Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Please log in to reply
1408 replies to this topic

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
A tavaszi kúra hozzávalói megérkeztek. :)

Feltöltött kép

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

coacholi

coacholi

vendég

• fórumtag
  • 16 posts

oké, amúgy edzõm mondta hogy az l-karnitin, még nemtom melyik márka, szedése is segíteni fog, mellette penco cuccok, ionogen, after activity stb

A Karnitin plusz beviteltõl baj nem lesz, de használni sem fog, ha csak nem sportolsz napi szinten 4óra föltt. Egyébként a szervezet elõállítja és a táplálékbevitellel megvan a kelõ mennyiség. A plusz bevitel nem fog plusz zsírbontást eredményezni. Króm dettó uae.

coacholi

coacholi

vendég

• fórumtag
  • 16 posts

Azt a fogyos tipp jo, de nekem ugye izombol kene most fogyni... Arra meg nemtom. Legjobb a magas pulzusu edzes...
Ja pbg, mondhatjuk h ki vagyok :) Strandra jo lesz majd nyaron :P "Mellboseg": 92->101 :D

furcsa célkitûzés izmot veszteni, mi ezzel a célod?
Egyébként pont nem a magas pulzust ajánlanám, hanem hosszú sportokat és a kevés fehérjebevitelt.

coacholi

coacholi

vendég

• fórumtag
  • 16 posts

Edzés utáni 1., 2. és 4. órában érdemes 1,5g/ttkg szénhidrátot bevinni. Bringás alkatnál ez ~100 gramm. Az elsõ órában ez különösen fontos, utána meg úgyis megéhezel, mint az már elhangzott. :) Az a sok kalória jön a glikogén-raktáraidból (izmok, máj), a zsírodból (vékonyabbaknak is van 2 maraton lefutásához elegendõ zsírjuk), plusz a kaja persze. Egységnyi zsír meg ugye több, mint kétszer annyi kalória, mint ugyanannyi szh. - így már nem is olyan rettenetesen sok az a 4000 kcal.

A koffein vizet von el, de errõl még az orvosok is vitatkoznak. :) Szerintem rászokni nem jó, versenyekre oké.

erre írtam

coacholi

coacholi

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Kicsit jövök, ha nem baj.
Elég az majdnam 20 maratonhoz is, nem csak kettõhöz. Egyébkét okésakat írtál.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Azt a fogyos tipp jo, de nekem ugye izombol kene most fogyni... Arra meg nemtom. Legjobb a magas pulzusu edzes...
Ja pbg, mondhatjuk h ki vagyok :) Strandra jo lesz majd nyaron :P "Mellboseg": 92->101 :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
Azigen, nekem 4 kiló maga lenne a tökéletes, most vagyok 65,8 kg. éhgyomorra 65,0 kg. Le akarom vinni 62-re áprilisig. ja és 174 cm vaok.

KisBadár

KisBadár

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Én BioTechtöl iszom az L-Carnitine+Chrome-ot,
3200Ft, 500ml. Kilenc nap alatt 4 kiló ment le,
szerintem jó a cucc.

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
oké, amúgy edzõm mondta hogy az l-karnitin, még nemtom melyik márka, szedése is segíteni fog, mellette penco cuccok, ionogen, after activity stb

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
azért ha testzsírt akarsz csökkenteni arra figyelj,hogy a fehérjét emeld meg,a ch-val játsz lefele,no meg tényleg szerintem a diéta lényege,hogy ne legyen egekben a vércukorszint,mert ugye akkor abból táplálkozik a szervezet,nem a zsírt bontja,ergo kerülni a cukrokat meg szar ch-t.

hja és fehérjébõl csokis whey pro :D az finom is meg ár/érték arányban is tuti:D

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
ez teljesen rendben van. én is sokat sportolok, tekerek, futok, úszok, meg persze a munka. és annyit eszek hogy néha csak néznek anyámék. igaz lassan elkezdek a testzsírszázalékom csökkentése érdekében kevesebbet enni. sõt november óta hozzászokott a szervezetem, hogy egy 80-100 km-es GA1 tekerés közben nem is eszek, csak innivaló van nálam.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Én még mindig 63-65 kg között mozgok, és nemsokára kezdek tekerni, ha elmúlik a csonthártyagyulladásom. (ja, már megint)
És még mindig nagyon sokat eszek, és orvoshoz fogok menni, mert már engem zavar, hogy hova tûnik el bennem ennyi kaja. És nem hízok semmit, alig van rajtam valamit fogni.
Igaz, hogy rendszertelenül eszek, (reggeli bögre kakaó meg pár babapiskóta, suliban 7-8 zsömle, vagy 6 szelet kenyér, fél liter víz, fél liter tea, és ki tudja, mikor végzek suliban, és mindig máskor ebédelek, vacsorára 3-4 szelet melegszendvics, 3 tojás, 3 virsli, egy liter tej egy csomag babapiskótával, meg egy tonhalkonzerv) de ez már nekem gyanús.

