Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Please log in to reply
1408 replies to this topic

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Ilyennek képzelem el :) A csajok a suliban mindig ezt ették kaja helyett boaaa!!!

De a legundorítóbb kaja az a burgonyacukor vagy mi, kétszer is visszajött, egyszer amikor megettem, meg egyszer pár évvel késõbb, amikor szerpentineken mentünk az autóval és akkor már csak ez választott el a Vukktól, de sikeresen rákoncentráltam :)

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

A leg undorítóbb kaja a világon tényleg olyan mint a hungarocell, csak még forgács íze is van mellé.

Nem egy mindennapi kaja az tény, a natur tényleg elég ratyi:D, de a sós az ehetõ.

Forgács..hmm, annak nem tudom milyen az íze. Te szoktál forgácsot enni?:D

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts

']Szénhidráthoz még kigészítem ezzel: pufirizs :) Bár én nem sokat eszek belõle max egy csomaggal, de ugyanolyan mint a rizs, csak hungarocell :D 75g ch van 100g-ban, szóval elég jó.

A leg undorítóbb kaja a világon :D tényleg olyan mint a hungarocell, csak még forgács íze is van mellé.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

Íme:

fehérjék: (leszámítva a százféle fehérjekészítményt, ugyebár) csirke és pulykamell, illetve comb; tonhal (konzerv vagy fagyasztott pl.) sovány marhahús, (bélszín, felsál) a felvágottaspultból a csirke, illetve pulykasonkák, tojásfehérje, túró (nem a sz*r krémtúrók), sovány kemény sajtok (krémsajtokat ne!)és tej természetesen. A növényi fehérjéket - izomépítés szempontjából nagyon másodlagosan kezeld!

szénhidrát: rizs, krumpli, tészta, rostos/magos kenyérfélék (tehát nem fornetti-féle cukrozott ótvar), natúr zabpehely (nem cukrozott müzli és társai), az összes zöldség, banán és társai

Így elsõ blikkre ennyi.

Szénhidráthoz még kigészítem ezzel: pufirizs :) Bár én nem sokat eszek belõle max egy csomaggal, de ugyanolyan mint a rizs, csak hungarocell :D 75g ch van 100g-ban, szóval elég jó.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

Köszönöm Galuska!

Szerdán bringáztam, azóta pasztázom, kíváncsi vagyok, hogy fog menni a vasárnapi MátraMaraton :-)

Hajrá! De eredményfelelõsséget nem vállalok! :)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Köszönöm Galuska!

Szerdán bringáztam, azóta pasztázom, kíváncsi vagyok, hogy fog menni a vasárnapi MátraMaraton :-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Hát akkor híztam, mert nem mozogtam. Most remélem inkább erösödni fogok, mert mozgok sokat.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

Hát én is ugy kezdtem hizni, hogy egyre nagyobb lett az étvágyam

Hízni vagy erõsödi, ez itt a kérdés. :)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Hát én is ugy kezdtem hizni, hogy egyre nagyobb lett az étvágyam

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

Olyan kérdésem lenne:
Ha szedek ILYEN vitamint attó ugye nem fogok elkezdeni hízni, mert volt már rá példa. Mellesleg rendszeresen mozgok: heti 1 uszás, 1 futás, 1 kondi, többi napon bringázok.

Egyébként meg hízni csak pozitív kalóriamérleg esetén lehet, tehát önmagában vitaminkészítménytõl kizárt. (persze ha az étvágyad nõ tõle és többet eszel ua. mozgás mellett, nyilvánvalóan hízni fogsz...)

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

Valaki ha tud linkeljen már be nekem egy olyat, hogy egy átlegos emberkének milyen vitaminból mennyi a napi szükséglete plííz.

pl. ez: http://www.anyvitamins.com/rda.htm

Bár szerintem túl sok értelme nincs méricskélni. Napi egy multitab, oszt' kész.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

Hozzáértõk! Írnátok egy kisebb listát, hogy miben van (igazán) sok szénhidrát, fehérje?

