Jelentkezz be Regisztrálj
Táplálkozás, étrend, fogyókúra
Írta 2009. március 04. - 23:09
itt elég sokmindenre van adat, természetesen mindent nyersen mérve értendõ
Írta 2009. március 04. - 23:08
130 gramm proteint picivel több mint fél kiló csirkemellbõl nyersz, az azért nem olyan sok, hogy ne lehessen megenni. A szervezet egyszerre 40-45 gramm fehérjét tud feldolgozni, a többi megy a salakba, vagy rakódik le. Szal ezt a te fél kiló csirkemelledet szépen el tudod osztani 4 kis porcióba, tolsz mellé valami lassan lebomló, alacsony GI-jû ch forrást, zöldség, és annyi.
Hmm azt hittem sokkal kevesebb van a pipiben, van ehhez valami jóféle táblázat?
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2009. március 04. - 22:49
A folyadék abban jobb, hogy gyorsabban felszívódik==> gyorsabban regenerál.
Ez az x-iont azért nekem drága(kb. 1 hónapra 4500,-Ft...)
A Power Track Aminonak utánaolvasok.
Írta 2009. március 04. - 21:26
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2009. március 04. - 21:21
Most 81 kg vagyok, ehhez kéne nagyjából 120-140g fehérje naponta, ennek a közelében sem vagyok.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2009. március 04. - 21:04
Írta 2009. március 04. - 20:30
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2009. március 04. - 19:42
csak én nem vagyok annyira jártas a gyurmás kajákban, aztán ez pont kimaradt idáig, és gondoltam, gyorsabbak és jobbak lesztek, mint a gúgli. Ezekkel kapcs. annyi tapasztalatom szereztem, h tudom, h van porított mûhusi, olyat néha kortyolok, hátha tényleg az, aminek írják, és hogy van ennek a darált keksszel "dúsított" változata, amit meg tömegnövelõnek hívnak
Írta 2009. március 04. - 19:30
Fehérjét pótolni/izmot építeni?És az aminosavtabletta mire jó?
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2009. március 04. - 19:28
Mifelénk az hagyma, passzírozott paradicsom, és paprika összefõzve. Mi az, ha nem helfi?
És az aminosavtabletta mire jó?
Írta 2009. március 04. - 18:56
Írta 2009. március 04. - 18:09
Lehetõleg valami olcsót...
Most ez van==> http://www.decathlon...16657-12814312/
Írta 2009. március 04. - 16:55
Ja, és kajálj rendesen! Jakvaj meg vikunahús, meg ienek nem játszanak!
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2009. március 04. - 16:40
Én ilyen kiegészítõket - anno sportdoki javaslatára - max. kúra szerûen szoktam fogyasztani.
Írta 2009. március 04. - 16:23
Heti 3x futok, 2x gyúrok (nem úgy, mint J ) és szarul kajálok. Vásároljak be egy fentebb is kitárgyalt vödrös fehérjét és az jó lesz nekem?
Évente 1-2 alkalommal totál lepusztítom magam, valahogy ezt is bele kéne tervezni.
Mer' egy állat vagyok !
Írta 2009. február 04. - 17:59
Én aminosav tablettát szedek... 4-6 tabletta/nap: 2db edzés után(vagy ha van, akkor tesi után is 2db), meg lefekvés elõtt 2db.
Edzés után állítólag 2 óráig nem érdemes enni, csak gyümölcsöt vagy Basica tablettát, hogy lúgosítson, mert a fokozott keringés miatt a szervezet azt hiszi(és azt is csinálja), hogy zsírt, és szénhidrátot kell raktároznia. Edzés közben ehetünk, amennyi csak jól esik.
jujj, érdekes dolgokat hallottál, de nagyon félrevezettek.
Egyrészt a gyümölcsök bár igen értékesek, a bennük lévõ fruktóz nem a legjobb regeneráló, a rostok megint csak ellenük szólnak mint edzés utáni kaja. Persze még mindíg jobb, mint a lecsó. Jó a tészta, rizs, speckó regeneráló ital, és más szénhidrátdús étkek.
Nem a lúgosíts a legégetõbb probléma amit meg kell oldjunk az edzés után. Erre odafigyelni a nap további részén érdemes sok zöldség fogyasztásával, esetleg kiegészítõkkel, amirõl te is írsz. Hosszú versenyeken közben is érdemes figyelni.
