Jelentkezz be Regisztrálj
Táplálkozás, étrend, fogyókúra
Posted 2006. September 01. - 19:47
De a legundorítóbb kaja az a burgonyacukor vagy mi, kétszer is visszajött, egyszer amikor megettem, meg egyszer pár évvel késõbb, amikor szerpentineken mentünk az autóval és akkor már csak ez választott el a Vukktól, de sikeresen rákoncentráltam
Posted 2006. September 01. - 19:17
A leg undorítóbb kaja a világon tényleg olyan mint a hungarocell, csak még forgács íze is van mellé.
Nem egy mindennapi kaja az tény, a natur tényleg elég ratyi:D, de a sós az ehetõ.
Forgács..hmm, annak nem tudom milyen az íze. Te szoktál forgácsot enni?
Posted 2006. September 01. - 19:06
']Szénhidráthoz még kigészítem ezzel: pufirizs Bár én nem sokat eszek belõle max egy csomaggal, de ugyanolyan mint a rizs, csak hungarocell 75g ch van 100g-ban, szóval elég jó.
A leg undorítóbb kaja a világon tényleg olyan mint a hungarocell, csak még forgács íze is van mellé.
Posted 2006. September 01. - 18:19
Íme:
fehérjék: (leszámítva a százféle fehérjekészítményt, ugyebár) csirke és pulykamell, illetve comb; tonhal (konzerv vagy fagyasztott pl.) sovány marhahús, (bélszín, felsál) a felvágottaspultból a csirke, illetve pulykasonkák, tojásfehérje, túró (nem a sz*r krémtúrók), sovány kemény sajtok (krémsajtokat ne!)és tej természetesen. A növényi fehérjéket - izomépítés szempontjából nagyon másodlagosan kezeld!
szénhidrát: rizs, krumpli, tészta, rostos/magos kenyérfélék (tehát nem fornetti-féle cukrozott ótvar), natúr zabpehely (nem cukrozott müzli és társai), az összes zöldség, banán és társai
Így elsõ blikkre ennyi.
Szénhidráthoz még kigészítem ezzel: pufirizs Bár én nem sokat eszek belõle max egy csomaggal, de ugyanolyan mint a rizs, csak hungarocell 75g ch van 100g-ban, szóval elég jó.
vendég_galuska_*
Posted 2006. September 01. - 13:16
Köszönöm Galuska!
Szerdán bringáztam, azóta pasztázom, kíváncsi vagyok, hogy fog menni a vasárnapi MátraMaraton :-)
Hajrá! De eredményfelelõsséget nem vállalok!
Posted 2006. September 01. - 12:45
Szerdán bringáztam, azóta pasztázom, kíváncsi vagyok, hogy fog menni a vasárnapi MátraMaraton :-)
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2006. September 01. - 12:35
vendég_galuska_*
Posted 2006. September 01. - 12:16
Hát én is ugy kezdtem hizni, hogy egyre nagyobb lett az étvágyam
Hízni vagy erõsödi, ez itt a kérdés.
Posted 2006. September 01. - 12:09
vendég_galuska_*
Posted 2006. September 01. - 12:02
Olyan kérdésem lenne:
Ha szedek ILYEN vitamint attó ugye nem fogok elkezdeni hízni, mert volt már rá példa. Mellesleg rendszeresen mozgok: heti 1 uszás, 1 futás, 1 kondi, többi napon bringázok.
Egyébként meg hízni csak pozitív kalóriamérleg esetén lehet, tehát önmagában vitaminkészítménytõl kizárt. (persze ha az étvágyad nõ tõle és többet eszel ua. mozgás mellett, nyilvánvalóan hízni fogsz...)
vendég_galuska_*
Posted 2006. September 01. - 12:00
Valaki ha tud linkeljen már be nekem egy olyat, hogy egy átlegos emberkének milyen vitaminból mennyi a napi szükséglete plííz.
pl. ez: http://www.anyvitamins.com/rda.htm
Bár szerintem túl sok értelme nincs méricskélni. Napi egy multitab, oszt' kész.
vendég_galuska_*
Posted 2006. September 01. - 11:53
Hozzáértõk! Írnátok egy kisebb listát, hogy miben van (igazán) sok szénhidrát, fehérje?
Íme:
fehérjék: (leszámítva a százféle fehérjekészítményt, ugyebár) csirke és pulykamell, illetve comb; tonhal (konzerv vagy fagyasztott pl.) sovány marhahús, (bélszín, felsál) a felvágottaspultból a csirke, illetve pulykasonkák, tojásfehérje, túró (nem a sz*r krémtúrók), sovány kemény sajtok (krémsajtokat ne!)és tej természetesen. A növényi fehérjéket - izomépítés szempontjából nagyon másodlagosan kezeld!
szénhidrát: rizs, krumpli, tészta, rostos/magos kenyérfélék (tehát nem fornetti-féle cukrozott ótvar), natúr zabpehely (nem cukrozott müzli és társai), az összes zöldség, banán és társai
Így elsõ blikkre ennyi.
Posted 2006. September 01. - 10:56
mivel energiatartalma minimális a vitamintablettáknak alapesetben ,attól szerintem nem hízik az emberOlyan kérdésem lenne:
Ha szedek vitamint attó ugye nem fogok elkezdeni hízni, mert volt már rá példa. Mellesleg rendszeresen mozgok: heti 1 uszás, 1 futás, 1 kondi, többi napon bringázok.
én az Universal daily one-t szedem
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2006. August 31. - 16:50
Posted 2006. August 31. - 16:01
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
vendég_galuska_*
Posted 2006. August 29. - 15:27
Sok sok szénhidrátot
Verseny elõtti héten ki lehet üríteni a tartalékaid egy extrém hosszú tekeréssel.
Ezután a szervezet többet fog elraktározni úgymond túlkompenzál.
kicsit pontosítva:
Pl. verseny szombaton.
hétfõ-kedd-szerda: szénhidrátfogyasztás 0, csak fehérje, szerdán egy jó tekerés. Ezzel minden glikogénraktárat alaposan kiürítesz.
csütörtök-péntek: hatalmas mennyiségû, de könnyen emészthetõ szénhidrátok. (tészta, krumpli, banán, stb.) Mozgás már semmi. A kiürült izmok és máj szivacsként szippantja fel a tápanyagot és valóban túltölti, tehát a normál glikogénszintnél magasabbal kezdhetsz.
Viszont könnyû elrontani, (pl. pont a verseny napjára leszel gyenge)t ehát ezt ki kell kísérletezni. (hány nap, mekkora mennyiségek, stb.)
Posted 2006. August 29. - 14:38
55 kiló vagyok.Oks értem.Van benne mérõkanál.Köszi a segítséget!']Mérõkanál van benne? 1 adag=1 mérõ=50g
Shakerben 3-4 dl vízbe tedd bele az 1 mérõ port és sékeld össze.
Hogy mennyit akarsz fogyasztani belõle az rajtad múlik. Hány kiló vagy?
Mondjuk napi 2-3 turmix simán mehet. Reggel délben délután.
Ha edzel, akkor edzés után közvetlenül mehet.
Amúgy nem valami sok fehérje van benne, sõt nagyonkevés. Igaz ez egy tömegnövelõ, de még azokhoz képest is elég alacsony a fehérjetartalma.
Posted 2006. August 29. - 13:48
Verseny elõtti héten ki lehet üríteni a tartalékaid egy extrém hosszú tekeréssel.
Ezután a szervezet többet fog elraktározni úgymond túlkompenzál.