let the people speak

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
majd ha felnõsz, rájössz h minden ehetõ ami nem mozog :)

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
De hiába mondom anyámnak, hogy csináljon olyan kaját amit én is megeszek (nem tökfõzelék, meg húsleves, szóval amiket nem csípek), erre csak azt mondja, hogy nincs ideje (itthon dolgozik az irodában), meg ha a család többi tagja is meg tudja enni, akkor én is. Amikor van jó kaja, akkor teletömöm magam és kitart pár napig. Hidd el dig én ennék szivesen, de amikre ránézni se tudok, abból nem fogok repetát kérni.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Ja ezt elfelejtettem mondani, hogy mûanyag rákot nem fogok enni. Bár, ha meggyõztök, hogy nem rongálja az egészségem akkor... Igazából jól érzem így magam, mert mindent meg tudok csinálni simán megy 50 felett a fekvõtámasz.

Ne csipszet egyél baszdmeg.:D
tudatosan kell kajálni..kérdezd meg Jorus bácsit.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Ja ezt elfelejtettem mondani, hogy mûanyag rákot nem fogok enni. Bár, ha meggyõztök, hogy nem rongálja az egészségem akkor... Igazából jól érzem így magam, mert mindent meg tudok csinálni simán megy 50 felett a fekvõtámasz.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
csajok...
jó az alakod csak rádnézek meghalsz :)
tessék szerezni táplálékkiegészítõt, koxolni, stb

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
ha "hízni" akar valaki, akkor szerintem úszás a nyerõ, iszonyatjó étvágyad lesz tõle.
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Azt tartsátok szem elõtt, hogy ha gyúrtok, lassul a kezetek és a lábatok. Sokat kell nyújtani, és mást sportolni mellette, mert kötöttek lesztek, mint egy rénszarvasos pulcsi.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"