Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1408 hozzászólás a témában

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
igen mondjuk ez igaz,de wp-val ugy vagyok,hogy ez az az iz amit hosszutávon se tudok megunni..ha belegondolsz mennyi fehérje van a piacon ami jobban hasonlit fürészporhoz inkább vagy akármi,és azért rossznak meg nem nevezhetõ a dolog beltartalmi értékét nézve sem,kettöt figyelembe véve nekem bejött..biztos van a piacon más is ami ár érték arányban jobb,de én izre is finnyás vagyok:)

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

szerintem ha az árát is nézzük , akkor jó vételnek számit,meg az adagonkénti 20 g fehérje se rossz szerintem:)

Én is ebben a tévhitben voltam. De nem az adadok számát kell nézni, hanem hogy pl vegyünk egy 6 kilós Cytogen Wp-t, aminek papíron 66% a fehérjetartalma( az már más dolog hogy a valóságban kb 56-57% csak ez, be lett mérve, meg több más fajta is, voltak meglepetések)
6000x 0,66=3960g fehérje van benne
Vagy pl egy Optimum Nutrition 100% Gold Standard Whey
4,71kg de 82 %-os izolátum
4710x0,82=3862g Ha csak 57 %-al veszem a cytogent akkor csak 3360g jön ki, de vegyük 66%-al, akkor is inkább választanám az ON-t( kb egy árban vannak, csak ugye megtévesztõ, hogy az egyik csak 4,71 kg,míg a másik 6kg) , amiben nincs aszpartám és sok felesleges adalék, és emésztõenzim is van benne, vagyis nem puffaszt úgy mint esetleg egyeseknél a cytogen.

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
szerintem ha az árát is nézzük , akkor jó vételnek számit,meg az adagonkénti 20 g fehérje se rossz szerintem:)

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

ott a csokis whey pro...:D legjobb :D

Finomnak valóban finom, csak a minõségével és a fehérjetartalmával vannak gondok :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Szuper válaszok, köszönöm!

Protein úgy kerül a képbe, hogy nem csak állóképességi sportot ûzök, bár pont a túl sok "megült ló" és az életmódom miatt nincs állandó, rendszeres menete a különféle sportoknak, edzéseknek sajnos.

Edzés után jelentkezõ glikogénablak-jelenségrõl pont nálad (Olivér) olvastam elõször, a Bikemagban, és az eddigi tapasztalatok alapján valóban olyasmi, amire érdemes odafigyelni, csak ugye nem tudtam, hogy az általánosan elterjedt "esti kajálás" dologgal hogyan fér össze.

A következõ kérdések/felvetések már OFF topiknak minõsülnek, de amúgy is meg akartam kérdezni ezeket, és felvetõdtek itt...

Az egyik az, hogy elvileg olyan szempontból hatékonyabb az esti edzés, hogy azután biztosabb és teljesebb a regeneráció, míg ha mondjuk reggel elmegyek futni 2 órát, és aztán úgy alakul a napom, hogy végig járkálnom/álldogálnom kell, az kevésbé elõnyös, vagy ennek nincs jelentõsége?

Hasonló a kérdés abban az esetben, hogyha olyan idõmilliomos vagyok esetleg, hogy reggel is, és este is el tudok menni edzeni 1-1 órát, akkor az hátrányosabb hosszú távon, mint mondjuk 1.5-2 óra egyben, vagy ennek sincs jelentõsége? (nyilván ez esetben ugyanolyan edzésekrõl van szó, mert egy futás és egy falmászás nem hiszem, hogy ne férne meg jól egymással)

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
ott a csokis whey pro...:D legjobb :D

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

A tavaszi kúra hozzávalói megérkeztek. :)

Feltöltött kép

Multkor én is csináltam egy tornyot a dobozaimból :D

http://kepfeltoltes....0197 v_gott.jpg

coacholi

coacholi

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Kérdésem lenne, urak, Jorus, Oli, vagy Höri, vagy bárki aki nagyon tudatosan edz/él :)