Tényleg ennyire fejlõdõ szervezet vagyok? Konditerembe járok, hetente kétszer, hetente egyszer 2,5-3,5 óra kori, és minden nap legalább egy óra-másfél bicajozás.
Hetente 6 óra tánc, két próbára osztva. Ha van idõm futok még, vagy kutyát futtatok, illetve csirkét hajkurászok.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Jíhááá... hízok/izmosodok... ma reggel 60,0kg voltam! Testzsírszázalék 11%(múlt szombaton, "csipkedõssel" mérve:D).
Mi az a kreatinkúra? Akkor most ki vagy gyúrva, Matyi?:D

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

És azt hogy fogod csinálni?:)Mármint csak érdeklõdnék mivel én is pont ennyi vagyok és pont annyira szeretnék lefogyni mint te:)(Meg elég sokat is tekerek mint te:p)
Meg mikor érdemes ilyen fehérje cuccost szedni?Szeretnék egy kis felvilágositást kapni róla:):confused:

Nem engem kérdeztél, de válaszolnék :)
Elsõsorban a kajáláson múlik a dolog. minimális zsír, sok fehérje, és visszafogottabb szénhidrát ( mindezek szépen elosztva a nap folyamán, minél több annál jobb) Szénhidrátot fokozatosan csökkenteni kell.Mikor már az adott szénhidrát mennyiség nem eredményez fogyást, vissza kell venni mégjobban, és mindig az utolsó étkezésbõl kell ezt lecsippenteni. Én most pont "diétázok" Szilveszterkor még ~85kg voltam, ma reggel már csak 79,9:), úgy hogy szinte csak zsírbol fogytam. Fehérjét több idõpontban is érdemes inni, pl reggel felkeléskor, edzés elõtt/után, lefekvés elõtt. A reggeli és az edzés utániba nem árt szénhidrátot is tenni, a reggelibe lassan felszívódót( pl zabpehely), az edzés utániba gyorsan felszívódót( pl: szõlõcukor, malto, vitargo, element)
A fehérjén kívül ( ami eleve elég sokféle lehet, koncentrátum, izolátum, izolátum és koncentrátum) diétában ami elég hasznos tud lenni, az a BCAA és a Glutamin, mint táplálékkiegészítõ. A glutamin a lecsökkentett szénhidrátbevitel miatt kiürült glikogénraktárak betöltésére szolgál. Este fele érdemesebb lassan felszívódó fehérjét bevinni, reggel meg gyorsan felszívódót.
Tömören ennyi a lényeg. Természetesen akár fehérjeturmix nélkül is le lehet fogyni, ha valaki elegendõ húst eszik( csirkemell, pulykamell, hal), szépen elosztva. Ja és természetesen az összes "szemét" kaját ki kell iktatni.

hencsa

hencsa

vendég

• fórumtag
  • 41 posts

Scitec Whey Isolate 22k 4 kg. De szerintem a legjobb :)

Ja, nekiálltam kondizni súlygyarapodás céljából, 68 kg-ról 76-77 kg-ra híztam nagyjából 4 hónap alatt. Na jó, az elején volt egy 3 hetes kreatinkúra, az dobott kb. 4 kg-ot :)
Testzsírszázalék az maradt 11-12% ;)

Most meg majd jól fogyhatok le :D

És azt hogy fogod csinálni?:)Mármint csak érdeklõdnék mivel én is pont ennyi vagyok és pont annyira szeretnék lefogyni mint te:)(Meg elég sokat is tekerek mint te:p)
Meg mikor érdemes ilyen fehérje cuccost szedni?Szeretnék egy kis felvilágositást kapni róla:):confused:

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

Hát 3féleképpen lehet:

2 kézbe fogós testzsir%mérõ (sz@rt se ér, 7%ot mutatott :D)

Teljes testes testzsir%mérõ (ráállsz meg 2 kézbe fogod, Sportkórházban meg itt Zegerszegen is van) ez nagyjából reális

Meg van ugye a "csiptetõs" módszer, volt valami link, akkor mértem ezzel, de ugyanannyi vt mint a teljes testes testzsir%mérõvel mért érték...

A tolómérõs (csiptetõs) meg azért nem jó , mert nem vesz figyelembe semmit, nem mindegy hogy pl valakinek 50 kilósan van 1cm a hasán vagy 100 kilósan.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Én csipkedõssel szoktam méretni.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hát 3féleképpen lehet:

2 kézbe fogós testzsir%mérõ (sz@rt se ér, 7%ot mutatott :D)

Teljes testes testzsir%mérõ (ráállsz meg 2 kézbe fogod, Sportkórházban meg itt Zegerszegen is van) ez nagyjából reális

Meg van ugye a "csiptetõs" módszer, volt valami link, akkor mértem ezzel, de ugyanannyi vt mint a teljes testes testzsir%mérõvel mért érték...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
testzsir % ot h számolsz ?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts