Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1408 hozzászólás a témában

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Elõtte-utána pótlom. Eleve egész mást eszem edzésnapon, és mást pihenõnapon, illetve attól függõen, hogy bringa, gyúrás vagy bunyó van az adott napon.

Én kerek 100 kg vagyok épp. E!

Szóval beintettél nekünk, jóvan! :D
Apropó
Landolt a pakk Nálad?
Még mindig nem megy fel 83-84-rõl a súlyom... Többet kéne enni :D

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
VazzE.:)
13-mal nehezebb vagyok nálad.
Csak nekem a hasamon van több anyag, nem a kezeimen.
De puhára is esek...:)

Izomtéridõninja-geológus!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Elõtte-utána pótlom. Eleve egész mást eszem edzésnapon, és mást pihenõnapon, illetve attól függõen, hogy bringa, gyúrás vagy bunyó van az adott napon.

Én kerek 100 kg vagyok épp. E!

Feltöltött kép

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás

Az egészen más igénybevétel, meg gondolom simán van köztünk néhány kg különbség is. :)

75-80 kg között szoktam lenni szezonban, most min. egy ötössel több sajna.
Ha annyi kcal ég el tényleg akkor közben igencsak pótolni kell.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Az egészen más igénybevétel, meg gondolom simán van köztünk néhány kg különbség is. :)

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás
Eddig én max ezeregykétszáz kcalt tudtam elégetni óránként versenyen.

Más. Eddig csak a teát ízesítettem mézzel, mostmár a tejeskávét és capuccinot is, fini.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A múltkori 65 perces lábedzésem során 2.850 kcal-t égettem a Polarom szerint. :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Azt Te érzed.:)
http://www.fogyas.in...-szukseglet.php
itt van pár ált. adat

1800 kalória a napi szükségletem az éléshez, és én 1400-1500at viszek be, és tekerek meg futok? :D Akkor két hét kb és elfogyok nem? Amúgy most jövök konditerembõl, ottani szaki szerint ha ezt csinálom, 1-2 héten belül meg kéne látszódnia súlyban avagy kinézetben, ha nem akkor szénhidrát csökkentés, és ezzel arányos fehérje növelés.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Sörivást próbálom nagyon elhagyni, néhanéha becsúszik egy, de alapvetõen alkoholizálni se nagyon szeretnék a közeljövõben.
Tehát akkor van még mit farani a kalóriából?

Ja és mennyi kalóriát éget el az ember a létezéssel? Úgyértem felkelek, suliba sétálok, tesi órám van, délután intézem a dolgaimat, lélegzek, dobog a szivem...stb

Azt Te érzed.:)
http://www.fogyas.in...-szukseglet.php
itt van pár ált. adat

-=B.B.B.=-

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Láttam a kérdõjeleket :)
Ha fogyni akarsz akkor mindenképpen negatív kalória egyensúly kell.
Én átbillenteném a fehérje javára a mérleg nyelvét,de szerintem ennyi mozgás mellett elégeted a bevitt kalóriákat, nem? Sört iszol? :) Mert az tud kis hasat növeszteni :D
Jorci nagyon jól leírta itt:
http://forum.bikemag...8&postcount=995

Sörivást próbálom nagyon elhagyni, néhanéha becsúszik egy, de alapvetõen alkoholizálni se nagyon szeretnék a közeljövõben.
Tehát akkor van még mit farani a kalóriából?

Ja és mennyi kalóriát éget el az ember a létezéssel? Úgyértem felkelek, suliba sétálok, tesi órám van, délután intézem a dolgaimat, lélegzek, dobog a szivem...stb

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

a kcal számolásnál a csirkemell része hibádzik, ahhoz nem találtam adatot. Zsírszegény túrót veszek, de most pl csak félzsíros volt, ezért azt írtam. Az én általam ismert okosok szerint meg nincs értelme a zsírégetõ zónának :D
Futni futópadon szoktam, beállítom 10-11 km/hra azt haccóljon. Bringára meg nincs felrakva a pulzusmérõ. De akkor felcsattitontom a polart, és nyomom azzal (futógép is ismeri a polart a konditeremben)
kalória/szénhidrát/zsír rendben van? nem sok egyik sem?

