Sziasztok!
Néhány hozzászólással ezelőtt kerestem bringát túlsúlyos egyénnek. Konkrétan 150 kg vagyok. Elolvastam az ajánlott fórum témákat ezzel kapcsolatban és elmentem bringaboltba is ahol ajánlottak néhány kerékpárt a méreteimhez ami dupla falu felnivel, kazettás aggyal és egyéb jó dolgokkal rendelkezik. A véleményetekre lennék kíváncsi ezekkel kapcsolatban.
Mutattak még Gepidát és Meridát is, de nem emlékszem a pontos típusokra sajnos de ilyen 150.000Ft körül voltak,
Az lenne a kérdésem, hogy mi a véleményetek ezekről illetve van-e más amit ajánlanátok. Igazából nekem semmi extra dologhoz nem kell, hobby célra kellene a gyerekkel lemennék bringázni, meg esetleg saját kedvemre tekernék vele városban vagy kisebb erdei utakon. Szóval az se bánnám, ha lenne valami olcsóbb megoldás ami akár tartós is lehet. 
Köszönöm a segítséget.
Szép estét.
Lehet, a másik topikban írtam már, már nem emlékszem.
Van 120 kg körüli haverom, minden nap bringával közlekedik a városban. Néha könnyű túra nagyon könnyű terepen. Egy kb. 15 éves noname aluvázzal jár, még régebbi telóval. Természetesen v-fékkel és négyszög tengelyes hajtókarral. Semmi baja a bringának,
Van 100 kilós haverom, grammániás bringával. Minden könnyű, kerék, váz, nyeregcső, minden. Jár vele városban is de sokat túrázik terepen is, jó erősen nyomja lefelé is. Tökéletesen bírja a bringa, semmi baja, soha semmi törés.
Ezeket azért írtam, mert árban kb. a 2 véglet a bringák és lásd, hogy a könnyű cuccok is alaposan túl vannak építve. Akkor pláne az olcsók, amikben sokszor dupla annyi anyag van. És látod, mennyi ideje használja az olcsót is gond nélkül.
Van most egy haverom, nem tudta magát mérni, mert csak 160kilóig mért az otthoni mérleg. Radikális életmódváltást csinált, elkezdett fogyózni és elkezdett mindenhova bringával közlekedni + egyre hosszabb túrákat csinált. Ez valami olcsó bringa volt. Egy a lényeg, a bringájának soha nem lett semmi baja.
Most sem sovány, 110-120 kg körül van de most már nagyon erős lett, megy, mint a golyó hegyen-völgyön. Nemrég megjutalmazta magát egy 29es Merida alu vázas bringával.
Szerintem is kicsit túl van aggódva ez a 150kg. Ne legyen szuper könnyű alkatrészed semmid de ez ügye nem fenyeget a 150ezer Ft körüli kategóriában. A dupla falu felni már bírni fog, a műanyag pedált tényleg cseréltesd le. Más minden jó lesz.