A táplálkozással kapcsolatos része;
szóval különféle életmód magazinok alapvetése szokott lenni, hogy minél többet kajálni, minél kisebb adagokat napközben, estefelé meg már jóval kevesebbet, egyrészt hogy ne legyen nyugtalan az álmunk :) másrészt mert az lerakódik, mint felesleg :)
Ehhez képest ez mennyiben változik masszív mennyiségû sportolás mellett? Mikor érdemes enni, hogy az a legjobban hasznosuljon? Gondolom függ ez a mozgás fajtájától is... De pl. 1-2 órás tekerés esetén mozgás elõtt, hogy legyen mibõl dolgozni a szervezetnek, vagy mozgás után, a regeneráció elõsegítése céljából? Vagy igazából mindkettõ? Ezekbõl a proteines cókmókokból lehet túl sokat bevinni, ami már nem hasznosul? Van vmi átfogó, jó forrás, amit érdemes olvasni?
Szóval, h ha pl. este 9 és 11 között van módom két órát tekerni, akkor érdemes ezt követõen még feltölteni a raktárakat, vagy üres gyomorral feküdjek le? Fogyni nem akarok, de hízni sem, igazából szinten tartás mellett a teljesítmény növelése lenne a cél, hosszú távon :)

Elõtte (ha csak nem éhezel több mint 4 órája) nem kell enned (inni vizet viszont ajánlatos).
Utána én mindenképp célszerûnek tartom, hisz ilyenkor úgy 20% al gyorsabb a glikogénszintézis, emellett a regeneráló folyamatokhoz is jól jön a bevitt egyéb tápanyag. 5rész szénhidrát/1 rész fehérjét tartok idálisnak. Átlagalkatnál 60-80g/óra cho, 10-15g Pro.
Ha nagyon laza tekerésed volt, elég ennek a fele is, aztán mehetsz aludni.
Reggel ezért is jobb edzeni, mert nem problémás a kajázás.

Proteinbõl állóképességi sportolónak napi 2g/tskg fölött bevinni pénzkidobás és vesezavaró. 1.3-1.5g az ideális. Nem a nagy fehérjebeviteltõl izmosodsz, hanem az összkalória mennyiség, az intenzív edzés és a regeneráció háromszögétõl.

KisBadár

KisBadár

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
KisBadár:
emellett miket ettél, ittál? csak ezt a löttyöt?:)
és 4 kg zsírt vesztettél?

Én is csirkemellet barna rizst, meg salátákat eszem.
X-iont speed+ Királydinnye kivonat+L-carnitine
iszom-szedem mellette. Kétnaponta edzek kb.,
délelõtt konditerem erõsítés, utána félóra futás
futópadon, délután tekerés 30-40km között.
Erõveszteséget nem érzek, elõször a végtagokon láttam
hogy szálkásodom, és már a hasamról is jött le zsír.
Így sikerült, megpróbálom megtartani tavaszig...

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
általánosságban a szokásos hangzatos dolgoknak mint hogy 6 után nem kéne enni meg stb,nem sok létjogosultsága van,igen is kell enni,lefekvés elött is,mert hiába nem mozogsz azért a szervezetednek szüksége van tápanyagra,persze nem mindegy hogy mit eszel,ez legyen fehérje alapú,méghozzá a legjobb a lassan felszivodo fehérjéket tartalmazó dolgok,ezek mondjuk a kazein alapu fehérjék,ilyen pl. a túró..pl sovány túró vmi kis izesitéssel,diabetikus lekvár kis fahéj,ki hogy szereti.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ez nehéz kérdés, mert pótolnod kell valamit, ha szinten akarsz tartani, viszont ne túl sokat, mert aludni fogsz, s a belassult anyagcsere megtréfálhatja a szervezetet, s esetleg túl sok rakódhat le. Én, mivel sajnos sok szor késõn edzem, utána max valami lite szénhidrátlimites dolgot szoktam enni, pl egy jó joghurtot, egy is túrót, vagy némi zöldséget, sajttal, dióval.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Kérdésem lenne, urak, Jorus, Oli, vagy Höri, vagy bárki aki nagyon tudatosan edz/él :)

