Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Please log in to reply
1408 replies to this topic

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
A hosszú séták/túrák is segíthetnek, de ez is 40-45 perc után kezdõdik (itt vált az izomsejt energiaszolgáltatót -> megindul a zsírbontás). Tehát inkább kevesebbszer többet, mint többször kevesebbet - szerintem.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Spinning.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

aquark

aquark

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
Köszönöm a sok + hozzászólást. A spinning nem tudom, hogy mi, szobabringán alapozok, a pulzusom már vagy 15 éve nem ment 100-110 fõlé, pedig próbáltam, a doki szerint "nagy a puttony" és ezért. Mindíg ülve tekerek, hogy kíméljem a h.mûvet (ez szokott elõször kipurcanni alattam, + a hátsókerék)
Mégegyszer köszönöm!

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
Ajánlom a Spinning-et, mint biztonságosabb fogyási lehetõség. Gerincproblémákkal is simán mehet a dolog, ülve tekerj, alacsony-közepes pulzussal és kérd az oktató segítségét! Ha nem akarsz költeni edzésekre, akkor érdemes otthonra beszerezni egy görgõt. Így könnyebben kontrollálhatod az edzéseidet/pulzusodat, bármely napszakban tekerhetsz, nincs forgalom, nem rázza szét a hátad a sok kátyú - szerintem ezek a te esetedben fontos dolgok. Ha a kajálás is menni fog, akkor nyert ügyed van! Szurkolok!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Szerintem kár azzal foglalkozni, hogy ki mit mond Rád, Aquark!
Rajtam is már azon röhögnek hogy sisakot hordok, de magasról lesz*rom a véleményüket :) Falun ez hatványozottan így van.
Lényeg a fokozatosság és tényleg teljes szemléletváltás kell. Kicsi célokat kell kitûzni ami kivitelezhetõ és nem veszi el az ember kedvét az egésztõl! Sok sikert!

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

aquark

aquark

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
Találtam 1 jó oldalt, ahol orvosok segítenek a fogyásban, nekem azért tetszik, mert itt nem akarnak semmit sem eladni neked, nem igérnek csodákat, de ha akarod, egyénileg foglalkoznak veled!

http://www.konnyenfogyok.hu/

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
meg az is közrejátszki h 15 éves vagy és még fejlõdõ szervezet, nem a lerakódás megy még nálad, hanem a fejlõdéshez kellõ anyagbevitel. Én is igy voltam 17 éves koromig, akár mennyit akármikor akármibõl, aztán egyszercsak elkezdtem hizni :D most vagyok 188 75 :) és remélhetõleg ez meg is állt. :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Én nem szedek semmit kondi elõtt-után. Sokat eszek, (de tényleg nagyon sokat) és szerintem egy kicsit rendszertelenül.
Reggelire meg jó késõn vacsira például kettõ tojás kettõ virsli 4 szelet melegszendvics liter kakaó csomag háztartási keksz konzervhal.
És mégis 63 kg vagyok.

Mondjuk mindig mozgok, bennem van a mehetnék, ez is közrejátszik.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
Én az elmúlt 2 hónapban 3kg-t híztam. SOK normális kaja, heti 3szor súlyzós e, 1 aikido és 1 kosár edzés..ha még bele tudom sûríteni a hetembe, akkor elmegyek úszni. Ajánlom: Csirkemell rizzsel fõttkukoricával, ubisalival (Etalon kaja:D), tejberízs, igazi mûzlik (nem az a puffasztot teveszar), sok kenyér+sonka+sajt+tej, pizza, lázánnyá, sütik, fehérje ital (ezt edzés után közvetlen érdemes)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Én 52 kg vagyok, bringázáshoz nem kevés, sõt felfele kimondottan jó. Az más kérdés, hogy lefelé mindenki lehagy, ha csak gurulunk :) Nem evés függvénye, én is sokat eszem, mégsem híztam vagy 5 éve egy dekát sem. És rendszeresen lecsózom este 9 körül :D
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
:D:D

én napi négyszer eszem... 6 után nekem már tényleg csak gyümölcs, vagy joghurt... jól érzem így magam, csakhát azért ez mégis kevés:D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
dázsvírem, aki engem letolna 130kg-val, széthuznám a száját, nemkicsit.
Sztem az egész életviteled kellene átformálni, s akkor minden helyrebillenne, gondolom.
Keress hasonló adottságú fazont/okat hátha közösen könnyebb.
Bár, nem vok se pisziátter, se dietetikus önjelölt Norbilófasz, tehát csak véleményem lehet-uszkve segglyukeffektus.
Ellenben van rajtam némi súlyfölösleg bár korántsem vészes, hogy nagymértékben veszélyeztesse az egészségem/remélem!!/
Ami nálam nagyjából beválik, este 6 után igyexem már nem enni,/bár, kinnalvós szalonnasütés rulez!!/ egész nap kiegyesúlyozottan eszem,min. 3x, reggeli az szent!! Betolok mindent, ami jól esik, s még borral is locsolom, nem gyengén néha.
Kedvenc tekerõtársammal például pont ellentétek vunk, õ 6..egynéhány kilónál kiszáll, én meg 90-nél be...s tökre jól tudunk együtt krúzolni, õ sokkal jobb a felfeléken, én kicsit rutinosabb vok lefelé, vidáman ledagadtoz, én meg "lekecskézem" /ilyen vega, vagy mi, szegééény/ de pl. most kapott vagy 10 percet asszem a Mátrán tõlem.
azt meg nemhiszem, hogy ilyen debil felsõbbrendûségi szöveggel menõbb lenne a"profi" ha ilyeneket beszól...sõt, inkább magát degradálja le.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Valami rémlik... :D

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Én meg majd a nyakadba ülök, amikor épp spárgában dekkolsz koncert elõtt! :D

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Még pár kilót felszedsz, és jó leszel nekem bicepszezni. :)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Hízni/izmosodni kéne!:D 57.3kg/173cm...
Mit javasoltok? Evés (szerintem) elég rendes mennyiségben történik.

aquark

aquark

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
Köszönöm a segítséget, az általatok leírt dolgok 99%-ával egyetértek!

Csak annyit tennék még hozzá az elõzõ hozzászólásomhoz, hogy van sok nagyon rendes bringás is, bocs hogy általánosítottam!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Viszont én ekkora súllyal meggondolnám akár a futást, akár a bringázást. Mint ahogy írod is, biztos nagyon nehezen viselik az izületeid. Csak úszás, amíg kicsit kezelhetõbb nem lesz a helyzet, viszont abból minél többet.Mit eszel, hogy erõs dohányzás mellett ilyen a súlyod? Cukorbeteg a súlyod miatt vagy, vagy azért a felesleg, mert cukorbeteg vagy? Mert ha 2-es tipusú vagy, és még nem kell inzulint injekcióznod, akkor sürgõsen változtass, hogy ezt elkerüld. És a cigit mihamarabb tedd le, mert a túlsúllyal és a cukorbetegséggel karöltve súlyos károkat okoz az érrendszeredben.
Bár gondolom, ezt mind tudod, de szerintem nem árt, ha ezt mindig hangsúlyozza az ember.

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Aquark! A legfontosabb, hogy megtaláld a társaságodat, ha kerékpározni akarsz és a Duna maraton a cél. Ez azt jelenti, hogy ne 5x erõsebbeket keress magadnál, hanem éppen hogy erõsebbeket. A jó társaság kiváló húzóerõ - és ez eleve mindig többet ad, mint csak maga a kerékpározás.
Ahhoz, hogy teljesítsd a dunát, sokat kell edzened és fogynod. Az én tanácsom az útra: felejtsd el az önsajnálatot. A legalattomosabb, legrosszabb tulajdonsága az embernek. Ha kitûzted a célt és tényleg elhatároztad magad, akkor nincs indok, amiért feladhatod.
A fogyással kapcsolatban: ha nélkülözni kell, akkor megadod az esélyt arra, hogy feladd. A sportos fogyás azért jó, mert nem elviselhetetlen mértékû a nélkülözés. Mégegy adalék: 164 kiló rengeteg - ha belekezdesz, nem hagyhatod abba pl 40 kiló lefogyás után - A dunára való felkészülés nem 3 hónap kõkemény fogyókúra. Reálisan sztem 2010-ben teljesítheted, de addig folyamatosnak kell lennie a munkádnak.
Ez pedig odaadással és kitartással, de legfõképpen személyiség változással, életmódváltoztatással lehetséges, hiszen a Te kezedben van a megoldás. Ez csakis rajtad múlik.
Így volt ez sok embernek is a fórumon.
Ja és f@szfejek mindig akadnak, de ne általánosíts úgy, ahogy õk. ;)
"Nice boys don't play rock and roll"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
A lényeg a fenntartható, normális étrend. A kúra szerû dolgok semmit sem érnek, aha utána ugyanott folytatod a kajálást, mint elõtte. A fogyásnál egyébként 75% múlik a kajáláson, és 25% a mozgáson. Esetedben a zsír bevitelt nullázni kell, ha edzel mellette bármien szinten, akkor fontos a fehérje, de csak olyat érdemes bevinni, aminek alacsony a zsírtartalma (szal sertés, marha kerülendõ). Ma már mindenre kötelezõ ráírni a tápérték adatokat, és a net is tele van különbözõ táblázatokkal. Egy ideális csirkemellsonka mondjuk 23% fehérjét, 3% zsírt tartalmaz pl. Csirkemell, tengeri halak, tojás, és rengeteg zöldség, gyümölcs, gomba, plusz nagy mennyiségû ásványvíz a salakanyagok elszállításához. Fontos az egyre csökkenõ szénhidrát bevitel is, mivel, ha nem égeted el, akkor zsírként raktározódik. Ha ieneket falsz, nem lesz gyors eredmény, de 1-2 hónap után rááll a szervezeted, és 2 hetente 1 - 1.5 kg leadható kényelmesen, nem koplalva, nem kínozva magad. A lényeg, hogy ezt az étrendet bármeddig tarthatod, kis fantáziával rengeteg féle kaját tudsz készíteni egészséges alkotóelemekbõl.