Láttam a kérdõjeleket :)
Ha fogyni akarsz akkor mindenképpen negatív kalória egyensúly kell.
Én átbillenteném a fehérje javára a mérleg nyelvét,de szerintem ennyi mozgás mellett elégeted a bevitt kalóriákat, nem? Sört iszol? :) Mert az tud kis hasat növeszteni :D
Jorci nagyon jól leírta itt:
http://forum.bikemag...8&postcount=995

-=B.B.B.=-

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Fehérje kb 2-3 g/tkg ha izmot akarsz növelni.
Én a 83 kg -hoz megeszem a napi 700 g csirkemellet(ebbõl kb 100 g csirkemellsonka, 300 g rizst/kölest, 2 turmixot (egyenként 30-40 g fehérje és 25-30 g spec. ch), edzés közben gatorade.Este én is túrót eszem, de zsírszegényt.
Acetil-l- karnitint javasolnék esetleg kiegészítésképpen. A pulzust be tudod állítani zsírégetõ zónába? 123-160 bpm között írják az okosok :)

Biztos jó a kcal-számítás? 1-1 g fehérje és ch 4kcal, 1g zsír pedig 9 kcal.

a kcal számolásnál a csirkemell része hibádzik, ahhoz nem találtam adatot. Zsírszegény túrót veszek, de most pl csak félzsíros volt, ezért azt írtam. Az én általam ismert okosok szerint meg nincs értelme a zsírégetõ zónának :D
Futni futópadon szoktam, beállítom 10-11 km/hra azt haccóljon. Bringára meg nincs felrakva a pulzusmérõ. De akkor felcsattitontom a polart, és nyomom azzal (futógép is ismeri a polart a konditeremben)
kalória/szénhidrát/zsír rendben van? nem sok egyik sem?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Hol érdemes csiszolni rajta ha a szálkásítás a cél? Napi 3 liter vízre még gyúrni kell, de 1-2 héten belül beállok rá. 67kg-hoz mennyi fehérje kéne naponta? Ha lesz turmixom, akkor úgy enném hogy reggelinek, meg kondis edzés után. Ez így jó lenne?

A cél a fogyás-szálkásodás. A lábamon kb deka fölösleg is alig van, hastájékon koncentrálódik. Tudom hogy nincs helyi zsírégetés, meg sem említem a felülésezést :D

Fehérje kb 2-3 g/tkg ha izmot akarsz növelni.
Én a 83 kg -hoz megeszem a napi 700 g csirkemellet(ebbõl kb 100 g csirkemellsonka, 300 g rizst/kölest, 2 turmixot (egyenként 30-40 g fehérje és 25-30 g spec. ch), edzés közben gatorade.Este én is túrót eszem, de zsírszegényt.
Acetil-l- karnitint javasolnék esetleg kiegészítésképpen. A pulzust be tudod állítani zsírégetõ zónába? 123-160 bpm között írják az okosok :)

Biztos jó a kcal-számítás? 1-1 g fehérje és ch 4kcal, 1g zsír pedig 9 kcal.

-=B.B.B.=-

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Na nekem most olyan étrendem van hogy:
http://imagerz.com/Q...0tvAwIDAFoeRAVQ
Meg amint vastagabb leszek, reggel fehérje meg kondi után.
Most ezt olyan sorrendben tolom be hogy reggel/délelõtt elnyammogok valami gyümölcsöt, alma narancs ilyesmi, aztán kb 10 körül megeszem az 1zacskó puffasztott rizst (most csak búza volt a boltban, ezért annak az adatait írtam) a Cottage Cheese-el, aztán suliból hazaérve megcsinálom a 125g rizst 40deka csirkemellel, annak dúrván a felét megeszem, elmegyek bringázni (30-50km lightos alapozó tekerés) aztán bringázás után kb 6órakkor megeszem a második felét. 7körül elmegyek a konditerembe (5-10km futás, hetente 2-3 alkalommal kondi is), és este 9-10 körül pedig a túrót leöntöm egy joghurttal és megeszem.