Az edzés, verseny utáni regenerálódásnak pont az egyik célja a szénhidrát és zsír!! raktárak újratöltése (persze ez utóbbinál nem a viszkerális, hanem az intramusculáris) A keringésnek nincs sok köze ehhez, az energialeadás miatt történik mindez. Mindezt azért, hogy a következõ edzésen legyen erõnk és hogy fejlõdhessünk addig.
Edzés közben csak annyit érdemes enni, amennyi étellel a szervezet el tud bánni, meg tudja emészteni, fel tud szívódni. Sõt, vannak edzések, mikor még ennyit sem. Próbáld ki így, azt javaslom.
Írta 2009. február 03. - 20:08
persze nem vagyunk egyformák, és majd csak év végén fogom megmondani, hogy használt-e a taktika vagy nem, de én pont ellenkezõen csinálom/hallottam. edzés közben no kaja, edzés után meg fél órával, a nyújtás után pont azért hogy a szénhidráttal feltöltsük a testünket. vagy azért eszek edzés után, mert mivel nem eszek edzés közben így marhára éhes leszek tekerés után.
az viszont igaz hogy 1,5-2 órával edzés elõtt nem szabad enni.
Így van. Edzés után mehet minél hamarabb szénhidrát+fehérje is. Én fél - 1 órán belûl mindenképpen ennék. Edzés elõtt 1,5-2 óra helytálló, de le lehet azt csökkenteni akár 1 órára is.
Írta 2009. február 03. - 10:06
az viszont igaz hogy 1,5-2 órával edzés elõtt nem szabad enni.
Írta 2009. február 03. - 00:15
Edzés után állítólag 2 óráig nem érdemes enni, csak gyümölcsöt vagy Basica tablettát, hogy lúgosítson, mert a fokozott keringés miatt a szervezet azt hiszi(és azt is csinálja), hogy zsírt, és szénhidrátot kell raktároznia. Edzés közben ehetünk, amennyi csak jól esik.
Írta 2009. február 02. - 23:37
Szuper válaszok, köszönöm!
Protein úgy kerül a képbe, hogy nem csak állóképességi sportot ûzök, bár pont a túl sok "megült ló" és az életmódom miatt nincs állandó, rendszeres menete a különféle sportoknak, edzéseknek sajnos.
Edzés után jelentkezõ glikogénablak-jelenségrõl pont nálad (Olivér) olvastam elõször, a Bikemagban, és az eddigi tapasztalatok alapján valóban olyasmi, amire érdemes odafigyelni, csak ugye nem tudtam, hogy az általánosan elterjedt "esti kajálás" dologgal hogyan fér össze.
A következõ kérdések/felvetések már OFF topiknak minõsülnek, de amúgy is meg akartam kérdezni ezeket, és felvetõdtek itt...
Az egyik az, hogy elvileg olyan szempontból hatékonyabb az esti edzés, hogy azután biztosabb és teljesebb a regeneráció, míg ha mondjuk reggel elmegyek futni 2 órát, és aztán úgy alakul a napom, hogy végig járkálnom/álldogálnom kell, az kevésbé elõnyös, vagy ennek nincs jelentõsége?
Hasonló a kérdés abban az esetben, hogyha olyan idõmilliomos vagyok esetleg, hogy reggel is, és este is el tudok menni edzeni 1-1 órát, akkor az hátrányosabb hosszú távon, mint mondjuk 1.5-2 óra egyben, vagy ennek sincs jelentõsége? (nyilván ez esetben ugyanolyan edzésekrõl van szó, mert egy futás és egy falmászás nem hiszem, hogy ne férne meg jól egymással)
Igen, ilyen szempontból jobb az esti, tudsz utána rendesen regenerálódni. Ezen kívül nagyban megszokás kérdése, ki mikor szeret edzeni. mindegyiknek van elõnye, hátránya és sokszor úgyis az élet dönt helyettünk.
Hogy egyben, vagy külön? az dönti el, mi a célod, hogy mire készülsz. Máshogy fejlesztenek. Az sem mindegy mennyi az edzések közt eltelt idõ, mit csinálsz ekkor, milyen a két edzés jellege, stb. Tehát összetett, erre nincs mindenre ráhúzható jó válasz. Igen nagy különbség azonban nincs, lehet így is úgy is.