Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Please log in to reply
1408 replies to this topic

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
Köszi a válaszokat. Azért kérdezem,mert tavaly év elején kb.90 kg voltam. Elkezdtem rendszeresen bringázni napi 30-80 km heti 3-szor 4-szer. Plusz elindultam a lehetõségekhez képest sok versenyen. Az eredmény 15 kg mínusz kb. fél év alatt. Most 3 hónapja nem tudok elmozdulni!!:( Fõleg has környékén lenne mibõl fogynom. Ezért gondoltam a zsírégetõre hátha segítene.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Zsírégetõ nem sokat használ...

Egyetértek - minimális a különbség, amit mesterséges szerekkel az anyagcserédben elérhetsz - egyszerûbb (és olcsóbb!) inkább naponta fél órával többet mozogni, ugyanannyi energiabevitel mellett.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ki hány kilót fogyott eddig? Én már 100nál többet.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Mi számít zsírégetõnek?
.

a krematórium
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Mi számít zsírégetõnek?
Végsõ soron pl. szerves króm, az L-carnitin, a gyakori étkezés, megnövelt fehérjebevitel és csökkentett szénhidrát és zsírbevitel, nem? Ezek mind csak akkor használnak, ha helyesen alkalmazod õket, mozgással megtámogatva.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Zsírégetõ nem sokat használ, legalábbis nekem nem, de én már amúgy is sovány vagyok. Sztem hasznosabb ha este 6 után nem eszel semmit.

Izotóniás meg jó, de fõleg olcsó. 70valahány ftra jön ki egy liter. Jobb mint a víz és az ásványi anyagokat pótolja valamelyest.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni,hogy van-e tapasztalatotok az X-IONT termékekkel kapcsolatban? Konkrétan a zsírégetõvel ill. az izotóniás sport itallal kapcsolatban.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
A májban lévõ glikokén után az izmot kezdi el bontani ha nem kap elegendõ fûtõanyagot a szervezet.Azt gondoltam ,hogy mi már túl vagyunk a glikogén-felhasználáson és izmot kell égetni :)

De ezen igazán nem fogunk vitázni :)
elmehetünk a fehérjeszintézisig is :D

A vércukorindexet figyelembe szokták venni a profi biciklisek?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 posts

Nos,én nem is teszem,mivel nekem az izom építése a célom.
De aki alapból sovány izomzattal rendelkezik ÉS izomtömeget akar veszteni -szerintem - az negatív energiaegyensúlyt alakítson ki,mivel elsõdlegesen az izmot fogja bontani a szervezet,elõbb,mint az esetleges zsírraktárat.

Nem egészen, azért nem az izmot fogysztja elsösorban, hanem a vérünkben lévõ glükózt, az izmokban és májban lévõ glikogént is használja és el is fogyasztja. ezután nyul hozzá a zsirháztartáshoz a szervezetünk. Sosem az izom az elsödleges amihez a szervezet hozányul, viszont az ami a legtöbb energiát megkivánja.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ez nem igaz mindegyik emberfajtára, az északi népeknél a zsírraktárhoz nyúl hamarabb a szervezet, mint pl nálam is.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Nos,én nem is teszem,mivel nekem az izom építése a célom.
De aki alapból sovány izomzattal rendelkezik ÉS izomtömeget akar veszteni -szerintem - az negatív energiaegyensúlyt alakítson ki,mivel elsõdlegesen az izmot fogja bontani a szervezet,elõbb,mint az esetleges zsírraktárat.

-=B.B.B.=-

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 posts

A fehérjemennyiséget én biztos nem fognám vissza.A negatív kalóriamérleg magas intenzitású edzéssel eléggé katabolikus.nincs szüksége senkinek arra , hogy beteg legyen.

Nos ne tedd. Ettöl nem lesz beteg senki, ha odafigyel. Nem azt mondtam, hogy zero fehérje,hanem a tömegépülésez szükséges mérték alatti. Amugy meg,hogy mi is az egészséges ,és mi nem lehetne vitázni,hisz a mai versenysportolok intenzitásával végzett edzések, az emberi testet figyelembe véve eleve nem egészségesek..,és még sorolhatnám.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Le köll feküdni, és úgy maradni. :)

Hehe,mint a Hetedikben a restség?

-=B.B.B.=-

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Le köll feküdni, és úgy maradni. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
A fehérjemennyiséget én biztos nem fognám vissza.A negatív kalóriamérleg magas intenzitású edzéssel eléggé katabolikus.nincs szüksége senkinek arra , hogy beteg legyen.

-=B.B.B.=-

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 posts

no olyan utan kell turkalnom, hogy hogyan lehet izombol fogyni?
erre a kerdesre valaszojon vki.

hogyan kell stimulalni az izmot
ugy irjatok, hogy enis eltudjam magyarazni masnak.

koszike

Izoból fogyni ugy,hogy közben egészség is megmaradjon odafigyelést igényel. Mert nem a saját test feleméztése a cél. Tehát a következö a javaslatom erre nézve: Magas számu ismétléssel edzeni az adott izomcsoportot, a vitaminok,ásványi anyagok,folyadék megfelelõ bevitele mellett, de a lehetõ legkevesebb fehérjével. Igy az izmok erösebbek, kissebb tömegüek, és definiáltak lesznek. Mig ha valaki kórós mértékü nem evést használja, azáltal ugyan szintén kisebb lehet az izom tömege,de természetesen a testi erõ,és egészség is. Egyszoval az adott izomcsoportot célirányosan, sulyok NÉLKÜL, magas intezitáson edzeni, kevés fehérje bevitele mellett. Futás, kerékpározás,fittness jellegü edzések,stb. Ha a kondi terem is szoba jön, ott kizárolag a saját test sullyal történõ edzés javasolt ilyen célra. Minden gyakorlatnál a magas ismétlés számmal szem elött.

Ezt a dátumot sem néztem, amire válaszolam:) Hopsz.

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Sziasztok!
Végigolvastam a fórumot és elég sok jó dolgot találtam benne.
Én holnap leteszem a nagyesküt , hogy nem eszek annyi csokit és heti 3 futás , ha jobb idõ akkor bringa.
Szeretnék a tavaji Szilvás maraton eredményemen fél órát javítani (közép táv 4óra 45 perc körüli volt ) . Sajna a 177/85 nem a legideálisabb hozzá.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
ehhhh,, :D nem tudom mért írtam oda azt hogy .."de hát az tökmind1" ..:mybad: teljesen igazad van én is így gondolom. Biztos vmi tudat kihagyásom volt mint álltalában :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nem mindegy, mert 21 éves korodra 15-20 kilóval nehezebb lehetsz.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts

nah kicsit megnyugodtam hogy nem vagyok egyedül :)

~175cm és 55kiló és nem naon parázom rajta )

echte ugyanennyi vagyok .. 175-55 :D és jól érzem magam :P Azért próbálok hízni is csak nem vagyok az az alkat :)
edit: mondjuk nem 21 hanem 15 év.. de hát az tök mind1