Íme:

fehérjék: (leszámítva a százféle fehérjekészítményt, ugyebár) csirke és pulykamell, illetve comb; tonhal (konzerv vagy fagyasztott pl.) sovány marhahús, (bélszín, felsál) a felvágottaspultból a csirke, illetve pulykasonkák, tojásfehérje, túró (nem a sz*r krémtúrók), sovány kemény sajtok (krémsajtokat ne!)és tej természetesen. A növényi fehérjéket - izomépítés szempontjából nagyon másodlagosan kezeld!

szénhidrát: rizs, krumpli, tészta, rostos/magos kenyérfélék (tehát nem fornetti-féle cukrozott ótvar), natúr zabpehely (nem cukrozott müzli és társai), az összes zöldség, banán és társai

Így elsõ blikkre ennyi.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Olyan kérdésem lenne:
Ha szedek vitamint attó ugye nem fogok elkezdeni hízni, mert volt már rá példa. Mellesleg rendszeresen mozgok: heti 1 uszás, 1 futás, 1 kondi, többi napon bringázok.

mivel energiatartalma minimális a vitamintablettáknak alapesetben ,attól szerintem nem hízik az ember :)
én az Universal daily one-t szedem

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Valaki ha tud linkeljen már be nekem egy olyat, hogy egy átlegos emberkének milyen vitaminból mennyi a napi szükséglete plííz.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Hozzáértõk! Írnátok egy kisebb listát, hogy miben van (igazán) sok szénhidrát, fehérje?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Olyan kérdésem lenne:
Ha szedek ILYEN vitamint attó ugye nem fogok elkezdeni hízni, mert volt már rá példa. Mellesleg rendszeresen mozgok: heti 1 uszás, 1 futás, 1 kondi, többi napon bringázok.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

Sok sok szénhidrátot
Verseny elõtti héten ki lehet üríteni a tartalékaid egy extrém hosszú tekeréssel.
Ezután a szervezet többet fog elraktározni úgymond túlkompenzál.

kicsit pontosítva:

Pl. verseny szombaton.

hétfõ-kedd-szerda: szénhidrátfogyasztás 0, csak fehérje, szerdán egy jó tekerés. Ezzel minden glikogénraktárat alaposan kiürítesz.

csütörtök-péntek: hatalmas mennyiségû, de könnyen emészthetõ szénhidrátok. (tészta, krumpli, banán, stb.) Mozgás már semmi. A kiürült izmok és máj szivacsként szippantja fel a tápanyagot és valóban túltölti, tehát a normál glikogénszintnél magasabbal kezdhetsz.
Viszont könnyû elrontani, (pl. pont a verseny napjára leszel gyenge)t ehát ezt ki kell kísérletezni. (hány nap, mekkora mennyiségek, stb.)

Mikayla

Mikayla

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

']Mérõkanál van benne? 1 adag=1 mérõ=50g

Shakerben 3-4 dl vízbe tedd bele az 1 mérõ port és sékeld össze.

Hogy mennyit akarsz fogyasztani belõle az rajtad múlik. Hány kiló vagy?
Mondjuk napi 2-3 turmix simán mehet. Reggel délben délután.
Ha edzel, akkor edzés után közvetlenül mehet.

Amúgy nem valami sok fehérje van benne, sõt nagyonkevés. Igaz ez egy tömegnövelõ, de még azokhoz képest is elég alacsony a fehérjetartalma.

55 kiló vagyok.Oks értem.Van benne mérõkanál.Köszi a segítséget!

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Sok sok szénhidrátot
Verseny elõtti héten ki lehet üríteni a tartalékaid egy extrém hosszú tekeréssel.
Ezután a szervezet többet fog elraktározni úgymond túlkompenzál.

hencsa

hencsa

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Mit érdeme s még verseny elõtt enni verseny elötti napokban/és közvetlen verseny elött?