Hol érdemes csiszolni rajta ha a szálkásítás a cél? Napi 3 liter vízre még gyúrni kell, de 1-2 héten belül beállok rá. 67kg-hoz mennyi fehérje kéne naponta? Ha lesz turmixom, akkor úgy enném hogy reggelinek, meg kondis edzés után. Ez így jó lenne?

A cél a fogyás-szálkásodás. A lábamon kb deka fölösleg is alig van, hastájékon koncentrálódik. Tudom hogy nincs helyi zsírégetés, meg sem említem a felülésezést :D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én lassan két éve ezt csinálom. Persze nem 0 CH-ról van szó, mert valami minimális mennyiség mindenben van, zöldségben, gyümölcsben, húsban, stb. A napi megfelelõ mennyiségû proteint a tevékenységed, izomtömeged, elérendõ célod határozza meg, ahhoz lehet arányosítani a CH-t, zsírt napi szinten. Ugyanakkor az emberek kis %-ánál jön csak be a minimális CH-s proteines kúra (én speciel pont ilyen vagyok), a többség csak megfelelõ mennyiségû CH-val tud fogyni. Errõl, meg még sok másról értekeztünk a "Gyúrosok" elnevezésû social club-ban, tele van linkkel, olvasd át õket! http://forum.bikemag....php?groupid=10

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Olyat ne csinálj, hogy teljesen ch mentes, mert rá fogsz faragni.
Én kb aug. óta diétázom és 8 kg ment le, mellette kondi a mozgás és heti 3x40 perc kardio szobabiciklin..
2ezer kcal körüli diétát lenne érdemes összeállítanod. Sok zöldség (brokkoli, saláta, cukkini stb ), alacsony zsírtaltalmú húsok, étrendkiegészítõk.
Kezdeném egy jó multivitamin pakkal mellé.
Írj szerintem a gyúrósok klubtopikba. ;)

-=B.B.B.=-

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Szénhidrát mentes, fehérjés diétát hogy kell csinálni?
Hatékonynak tünik, de nagyob bringázás elött kell azért egy kis szénhidtáz is szerintem.
Ha éhes az ember, akkor egy fehérje löttyöt kell bevinni, vagy elég a csirke mell stb.?

Nemnagyon foglalkoztam még ilyen dologgal, ezért érdekelne.

finja

finja

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás

Fogyaszt itt valaki aloe-t? Érdekelne, hogy kell felhasználni, növényt szaporítani stb.

Én így szoktam: levágom a levelet, meghámozom krumplipucolóval(persze lehet késsel is), aztán a zselés belsõ részt megmosom, hogy ne maradjon rajta abból a sárga lébõl, ami a zöld részbõl folyik ki, mert az nagyon keserû, és mehet a turmixba.Általában banánnal turmixolom össze.
Szaporítani pedig úgy tudod, ha hoz egy sarjnövényt alul, mint a kövirózsa.Azt egy kis gyökérdarabbal leválasztod és elülteted.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Apám tavaly Karácsonyra kapott anyámtól uszodabérletet, azóta heti 3x úszik 2-2,5 órát (nyilván nem delfintempóban). Nem tudjuk mennyit mert nincs otthon mérleg, de kegyetlen sokat lefogyott így, ezenkívül semmit se változtatott. Részemrõl riszpekt neki meg mindenkinek aki nem bújik a kora/munkája mögé!

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Apa idén (is) fogyókúrázott. A fürdõszobaszekrény ajtajára van ragasztva egy lap, rajta a vasárnap reggeli testtömegadatokkal.
Egy év alatt ennek a grafikonnak köszönhetõen(meg persze a heti minimum 1 gyümölcsnapnak(csak gyümölcsturmixot(mi csináljuk) iszik), és a napi minimum 1 óra sífutógépezésnek) 8 kg-ot fogyott, úgy, hogy a nap többi részében nagyjából mindig ül, mivel tanár. Na jó, a suliban persze áll, meg mászkál nagyon sokat, de a délutáni itthoni tanítás alatt tényleg mindig ül.