A táplálkozással kapcsolatos része;
szóval különféle életmód magazinok alapvetése szokott lenni, hogy minél többet kajálni, minél kisebb adagokat napközben, estefelé meg már jóval kevesebbet, egyrészt hogy ne legyen nyugtalan az álmunk :) másrészt mert az lerakódik, mint felesleg :)
Ehhez képest ez mennyiben változik masszív mennyiségû sportolás mellett? Mikor érdemes enni, hogy az a legjobban hasznosuljon? Gondolom függ ez a mozgás fajtájától is... De pl. 1-2 órás tekerés esetén mozgás elõtt, hogy legyen mibõl dolgozni a szervezetnek, vagy mozgás után, a regeneráció elõsegítése céljából? Vagy igazából mindkettõ? Ezekbõl a proteines cókmókokból lehet túl sokat bevinni, ami már nem hasznosul? Van vmi átfogó, jó forrás, amit érdemes olvasni?
Szóval, h ha pl. este 9 és 11 között van módom két órát tekerni, akkor érdemes ezt követõen még feltölteni a raktárakat, vagy üres gyomorral feküdjek le? Fogyni nem akarok, de hízni sem, igazából szinten tartás mellett a teljesítmény növelése lenne a cél, hosszú távon :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
encsak cirka 5 kilot hiztam, de nem mozgok szinte semmit....

ha beindul a mozgas pikk-pakk leugrok 96-rol 91 kore

nalam az a baj h este eszek mert akkor jut ra ido, es este lakok jol....ezen valtoztattan most...meglatjuk milesz

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

Én már unom, adok kölcsön pár kg-ot ;)
Vissza kellene menni kb 80-ig idén.

Jorci, 800 ért tudok most csontos csirkemellet,akarsz-e belõle?:)

ööö:D
hát, a helyzet fordított.:D
lefele kéne menni:D

ált. iskolában voltam 80.:D

Izomtéridõninja-geológus!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Testsúly alapján sok lenne (~30 gramm az ajánlott 96-97 kg-hoz), de mivel ez a 97 kg 14%-os testzsír % mellett értendõ, az izomtömegem miatt raktam be a +10 grammot.

feltöltésnél nem sok az a kreatin?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
olyan nincs hogy csak vki zsirt veszitsen,megy abbol izom is,ugyanugy ahogy ha izmot akar felszedni az ember akkor zsir is fog feljönni,max minimalizálni lehet az izomveszteséget,ill. zsir feljövetelét a rendbe rakott kajával.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

de szeretnék én is 90 kg lenni:D

Én már unom, adok kölcsön pár kg-ot ;)
Vissza kellene menni kb 80-ig idén.

Jorci, 800 ért tudok most csontos csirkemellet,akarsz-e belõle?:)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

Nem(csak) a kaja mennyiségével van baj, hanem a kevés mozgással:(
Régen is ennyit ettem, és akkor 72 voltam.Most 90:(

de szeretnék én is 90 kg lenni:D

az a baj, hogy nemigazán tudom rászánni magam, hogy csak zöldséget legelésszek. meg halat egyek...
a mozgás megvan, csak mellé egy "kicsi" energiaigény is.:)

KisBadár:
emellett miket ettél, ittál? csak ezt a löttyöt?:)
és 4 kg zsírt vesztettél?

Izomtéridõninja-geológus!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Igen, az édesség is fájó pont:)
Megpróbálok egyre többet tekerni, mert már a tavalyi év is katasztrófa volt. talán ha 3000km összejött. Csak nehéz tudomásul vennem, hogy nem minden megy úgy mint régen.
Jorus: az lehet, csak más a kg-ok eloszlása:D

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
feltöltésnél nem sok az a kreatin?